Опозицията бойкотира кворума, депутатите няма да работят

Следващото заседание на парламента ще е в сряда
Обновена: 14 дек 2012 14:35 | 14 дек 2012 09:56,
169
Опозицията бойкотира кворума, депутатите няма да работят
Снимка: архив, Булфото

Парламентът прекрати работа заради липса на кворум.

Цецка Цачева беше принудена да свика извънреден председателски съвет, за да се реши дали парламентът ще има заседание днес.

Наложи се председателят на парламента да събере лидерите на парламентарните групи, след като на два пъти опозицията бойкотира началото на заседанието,  като отказа да се регистрира в залата.

Първият път бяха под 120 депутати, вторият път регистрираните депутати в залата се оказа 116, вместо 121, което е необходимият минимум Народното събрание да започне работа.

Още по темата

Депутатите на ГЕРБ и независимите не успяха да съберат нужните гласове, защото от „Коалиция за България”, ДПС, „Атака” и десните отказаха да се регистрират, въпреки че присъстваха в залата.

В 10 часа депутатите отново влязоха в пленарна зала и започна регистрация, но пак се оказа, че няма достатъчно народни представители - те бяха 109. Тогава Цецка Цачева обяви, че прекратява заседанието и че парламентът ще заседава отново следващата сряда от 9 часа.

Повод за създаденото напрежение са промените в Изборния кодекс, които депутатите гласуват от два дни. Първото заседание в сряда приключи след 10 вечерта.

Вчера нито едно от предложенията на опозицията не беше прието в залата. Още тогава депутатите от опозицията предупредиха, че готвят бойкот по Изборния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: НСЦецка Цачевакворум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
8
 
! Отговори
Серго преди 11 години
Здравейте циркаджии!
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еее браво много хубаво! Пък ние ще плащаме щото всичките са хубавци от класа
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 2Кои от опозицията са комунисти според теб. Хората на Костов ли
25
10
 
32
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
Питаш кой ще дойде на власт?КОЙТО И ЩЕ ДА Е ДРУЖЕ!НЕ МОЖЕ ДА Е ПО-НЕКАДЪРЕН ОТ ДЯНКОВ, БОРИСОВ, И РОЖДЕНИКА ДНЕС-НАЙДЕНОВ.****НЯМА ПО-НЕКАДЪРНО И ГЕНОЦИДНО УПРАВЛЕНИЕ ОТ ГРОБАРСКОТО**** в цялата ни история от Аспарух до днес.Нима си кьорав
24
9
 
27
 
! Отговори
седесар преди 11 години
Браво на опозицията!!! Видяте ли в БТВ *** от ГЕРБ колко нагло се държа! Въпреки, че мутрите са долни при висока изборна активност ГЕРБ ще го духат!!! Не гласувайте за коалицията на ЯРЕШКИ !!!! Това е бъдеща партия на поредния олигарх! А те не влязат в Парламента ГЕРБ съвсем ще хапнат дръвцето !!!
23
22
 
6
 
! Отговори
юц преди 11 години
баси форума,пълен с червени чугунени глави
22
4
 
31
 
! Отговори
виждащ преди 11 години
Милиционерите от ГЕРБ са толкова ***, че успяха да обединят всички срещу себе си!
21
16
 
1
 
! Отговори
do 32 преди 11 години
Той ако загуби - кой ще дойде на власт ? Доганчо ? Украинеца ? *** ?
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ ВЪРТЯТ МНОГО ЯК БИЗНЕС-ДАЛАВЕРИ-ТЕ И РОДАТА ИМ--ЩЕ ОТИДАТ ДА ГО ПОНАГЛЕДАТ.......А И НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАБРАНИ ПРОФЕСИЯТА -ДЕПУТАТ-ДВА МАНДАТА И ВЪН--СЪС ЗАКОН---ВСИЧКИ СА С МАНДАТИ-ДАЖЕ И ИЗБОРНИ ДЛЪЖНОСТИ-ТЕЗИ СА ВЕЧНИ-МАФИЯ!!!!
19
6
 
41
 
! Отговори
Бивш ГЕРБаджия преди 11 години
ЕЙЙЙ ХОРА!ПИСНА МИ.НЕ СЪМ ВЯРВАЛ, ЧЕ БСП ЩЕ МИ СТАНАТ СИМПАТИЧНИ.ГЛАСУВАХ ЗА ГЕРБ, ЩОТО НЕ ИСКАХ ПОВЕЧЕ БСП И ТУРЦИТЕ ДА СЕ ГАВРЯТ С МЕН, СЕМЕЙСТВОТО МИ, И НАРОДА МИ.НО!!!!!ЯВНО НЕ СЪМ БИЛ НА ЯСНО С ПРАКТИЧЕСКОТО ЗНАЧЕНИЕ НА ДУМИЧКАТА ГАВРА.ГЕРБ НИ УНИЖИХА И ОБЕДНИХА ТАКА КАТО И ТУРЧИН НЕ ГО Е СТОРВАЛ.МОЛЯ ВИ....ГЛАСУВАЙТЕ НА ТЕЗИ ИЗБОРИ..НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЗА КОГО...СТИГА ДА НЕ Е ЗА ГРОБ ИЛИ ЗА САТЕЛИТИТЕ МУ - ЯНЕТО И НЕМУПОДОБНИ МЕКОТЕЛИ.
18
2
 
9
 
! Отговори
До Странджата преди 11 години
Интелигентен си общо взето,ама ти липсват базисни познания по общи и елементарни положения-второто е характерно за 99% от привържениците на не комуназите и най-велики демократи на света-ГЕЕРБ ! Присъдите не се излежават,а се изтърпяват! "Излежаването" им или не,е в преоргативите на съда,а не на такива,като теб!
17
18
 
3
 
! Отговори
юс преди 11 години
браво бат бойко..мачкай ***.
16
19
 
6
 
! Отговори
СМЕХУРКО:)))))) преди 11 години
:)))))))))))) ТЕ въобще работят ли в парламента не личи по нищо.Бойкот правят защото Герб е единствената партия която направи нещо.Другите само продаваха и се обогатяваха:).Погнаха ги и веднага бойкоот........................................
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДУПЕтатите 4етири години лежат и малко преди избори се активизират. Техния бизнес са самите избори. Те нямат друг интерес извън самите избори и властта като самоцел. Толкова важни за хората закони минаха и заминаха, никой не им обърна внимание ... или ги проспаха, или бяха по кафетата, или въоб6те не се явиха.Едва когато доиде ре4 до ЛИчНИя им бизнес - изборите - едва тогава ре6иха да стачкуват.
14
3
 
13
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Споко, ей сега Цвъцко ще хвърли коричка на Абаносовия Швед от Драгалевци и ще има кФорум!
13
5
 
37
 
! Отговори
Избирател преди 11 години
Браво!На предстоящите избори ще гласувам за онзи, който обещае, че ще създаде нови, наистина прозрачни конкурсни процедури, ще уволни всички, назначени по времето на ГЕРБ и местата на уволнените ще се запълнят по новите процедури, а след това ще проведе пълно разследване на управлението на ГЕРБ.Надявам се до изборите все някой да обещае такова нещо, а на обещанието му ще повярвам ако преди изборите създаде и приложи такива процедури в собствената си организация! Последното ще доведе до известно подобряване на състава на бъдещия парламент, което пък би могло да позволи промяна на конституцията (фразата народният представител е представител на целия народ да стане народният представител е представител на своите избиратели), а после и на други наистина полезни промени.
12
3
 
45
 
! Отговори
Жо преди 11 години
ИЗБОРИТЕ СА, КАТО СПОРТНА надпревара! Основният принцип на всяко състезание е: Всички трябва да бъдат поставени при равни условия на старта.Ха сега си представете, че съдиите на състезанието са представители на един от отборите!Това е проблема, наложен от ГЕРБ. Герберите треперят, че без манипулиране на резултатите ще се провалят.
11
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Опозицията се събуди.Остава и народа да стори същото и виж може и държавата да си оправим
10
2
 
6
 
! Отговори
макето преди 11 години
И я ке бойкотирам денеска никва работа кръкане му е майката
9
6
 
37
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
"демократите" от герб искат и успяват засега да обсебят всички властти и ни убеждават в какъв рай живеем. С промените в изборния кодекс исскат да ни затворят очите и да не виждаме вече, мъкненето на чували, подмяната на бюлетини и направо на резултати в протоколите от техните комисии, което не означава, че няма да се случва.. Какво да направи опозицията - такова чудо/манипулации, крадене, страх/ и през времето на БКП не е имало...