Общински и областни структури на СДС свикват извънредни събрания

ПГ на СДС отказва да издигне кандидатура за конституционен съдия
27 ное 2012 21:24,
75
Общински и областни структури на СДС свикват извънредни събрания
Председателят на СДС Емил Кабаиванов. Снимка: Bulphoto

Във връзка с последните събития в СДС започват извънредни общински събрания в структурите на политическата сила във Великотърновска област, съобщи областният председател на партията Мирослав Трифонов, цитиран от БТА.

По думите на Трифонов в понеделник на областно събрание на организацията ще бъде решено какви ще са действията на членовете и на местното ръководство на СДС. "Не бива да се вземат емоционални или прибързани решения, защото това са пагубни действия за една партия", каза Трифонов.

Всички членове на общинските структури единодушно изразяват несъгласие и разочарование от действията и решенията на националното ръководство, посочи той пред БНТ.

Дали ще има оставки на редови членове на СДС и дали те ще се приемат ще решава всяка една общинска структура на своето събрание, каза той в отговор на въпрос дали вече има подадени заявления за напускане на сините редици.

Председателят на общинския съвет на СДС във Велико Търново Камен Алексиев заяви, че осъжда решението на националното ръководство за изключване на народните представители Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров от партията, но остава в СДС.

В най-многобройната общинска организация на СДС в областта – тази в Свищов - се обсъжда свикване на протестен митинг пред централата на партията на "Раковски" 134 в София, заяви председателят на организацията Емил Димитров. Той поясни, че ако се вземе такова решение, то ще бъде оповестено след провеждането на общинско събрание, което е предвидено за утре вечер.

В организацията в Свищов членуват над 320 души и настроенията им са крайно негативни към настоящето ръководство на СДС, каза още Димитров. Според него нито един седесар от града няма да подкрепи, дори и с мълчанието си, поведението на това ръководство.

Структурите на СДС в Пловдив засега нямат намерение да подават масови оставки заради вчерашните решения на националното ръководство на партията. Категорично зад действията на лидера Емил Кабаиванов застават и от СДС-Разград.

Още по темата
Междувременно парламентарната група на Синята коалиция потвърди решението си от миналата седмица да не издига и да не подкрепя кандидатура за конституционен съдия. Изявление в този смисъл направи след края на заседанието на групата народният представител Йордан Бакалов, цитиран от БТА.

По думите на Бакалов проблемът с излъчването на конституционен съдия от квотата на парламента е политически и е създаден от ГЕРБ. Предлагаме на партиите, които предизвикаха тази криза - ГЕРБ, БСП и ДПС - да поемат своята отговорност, посочи Бакалов.

Позицията на парламентарната група на Синята коалиция е единодушна, решението е подписано от всички 14 депутати, добави той.

Според него не е ясно дали ще има нова номинация на СДС за конституционен съдия.

На въпрос какво ще прави, ако бъде изключен от партията, той отговори, че няма да участва в листите на друга политическа сила.

Преди началото на заседанието на парламентарната група Кирчо Димитров отбеляза, че не е необходимо да се поставят ултиматуми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
35
 
! Отговори
Бай Кольо преди 11 години
Да се заиграваш сега с ГЕРБ сега -все едно да се качиш на ТИТАНИК 15 минутих след като се е ударил с ледника.
30
3
 
22
 
! Отговори
омбре преди 11 години
Каква катастрофа на СДС 46-ти.Тая "партия" отдавна е един файтон хора,представители на която вече няма да видим в парламента."Синята идея" отдавна е куха фраза без съдържание.Майната им.Дреме ми манерката.Едни лъжци по-малко ...все е нещо.
29
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СДС чакаше ГЕРБ да го покани в правителството а то какво стана .
28
13
 
8
 
! Отговори
Какъв морал, бе.. преди 11 години
Да ближеш *** на *** от бкп/бсп и да се държиш за депутатската банка, заради едната заплата --въпреки че са те изгонили от СДС......това ли е "моралното", бе...??!Я , БЕГАЙ У ЛЕВО , БЕ....Се-ДС-арче ,КИРЛИВО...
27
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко смешен стана този Кабаиванов? Ха сега кой ще накара да внесе кандидатурата. Ако има морал веднага трябва да си хвърли оставката. Това е катастрофа за СДС
26
2
 
12
 
! Отговори
На запад от ада преди 11 години
Време за закриване. "Алтернативата на комунистите - СДС" си свърши работата за която беше създадена и не е нужна повече. А ние си мислехме, че живеем в демокрация...Оказа се че комунистите никога не са преставали да управляяват държавата и реално не е имало опозиция срещу тях. Само борбата е била между тях самите. И сега е така. Мутрокомунистите от ГЕРБ срещу създадените от тях комунисти от БСП, комунистите на Кунева-Пръмова и т.н....
25
5
 
16
 
! Отговори
Нищо не знаете! преди 11 години
Истината е ,че .....ПРЕХОДА , можеше да стане само към капитализъм, защото за нов социализъм -нямаше вече кой да финансира играта!НЯМАШЕ ПАРИ!Въпроса беше ,как да станат бившите комунисти--капиталисти !Иван Костов им показа това с т.н.РМД-та/ с фирми от --директора ,шофьора и секретарката!ТОВА НАПРАВИ КОСТОВ!!!НИЩО ДРУГО!/...даже и досиетата не отвори/
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
35 от 1997-1999г съм бил председател на общинска младежка организация на СДС,а от 1999-2003г председател на общинска организация.Такива гадости съм виждал да правят изтъкнати седесари ,че се извинявам на българския народ ,че съм бил част от този бливоч и заблуда че нещо може да се промени.Направо жалка пародия е пък сегашното СДС.
23
4
 
8
 
! Отговори
Велик си Краз....37 преди 11 години
....ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯСНИ НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!Комунистическите агитки от форума , олигавиха света с жалби и сополи по СДС-то на Костов, Гаражната принцесо от УБО и компания.....!Е ...как иначе ---те им беха тайните дружки , във всички игрички на двуполюсния модел!Те погребаха надеждите на българите и си разделиха "социалистическата собственост"!
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До krassАман от ментори,като теб!
21
14
 
12
 
! Отговори
krass преди 11 години
Аз съм по дърт и помня всичките прокумунистически действия на синия *** - Костов. Този ***,насила обедени различните партии от СДС в една и след като стана едноличен во#д,омаскари и изгони истинските СДС-ари. Остави само внедрените ДС-ари. Той сло#и Беронов за кандидат президент на СДС,за да няма Първанов конкуреция и така му осигури нов мандат. Разцепи СДС на две и го отслаби като първостепенна пария,за да могат *** да си крадат дър#авата необезпокявано. Пречеше с долни начини на ГЕРБ,да се утвърди като нова чиста дясна партия. И сега пак пречи на СДС да излъчи ва#на за дър#авата личност,която ще бъде излкючително решаваща за бъдещето на съдебната система.Както знаем съдебната система е последната крепост на крадците и пресъпниците в България. Просто ще прескоча да описвам какво крадене се случи когато той бе премиер. Тези дайствия на *** Костов го прабят като един от най пагубните хора на прехода. Като един от най мразените хора на БГ-то. Сами си превете извода,какви хора е партията му и слагачите му.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На края като ударим чертата ще излезе следното : Повечето от членовете и симпатизантите на всички партии са изключително свестни и честни хора,но къде от спортна злоба и хъс,къде позаблудени от популизма на лидерите,започват една безсмислена война на "идеи" и възгледи !Не ели време да се вземем в ръце,да се осъзнаем и да направим живота си по-хубав ?
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скандалът е за да стане популярен Тамагочи.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
27 никъде
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като гледам , най-безутешни обаче от метлата в СДС , са *** и червената агитка във форума!Прави са си хората .....СДС им беше партньор и тайното оръжие!Нема вече кой да предлага от страна на СДС --"тъпите кандидатури за президент" , като Неделчо -дъртата кожа...!
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
20 за съжаление бях от СДС не съм от ГЕРБ,но така наречените седесари бая зор видяха докато ме отказаха и мен и хиляди други
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
поредния аграр в седесе, пешка на бат бойко
14
11
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Кой...луд издигна и избра на времето Малтинчо за...лидер.След туй се...присламчи и мавърчето от Драгалевци с файтонджийската си...партийка,за да влезе у парламента и доутепа Седесето.О темпора,о морес.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката - продажната ***, която се продаде на милиционерите от БКП и напълни гушката.
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм СеДеСар поради много причини,но им съчувствам !Това е поредният Юда,който предава идеите за демокрация ! И то само за да си натъпче дебелото черво !