Борисов: Не можем да допуснем да ни се краде историята!

"България категорично иска да участва в единния банков надзор в ЕС"
Обновена: 13 дек 2012 22:00 | 13 дек 2012 21:19, Елка Василева
289
Борисов: Не можем да допуснем да ни се краде историята!
Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

България винаги е подкрепяла Македония изцяло – както за членството й в ЕС, така и за влизането й в НАТО, заяви премиерът Бойко Борисов преди редовното заседание на Европейския съвет в Брюксел.

По думите му македонската страна е най-близката ни държава, а македонците са най-големите ни приятели, но за присъединяването й към европейското семейство Македония първо трябва да покрие всички критерии – особено тези за добросъседство.

Още по темата

„Историята не е нещо, което се пренаписва или преиначава, има исторически факти, които са признати и ние не можем да допуснем да ни се краде историята”, допълни премиерът и заключи, че „добросъседството и европейската интеграция изискват толерантност и признаване на това, което другите народи векове наред са постигали.”

Премиерът Борисов заяви също така, че България „категорично иска да участва в единния банков надзор, но не подкрепя тази част от икономическата интеграция, касаеща данъчната система в страните членки на ЕС”.

„Като финансово дисциплинирана държава в Европа България винаги е държала да има единен централен банков надзор в Европейската централна банка”, заяви премиерът и подчерта, че страната ни защитава тезата, че всяка държава, която участва там, независимо дали е в еврозоната или извън нея, трябва да има право на глас и този глас да е равен на гласа на страни като Германия, Франция или Гърция. Според българския правителствен ръководител „интеграцията на банковия сектор ще донесе необходимата стабилност и растеж на страната и е голяма гаранция, че няма да има банкови фалити.”

„Това, за което страната ни е категорично против, е еднаквата данъчна система в рамките на ЕС”, коментира още Борисов и изрази надежда, че въвеждането й ще бъде отложено във времето поне с още десет – петнайсет години.

На двудневната редовна среща в Брюксел държавните и правителствените ръководители на страните от Европейския съюз дискутират икономическата политика на ЕС, реформата на Икономическия и паричен съюз, годишния обзор на растежа за 2013 г., общата политика за сигурност и отбрана,  политиката на разширяване на ЕС през следващата година и годишните доклади за напредъка на страните от Западните Балкани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
11
 
8
 
! Отговори
молба преди 11 години
Моля за помощ!!!В затруднено финансово положение съм, чух че от Позитано 20 давали добри пари за постове срещу ББ и Герб. Моля дайте ми информация, тел. или контакт. Говоря сериозно...
183
3
 
4
 
! Отговори
Тошко преди 11 години
До СТРАНДЖАТА Голяма прогноза!!! Що не си пуснеш някой фиш за "6 от 49",току виж си ударил джакпота.
182
3
 
5
 
! Отговори
ДО 216 преди 11 години
ТИ ОЩЕ МАЛКО ЩЕ ВЪРНЕШ ТУРСКОТО РОБСТВО
181
13
 
18
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Бойко, Бойкоо, ами ти, нашия, я знаеш историята колкото Златка географията, бре.
180
8
 
19
 
! Отговори
1234 преди 11 години
Боби, нямаш ли за рязане лентичка днес сине майчин? А може би си решил да се правиш на патриот така преди изборите? Ама грешно си правиш сметките драги ми смешнико. С цирк и без цирк, пак си отивате догодина и НИКОГА ПОВЕЧЕ герб и Бойко охранителчето, още пожарникарчето от времето на Живков!!!
179
18
 
12
 
! Отговори
ДО ВЪЗМУТЕНИЯ преди 11 години
А ЗАЩО БЪЛГАРИЯ НАПАДА СЛАБАТА МАКЕДОНИЯ, А НЕ ГЪРЦИЯ- ТА МАКЕДОНИЯ КАТО ТЕРИТОРИЯ И КАТО ВЛАДЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ Е СТИГАЛА ДО ОДРИН И СОЛУН ? ЗА ТЯХ ЗАЩО НЕ ПРЕТЕНДИРАМЕ? ВАДИМ НОЖ НА УМРЯЛО КУЧЕ! ОЩЕ СТОЯТ БЪЛГАРСКИТЕ НАИМЕНОВАНИЯ НА СЕЛИЩАТА В ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ. НО ЗА ТАМ НЕ СМЕЕМ, САМО СРЕЩУ ЕДИН МИЛИОН НАРОД СЕ ПРАВИМ НА СИЛНИ. СМЕШНО И ТЪЖНО!
178
13
 
22
 
! Отговори
някой си преди 11 години
Наистина се убеждавам, че една голяма част от българите са с умствени отклонения. Това което е направил Бойко е похвално, едно голямо браво. И всеки трябва да го каже, а ще има да се критикува това е ясно, но не трябва да се смесват нещата. Дори лидера на ВМРО го поздрави, а знаете как ВМРО критикуват ББ и ГЕРБ. Наистина почвам да вярвам, че има много платени драскачи тук или както казах, просто хора с умствени увреждания. И стига с тази тиква, така не помагате на БСП, защото е много ниска тази
177
14
 
4
 
! Отговори
ДО ВЪЗМУТЕНИЯ преди 11 години
ТВОИТЕ ВЕЛИКОКОМУНИСТИЧЕСКИ ИДЕИ, ЧЕ ВСИЧКО ЗАПОЧВА И СВЪРШВА С НАС, НА КОИТО БОЙКО Е НАЙ-ЯРКИЯ АПОЛОГЕТ В СЪВРЕМЕННТА НИ ИСТОРИЯ,ПОРАДИ ФАКТА,КАКТО СИ ПРИДНА СТАНИШЕВ, ЧЕ Е КАДРОВА ГРЕШКА НА БКП, ТА ТЕЗИ МЕГАЛОМАНСКИ ИДЕИ СА ОПАСНИ, ЗАЩОТО РЕВИЗИЯ НА ИСТОРИЯТА МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ НЕ САМО ОТ БЪЛГАРИЯ. ПРЕДСТАВИ СИ КОЛКО ОСНОВАНИЕ ИМА ТУРЦИЯ ДА ПРЕТЕНДИРА ЗА НАШАТА ИСТОРИЯ. СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ГЪРЦИЯ.
176
6
 
15
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
До АнонименСега разбрах най-после колко е прав бил поетът, когато е казал, че не сме народ, а ***!Благодаря ти господин Анонимен, че ми отвори очите. Но бих ти препоръчал спешно да напуснеш България и да се установиш в тъй милата на сърцето ти свръхдържава Македония, където направо ще те позлатят за подобни откровения. Откровения на родоотстъпничеството и безпросветната простотия, на интелектуалната немощ и духовна импотентност.На добър час, напред към "Велика Македония"!
175
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКО, ЧИЯ ИСТОРИЯ КРАДЕ МАКЕДОНИЯ? ВСИЧКО, ЗА КОЕТО ПРЕТЕНДИРАТ, НАИСТИНА Е ТАКА. Я СИ ПОМИСЛИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ, АКО ТУРЦИТЕ, КОИТО 5 ВЕКА СА ВЛАДЕЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ, КОИТО ПЪК ПРЕДИ ТОВА БИЛИ ВИЗАНТИЙСКИ, ТА КАКВО ЩЕ СТАНЕ, АКО ТУРЦИТЕ НАПИШАТ В ТЯХНАТА ИСТОРИЯ СЪБИТИЯ ОТ БИВШО БУГАРСКО? ИМАТ ОСНОВАНИЕ, НАЛИ ? ДАДЕНИ ЗЕМИ ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ В РАЗЛИЧНО ВЛАДЕНИЕ И ДА МИСЛИШ, ЧЕ САМО ТИ ИМАШ ПРАВО ДА СЕ ФУКАФ, ЧЕ ПРЕДИ 7 ВЕКА МАКЕДОНИЯ Е БИЛА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ Е ГОЛЯМА ГЛУПОСТ.
174
7
 
8
 
! Отговори
66 преди 11 години
ТОЗИ СЕ СЪБУДИ
173
9
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ДУМИ КАЗАНИ НА МЯСТО
172
9
 
8
 
! Отговори
Toшко преди 11 години
То ще е много хубаво и ако твоите далавери влязат в историята др.Борисов,защото без тях историята ни няма да е пълна.
171
5
 
5
 
! Отговори
караджата преди 11 години
До СТРАНДЖАТА Ти не си пил хапчето бе Странджа.
170
7
 
9
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 11 години
СТРАНДЖА ,А АЗ НЕ ПРЕДВИДИХ НО ТОЯ СЕ *** ТОТАЛНО
169
6
 
14
 
! Отговори
Смешници преди 11 години
Смениха им чиповете с Цуци във Вашингтон и запяха нова песен.
168
8
 
26
 
! Отговори
хм преди 11 години
МАКЕДОНИЯ НИ ОКРАДЕ САМО ИСТОРИЯТА .А ВИЕ ОКРАДОХТЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
167
12
 
13
 
! Отговори
bosnak преди 11 години
Циркаждията поздравява публиката
166
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А не може ли да обвиним Македония и за демографската катастрофа, за обезлюдяването на държавата, за пустеещите села, за развъждането на ***, за липсата на сигурност, здравеопазване и качествено образование, за палмовото масло в сиренето и смлените отпадъци в кренвиршите, за ниските заплати и пенсии, въобще за това, че България загива?!?!?! Крадели ни историята... ами тя държавата ни скоро отива в историята... а управляващите се занимават с глупости!!!
165
13
 
9
 
! Отговори
торбалан преди 11 години
Боко,владееш перфектно езика на мутрите,за този пост който заемаш ти трябва ПРИРОДА и много четене за да научиш перфектно езика на дипломацията !!!По висок пост от пожарникар не можеш да заемаш,ама народа се подлъга че ще вкараш всички големи и малки мошеници в пандиза и затова те избра,но повече грешки едва ли ще допусне негово величество Народа !!!!