Дянков опроверга БСП за "задържано" ДДС

"Забавеният" данък при нас е с 63% по-малко от този при Станишев
27 фев 2013 17:37,
31
Дянков опроверга БСП за "задържано" ДДС
Снимка: Булфото

По време на правителството на Сергей Станишев "задържаният" ДДС с изтекъл срок за възстановяване към 31 декември 2008 г. възлиза на 563 млн. лева. Това посочват в съобщение до медиите от Министерството на финансите /МФ/ във връзка с нападки от представители на БСП за данни за "задържано" ДДС.

Към 31 декември 2012 г. размерът на "задържания" ДДС е 354 млн. лв. или с 208 млн. лв. /37 процента/ по-малко, посочват от пресцентъра на институцията.

Към края на януари 2009 г. ДДС с изтекъл срок за възстановяване е 560 млн. лв., а четири години по-късно, през януари 2013 г., "забавеният" данък е 207,683 млн. лв. или с 63 процента по-малко от последната година, в която Сергей Станишев е бил премиер, допълват от финансовото министерство.

Още по темата
"Практиката в последните три години, след приемане на ново законодателство за борба с данъчните измами, е показала, че повече от половината от тези средства /207 млн. лв. към края на януари 2013 г./ никога не се възстановяват, тъй като в хода на ревизионното производство се доказва, че са свързани с опит за заобикаляне на данъчното законодателство и с измами", категорични са от пресцентъра на финансовото министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: ДДСдянков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
САЛИТУ преди 11 години
тояПРЪДЛЮ ЗАЩО НЕ Е В РАИРАНА ПИЖАМА
28
0
 
3
 
! Отговори
ivan.hristov.7731 преди 11 години
Не може да очакваш човек неподдържащ контакти със собствения си баща-вече стар човек,да вземе присърце съдбата на народа-такъв индивид най-напред е лишен от най-елементарни човешки ценности!
27
1
 
12
 
! Отговори
Коко преди 11 години
На снимката е един престъпник, наречен Дянков. Какво ми се оправдава. 4 години мачка народа, сега се обяснява. Затвор за този *** недоразвит
26
2
 
4
 
! Отговори
joro m преди 11 години
kakvo stana s picata g-n diankov/MALKATA E ZA NAS, A GOLIAMATA /
25
2
 
11
 
! Отговори
аз преди 11 години
прокуратурата веднага да се заеме с тоя *** !!!
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо тоя *** ми е толкова противен?и нагъл без капка морал
23
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков,върви си ! Ти си чумата за България! Махай се и се моли хората да те забравят по-скоро! Моли се да не те проклинат до гроб,теб и тноите близки! Щото Господ забавя,ала не забравя!
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** си Дянков *** си
21
8
 
6
 
! Отговори
5 преди 11 години
Жозеф Дол: ЕНП стои твърдо зад БорисовАз лично, както и Европейската Народна партия, винаги сме подкрепяли и твърдо стоим зад Бойко Борисов и правителството на ГЕРБ. Вие имате пълната ни подкрепа и на предстоящите парламентарни избори". Това заяви председателят на групата ЕНП в ЕП Жозеф Дол по време на партньорски телефонен разговор със заместник председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.
20
4
 
8
 
! Отговори
интересно преди 11 години
Този нали го уволниха. Има си Министър на финансиите, той да обеснява. Или всичко у нас е на ужким?
19
9
 
3
 
! Отговори
BUMER преди 11 години
Напоследък се носят слухове за предстоящи фалити на банки в България. Мислите ли, че е възможно да се повтори сценария от времето на Жан Виденов с ограбване спестяванията на хората?
18
7
 
8
 
! Отговори
Скептичен преди 11 години
Този толкова пъти е лъгал без да му мигне окото че и това е съмнително. Декември се хвалеше че Държавния резерв е 6 Милиарда - миналата седмица обявиха че е под минимума - около 3.8 Милиарда. Къде изчезнаха парите? Дори за земеделския милиард - взеха заем и не плаиха от резерва? Плюс - Минус 2 Милиарда явно за нищо ги няма този ***!
17
4
 
8
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Края на света ни подмина, но Бойко- не!
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той и този се оказа някаква калинка със съмнително образование. Защо на тези хора не се изписват публично автобиографиите за да се вижда какъв точно човек поема държавата. Те хвърлят някаква обща информация и чак като омажат всичко някой започва да говори какво и що било. Всеки българин трябва да може да прочете къде е учил, от кога до кога, къде е работил, от кога до кога, каква длъжност, всъщност да са прозрачни.
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Pi4 si dqnkov bravo
14
11
 
18
 
! Отговори
Пурко преди 11 години
"Забавеният" данък при нас е с 63% по-малко от този при СтанишевА, хазната? А, безработицата? А, лихвите? Ей, мамул- да не те виждам на улицата, аз теб!
13
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков, кажи си точно колко пари има в хазната?
12
10
 
13
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
След, като Бойко даже те увални- ти можеш ли да си представиш коооооолко си зле!!!!!!!!!!!!!!!!
11
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лиляна Павлова призна за забавяне на строежа на магистралите "Тракия" и "Марица" Бавят се, защото фирмите не си изпълняват задълженията, а не защото не са им платили. Къш.
10
8
 
17
 
! Отговори
Митко преди 11 години
До АнонименТова ми е ясно! Искам само да подчертая наглостта на това "талантливо американско ***", което мрази всичко що е българско!А, че са в пакет в оставка е ясно като в бял ден!Иначе театъра на ГЕРБ продължава....