Цацаров, дръжте Дянков в BG!

Трябва да се види финансовото състояние на държавата, иска БСП
Обновена: 26 фев 2013 15:36 | 26 фев 2013 10:06,
673
Цацаров, дръжте Дянков в BG!
Илияна Йотова Снимка: архив, Булфото

Главният прокурор да се самосезира с цел да бъде възпрепятстван Симеон Дянков да напуска държавата, докато не се види финансовото й състояние към момента. Това е едно от исканията на БСП в списъка от стъпки, необходими за излизането на България от създалата се политическа криза.

Пред bTV евродепутатът от Коалиция за България Илияна Йотова поясни, че е необходимо формирането на служебно правителство, което да предприеме три основни стъпки. Първата е решение на конкретния проблем, от който тръгнаха всички протести – високите сметки за електроенергия. Едва след това трябва да се премине към оценка на финансото състояние на държавата.

„Аз не съм убедена, че имаме например нужните 2 млрд. лева за болниците, както и че бюджетът на кабинета в оставка е реален, а не е виртуален. Затова и правим предложението към главния прокурор да се самосезира за Дянков”, добави Йотова.

Като трета стъпка пред евентуалния служебен кабинет тя очерта подготовката и провеждането на честни парламентарни избори. В тази връзка евродепутатът социалист посочи, че БСП е готова да управлява, но само след избори. Причината – този парламент отдавна е изгубил доверието на хората.

Още по темата
От своя страна опонентът на Йотова в студиото – Димитър Главчев от ГЕРБ, бе категоричен, че социалистите трябва да приемат предложението на премиера в оставка от преди ден и да формират свой кабинет, с който да управляват до изборите.

„Сериозна е офертата. Най-нормалното нещо е, като твърдиш, че имаш кабинет в сянка и алтернативен бюджет, да си създадеш кабинет. Излизането на слънце обаче е проблем за г-н Станишев”, посочи Главчев.

Йотова определи „офертата” на Борисов като несериозна, обидна и незаслужаваща коментар. Тя обаче определи свикания от Росен Плевнелиев Консултативен съвет по сигурността като „грешка”. Президентът трябвало да покани Съвета в парламента, където в него да се включат и представители на гражданските организации.

„Имаме информация, че само ще чуем и то устно от Цветанов как се осигурява сигурността в страната и нито дума за стъпките оттук нататък, т.е. отново има едно протакане”, заяви евродепутатът от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


673
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
579
0
 
1
 
! Отговори
Yakov преди 11 години
Сега протестират най-бедните и гладните. Но ако продължи това статукво, скоро ще излезе и средната класа, която за сега устисква на цените! Тогава дупе да им е яко на тази ояла се партокрация и на тези корумпирани политици. Няма депутат който да няма хотел по морето или на зимните курорти. Не се чудете защо няма икономика и пари, защо банките поддържат високи лихви. Цената я плащаме НИЕ - Народът!!!!!!!!!
578
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако си привърженик на БСП, то е защото или си *** или престъпник. Други възможности няма.
577
2
 
4
 
! Отговори
Българан преди 11 години
До Братя,Ами ТЕЦ Марица Изток като е американски и плащаме 3 пъти по - скъп ток от този от Козодуй, протестираме ли? Траем си и пълним гушата на Американците!
576
2
 
6
 
! Отговори
Братя, преди 11 години
Защо не протестирате срещу монополиста Лукойл? Да не би защото е руски? Представям си какви ''всенародни'' протести серу ''импирилизЪма'' щеше да има , ако беше американски , докато го овладеят правилните хора, демек мускалите................бедни сте щот сте прости:))
575
3
 
5
 
! Отговори
Телета преди 11 години
Резерврът е 4.1 милиарда + 600 000 000 планово плащане от ЕС, което идва до седмица. Само през януари бяха латени 1.9 милиарда по обл. заем и 800 000 000 на земеделците.Така че приказките за фалит ставам само на партийните ви седенки.... :)
574
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най накрая информацията във вестник "Ретро", "Свободен народ" и "Галерия" на Алексей Петров и Слави Бинев за убийството на Бойко Борисов се осъществява планирано. Затова Христо Бисеров поръча Бойко Борисов на Сретан Йосич. Това е наказанието на международната наркомафия и ислямския фашизъм като резултат на разбития наркоканал "Брендо". Дано Александър Лилов сега бъде спокоен за новият модерен социализъм в задаващия се ислямски халифат ръководен от Ахмед Доган.
573
9
 
9
 
! Отговори
Bg журналист преди 11 години
Само затвор за герберските министри и екипите им.Това да изкараш посред зима един народ на протести си е престъпление по служба.Какво са виновни монополите?Такова правителство са намерили.Такива специалисти от ГЕРБ./*** и Пульо/.Затова само яко дърво по герберските тикви.ПП ГЕРБ у Искъро.
572
6
 
4
 
! Отговори
пищова преди 11 години
ДРЪЖТЕ Я ТАЯ ОТДОЛУ
571
2
 
7
 
! Отговори
Манов-гр.Русе преди 11 години
Повече от 20 години все едни и същи муцуни в политиката. Повечето нямат и един работен ден извън политиката. Време е да се изрине ***. Да се разпуска парламента и всички депутати да се прибират по родните си места.
570
13
 
13
 
! Отговори
Коко преди 11 години
ББ И ДЯНКОВ НА СЪД!ГЕРБ - В КАНАВКАТА!
569
3
 
14
 
! Отговори
болшевик преди 11 години
Никой не може да забрани на български гражданин да пътува свободно в рамките на ЕС!!! Тая мухоморка,трябва да е много *** или много подкована идеологически,за да иска подобно нещо!!!
568
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те крадците започнаха да влизат в болница . Нормално всички бандити като стигнат до съда се разболяват.
567
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То има ме ли главен прокурор? По нищо не се разбира. Няма да направи нищо нали е от тях.
566
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да повярвам! Такава нагла комунистка! Само едно ми идва наум:комунистите дойдоха на власт със Народния Съд,и пак със него трябва да си отидат!!!!!Веднъж завинаги!!!!!
565
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иванчо попитал баща си за разликата между реално и виртуално.Бащата го накарал да попита поотделно майка си,сестра си и дядо си дали ако някой мъж им предложи по 1 милион лева за секс ще се съгласят.След като и тримата дали положителен отговор бащата казал"Сине, виртуално ние имаме 3 милиона лева,а реално имаме две *** и един гей"
564
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Красавица
563
3
 
17
 
! Отговори
ЧУДЯ СЕ преди 11 години
ТАЗИ НЕ БЕШЕ ЛИ В БРЮКСЕЛ. ИЗГЛЕЖДА КРЪШКА ОТ РАБОТА
562
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая Йотова от небето ли пада? На ли нейната партия сключи неизгодните договори? И като се постави искането за изкарване на истината за тези договори веднага поискаха оставка на правителството и разпускане на парламента, като си мислят за 2-3 месеца докато се избере новия парламент народа ще забрави за тях. Сега се сетиха да искат намаляване цената на тока. А защо слкючиха тези неизгодни за българския народ договори? На този въпрос трябва да отговори.
561
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ти защо си мислиш, че вас няма за какво да ви държат. Всичките сте маймуни! Не разбрахте ли, че хората не ви искат всичките??! Или си мислиш, че като те плюят просто вали дъжд и си отваряш чадъра ....
560
1
 
10
 
! Отговори
дядо Боцко преди 11 години
И на какво основание ? Пак впрягат баба ...Ненка ! Р.Петков като го пускаха къде отиде ? В Москва : ) Много си проста