Флоров вън от ГДБОП, скочи левицата

БСП иска уволнението му заради досъдебното производство за подкуп
19 апр 2013 15:26,
120
Флоров вън от ГДБОП, скочи левицата
Станимир Флоров. Снимка: архив Булфото

БСП искат премиерът Марин Райков и министърът на вътрешните работи Петя Първанова незабавно да освободят от длъжност директора на ГДБОП Станимир Флоров, става ясно от позиция на партията, разпространена от пресцентъра на левицата.

Днес стана ясно, че Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу Станимир Флоров за подкуп в особено големи размери и представляващ особено тежък случай.

Обвинението започна проверка, след като в началото на седмицата медиите и прокуратурата получиха серия от документи с гриф “Строго секретно“, в които се твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Още по темата

Райков и Първанова не могат да бъдат безучастни, след като Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу Станимир Флоров за такова тежко престъпление, обявяват от БСП.

Червените не пропускат да припомнят, че левицата от дълго време настоява за оставката на Флоров. От “Позитано“ 20 неколкократно са изразявали недоверието си към шефа на ГДБОП. Още преди месец председателят на БСП Сергей Станишев предупреди, че Станимир Флоров е гръбнакът на полицейщината на Цветан Цветанов, изпълнител на неговите поръчки, и изрази съмнение, че той ще окаже въздействие за манипулацията на изборите, се казва още в позицията на БСП.

От столетницата припомнят още, че Станишев е споделял притесненията си и пред Марин Райков, но тогава премиерът заяви, че за него е важен институционалният подход. Очевидно е, че с хора като Флоров институциите не работят.

Оставането му на ръководния пост в ГДБОП дискредитира и структурата, която представлява и България пред европейските ни партньори, твърди от левицата. От “Позитано“ припомнят, че още преди дни, когато за първи път се появиха публикации по секретните документи, са настояли за отстраняването на Флоров.

Тогава нито премиерът Райков, нито министърът на вътрешните работи Петя Първанова освободиха Флоров. Настояваме президентът Росен Плевнелиев да изрази своята позиция, защото носи пряката отговорност за работата на служебното правителство, завършват червените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
баси и противната физиономия има тоя, лечи му от далеч, че е гнусен, гаден комунистически *** от Герб
100
1
 
1
 
! Отговори
сонг преди 11 години
гн фаунов сее измунхандресъл за длъндарферство
99
0
 
3
 
! Отговори
5 преди 11 години
Антимафиот 1 ако е мафиот, то какво ли става нагоре и кого ли е обслужвал...
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, КАК ДА ХВАНАТ КАНАЛИТЕ НА ТИКВАТА, КАТО ФЛОРОВ МУ ПАЗИ ГЪРБА, КАКТО НА ИВАН КОСТОВ ГО ПАЗЕШЕ ?
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
108, всички будисти са все комунисти! Буда ставна генерал с указ на Гоце , а беше и шофот на Тато!Абе всички гербери ли са толкова *** и късопаметни?
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този е същият бандит като Цвък и Буда!
95
4
 
6
 
! Отговори
Аз съм преди 11 години
Когато Миков го назначи - добър беше! Сега защото знае всичките им игри да се маха, искат да прекъснат разследванията с/у себе си затова толкова плюят ***. Не се хабете - след 12.05. ще Ви изтрият от лицето на политическата карта. Ще спре закрилянето на престъпната групировка БСП. А трактора да пуска колкото си иска анонимки - неговия край е скоро при приятелите бивши депутати от ДПС, сега на топло.
94
0
 
6
 
! Отговори
Паметлив преди 11 години
Този от снимката и онзи, дето му паркираха трактора бая време в следствието със сигурност знаят за управляващата през последното десетилетие *** (а тя си е все същата и за предходното десетилетие ... покойниците са заместени от деца, внуци и т.н.) повече отколкото онези сами знаят за себе си (понеже помнят колкото им стига акъла ... всички са наясно колко). Дали са сигурни, че ако решат да ги горят като бушони, знаят колко ще е високо напрежението.
93
1
 
9
 
! Отговори
Вицле от Албиона преди 11 години
Един английски политик попитал шефа на МИ-5 дали е вярно, че службите подслушват някои политици. Шефът на МИ-5 веднага отговорил: "Това е абсолютно невярно, службите никога не са подслушвали някои политици, те винаги са подслушвали всички.". Както виждате - нищо ново под слънцето. Така е било и така ще си бъде независимо от "големите приказки".
92
2
 
4
 
! Отговори
Опссс преди 11 години
ДС да пасат трева пред трактора и флоров. Ще хвърчат глави на много високи нива по всички партии.
91
6
 
9
 
! Отговори
Избирател преди 11 години
Боце, Цоце, Мазньо и Калинките - иначе казано ГЕРБ. Те са компетентни, знаещи, можещи и доказани български политици. Време е да гласувате за тях - те ще ви "оправят" ... този път обаче ще е окончателно ... до гроб ... в буквалния смисъл.
90
2
 
7
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
Флоров както и трактора могат да съсипят държавата за секунди и никой не може да ги спре.
89
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А някой като бсп искат мвр да е плод зеленчук. Харесват им нагли, килъри и ромски гласове без да ги притеснява никой..
88
1
 
5
 
! Отговори
bo преди 11 години
Този от кога е в системата? Що не си зддаадете този елемнтарен въпрос! Проблема не е в подслушванията, а в корупцията и политическата пристрастност. Толкова е елементарно.А този който е дал информацията трябва съяо да се предаде на прокуратурата защото е крил толкова време престъпно деяние....така требва да е! Но , дали някога ще стане...по-скоро ,НЕ!
87
1
 
7
 
! Отговори
За протокола преди 11 години
Единствения полицай в новата история на България, който е постигнал истински успехи в борбата и с престъпността и с тероризма е Никола Гешев. За един век - толкоз ... към 2039 ще чакаме следващия, а дотогава ще се изредят още Флоровци ... независимо как ще се казват. Никоя престъпност не може да бъде организирана, ако няма своя политически бос и вътрешни хора в службите ... и това не е български патент.
86
3
 
8
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
Защо не го махнахте до като бяхте на власт другари или ви беше страх като от трактора че тия двамата има какво да извадят със сигорност за всички.
85
0
 
6
 
! Отговори
Историк преди 11 години
Дежурния лаф на всички управляващи през последните 23 години: "Виновни са предишните".Дежурното предизборно обещание: "Ние ще ви оправим". И така по пътя на логиката изначалния виновник за всички беди е хан Аспарух и оттам до ден днешен 13 века и кусур си ходим "оправени" от "невинни" управници. Комай най-обикновената анархия би била по-подредена и справедлива от настоящата "демокрация".
84
1
 
9
 
! Отговори
Никола преди 11 години
А бе защо слушате и вярвате на комунистите , сега когато става ясно , че подслушването си е било в нормалните рамки , вадят част втора - Флоров взел подкуп ?! Така са си разпределили времето до 12-ти май - всяка седмица компромат , за да не стане дума за баш престъпниците от БСП/ДС и техните грандиозни кражби за милиарди . Впрочем тези , които раздухаха темата за подслушването трябва незабавно да бъдат арестувани и съдени за разгласяване на класиф. инф. и децата вече знаят как се послушва !!!
83
2
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 90Когато управляваше ОДС не бяха!
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГДБОП ,не бори а ОРГАНИЗИРА ПРЕСТЪПНОСТА !Това показва ---практиката ---24г.