Готвят секира в СДС – изключват депутати заради Петър Стоянов

"В ръководството на партията има бъзльовци", скочиха сини в НС
Обновена: 23 ное 2012 14:33 | 23 ное 2012 11:45,
290
Готвят секира в СДС – изключват депутати заради Петър Стоянов
Снимка: БТА

Извънредно заседание на Националния съвет на СДС ще се състои в понеделник, потвърди в парламента синият депутатът Ваньо Шарков.

По информация на в. „Преса“ вчера синьото ръководство е обсъдило как сини народни избраници да бъдат изключени от редиците на партията. Причината е ясната им заявка, че няма да подкрепят Петър Стоянов за конституционен съдия.

На срещата на „Раковски“ 134 не са присъствали Мартин Димитров и Любомир Иванов, които са членове на НИС и депутати. Те и не са знаели за нея, но не са изненадани и от хода на ръководството.

Още по темата
„Носят се слухове, че някои ще бъдат изключвани от СДС, всички или части от парламентарната група. В това ръководство на СДС, за мое съжаление, има бъзльовци, които дори едно изключване не могат да направят като хората. Заради трохи от трапезата на ГЕРБ в момента са си заврели главите под масата”, заяви днес Шарков.

По думите му депутатите от СДС са взели решение против внасянето на каквато и да е кандидатура за конституционен съдия.

„Тук не говорим за имена. За нас този срам е на ГЕРБ, те направиха сглобката с другите партии и сега искат някой друг да им измие срама. СДС не е изтривалка на други партии”, подчерта Шарков.

„Емил Кабаиванов никой не може да направи герой, той себе си не може да направи герой. Навремето създадохме СДС заради свободата. И в момента доста хора не знаят, че го има Кабаиванов”, заяви още депутатът.

Бившият лидер на СДС Мартин Димитров заяви, че няма да участва в НС в понеделник, защото не е бил поканен на вчерашната сбирка на НИС на партията.

„Трябва да има правила. Като не те канят на насрочването на едно събитие, не го посещаваш”, посочи депутатът.

„Един демократ никога не изключва някого, който е на различно мнение. Ние сме най-демократичната партия, ценим чуждото мнение. Вярвам, че дори и през ум не им минава на колегите“, заяви още Мартин Димитров.

„Нито ще предлагам кандидат за конституционен съдия, нито ще го подкрепям“, заяви от своя страна и депутатът от СДС Йордан Бакалов.

На въпрос как ще коментира информацията, че се готви изключване на депутатите от СДС от партията, той заяви: „Не коментирам слухове. Ръководството на СДС трябва да отговори. Аз не се притеснявам. Не знам каква е причината за изключване на депутати от СДС”.

Бакалов каза, че няма да присъства на Националния съвет на СДС в понеделник.

„Не ме карайте да коментирам глупави слухове на глупави хора”, коментира и депутатът Димо Гяуров.

 

В началото на седмицата премиерът Бойко Борисов се среща с лидера на СДС Емил Кабаиванов и възложи на сините да направят своя номинация за конституционен съдия, след като изборът на Венета Марковска се провали.

СДС предложи бившия президент Петър Стоянов да бъде номиниран. Той поиска три дни да помисли дали да приеме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още по темата: СДСПетър Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
4
 
8
 
! Отговори
Хохегер преди 11 години
Вашия любим Станишев си плати поста с парите които ми даде, а аз ги дадох на който трябва и хоп избраха го без да има друг кандидат. Вие да не смятате, че само в България стават тия неща. Тепърва има да се учите от нас.
196
7
 
14
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 213За разлика от комунистите приватизатори, дъщерята на Костов разви няколко шивашки предприятия и те продават добре. Парите на семейството са от продадени наследствени земи в Драгалевци. Заинтересувай се каква е цената на кв. м там и после бълвай жлъчка.За сравнение - Банев. Нито едно от стотината негови предприятия не работи, защото е некадърен комунист.
195
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и аз това им казвам,гласува ли с бсп,гласува,какво повече да говориме
194
13
 
4
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Абе ще ви уврат главите, че с празни приказки , неспособност да разделиш на две магарета сено и величайша некъдърност политик не се става. И за друго ще прогледнете, че БСП е единствената партия която си взима поуки от грешките си, и се учи и развива. Когато Костов, или Борисов станат предеседатели на ЕНП да се обадят на Станишев да им обясни що ето Европейски цености и Европейски политик.
193
14
 
8
 
! Отговори
седесар преди 11 години
Костов зовеше П.Стоянов да не се хваща на този капан с ГЕРБ , а всъщност говореше хвани се на моя капан. Иван Костов е скритата лимонка на БСП. При много важни неща винаги гласува с БСП. Нали така с Богомил Бонев прекараха П.Стоянов за втория президентски мандат. Той разби СДС като се отдели и направи ДСБ. Но накрая след като го употребят и за тези избори БСП-ДС ще го оплюят.
192
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и с какви пари любимият ти костов пазарува имоти в италия,ти наивник ли си или на такъв се правиш
191
6
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Георги ПиперковМай преиграваш. Няма как да се извадят подобни дебелашки далавери за г-жа Михайлова. В момента всички карат през просото подобно на лидера ви. Винаги има край. Надявам се той да е скоро и болшевишката партия ГЕРБ да отиде в небитието. Колкото до бракоразводния адвокат, агент Виктор, аз лично не изпитвам капка уважение към него. Той разби СДС.
190
4
 
13
 
! Отговори
Хайде де, преди 11 години
Вадете това досие на Костов, че да се свърши тази мъка. Ха-ха-ха. Ще извадите само на деда си селските ***, *** червени седесарски пръчки! Де да го имаше това досие та щяхте само да го споменавате, а не да го покажете досега?! Долни манипулатори и крадльовци сте вие. Пяна ви зибива на устата като се спомене Костов. Ама пуста българска селска злоба и завист към по-умния, по-достойния и по-качествения.
189
2
 
15
 
! Отговори
КНК преди 11 години
ЗА БГА"БАЛКАН" : Всички,които питат и пишат за БГА,ако са пътували по АМ Тракия,близо до Ихтиман има част от самолет на стойка !!! ТАМ Е БГА БАЛКАН !!! Тази стойка е сложена там от истинските собственици,които преобразуваха БГА в свинекомплекс и ВЕИ централа(lвижда се от Тракия).Това са ген.м-р Георги Иванов,член на Висшия съвет на БСП-космонавт, и п-к Лилян Тодоров,личен пилот и командир на самолета на Т.Живков.Свинекоплекса е в с.Главиница,Пазарджишко.Костов продаде вече изпразнена БГА !!!!!!!
188
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този пак ли излезе от нафталина? За какъв *** е провален Президент да става Конституционен съдия? Пак някои трябва да го носят ли? Там конче няма митинги не се залъгвай, *** такъв. Май няма кадри, че всички залагат на провалени ***...
187
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
при костов проблема вече е и чисто медицински
186
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
костов даже няма да го коментирам,всичко е казано и в близките години ще се извади и досието от гру,просто още им е нужен и не е дошло времето,а между другото защо не го запитат с какво си купи новия имот къща в италия
185
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да имаме още носталгия по сдс защото това беше младостта ,надеждите и мечтите ни,разбира се жестоко излъгани,но все пак носталгия,остана само тъга,аз и семейството ми не гласуваме за сдс,мисля,че прагматизмът и разумът са за герб,всеки да решава за себе си
184
5
 
13
 
! Отговори
КНК преди 11 години
КНКпреди 3 часаСега се видя колко ПРАВИЛНО ПОСТЪПИ ИВАН КОСТОВ като напусна СДС.Не се остави на разни предатели и шушумиги да го разкарват като "панаирджийски кон" !!! На всички стана ясно,че Костов ги спасяваше докато беше там. На изборите през 2001г. той видя масовото предателство и некъдърност,които са се заселили в СДС,опита се през следващите 2 години с нещо да помогне.Но *** СЕ ПОЧУСТВАХА ВЕЛИКИ !!!Начело на помиярското движение в СДС е Петър Стоянов.Резултата е ясен.Това е благодарност на лидера!!
183
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
г-жа михайлова беше наместила брат си да източва 12 държавни предприятия като член на борда на директорите и когато я попитаха няма ли срам заяви,че всички търсели брат и защото бил изключително надарен специалист
182
3
 
10
 
! Отговори
бивш СДС преди 11 години
Жал ми е за СДС, не за партията, а за идеята. И аз навремето веех знамето с лъвчето и вярвах, че идва промяна. Вярно, че първите две години започнаха да правят нещо, но после такава корупция, оказаха се същите мошенници и крадци като БСП. Всъщност май ще се окаже вярно, че СДС е друга форма на управление на БКП...Жалко...много жалко...Те затова и нямат никакви % вече, дори и да се се изчистли, това че хората ги смятат за крадци им тегне много. Така или иначе няма да гласувам за тях...
181
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
правилно,маските паднаха при гласуванията в парламента,ще добавя,че те и приватизацията си я правиха заедно,едно за тебе едно за мене,там далаверата и кражбата бйха пълни
180
0
 
11
 
! Отговори
121 преди 11 години
Боже, боже.... Само за по- малко от седмица Б.Б. успя да разедени СДС и да противопостави хората в тази стара демократична партия. А самозабравилите се на върха на СДС въобще не разбират как ги плъзгат по улея надолу. Разделяй и владей! Това ГЕРБ и ББ го владеят отлично.
179
3
 
1
 
! Отговори
Георги Пиперков преди 11 години
До Спонги: Разочаровал ме очаквах да кажеш, че подкрепял определена личност. Знам кого предложиха демократите. А дали госпожа Михайлова е почтена? Дали това е единствения и грях? Аз мисля че и с госпожа Михайлова можеше да се повтори същия сценарий. Нови лица трябват
178
6
 
2
 
! Отговори
Otnovo sedesar преди 11 години
Много ясно , че ще ги изключат.Не може да си депутат и да не изпълняваш решенията на партията която те е вкарала в парламента.Проблемът е ,че шарко и малтинчо така и не искат да приемат , че по голямата част от седесарите НЕ искат Костов който съсипа партията и я напусна изливайки кофи с помия върху й.Обясненията им че искат да са опозиция звучат смешно-та нали основната цел на всяка една партия е да дойде на власт за да прокарва решенията си!!Успе на възроденото СДС!Твърдо ще гласувам за тях!!