Дянков и за бушон не става, отдавна е изгорял!

БСП: Страната върви към предсрочни избори
Обновена: 18 фев 2013 13:15 | 18 фев 2013 13:15,
172
Дянков и за бушон не става, отдавна е изгорял!
Снимка: архив БСП

Страната много бързо върви към предсрочни избори, коментира пред журналисти заместник-председателят на ПГ на "Коалиция за България" Михаил Миков по повод на оставката на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и предложените промени в кабинета.

Още по темата

Това е обективен процес - веднъж заради исканията на хората, заради мизерията и бедността, заради исканията за друга политика, а втори път - от неспособността на управляващите да реализират адекватно конституционната рамка в тази ситуация, добави той.

На въпрос "бушон" ли е Дянков, за да се свали общественото напрежение, Миков отговори: "Даже и за бушон не става вече, отдавна е изгорял".

Според депутата от "Коалиция за България" Мая Манолова оставката на Симеон Дянков вероятно е една от най-скъпите жертви, които може да направи ГЕРБ. Според нея обаче е късно за такава стъпка, защото хората вече са поискали оставката на цялото правителство.

"Тази оставка не решава нещата. Очевидно управлението е неспособно да се справи с проблемите, които
създаде, то е неадекватно и не предлага решения", каза на пресконференция в Кюстендил Манолова, цитирана от БТА.

"Хората са на улицата и търсят защита от държавата не само заради високите сметки, а и заради невъзможността да ги платят заради замразените доходи, мизерията, беднотията и липсата на работа.

Управляващите се скриха, бягат от отговорност и не предлагат решение", посочи Манолова.

Тя каза, че БСП предлага незабавна оставка на правителството, консултации между политическите сили и
предсрочни парламентарни избори. Според нея кредитът на доверие към това управление е изчерпан.

"Те на практика изпуснаха нещата и протестите заплашват да станат още по-масови, ежедневни и да залеят цялата страна. Държавата я няма, монополите безчинстват и това е резултатът от управлението на ГЕРБ, които на последната година наистина успяха да плячкосат всичко в българската държава", посочи Манолова.

Депутатът заяви, че БСП иска разсекретавяне и обявяване на пълните договори с енергоразпределителните дружества - какво е записано в тях и изпълняват ли се тези клаузи.

От партията настояват още, в случай че има нарушение в договорите, те да бъдат развалени. От БСП искат и пълен преглед на дейността на ДКЕВР, защото "ако има виновник за високите сметки, това е държавния регулатор", посочи Манолова. Тя припомни, че Ангел Семерджиев беше назначен от Бойко Борисов и според нея отговорността за дейността на регулатора е изцяло на правителството на ГЕРБ. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
0
 
! Отговори
Драган преди 11 години
Нахални до последно ! Утре народа за техните глави ще тръгне , а те се правят на невинни !!Няма такова животно !!!! Всички от БСП И ДПС сте заплаха за България !Когато тълпата стигне парламента .......ще напълните гащите !!!! Забравихте 1997 как ви пазиха полицаите .....какво шубе ви гонеше ...Гад *** !!!
140
0
 
2
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
До АнонименМного бързо забравяте! След управлението на Луканов и Жан Виденов живеехме много по-зле.
139
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Миков ,да зареди акумулатора на Румен Петков,защото е негов ред да се изходи по въпроса.Противни ,мръсни смрадове опитваики се отново да яхнат народа,вместо да наведат глави защото май ще се окаже ,че половината от ЕРП СА НА ЧЕРВЕНИТЕ МАЙМУНИ.
138
3
 
3
 
! Отговори
456 преди 11 години
До СъдияАбе там в района работят на Цветелинка "машинките" Онези за зелената енергия дето ни ги начукват по сметките за тока!!Това ли ти е напредъка!!
137
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СМЕТКИТЕ ЗА ТОКА СА ПО ПОРЪЧКА НА БСП !ЗАЩО?ДА СЕ ПОДСИЛИ ЖЕЛАНИЕТО ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ!ТЕЗИ НАГЛЕДЦИ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ ТОРМОЗЯТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!КОГАТО СЕ ЯВЕШЕ НЯКОЙ ОЧЕВАДЕН ГАФ СВИВАХА РАМЕНЕ И КАЗВАХА"МОЖЕ ДА Е МОРАЛНО УКОРИМО ,НО Е ЗАКОНОСЪОБРАЗНО!"БОЙКО УВОЛНЯВА! ДА УВОЛНЯВА! СТРАХ ИМА ОТ НОВИЯ ПРОКУРОР,ЗАЩОТО МОЖЕ ЗАКОНОСЪОБРАЗНОТО ДА СЕ ОКАЖЕ НЕ ЧАК ТОЛКОВА ЗАКОННО!БУТАТ БОРИСОВ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ И КСЪС ВСИЧКИ СИЛИ!ЗАЩО? ЗАЩОТО МАЙ НЕЩО ИМ ГОРИ ПОД ОПАШКАТА?СЦЕНОРИИ СЛЕД СЦЕНАРИИ НА НАШ ГРЪБ
136
0
 
2
 
! Отговори
Съдия преди 11 години
Ако сравняваш СФ преди 10 години и СЕГА ...Не съм аз смешния : ) А ти явно никога не си ходил из страната...твоята страна е Компютъра !За това и си голосвовен .. и не виждаш разликата :) Даже и в добрич да отидеш, ще видиш със какви машини работят сега и какви бяга преди 10 години : ) Гледате само лошото Никога и Хувабото : )
135
0
 
1
 
! Отговори
Елена преди 11 години
Вярно ли?А,ти за какъв според теб ставаш?***,скрий се...!
134
3
 
1
 
! Отговори
456 преди 11 години
До СъдияПо големи рушвети от тези дето ми иска сегашната администрация не са ми искали!!!Сега рушвет ми искат и държавните фирми!!София и сега си е мръсен град!!Като пишеш глупости първо се огледай и ослушай какво е наистина в страната! Стига с тая партийна агитация ,че подминахте и комунистите!!
133
0
 
1
 
! Отговори
Б.Б. преди 11 години
За ***
132
1
 
3
 
! Отговори
Съдия преди 11 години
Като слагате минуси искам да се защитите ?Кога бяха най-много убийствата ? Кога цареше най-голяата корупция на КАТ и администрациите? Колко инфраструктура имаше в СФ и Страната? София преди 10 години беше един разбит грозен и мръсен град.. ? ЗАщите ти си минусите..иначе си оставате голопризковци
131
2
 
1
 
! Отговори
456 преди 11 години
До СъдияТи си *** май!! Държавата я разпродаде американското *** Костов!!Комунистите само я довършиха и то това дето беше останало от царя!!А ГЕРБ 3,5 години караха на рушвети по утъпканите пътища!
130
3
 
3
 
! Отговори
Съдия преди 11 години
Тея *** ...не мога да повярвам КОолко са НАГЛИ ...!!! Колко години управляваха и държавата беше един разпродаден магазин...и СЕГА,говорят като някакви МЕСИИЙ !! Тоя мазник дето цял живот ядет от държавни поръчки към странични фирми... е за Затвора не за КОМЕНТАРи !
129
0
 
2
 
! Отговори
Станимир преди 11 години
Ало,... анонимния. Ти от тези с дадените от БСП лаптопи за писане по форумите ли си?
128
0
 
2
 
! Отговори
halvadjia преди 11 години
Точно пък тоз ли кривондел ще дава акъли.*** демагозите са тия от БСП.
127
1
 
5
 
! Отговори
ЛЪВИЦАТА преди 11 години
ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ТЕБ ......АЛКОХОЛИК МРЪСЕН ...ОБИРАЙ СИ КРУШИТЕ И СЕ СКРИВАЙ В НЯКОЯ ДУПКА ...ИЗЧЕЗВАЙ ОТ ПАРЛАМЕНТА !!! ЗАЩО ВЗИМАШ ГРЕШНИ ПАРИ... КОИТО МОГАТ ДА ПОСЛУЖАТ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА НЯКОЕ БОЛНО ДЕТЕНЦЕ !!!
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕЗ България - Томаш Плескач с месечна заплата 59 000 Евро. Апартамент в центъра на София, Мерцедес S и 6 самолетни билети месечно, 2 бодигарда за сметка на фирмата.ЕВН Йорг Золфелнер получава 70 000 лв, вози се на Бентли Континентал, ВИП апартамент в х-л Санкт Петербург в Пловдив, всеки петък лети с чартърен полет до Австрия.Енерго-Про - Финансов Директор и Управител с по 100 000 лв. заплати, 2 баровски къщи във Варна и 2 в Бояна.Защото управлението на държавата позволява това ограбване ?
125
0
 
0
 
! Отговори
34 преди 11 години
До Българин ZA terminal 2 na letiste Sofia
124
2
 
6
 
! Отговори
11 преди 11 години
Ot tebe Mikov i pomia ne stava
123
2
 
5
 
! Отговори
43 преди 11 години
BSP troianskia kon
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БългаринЗа себе си гласувай.Изброените от теб партии не са ни ги спуснали завинаги от Марс.