Готвят секира в СДС – изключват депутати заради Петър Стоянов

"В ръководството на партията има бъзльовци", скочиха сини в НС
Обновена: 23 ное 2012 14:33 | 23 ное 2012 11:45,
290
Готвят секира в СДС – изключват депутати заради Петър Стоянов
Снимка: БТА

Извънредно заседание на Националния съвет на СДС ще се състои в понеделник, потвърди в парламента синият депутатът Ваньо Шарков.

По информация на в. „Преса“ вчера синьото ръководство е обсъдило как сини народни избраници да бъдат изключени от редиците на партията. Причината е ясната им заявка, че няма да подкрепят Петър Стоянов за конституционен съдия.

На срещата на „Раковски“ 134 не са присъствали Мартин Димитров и Любомир Иванов, които са членове на НИС и депутати. Те и не са знаели за нея, но не са изненадани и от хода на ръководството.

Още по темата
„Носят се слухове, че някои ще бъдат изключвани от СДС, всички или части от парламентарната група. В това ръководство на СДС, за мое съжаление, има бъзльовци, които дори едно изключване не могат да направят като хората. Заради трохи от трапезата на ГЕРБ в момента са си заврели главите под масата”, заяви днес Шарков.

По думите му депутатите от СДС са взели решение против внасянето на каквато и да е кандидатура за конституционен съдия.

„Тук не говорим за имена. За нас този срам е на ГЕРБ, те направиха сглобката с другите партии и сега искат някой друг да им измие срама. СДС не е изтривалка на други партии”, подчерта Шарков.

„Емил Кабаиванов никой не може да направи герой, той себе си не може да направи герой. Навремето създадохме СДС заради свободата. И в момента доста хора не знаят, че го има Кабаиванов”, заяви още депутатът.

Бившият лидер на СДС Мартин Димитров заяви, че няма да участва в НС в понеделник, защото не е бил поканен на вчерашната сбирка на НИС на партията.

„Трябва да има правила. Като не те канят на насрочването на едно събитие, не го посещаваш”, посочи депутатът.

„Един демократ никога не изключва някого, който е на различно мнение. Ние сме най-демократичната партия, ценим чуждото мнение. Вярвам, че дори и през ум не им минава на колегите“, заяви още Мартин Димитров.

„Нито ще предлагам кандидат за конституционен съдия, нито ще го подкрепям“, заяви от своя страна и депутатът от СДС Йордан Бакалов.

На въпрос как ще коментира информацията, че се готви изключване на депутатите от СДС от партията, той заяви: „Не коментирам слухове. Ръководството на СДС трябва да отговори. Аз не се притеснявам. Не знам каква е причината за изключване на депутати от СДС”.

Бакалов каза, че няма да присъства на Националния съвет на СДС в понеделник.

„Не ме карайте да коментирам глупави слухове на глупави хора”, коментира и депутатът Димо Гяуров.

 

В началото на седмицата премиерът Бойко Борисов се среща с лидера на СДС Емил Кабаиванов и възложи на сините да направят своя номинация за конституционен съдия, след като изборът на Венета Марковска се провали.

СДС предложи бившия президент Петър Стоянов да бъде номиниран. Той поиска три дни да помисли дали да приеме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още по темата: СДСПетър Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
15
 
4
 
! Отговори
ИСТИНСКИТЕ СЕДЕСАРИ преди 11 години
.....СА ВИНАГИ В ДЯСНО , НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ СПЕКТЪР!!!НОРМАЛНО Е ГЕРБ ДА БЪДЕ ПОДКРЕПЕН...СЛЕД КАТО СТОИ ВЦЕНТЪР-ДЯСНО!ТАКА СЕ КОНСОЛИДИРАТ ДЕСНИТЕ СИЛИ---ДРУГОТО Е ПРЕДАТЕЛСТВО И ПОДКРЕПА НА БКП/бсп!СДС, ТРЯБВА ДА ПОКРЕПЯ "ДЯСНОТО" , АКО ИСКА ДА СИ ВЪРНЕ МИНАЛОТО ВЕЛИЧИЕ!АКО ЛИ ,НЕ.....ЩЕ ИЗПАДА ВИНАГИ В ДЪЛБОКА ИЗОЛАЦИЯ И ЗАБВЕНИЕ!
216
1
 
13
 
! Отговори
патриот преди 11 години
Това не е СДС това са превратаджиите напазарувани от ББ !!! Ето я и първата задача , после ще има и други , ще се лъсне медийния им имидж та дано влезат в парламента и да служат за патерица на ГЕРБ. Спасението е в нова партия и заедно с Костов да се търси някакъв резултат !
215
0
 
16
 
! Отговори
Един българин преди 11 години
Всеки които има капка почтенност ще каже, че П.Стоянов стана това което е благодарение на омразният ви Ив.Костов. Симеон и Б.Бонев го закопаха. А на изцепките на П.Стоянов срещу Костов аз му викам ЧЕРНА НЕБЛАГОДАРНОСТ !!!
214
1
 
13
 
! Отговори
Аз си знаех преди 11 години
Аз си знаех, че в СДС са с такава ориентация, ама сега ЛЪСНА. Готвят секира в СДС-изключват депутати заради .........ДА СЕ РАЗБИРА:::::::::::::::::Карат се кой да седне на -*** на Бойко Борисов.Ша са избият бре. Завалийките отдавна май не са ги таковали?
213
2
 
17
 
! Отговори
демократ преди 11 години
Истинските седесари трябва да са при Иван Костов !
212
11
 
1
 
! Отговори
Георги Пиперков преди 11 години
До Спонги: Ако мислиш, че Екатерина Михайлова е достойната кандидатура защо не го каза? Моето мнение е че тя е също толкова компрометирана. Нали бяха на власт с Костов, видяхме ги... Защо не са на власт сега ако са толкова кадърни? За съжаление се вижда, че и за опозиция не стават...
211
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сте се карали във форума за един масон! Аз не съм съгласен П. Стоянов да е конституционен съдия, защото е масон от най-висока степен! Стига вече с тези масони!
210
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАРАКИРИТО ПРОДЪЛЖАВА- ДА ЖИВЕЕ БОЙКО, КОЙТО ЩЕ ПОГРЕБЕ ЗАВИНАГИ СИНЯТА ИДЕЯ !
209
2
 
9
 
! Отговори
ПФУ преди 11 години
Не го ли е срам,бе? Тия се смятат за богоизбрани и си вярват,че народа ги обича и без тяхното перманентно на..акване във властта,няма бъдеще за България.Безсрамници и алчни мизерници.Заради тях24 год тъпчем не на едно място,а назад
208
0
 
9
 
! Отговори
от 222 преди 11 години
...е това за агент Виктор не го знаех.
207
0
 
22
 
! Отговори
СДС преди 11 години
Стоянов съвсем се изложи! Шамари, съдийства! ***!
206
0
 
10
 
! Отговори
кординатор преди 11 години
Пак КИНЖАЛИТЕ(ДС) в СДС се опитват да разцепяп партията !!!
205
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой е? Той е !
204
2
 
19
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 222Един доносник няма как да е свестен. Агент Виктор. Няма какво повече да кажа.
203
2
 
6
 
! Отговори
Do 223 преди 11 години
До до 220Дай Боже всекиму! Какво искаш, да източи предприятието като всеки комунистически некадърник ли? Предприятията работят и продават. Заинтересувай се за шивашките фабрики на колко души дават хляб и после завиждай.
202
4
 
1
 
! Отговори
до 220 преди 11 години
дай боже на всеки такъв успешен бизнес,извинявай,не ми е интересно да общувам с пълен наивник,все пак ние останалите не сме
201
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стоянов е свестен човек и е жалко че го забъркаха в поредната герберастко-седерастка пумия.
200
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иване кажи им
199
1
 
10
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 219Да от нея благодарение на легален успешен бизнес. Много сте го закъсали вие ченгетата. Един свестен компромат не можете да измислите.
198
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за наивните костовисти,имотите в италия се купуват чрез компанията Интрейдингсот минка костова,голямата дъщеря,парите се прехвърлят по няколко пъти от покупки и препродажби,така че да се излиза на печалба с цел легализиране и изпиране на пари