"Досието" на Станишев е манипулация

Под псевдонима "Московеца" се крие личност, която не е публична
Обновена: 7 апр 2013 14:53 | 7 апр 2013 11:30, Веселина Йорданова
297
"Досието" на Станишев е манипулация
Снимка: архив, Булфото

Информацията за досие на лидера на БСП Сергей Станишев с псевдоним "Московеца" е манипулация, заяви пред БНР председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.

Костадинов съобщи, че е направена проверка след появилите се в различни медии публикации по въпроса.

Този регистрационен номер не дава този псевдоним, който трябва да даде регистрацията. Този псевдоним като име също не отговаря на регистрацията. В картотеката на Комисията има само един псевдоним с такова наименование, който нито съвпада по години, нито съвпада по име, абсолютно е проверен, така че става дума за манипулация, заяви Костадинов.

Още по темата

Шефът на Комисията по досиетата обаче отказа да съобщи на кого е оповестеният псевдоним „Московеца” с думите „господинът не е публична личност, не може да се оповести неговото име".

В Закона по досиетата има точно регламентирани правила по какъв начин се придобива информацията, анализира и кой има право да я поднесе на обществото. В случая тези правила са нарушени като цяло. Не коментирам кой ги е нарушил, това е въпрос на прокуратурата и се надявам тя да вземе отношение и то не само по този случай, каза Костадинов.

Той посочи, че Сергей Станишев е проверяван няколко пъти - като лидер на БСП, като министър-председател и като народен представител в 41-ото НС. Проверката не установила сътрудничество с каквито и да е служби.

Информация за сътрудничество на ДС на лидера на БСП Сергей Станишев под името „Московеца" се появи в социалните мрежи. Източникът не беше обявен. Станишев категорично опроверга слуховете и заяви, че ще поиска прокуратурата да разследва кой е изготвил този фалшификат за принадлежност към ДС и го e пуснал в публичното пространство.

„Очаквам Комисията по досиетата за пореден път да се изкаже по въпроса дали съм имал принадлежност към бившата ДС. Този фалшификат е конкретен пример за черен PR, насочен срещу политическия опонент и опит за манипулация на българските избиратели. Припомням, че в коментар за Досието "Буда" бившият премиер Бойко Борисов се обърна към журналистите: "Ако искам, това, което са направили, аз мога да ви го спретна на всичките". Очевидно Борисов е имал предвид не журналистите в България, а мен”, коментира още Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
4
 
! Отговори
Спиридон преди 11 години
Комисията по досиетата да си дрънка каквото иска. От ясно - по-ясно е, че поне 80% от политическите фигури са с досиета от ДС и какво ли не още, шайка национални предатели, които заслужават присъди за държавна измяна. Преди години разстрелваха за такова нещо. "Другарят" Станишев да не го забравя!
119
0
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ДРУГАРКАТА СЕРГЕЙКА.
118
3
 
2
 
! Отговори
помнещ преди 11 години
Факт, че черния ПР на тази предизборна кампания го зададе ББ като пусна партенката с атентата на Доган. Но пък с това псевдо досие герберите направиха услуга на Станишев - точно както червената книжка на Софиянски навремето спомогна за победата му...
117
4
 
2
 
! Отговори
Трандафор преди 11 години
За агент Буда знам, за този не знам.
116
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ДАЛИ ИМА ДОСИЕ ИЛИ НЕ МЪЖ НЯМА ДА СТАНЕ.
115
0
 
5
 
! Отговори
perekly преди 11 години
Завалията и за доносник не го бива!
114
6
 
5
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
Пожарникарят се опитва да разпалва огъня, но сам ще изгори в него.
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все едно дали си с досие или не има някакво значение.Това важеше 9-те години, но и тогава ченгетата излизаха и казваха по някоя и друга лъжа, че са служили на държавата" и си продължаваха напред.Висшите ченгета Кеворк, Коритаров, Гарелов...някой да им направи нещо?Напротив- приемат ги за герои, а Гарелов се възроди от пепелта дори, отново с "Всяка неделя", която как не писна на хората.Та...това с досиетата отдавна не е провокат.
112
0
 
1
 
! Отговори
Мери преди 11 години
Прок.Кокинов, не бързайте да прибирате знамената ! Оказа се - това хората от няклко дни го говорят, че псевдонимът на Станишев не е Московеца, а МОМАТА! Така че сега съберете цялото поркурорско войнство и проверете кой засяга така нагло лидера на БСП и ПЕС (не каракачанките на банкянското Слънце) на мъжка чест!
111
1
 
5
 
! Отговори
Цеци преди 11 години
Ама тая тема с досиетата стана доста смешна! Сега като Буда има досие и най-големият му враг също трябва да има! Така ли??? Айде стига глупости!
110
1
 
5
 
! Отговори
българин преди 11 години
Между Станишев и Борисов, кой е по-голям ***. Въпросът е труден. В конкурса за най-голям *** трябва да участват поне още Лютфи Местан, Ахмед Доган, Румен Овчаров, Волен Сидеров, Меглена Пръмова-Кунева и Солаков (ченгето от НДСВ, потомък на комунистическия палач Солаков).
109
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За сметка на това за досие "Буда" дума не се каза - открийте сами разликата...
108
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не забравяме, че членовете на БКП нямат досиета. Те са от контингента на доносниците, без досиета, защото са предани и вършеха и вършат това доброволно и с голямо усърдие!
107
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП и ГЕРБ вие сте едни и същи, идвате от едно гнездо. Крайно време е да се обедините.Стига с тия измислени партии само за да гушкате субсидията.
106
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Агент Москвич!
105
6
 
21
 
! Отговори
ИЗПРОБВАНО преди 11 години
"Той посочи, че Сергей Станишев е проверяван няколко пъти - като лидер на БСП, като министър-председател и като народен представител в 41-ото НС. Проверката не установила сътрудничество с каквито и да е служби." Да, тук СърГея наистина не е в зависимост от ДС, но е поставен в зависимиост от Гей общонстта.
104
4
 
31
 
! Отговори
Куку-ру-ку-ку преди 11 години
До Marsi Сергей Дмитриевич Станишев е роден на 5 май 1966 г. в град Херсон, Херсонска област, СССР (днешна Украйна). Син е на Димитър Станишев бивш секретар на Централния комитет на Българската комунистическа партия, отговарящ за международните връзки на БКП и на професор Дина Станишева.Просветете се малко за тази руска ***
103
13
 
34
 
! Отговори
Иванчо преди 11 години
Какво значение има бил ли е или не. 90% от членовете на партията са му били. Някои от тях може да са работили за държавата, но повечето работиха за партията и топеха колеги, съседи и невинни граждани.Пишеха доноси наляво и на дясно, а сега се изкарват патриоти. Не са патриоти , а са МЕКЕРЕТА и Станишев им е вожд.
102
5
 
30
 
! Отговори
От БСП - Пловдив преди 11 години
Д. Станишев , ние също ти верваме. Кажи на др. Гергов да върне панаира.
101
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
московския хамстер с ляво убеждение