Готвят секира в СДС – изключват депутати заради Петър Стоянов

"В ръководството на партията има бъзльовци", скочиха сини в НС
Обновена: 23 ное 2012 14:33 | 23 ное 2012 11:45,
290
Готвят секира в СДС – изключват депутати заради Петър Стоянов
Снимка: БТА

Извънредно заседание на Националния съвет на СДС ще се състои в понеделник, потвърди в парламента синият депутатът Ваньо Шарков.

По информация на в. „Преса“ вчера синьото ръководство е обсъдило как сини народни избраници да бъдат изключени от редиците на партията. Причината е ясната им заявка, че няма да подкрепят Петър Стоянов за конституционен съдия.

На срещата на „Раковски“ 134 не са присъствали Мартин Димитров и Любомир Иванов, които са членове на НИС и депутати. Те и не са знаели за нея, но не са изненадани и от хода на ръководството.

Още по темата
„Носят се слухове, че някои ще бъдат изключвани от СДС, всички или части от парламентарната група. В това ръководство на СДС, за мое съжаление, има бъзльовци, които дори едно изключване не могат да направят като хората. Заради трохи от трапезата на ГЕРБ в момента са си заврели главите под масата”, заяви днес Шарков.

По думите му депутатите от СДС са взели решение против внасянето на каквато и да е кандидатура за конституционен съдия.

„Тук не говорим за имена. За нас този срам е на ГЕРБ, те направиха сглобката с другите партии и сега искат някой друг да им измие срама. СДС не е изтривалка на други партии”, подчерта Шарков.

„Емил Кабаиванов никой не може да направи герой, той себе си не може да направи герой. Навремето създадохме СДС заради свободата. И в момента доста хора не знаят, че го има Кабаиванов”, заяви още депутатът.

Бившият лидер на СДС Мартин Димитров заяви, че няма да участва в НС в понеделник, защото не е бил поканен на вчерашната сбирка на НИС на партията.

„Трябва да има правила. Като не те канят на насрочването на едно събитие, не го посещаваш”, посочи депутатът.

„Един демократ никога не изключва някого, който е на различно мнение. Ние сме най-демократичната партия, ценим чуждото мнение. Вярвам, че дори и през ум не им минава на колегите“, заяви още Мартин Димитров.

„Нито ще предлагам кандидат за конституционен съдия, нито ще го подкрепям“, заяви от своя страна и депутатът от СДС Йордан Бакалов.

На въпрос как ще коментира информацията, че се готви изключване на депутатите от СДС от партията, той заяви: „Не коментирам слухове. Ръководството на СДС трябва да отговори. Аз не се притеснявам. Не знам каква е причината за изключване на депутати от СДС”.

Бакалов каза, че няма да присъства на Националния съвет на СДС в понеделник.

„Не ме карайте да коментирам глупави слухове на глупави хора”, коментира и депутатът Димо Гяуров.

 

В началото на седмицата премиерът Бойко Борисов се среща с лидера на СДС Емил Кабаиванов и възложи на сините да направят своя номинация за конституционен съдия, след като изборът на Венета Марковска се провали.

СДС предложи бившия президент Петър Стоянов да бъде номиниран. Той поиска три дни да помисли дали да приеме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още по темата: СДСПетър Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Конят се е отказал....
236
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ИСТИНСКИТЕ СЕДЕСАРИНяма демократ в България, който да приема ГЕРБ за дясна партия. Факт - - НО , ЗА СЪЖАЛЕНИЕ В МОМЕНТА ОСВЕН ГЕРБ ДРУГИ НЯМА
235
14
 
7
 
! Отговори
митко от дсб=сектант преди 11 години
За три години Бойко и ГЕРБ не са откраднали нито един лев, за разлика от крадеца Костов, който разграби и ликвидира хиляди заводи построени от нашите родители. Народе, вижте как за пореден път костов пречи десните да се обединят. Костов е морално дискридитиран и не може повече да гласуваме за него. В момента Костов с занимава с търговия на влияние, като купува продажните депутати от СДС с пари от фондация "Конрад Аденауер".За тази търговия на влияние Костов трябва да бъде съден и вкаран в затвор
234
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Стоянов не беше ли осъден от СГС заради шамара от 2010 година?
233
4
 
1
 
! Отговори
Ровещ по кофите преди 11 години
Даскале, то такава воня се вдигна от този Съд, че чак Европа се осмърдя и вонята на Петър Стоянов няма да се усети от заспалия български народ, защото той си е *** още от дядо Славейково време - народът.
232
2
 
3
 
! Отговори
Даскал преди 11 години
Пиша 6 на ДнесБГ за това, че пише "бишвшия президент". От 3 дни по новините на Btv неизменно говорят "президента Стоянов". По законите на българския език се казва "експрезидента". Стана дума за него, та ще кажа, че беше по-добре да си лежи в политическия ковчег, защото трупове, па макар и политически, много гадно вонеят, ще осмърди България като преди години.
231
0
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
леле колко са жалки
230
2
 
2
 
! Отговори
сашо преди 11 години
Вече е 20,30ч. а Петър Стоянов мълчи ли мълчи,сега ако каже че се кандидатира трябва да го издигнат ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКА ИЛИ обичайните заподозрени независимите *** начело с Янка уволнението,защото нито депутатите от СДС, нито от ДСБ ще издигнат кандидата Вики, както е казвал вербовчикът му.
229
3
 
6
 
! Отговори
кремена преди 11 години
Емо, изгони всички предатели от СДС. Да ходят да лижат *** на Костов и да ни оставят на мира. Втората задача Емо е да направим истинска коалиция с нашата сестринска партия ГЕРБ. Срамота е Костов да си урежда неговите хора и да плюе по Бойко. СДС ще бъде коректив и гарант, че Костов повече няма да притиска Бойко и да гласува с БСП. Емо, действай смело.Никаква коалиция с такива предтели като Костов и кликата му. Кураж и напред.
228
7
 
4
 
! Отговори
радан преди 11 години
СДС може без Костов, но лицемера Костов не може без нас. СДС повече няма да бъде патерица на Костов и нашите хора няма да го избират за депутатин. Браво Емо, крайно време беше да спрете това 20-но използване на СДС от Костов и неговата клика(включва Дайнов,О.Минчев и оня урко А.Гълъбов). Слава на Богам отървахме се от тоя изедник Костов.
227
8
 
4
 
! Отговори
борис 1 преди 11 години
Малко, още малко Костов ще ни прави номера. След 3 месеца истинските седесари ще си направим нова коалиция без Костов и Малтинчо. СДС е запазена марка, а Костов е мяра за далавери и кражби. Костов,Костов повече няма да използваш СДС за своите подли крадливи цели. Най-накрая СДС се оттърва от крадците водени от Костов и Хампарцумян.
226
0
 
3
 
! Отговори
George преди 11 години
Вие в СДС сте много заблудени бе !!! Не осъзнавате честта която Ви се оказва !!!
225
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вън депутатите на СДС в Парламента.Ясно се вижда, че крадеца Костов е купил депутатите-*** от СДС. А патерицата на Костов Мартин още в понеделник ще го изхвърлим. До каквото се е докоснал Костов всичко е пропадало.
224
0
 
6
 
! Отговори
мечо пух преди 11 години
В СДС се размахват секири, а Петър Стоянов трети ден мълчи ли, мълчи.............
223
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стоянов защо не отиде при депутатите от СДС и да ги убеди, че трябва да издигнат кандидатурата му? Те не са костовисти и ако представи убедителни аргументи ще получи подкрепа? Но има нещо гнило в тоя човек? Дали някои не го държат на каишка и сега я подръпнаха?!
222
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко лошо дължим на СДС и приватизацията и монополите и беззаконите и разрухата... най хубавото на тази партия е че тя отдавна е умряла, а историята ще и дава оценка.
221
1
 
11
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Един българинПетър Стоянов, по-известен като агент Виктор е ченгето което изигра предателската роля при лансирането на мутрата ББ за "десен" политик. Иван Костов е държавникът който натири доносниците и затова агентите на ДС му скроиха шапка.
220
0
 
13
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До ИСТИНСКИТЕ СЕДЕСАРИНяма демократ в България, който да приема ГЕРБ за дясна партия. Факт.
219
4
 
5
 
! Отговори
РАЗЦЕПЛЕНИЕ В ДЯСНО. преди 11 години
....ПОЛЗВА ЕДИНСТВЕНО ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!НЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАЙТЕ ,ЧЕ ДПС/дс , БСП/бкп, и БРЮКСЕЛСКАТА *** ....НЯМА ДА СЕ ОБЕДИНЯТ СЛЕД ИЗБОРИТЕ!!!!ТОВА Е ОСНОВНАТА ЦЕЛ:ДА СЕ ПОДМАМЯТ ПОВЕЧЕ НЕОРИЕНТИРАНИ ИЗБИРАТЕЛИ ---ЗА ДА СЕ НАПАЗАРУВАТ ГЛАСОВЕ ЗА ЕДНА НОВА "ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ"!ЕЛЕМЕНТАРЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ХОД!!!!
218
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като всеки хайдукат Стоянов е един бъpбоpко!