Опозицията бойкотира кворума, депутатите няма да работят

Следващото заседание на парламента ще е в сряда
Обновена: 14 дек 2012 14:35 | 14 дек 2012 09:56,
169
Опозицията бойкотира кворума, депутатите няма да работят
Снимка: архив, Булфото

Парламентът прекрати работа заради липса на кворум.

Цецка Цачева беше принудена да свика извънреден председателски съвет, за да се реши дали парламентът ще има заседание днес.

Наложи се председателят на парламента да събере лидерите на парламентарните групи, след като на два пъти опозицията бойкотира началото на заседанието,  като отказа да се регистрира в залата.

Първият път бяха под 120 депутати, вторият път регистрираните депутати в залата се оказа 116, вместо 121, което е необходимият минимум Народното събрание да започне работа.

Още по темата

Депутатите на ГЕРБ и независимите не успяха да съберат нужните гласове, защото от „Коалиция за България”, ДПС, „Атака” и десните отказаха да се регистрират, въпреки че присъстваха в залата.

В 10 часа депутатите отново влязоха в пленарна зала и започна регистрация, но пак се оказа, че няма достатъчно народни представители - те бяха 109. Тогава Цецка Цачева обяви, че прекратява заседанието и че парламентът ще заседава отново следващата сряда от 9 часа.

Повод за създаденото напрежение са промените в Изборния кодекс, които депутатите гласуват от два дни. Първото заседание в сряда приключи след 10 вечерта.

Вчера нито едно от предложенията на опозицията не беше прието в залата. Още тогава депутатите от опозицията предупредиха, че готвят бойкот по Изборния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: НСЦецка Цачевакворум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 64Точно това ограничават сега от Герб. Искат ръководството на комисиите да е само тяхно. Специално дори изменят закона да може Председателя и Зам председателя да са от Герб а на подлогата им РЗС дават специални права та да може Секретаря да е от тях. После тези тримата САМИ ще внесат някакъв протокол от гласуването а копие НЯМА да има за останалите партии. Допълнително урязват и правата на наблюдателите За това стана бойкота и май Герб ще се провали
47
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не е ли срам така наречената опозиция???за какво са там...само някой компромат и скандал да има..а после на кюфтаците...ама надницата си тече..ДОБРЕ,ЧЕ ВИ ИЗРИНАХМЕ ПРЕДИ 4 ГОДИНИ! ВЕЧНО ДАНО СТЕ СО ОПОЗИЦИЯ ***
46
5
 
21
 
! Отговори
Лелее преди 11 години
ГЕРБ си гласуват сами, по собствено усмотрение новия изборен закон. Е няма как да стане и пак ще ни гледат лошо от Европа, но на тая дебелата от Монтана въобще не й пука. Пресен е споменът за семейството, което беше хванато да купува гласове в Слънчев бряг есента- хванаха ги и ги пуснаха вечерта, за да могат да си свършат работата и на балотажа...
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименНе НАДценявай Герб
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако трябва да се избира от по малкото зло, то трябва да е Костов, Волен ,РЗС... само не отново бсп и дпс.. вземете статистиката на евростат, ние сме пред румъния до 2006, когато тяхната икономика изпреварва нашата.от далавери ,комисионни и пропуснати инвестиции не използвахме напълно потенциала ,които имаше в района преди кризата..сравненията са по най точните показатели БВП и покупателна способност..
43
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали в комисиите има представители на всяка една партия . Какви изборни измами сънувате . Това да ви не е времената преди 10-15 годиниЕдинствената изборна измама коята винаги се случва са автобусите на ДПС
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Опозицията бойкотира кворума, депутатите няма да работят .............стига,бе!?!?!........не може да бъде! те са такива пчелички!
41
14
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Сега стана съвсем ясно що е опозицията у нас - всички вкупом бивши ***, пребоядисани като социалисти, либерали и десни. Костов и Сидеров се излагат, като сядат на Станишевата и Доганова софра. Дано в следващия парламент да не им гледаме повече муцуните.
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 55По скоро да не позволяват на хора с умствени недостатъци до избирателните урни-така Герб ще вземе 0.0000001% .бухахахаха
39
7
 
3
 
! Отговори
teo преди 11 години
Сега, днес ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ЦИРКАДЖИЙСКИ ДЕПУТАТИ В НЕПЛАТЕН ОТПУСК ЛИ ЩЕ СЕ ВОДЯТ ИЛИ ЩЕ ИМ ЗАЧЕТАТ САМООТЛЪЧКИ СЪС САНКЦИИ, ЗАЩОТО СА ИЗБЯГАЛИ ОТ РАБОТА??? Цачева влез си в ролята, като техен шеф, защото работодателите - НАРОДА чака твоето решение, ОК???
38
1
 
8
 
! Отговори
до 61 преди 11 години
Наивниците гласуват за обещания .................
37
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спаси България - в деня на изборите подари на баба си двудневна екскурзия някъде. Тя няма да успее да гласува и България ще се отърве от БСП :)
36
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 47 Всяка партия, дори БСП е за предпочитане пред ГЕРБ. Ще гласувам за партия която обещае че сама ще управлява или обещае да подкрепи коалиция срешу Герб и нацисти
35
12
 
3
 
! Отговори
Бати цирка преди 11 години
Няма такъв цирк, бойкотирали заседанието. Като деца са!
34
11
 
3
 
! Отговори
до 48 преди 11 години
Не мисля че има чак толкова червени баби във форума в момента колкото са минусите. Един и същи човек слага много минуси отваряйки новината в няколко таба . А до имитатора не мисля че е достойно да се опитваш да спечелиш спор крадейки никнейма на СТРАНДЖАТА , това си е бесепарски популизъм
33
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само с мантрата "Долу Герб" не става! Гласувайте, само така ще докажем, че са мошенници и фалшификатори. А ако не им стига - има домати, а може и "блъди мери"!На едно е сигурно - да ги няма!
32
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От сега ГЕРБ започват подготовката за фалшифициране на изборите догодина !
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Опозицията БОЙКОтира кворума, депутатите няма да работят.Бойко Бойко и тука си намесен....няма отърване от тебе..
30
11
 
7
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
Не може да гласуваш за КОЙТО И ДА Е, кажи някоя партия която има потенциала да управлява по-добре (БСП не ги броя за партия , те са частна фирма на червени дъртаци)
29
13
 
6
 
! Отговори
от 33 преди 11 години
Нека червената баба сложила 7 минуса да ми каже кой иска да дойде на власт ? Не просто да мрази настоящото правителство а да има идея кво иска ? Така че вместо да слагаш минуси кажи конкретно кои са тези дето са по добри че да гласувам за тях . Няма такива нали ?