Депутатите не поискаха Борисов да обясни за Хизбула

НС отхвърли предложението на Костов премиерът да бъде изслушан
Обновена: 7 фев 2013 09:42 | 7 фев 2013 09:42,
117
Депутатите не поискаха Борисов да обясни за Хизбула
Премиерът Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Втори ден поред в пленарната зала продължава да се обсъжда състоялият се във вторник Консултативен съвет по национална сигурност при президента.

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и даде обяснение за позицията на правителството за извършителите на атентата в Бургас. Във вторник вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов обяви, че има данни двама от извършителите да са свързани с военното крило на радикалната ливанска групировка Хизбула.

По думите на Костов разнобоят на институциите по темата става очевиден. Той даде пример с излязлата информация, че президентът Росен Плевнелиев не е бил съгласен групировката да бъде посочена като извършител на атентата на летище Сарафово. Съпредседателят на Синята коалиция припомни и думите на главния прокурор Сотир Цацаров пред БНР, в което той обясни, че терминът ”обосновано предположение” не е изпълзвано в правен смисъл и че разследването все още тече.

Днес разнобоят става съвсем очевиден. Президентът на страната казва, че се разграничава от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов. Главният прокурор също се разграничава, заяви Костов.

По думите на съпредседателя на Синята коалиция Борисов трябва да дойде в парламента и да обясни ”какви ги говори неговият вицепремиер”.

Сега ние се делим на едни антиирански, проирански, проруски. Кога някой ще застане на българска позиция? Ние нямаме позиция, възмути се Костов.

Моля ви, поканете министър-председателя да дойде да внесе яснота, призова лидерът на ДСБ.

В крайна сметка ”за” предложението на Костов гласуваха 45 народни представители, 49 бяха против, а 39 се въздържаха. Така предложението беше отхвърлено. Независимите депутати също поискаха информация, защото те не знаят какво се случва на КСНС и призоваха да бъде намерена аформата, по която да бъдат уведомени.

Вчера Костов отново призова министър-председателят да дойде в Народното събрание. И левицата поиска в сряда изслушване на премиера, но по темата за позицията на България на заседанието на Съвета на ЕС, което ще се проведе днес и утре в Брюксел.

На последния парламентарен контрол от левицата се оплакаха, че премиерът не е идвал в пленарна зала от месеци и обявиха, че това е неуважение към институцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Ваш СерГей преди 11 години
Ну, молодци ! Бойцы товорища Костого, давайте вместе качать ГЕРБ ! Нам нужны все деньги еврофондов ! Вся власт наших красных олигарсов и ДС агентов ! Да здравстует нашу столетную БСП !
71
1
 
3
 
! Отговори
избирател преди 11 години
Баце ,по-бързо и от Царя се сриваш !!!И още ще падаш !!!Дъното е далеееч !
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кой беше този..борисов..будиста ли е....
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ужас гледах на кафе.Ясновидец номер 1 на България Божидар Караджов каза че българоубиеците от герб сте спечелят втори мандат.Ако това стане не ни мърда войната със Хизбула и господ няма да може да ни помогне.Всяка друга партия е достойна да спечели изборите но не и герб те са най недостойна.За това на изборите гласувайте против герб за спасим България от война и от национална катастрофа
68
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червените баби дето по цял ден мрънкат тук ,ако бяха отделили същото време за полезна дейнст - да са забогатяли отдавна :D
67
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 11 години
"Сега ние се делим на едни антиирански, проирански, проруски. Кога някой ще застане на българска позиция? Ние нямаме позиция, възмути се Костов." - единствения български държавник. Други няма!!Жалко, много жалко!!!!!!!!!!!!!!!!
66
1
 
11
 
! Отговори
Дзен преди 11 години
Всъщност Будисов, няма да дава обяснения на депутатите докато не приемат будизма за официална религия в парламента и не се завият с по-един оранжев чаршав.
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Милиционерите никога няма да проучеят, че между оперативни данни и събрани доказателства няма нищо общо. Това си им е просто стил на работа-данни и измишльотини, с които си отчитат работата и заблуждават хората.
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В момента пред Президента има голям шанс да се докаже като истински такъв-ако официално се разграничи от глупостта, която направи партията му, издигнала го за такъв.
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не е гаф, просто толкова си могат милиционерчетата и познават областта на правото. Не им се връзвайте на простотиите, несериозно е. Едва ли в ЕС биха повярвали на тази глупост, преди да се произнесе Съдът.
62
1
 
8
 
! Отговори
юрист преди 11 години
Гербавите милиционери, със своята некомпетентност така и не проумяха, че такова понятие в правото обосновано предположение просто няма. За това и резултатите им с престъпронстта са на това ниво- "Ние ги ловим-ония ги пущат". Още си живеят във времето на народния им съд от 1944 г. Пълна некомпетентност и липса на всякакъв професионализъм. За Съда от значение са фактите и доказателствата, а не милиционерските сводки и хипотези. Смешковци са просто.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре е,че не са поискали да чуят поредните"гениални"разсъждения на "големия"само на ръст Бойко Борисов.Той не би могъл да каже в прав текст чии заповеди е изпълнил,без да се замисли дори на какво подлага страната ни.Впрочем,ако той можеше да мисли отдавна би си подал оставката.Само страха от съдебно преследване за извършените от него престъпни деяния го спира.Той много се обича и не може да допусне да му се случи такова нещо.
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мисле че това ще е последното комунистическо милиционерско управление. След това кожодерство и разсипия, обира на спестяванията ни от банките, и след този пореден милиционерски гаф, лишен от всякаква логика, тъй като още не се е произнесъл Съдът едва ли ще прескочат прага, камо ли да управляват сами. Просто са аут завинаги.
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази неделя отивам с цялото си семейство на протеста пред МИЕТ за бандитската Топлофикция!Всяко търпение има граници. При мен бариерата падна!
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С две ръце на изборите за Доган, но никога повече за тия комунисти и ченгета. За 4 години ни докараха не само до гетото на Европа, но и ни въвличат в конфликти, от които едва ли точно сега имаме нужда. Долу герб!!!
57
0
 
11
 
! Отговори
демократ преди 11 години
Защо да ходи ББ в парламента?Спомняте ли си когато обиждаше депутатите,че нищо не работят?Заради законността в България той е длъжен да отиде,но кога ББ е работел в имато на закона?Кой сериозен политик в ЕС ще ни уважава,когато институциите не се обединяват в общи решения,защитаващи сигурността и авторитета на държавата?Вижте само снимката-дете,чиято филия с мас е открадната!
56
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срам ме от хората които защитават българоубиеците от герб.Явно и те като свояв вожд Бойко тиквата са големи егоисти .Привържениците на герб ги интересува единствено себе си за другата част от българския народ не им пука.Типично по примера по своя вожд Мухобойко
55
1
 
14
 
! Отговори
още само 147 дни преди 11 години
Ура! Остават още само 147 дни до смяната на властта!
54
0
 
13
 
! Отговори
Представяте ли си? преди 11 години
Представяте ли си сценария? Американците откриват на българска територия някакъв предполагаем терорист. Дори и с американски паспорт. И пускат срещу него безпилотните си самолети. Които бомбардират Бургас, или Варна. Тръпки ме побиват!
53
0
 
11
 
! Отговори
кога и как ? преди 11 години
Въпросът е кога и как израелските служби ще започнат да си отмъщават на иранците на българска територия? Ще започнат ли израелците да взривяват иранци по нашите летища? И ще им отговорят ли иранците, като продължават да вдигат във въздуха израелци на наша територия?