Петър Стоянов отказа на СДС за КС

Бившият президент обяснява отказа с международни ангажименти
23 ное 2012 22:14,
215
Петър Стоянов отказа на СДС за КС
Петър Стоянов. Снимка: БТА

Бившият президент Петър Стоянов е отказал да бъде номиниран от ръководството на СДС за член на Конституционния съд. Това стана ясно от писмо, изпратено от Стоянов до централата на синята партия и прочетено в предаването „Панорама“ по Българската национална телевизия от лидера на СДС Емил Кабаиванов.

„Независимо от усилията, които положих, се оказа невъзможно да прекратя международните си ангажименти, за да приема номинацията на СДС за конституционен съдия“, се посочва в писмото.

Днес изтичаше тридневният срок, който самият Стоянов поиска, за да даде отговор. До обсъждане на името му за член на Конституционния съд се стигна, след като премиерът Бойко Борисов предложи на синята партия да номинира свой кандидат и се ангажира ГЕРБ да го подкрепи, който и да е той.

Още по темата

В същото време депутатите от СДС бламираха ръководството като отказаха да внесат кандидатурата на Стоянов, дори той да приеме. Запитан дали СДС ще издигне друг кандидат, Кабаиванов отговори увърдително.

"Имаме достатъчно добри юристи и експерти и съм убеден, че ще намерим в тази нова хипотеза друга достойна кандидатура и така ще покажем, че СДС поема отговорност в тежки за България моменти", каза той.

Според източници на Дарик от централата на СДС в личен разговор с председателя на политическата сила Стоянов е аргументирал своя отказ с омерзението си от отношението на СДС и ДСБ към евентуалното му кандидатиране за член на Конституционния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
2
 
18
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 години
Петър Стоянов е бивше посредствено бракоразводно адвокатче, издигнат до най-висок връх конюнктурно. И от неги, и от брат му даже кол за ограда не става, забравите ги и двамата.
137
5
 
5
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
До Bob,Питаш какво е СДС.Отговарям ти : Само десет станахме.Имам негативно отношение към тази партия, но намирам действието на П.Стоянов за достойно1. Ако си поел ангажимент -О.К.2.Ако искаш да останеш без предразсъдъци и с авторитет-ОТКАЖИ.3.Ако искаш да повториш въпроса си : Иване,кажи си : оставаш в историята.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Бат ' Петьо готин си.
136
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
видя се и СДС какъв цирк са , те и 4 човека да са , пак ще се карат , те и депутатите на СДС са си въобразили нещо ,
135
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Представителите на Трилатералната комисия в България - Петър Стоянов. Меглена Кунева- Пръмова и Цветелина Бориславова. Иначе за театърът, на който се радвате, те са "противници" :).
134
1
 
5
 
! Отговори
стоян преди 11 години
до 173, не агент, а ДОНОСНИК антикомунист,да живее цирка на Митко Гестапото.
133
1
 
5
 
! Отговори
Bob преди 11 години
а какво е седесе!??
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
173 стига плямпал глупости бе
131
0
 
5
 
! Отговори
перо преди 11 години
Фердо,прав си.Това беше за мен гадна публична демонстрация на г-н Стоянов , но независимо от това Костов пак му помогна и КС отказа кандидатурата на Симен втори за Президент на България.
130
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много жалко. Във всеки случай той беше и си остана антикомунист за разлика от Костов и всички депутати от листата на СДС дето застанаха рамо до рамо с БСП.
129
0
 
10
 
! Отговори
Фердо преди 11 години
Костов никога няма да му прости онова "Ваньо, кажи си!" !
128
5
 
19
 
! Отговори
СДС патерица на ГРОБ преди 11 години
Мартинчо взимай си партията обратно,че с тоя Кабаиванов сте загинали на 101%,иначе браво на президента Стоянов за достойната постъпка.
127
0
 
18
 
! Отговори
Народен избирател преди 11 години
Жалко !От него ставаше голям послушко на Винету. Бат Петьо не го пуснали от запад - глупости, те това да го казва на баба Пена, дето я лъже Винету. Истината е, че вече всичко свързано с ГЕРБ и Винету няма място в България. Бат Петьо да си ги прибира на Запад, щом не могат без тях.Все още имало и свестни хора между политиците, щом ги отсвириха и не се поддадоха на натиска на мутрата.
126
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За малко да стане гебеpското "батко и бpатко"
125
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този човек бе начело на агнешките главички нали така който ограбиха България!
124
2
 
15
 
! Отговори
BIG AL преди 11 години
Добре е , когато някой ОТКАЗВА на мутрата ..Няма значение , какви са причините -държиш на името си , имаш си мангизи , не искаш да се излагаш - като кандидат на мутра и т.н..Добре е , когато се показва , че НЕ всички са *** в България , като тези , усмихващи се угоднически - когато мутрата каже някоя глупост - по тодорживковски ..Добре , е, дори единици да са ..Все пак има хора и с достойнство, а не само - крепстни , купъвани от нефелната мутра ..Не всички и всичко се купува - съобразно "възгледите" на мутрите , кримитата..Простакът си мисли ,че всичко са парите и службиците ...на този свят...Добре е ,и когато ИМА и други граждани , хора , нормални , които са наясно с мутренските "щения"..Вижте му само - Мин.съвет , "конс.съдии", областните , дс- мутантите около него и т.н.. Простолюдие на власт..Иска всички да го славославят и му се възхищават- мечтата на всяко нищожество ::)))
123
3
 
18
 
! Отговори
axa преди 11 години
Отказал - таратаици. Истината е, че сам се натискаше за службицата, но видя че няма да му мине номера. Добре поне, че има един сериозен държавник вдясно, та да ги вразумява всички. (Бас ловя, че се сещате кого визирам само по думите "сериозен" и "държавник", нали?). Г-н Стоянов, ето какво пазят архивите на в-к "Капитал" и с кого точно тикате десните избиратели да се съюзяват. Знаем го всички, знаете го и вие, имаите малко срам, спрете се наи-накрая! По повод на светлата годишнина от създаването на известната със спорна слава застрахователна компания SIC (Security Insurancepany), застрахователите с борчески дух вдигнаха коктейл, който беше уважен от видни личност предимно от банковите и спортните среди. "Нас, вас и другите, които сме поканили, но не дойдоха, ни свързват истинско приятелство и сърдечна дружба", прочете шефът на СИК Красимир Маринов-Маргин от лист, подвързан в алена папка. (Червеният цвят може да се окаже емблематичен за групировката, тъй като с него е оцветен и нейният символ.) За контактите с медиите се нагърби инициативният Бойко Борисов, шеф на фирма "Ипон". Той услужливо уведоми, че хроникьорите ще бъдат допуснати в салона за 15 минути - от 19:30 до 19:45 часа. Малко по-късно Борисов агресивно съобщи, че вълнуващият оглед се отлага, а продължителността му ще бъде намалена с 5 минути. Охранителният бос проведе кратък инструктаж: журналистите да се движат в стегната група плътно около Борисов, за да не обезпокояват гостите. Неизживеният екскурзовод подкара ентусиастите към светските забележителности на СИК-коктейла. Въпреки надеждите на фотографите да уловят с обективите си шефа на Интергруп и едно от лицата на СИК Младен Михалев-Маджо той се оказа недостъпен. Очевидци твърдят, че Маджо не е пожелал да бъде сниман. Някои волно изтълкуваха това като жест към Красимир Маринов-Маргина, който прочете с микрофон в едната и папка в другата ръка семпло приветствие.
122
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Пешо - тия *** на БОКО които извършиха преврат в СДС и го обричат на изчезване не заслужават и 0 внимание.
121
8
 
7
 
! Отговори
BRAVO преди 11 години
МНОГО ДОБЪР ХОД ЕВАЛА!
120
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТРЕТОЕМИЛ СТОЯНОВ СТАВА ШЕФ НА БНТ. СДЕЛКАТА Е ИЗПОВЯДАНА. НЕЗАКОННИТЕ ХОТЕЛИ НА БРАТ СТОЯНОВ НЯМА ДА СЕ ЗАКАЧАТ.
119
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВТОРОДепутатът от европейския парламент Емил Стоянов напуска поста си в Страсбург. Пловдивчанинът се аргументира с лични и служебни ангажименти, заради които той трябва да се прибере в България. На негово място в Страсбург заминава 29-годишната Моника Панайотова от София. В момента тя е народен представител и председател на парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на еврофондовете, както и на младежкия ГЕРБ.