Борисов: Не можем да допуснем да ни се краде историята!

"България категорично иска да участва в единния банков надзор в ЕС"
Обновена: 13 дек 2012 22:00 | 13 дек 2012 21:19, Елка Василева
289
Борисов: Не можем да допуснем да ни се краде историята!
Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

България винаги е подкрепяла Македония изцяло – както за членството й в ЕС, така и за влизането й в НАТО, заяви премиерът Бойко Борисов преди редовното заседание на Европейския съвет в Брюксел.

По думите му македонската страна е най-близката ни държава, а македонците са най-големите ни приятели, но за присъединяването й към европейското семейство Македония първо трябва да покрие всички критерии – особено тези за добросъседство.

Още по темата

„Историята не е нещо, което се пренаписва или преиначава, има исторически факти, които са признати и ние не можем да допуснем да ни се краде историята”, допълни премиерът и заключи, че „добросъседството и европейската интеграция изискват толерантност и признаване на това, което другите народи векове наред са постигали.”

Премиерът Борисов заяви също така, че България „категорично иска да участва в единния банков надзор, но не подкрепя тази част от икономическата интеграция, касаеща данъчната система в страните членки на ЕС”.

„Като финансово дисциплинирана държава в Европа България винаги е държала да има единен централен банков надзор в Европейската централна банка”, заяви премиерът и подчерта, че страната ни защитава тезата, че всяка държава, която участва там, независимо дали е в еврозоната или извън нея, трябва да има право на глас и този глас да е равен на гласа на страни като Германия, Франция или Гърция. Според българския правителствен ръководител „интеграцията на банковия сектор ще донесе необходимата стабилност и растеж на страната и е голяма гаранция, че няма да има банкови фалити.”

„Това, за което страната ни е категорично против, е еднаквата данъчна система в рамките на ЕС”, коментира още Борисов и изрази надежда, че въвеждането й ще бъде отложено във времето поне с още десет – петнайсет години.

На двудневната редовна среща в Брюксел държавните и правителствените ръководители на страните от Европейския съюз дискутират икономическата политика на ЕС, реформата на Икономическия и паричен съюз, годишния обзор на растежа за 2013 г., общата политика за сигурност и отбрана,  политиката на разширяване на ЕС през следващата година и годишните доклади за напредъка на страните от Западните Балкани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
4
 
7
 
! Отговори
Ш преди 11 години
Хе,хе, то кой ли какво не открадна от България, та сега една история ли ще им се опре?Не ме разсмивайте.
203
4
 
9
 
! Отговори
до 241 преди 11 години
А защо трябва да е пряк наследник, за да бъде цар на българите?Във Византия десетки са ставали императори след преврати, но са били императори. Хан Крум например е един от най-великите ни ханове, но и досега е спорен неговият произход.Преобладава това, че е от панонските българи, тоест от българска общност която векове е била встрани от Стара Велика България и неините продължения, но е станал български хан, ако ще и с оръжие да е било. Колко български ханове са били отстранени, да не би синовете
202
4
 
17
 
! Отговори
До 241 от До Тачо преди 11 години
Самуил формално не е български цар само за Византия, която го разглежда като бунтовник. За всички други - Папството, Унгария и за околните народи той е български цар и владетел на българите. Така че това не е пропаганда, а исторически факт. Излишно е да казвам, че теорията на ония смешници за Самуил "македонски цар" не е потвърдена и от един исторически источник и е пълна нелепост. Така че не търси интрига там където не съществува.
201
12
 
5
 
! Отговори
до 238 преди 11 години
Самуил формално не е български цар. Първото Българско Царство официално престава да съществува 971, на церемония в която Царят на българите в плен предава на Византия достойнаствата на царската си власт. Самуил не е пряк наследник, коронован е от римския папа за рекс, демек крал, самопровъзгласява се за Цар на българите, и реално е такъв, но формалната историческа истина е друга. Патриот се декларирам и си обичам Родината, но обичам и истината... С това не обиждам Родината си, мразя пропагандата
200
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТЪПАТА КУХНЕВИЦА ИСКАЛА ДА ПРИЗНАЕ ИСКАНИЯТА НА МАКЕДОНЦИТЕ, ИСКАЛА ДА ПРИЗНАЕ ЧЕ ИМАТ ОТДЕЛЕН ЕЗИК, ЧЕ ИМАТ ОТДЕЛНА ИСТОРИЯ ЧЕ НАШАТА ИСТОРИЯ Е ЧАСТ ОТ ТЯХНАТА И ЧЕ ТУК ИМАЛО МАКЕДОНСКО МАЛЦИНСТВО - ТЪПАТА КУХНЕВИЦА - И КАЗВА - МИ ТО НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА, МИ КАК *** КУКУВИЦО
199
5
 
13
 
! Отговори
ШИПТЪРИТЕ ША ВИ ОПРА преди 11 години
ПРАВ Е БАЦАКАКТО СЕ КАЗВА В ЕДИН СРЪБСКИ ВИЦ, КАКВО ОСТАВА КАТО УМИЕШ ЕДИН МАКЕДОНЕЦ - *** ВОДА И ЧИСТ БЪЛГАРИННИКВА ТУРЦИЯ И МАКЕДОНИЯ У ЕВРОСЪЮЗАДОКАТО КРАТУНИТЕ НА МАКЕТАТА НЕ УВРАТ И НЕ СИ ПРИЗНАЯТ ЧЕ СА БЪЛГАРИ - НИКВА ЕВРОПА, ТРЪГНАЛИ ДА СИ ВРЪЗВАТ ЕЗИКА НА ФЛЬОНГА ДА СИ ПОКАЖАТ ЧЕ СИ ИМАТ ТЕХЕН, АЕ ША ГИ Е...... В НЕЩАСТНИЦИТЕ, ЗАБРАВИХА КОЙ ГИ ПРИЗНА ЗА ДЪРЖАВА И КОЙ ИМ ДАДЕ ТАНКОВЕ, КОГА АЛБАНЦИТЕ-ШИПТЪРИТЕ БЕА НА 18 КМ. ОТ СКОПИЕ - НЕЩАСТНИЦИ И ИСТОРИЯТА ТРЪГНАЛИ ДА ИЗКРИВЯВАТ
198
5
 
13
 
! Отговори
До 236 от До Тачо преди 11 години
Това че българската средновековна история е българска е много лесно доказуемо и е прието от цялата световна историческа наука. Нещата за Самуил и националноосвободителното движение са безспорни - Самуил е безспорно български цар , което е потвърдено от безброй источници - Скилица, Яхя Антиохийски, Битолския надпис на Иван Владислав и прочие. Няма български революционер от Македония, който да се е обявил за "македонец". Така че нещата за ясни за всички като изключим ония смешници от Подвардарието
197
10
 
2
 
! Отговори
до вивиан 231 преди 11 години
Твърде много гледаш "великия" историк Божо ченгето - ренегат - вампиротърсач! Той пили мозъците също като македонските историчари. Лика-прилика са си!
196
5
 
13
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Когато е прав - прав е!Казаното от министър-председателя се нарича НАЦИОНАЛНА ПОЗИЦИЯ.НАЦИОНАЛНА ПОЗИЦИЯ означава, че министър-председателят огласява това, което АЗ, ТИ И ТОЙ мислим.
195
6
 
4
 
! Отговори
до 227 преди 11 години
Това е много трудно доказуемо пред независимо жури и е работа на историческата наука. И техните историчари са чели книги и се захапват обикновено там където нещата са спорни и неизяснени докрай. Така е и със св.св. Кирил и Методий, и със Самуил и с националноосвободителното движение. Почти всички революционери се декларират изрично като българи, но по едно или друго време приемат идеята за независима Македония, защото им е ясно, че Великите сили няма да я дадат на България. Това използват...
194
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАО БАЦА, ЕЙ ТЪЙ ТЕ ИСКАМСЯ АКО ОТМЕНИШ И ТАЯ ПРОСТОТИЯ ЗА ЦИГАРИТЕ, МОЕ СЕ ЗАМИСЛЯ ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТЕБ
193
4
 
5
 
! Отговори
123 преди 11 години
До american boy А бе умнико, стой си у америката и не бълнувай глупости.Тука сега нема сини ,нема червени и зелени -има БЪЛГАРИ!
192
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВЕДНЪЖ ДА СЪМ СЪГЛАСЕН С БОЙКО, ЗА ВСИЧКО КОЕТО Е КАЗАЛ И ВЕДНЪЖ ТОЙ ДА НЯМА ИЗЦЕПКИ, БАЦА, ИМАШ ШАНС ДА ВЛЕЗЕШ В РЕЛСИ - ПО-ДОБРЕ КЪСНО ОТ КОЛКОТО НИКОГА
191
6
 
5
 
! Отговори
vivian - до Тачо преди 11 години
Тачо, или си тотално неосведомен, или си комунист и сърбин, или си безумно ***, толкова ***, че по-добре да не си се раждал - срам за човечеството.
190
4
 
10
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Браво на г-н Борисов.Много точно изказване.Много отдавна трябваше някой да го направи,но не им стискаше,а може би не им пукаше, понеже почти нямат български ген.
189
2
 
3
 
! Отговори
damata преди 11 години
Ще пренаписват и ще преиначават я, няма да спят като вас дето некой път и гащите ви от г.за ще открадат!
188
5
 
6
 
! Отговори
АТИЛА преди 11 години
МАКЕДОНЦИТЕ СА СИ БЪЛГАРИ КАТО НАС И СЪЩО КАТО НАС И ТЯХ ГИ ЯЗДЯТ И РЪКОВОДЯТ ЕВРЕЙСКИ ***.....ОТ 700 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ Я ДЕЛЯТ НА ПАРЧЕТА ЗА ДА МОГАТ ЛЕСНО ДА НИ УПРАВЛЯВАТ.РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ !!!МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ГРАНИЦА !!!ОТ ГРАНИЦИТЕ ПЕЧЕЛЯТ ЯКО САМО ЧИНОВНИЦИТЕ....ВСИЧКО ДРУГО Е ПРАХ В ОЧИТЕ НА НАРОДАВСЯКА ВЛАСТ Е ВРАГ НА НАРОДА !!!ЩО Е ПОЛИТИК - ВСЕ Е *** !!!
187
7
 
11
 
! Отговори
До Тачо преди 11 години
Крадат ни историята Тачо. Цялата средновековна история. И не само нея. Изглежда само ти не си разбрал че според тия смешници Гоце Делчев, Даме Груев и всички по-видни българи от Македония са "македонци". Това е доктрина на цялата им измислена държава, не отделни личности. Щом е така - ще духат супата за ЕС докато не признаят че нямат никаква история, а държавата им е основана 1944 г.
186
18
 
8
 
! Отговори
Тачо преди 11 години
Какво конкретно ни крадат?! И кой точно го прави? Правителството? Хората? С кого точно си имат работа наще управляващи и на кого се репчат? Може ли едно правителство да говори на едро, без конкретни примери и доказателства с които държавата Македония е нарушила добросъседските отношения? Филм били направили, който не ни харесвал. Това може ли да е повод за междуправителствен скандал? Да им обявим война тогава, защото мислим, че правителството им е сърбоманско! Дипломатически провал!
185
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А БЕ ТИ САБУДИЛИ СЕ БЕ? КАК МОЖА ТАКАВА ИЗЛАГАЦИЯ ПРЕД ЦЕЛИО СВЕТ БЕ? КОГА СИ МЕ ВИДЕЛ МЕНЕ ДА ДРЕМЕМ НЕКЪДЕ ПО ЗАСЕДАНИАТА БЕ? ЦЕЛИ 33 ГОДИНИ САМ БИЛ НА ВЛАС И ТЕ ТАКОВА ЧУДО С МЕНЕ НЕ СЕЕ СЛУЧВАЛО БЕ. А ТИ СЕ О.РА ОШЕ НА 3 тата ГОДИНА БЕ. КАКАВ МИНИСТЕР СИ ТИ БЕ? ТИ СИ ПО ЗЛЕ ОТ СЕЛСКИО ОВЧАРИН У БАНКЯ БЕ. КАКВО НАПРАИ САС ДРЪЖАВАТА И НАРОДО БЕ? АМА ТИ ИМ Е.А МАМАТА НА СИТЕ БЕ. АМА ТАКА ЛИ СЕ УПРАВЛЕВА ДРЪЖАВА БЕ? ДА СИ РИТАШ МАЧЛЕТА И ДА СИ РЕЖЕШ ЛЕНТИ И ДА ВИКАШ ЧЕ ТИ СИ БИЛ НАПРАВИЛ СИЧКО. КАКВО СИ НАПРАВИЛ БЕ? НАЛИ НА НАРОДО САС ПАРИТЕ ПЛАЩАШ НА ТЕА ДЕТО ПРААТ МАГИСТРАЛИТЕ БЕ. ТИ ОТ КЪДЕ ИМАШ МИЛИОНИ ДА ПЛАЩАШ ДА НЕ ТИ Е ОСТАВИЛ БАЩАТИ? ЕЙ НОГО СИ *** БЕ. ТОЙ ФАСУЛО Е ПО УМЕН ОТ ТЕБЕ БЕ. ТЕ ТАКОВ АКО СЕ РОДИ КАТО ТЕБЕ НЕМА ДА СЕ УЧУВА БЕ ШЕ УМРЕ ОШЕ НА 2 ДЕН. КАКВА ИСТОРИА СА ТИ ОТКЛАДНАЛИ МАКЕТАТА БЕ? ТАА ИСТОРИА Е И ТЕХНА БЕ. ТОВА ЧЕ НЕ ИСКАТ ДА СИ ИМАТ РАБОТА САС НАНЕ И ВУТЕ СИ Е ОДЕЛНА РАБОТА. ТЕ САС АЙДУЦИ МУТРИ НАРКОМАНЕ И ЛЪЖЦИ НЕ ИСКАТ ДА ИМАТ РАБОТА. ДА СИ ЧУЛ НЕКОЙ МАКЕДОНЕЦ ДА ОБИРА БАНКОМАТИ ПО СВЕТО? НЕ СИ НЕМА И ДА ЧУЕШ. ДА СИ ЧУЛ МАКЕДОНКА *** ИЛИ МАКЕДОВЕЦ СВОДНИК? НЕ СИ НЕМА И ДА ЧУЕШ. Е КАК ДА ИСКАТ САС ТАКОВА ПЛЕМЕ ДА СИ ИМАТ ЗЕМАНЕ ДАВАНЕ? НЕМА КАК ДА СТАНЕ. ЗАТОВА СИ НАЛЕГАЙТЕ ПАРЦАЛЕТЕ У КОЧИНКАТА И СИ ЯШТЕ ПОМИЯТА. ТОВА ОСТАНА ОТ НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. ЕДНА КОЧИНКА.ХА ХА ХА ХА. А НЕКОЙ ДА КАЖЕ НЕ Е ЛИ КОЧИНКА? НОГО УБАВА КОЧИНКА СИ НАПРАВИИТЕ ОТ МОЙТА БЪЛГАРИЯ ОТ КАК ВИ НАПРАИА ДАМИЧКИ И ГОСПОДИНЧЕТА. А ДА ВИЕ ЧЕСТИТА КОЧИНКАТА ХА ХА ХА ХА. АРЕ ЧАО ДА ОДИМ ДА УДАРИМ ЕДНА РАКИИКА ДА СЕ СГРЕЕМ ЧЕ И ТУКА СТАНА СТУДЕНО ДА ГО ***. С ПОЗДРАВ БАЙ ТОШО.