Ако се окаже пушилка, веднага казвам: Флоров, извинявай!

Не може само преди вот да се клепаме, възмути се президентът
Обновена: 20 апр 2013 16:07 | 20 апр 2013 11:04,
185
Ако се окаже пушилка, веднага казвам: Флоров, извинявай!
Росен Плевнелиев Снимка: БТА

Органите на правораздаването имат пълен картбланш да работят спокойно, увери президентът Росен Плевнелиев по повод скандала с досъдебното производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров. 

Вчера шефът на антимафиотите беше временно отстранен от длъжност, след като прокуратурата започна да го разследва за подкуп в особено големи размери.  Ден по-рано анонимен изпрати до медиите копия от секретни документи, от които става ясно, че Флоров е бил в полезрението на службите два пъти по подозрение за контакти с организираната престъпност и злоупотреба със служебно положение.

Плевнелиев заяви, че е очаквал по-позитивна предизборна кампания. „Това, което виждаме отново, с размахването на СРС-та, на скандали, ок, това е част от демокрацията, но защо винаги преди избори, защо винаги в последния момент? Къде бяха всички тези сигнали и данни в продължение на години?”, попита Плевнелиев.

Още по темата
Вчера трябваше да подкрепя българските органи и системата на правораздаване, защото това изисква от мен държавността, и аз самият, уважавайки институциите, трябва да ги подкрепям, но се надявам те да си свършат бързо работата. Искам да бъда категоричен, че ако се окаже, че няма нищо, ако се окаже, че е поредната пушилка, лично аз ще извикам г-н Флоров, ще го поканя в президентството и ще му кажа „Извинете”. И се надявам повече хора да го направят, подчерта Росен Плевнелиев.

„От друга гледна точка, ако има доказателства, ако наистина има реални основания, нека прокуратурата да покаже и да си свърши работата", посочи държавният глава.

По думите му "не може само предизборно да се активираме и да клепаме един друг , това трябва да става само на базата на конкретни доказателства, които да могат да издържат в съда”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
2
 
! Отговори
БРАННИК преди 11 години
Егати балоните сте всички
134
0
 
7
 
! Отговори
eve1 преди 11 години
А ако се окаже,че не е само пушилка, ще си понесете ли отговорността всички,които сте над Флоров,включително и Вие г-н президент?
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЖЕНИЧКА С КОСМАТИ УШИ
132
1
 
6
 
! Отговори
Няма проблеми! преди 11 години
Лукойл: Ваньо Танов продължава кръстоносния си поход срещу нас. Няма проблеми: едно обаждане до българчето от Херсон и СС веднага ще посочи, че генералът е баш-душманинът на републиката, човек,който работи срещу просперитета и благото на държавата. Това е достатъчно още на другия ден прокурорите от СГП да се задействат, В.Танов да бъде обявен за враг #1 и да му бъдат предявени сериозни обвинения. Другото вече е отрепетирано: президентът ще призове премиера за вземане на незабавни мерки и В.Т. ще си отиде в Русе. Президентът ще заяви: Ако се окаже, че В.Т. е невинен , той ще му се извини.
131
1
 
4
 
! Отговори
Няма проблеми! преди 11 години
Лукойл: Ваньо Танов продължава кръстоносния си поход срещу нас. Няма проблеми: едно обаждане до българчето от Херсон и СС веднага ще посочи, че генералът е баш-душманинът на републиката, човек,който работи срещу просперитета и благото на държавата. Това е достатъчно още на другия ден прокурорите от СГП да се задействат, В.Танов да бъде обявен за враг #1 и да му бъдат предявени сериозни обвинения. Другото вече е отрепетирано: президентът ще призове премиера за вземане на незабавни мерки и В.Т. ще си отиде в Русе. Президентът ще си остави вратичка: Ако се окаже, че В.Т. е невинен , той ще му се
130
4
 
7
 
! Отговори
Гришата преди 11 години
Ама кой ще ти повярва на извинението?! Не виждаш ли,че прокурорите тичат като палета след Станишев: каквото той каже, за тях е закон! А ти тичаш след прокурорите! Имай поне малко достойнство! Някой ден Станишев и за теб ще каже,че си вреден за държавата и онези с червените тоги веднага ще те лапнат!
129
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Президент, когато разберете три простички истини, тогава ще сте на висотата на поста, който заемате:1. На президента не се отказва повече от веднъж.2. Президент не моли!3. Президент не се извинява!
128
0
 
14
 
! Отговори
dhm преди 11 години
Аз ще открадна 100 милиона и ако докажете веднага казвам БГ извинявайте много хехехехехехе *** долни
127
4
 
9
 
! Отговори
Кво става ? преди 11 години
Много странно, защо новият Главен Прокурор не се самосезира за такива фрапиращи факти, като профукването без конкурси на 1,5 милиарда евро за проекта "Белене" ,на 1 милиард лв. за нерентабилния обект "Цанков камък", за спирането на еврофондовете, за неприключеното дело "Октопод", за ограбването на държавата от кредитни милионери, ами се захваща за някакъв вече проверяван корупционен компромат от преди 12 години и то точно на шефа на борбата с организираната престъпност
126
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 11 години
Майко мила, прокуратурата образувала дело срещу шефа на ГДБОП Станимир Флоров. Браво на доблестната прокуратура. А ще образува ли дело срещу Алексей Петров, за който вече цяла година се търкалят в съдебната зала сведения, че е поръчвал убийства?Вероятността това да стане е 50:50. Защо ли? Ами ако БСП спечели изборите Трактора се надява нов държавен пост да замени перспективата да търка нара в пандиза
125
2
 
10
 
! Отговори
Както КАЗАХ преди 11 години
От п-тки акъл не ща!Още повече от п-*** Росен Плевналиев.
124
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименЗатова ли ти плащат - да псуваш? Др. ХХ да обърне внимание малко на речника на платените агитатори!
123
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР. 2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. 3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен. 4.Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво. 5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. 6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. 7.Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова. 8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. 9.Лиляна Павлова - внучка на заместник зав
122
1
 
20
 
! Отговори
Сиво преди 11 години
Росене, разбира се, че ще се окаже пушилка - нали преди десетина дни Цецо Йовчев те хвана в издънка заради разговорите ти с Иво Прокопиев.Така, че ти си поставен в зависимост и ще правиш това, което ти каже ББ, мой човек.
121
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Касим Дал го държат на каишка", защото бил разкрит при опит да внесе в България големи количества стрелково оръжие и експлозиви К4. Скандалното разкритие направиха в студиото на Нова телевизия лидери на Легия Антимафия". Те предадоха папка с документи на водещия Сашо Диков, който не можа да реагира адекватно. Искаше сензация, ето ти бомба", заяви Григор Здравков. Той е категоричен, че имало разработка на службите.Според Легия "Антимафия" опитът за оръжеен внос е бил направен малко преди атентата на летище Сарафово".
120
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
флоров извиняваи! тоз президент много на сириозно са зема! да не и той от Серищник? да не Забравя че не е център на власта! БГ е Парламентарна - Православна - Република!
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...но можем да се клецаме," допълни президентът, миг след като бяха изключени микрофоните на интервюиращите ***.
118
0
 
7
 
! Отговори
66-ти преди 11 години
Велизарчо, не си прав! Точно обратното е...винаги за поредица от безсмислице се изказва като интелигентен човек!"...но защо винаги преди избори, защо винаги в последния момент? Къде бяха всички тези сигнали и данни в продължение на години?, попита Плевнелиев." Нали не мислиш, че очаква да получи отговор...но пита и има много смисъл във въпроса!
117
2
 
12
 
! Отговори
Пян Гъ преди 11 години
Плевня, за теб гласувах, само за да не стане президент комунист. Но и ти се държиш като Гея - какво значи "извинявай", след като нечия репутация вече е отишла по дяволите? НЕ ЗАЩИТАВАМ ФЛЛОРОВ, а коментирам принципа. Проверки трябва да се правят тихомълком. Който обвинява публично преди решението на съда, да влиза в режим на теза и антитеза - като в игра на покер. Единият винаги губи (плаща, лежи в затвора), т.е. да няма безстопанствени обвинения без последици. Иначе става хаос.
116
5
 
11
 
! Отговори
БУДАла преди 11 години
Документи ДЕфлорират Цвъки -антенката!