Отстраниха временно Флоров от длъжност

Постът му се поема от Валентин Трифонов
Обновена: 19 апр 2013 19:11 | 19 апр 2013 19:06,
45
Отстраниха временно Флоров от длъжност
Станимир Флоров. Снимка: архив Булфото

Директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров временно е отстранен от длъжност със заповед на министъра на вътрешните работи Петя Първанова, съобщиха от пресцентъра на МВР. Причината е образувано срещу него досъдебно производство.

Временно изпълняващ директор на ГДБОП ще бъде Валентин Трифонов, досега той беше заместник-директор на главната дирекция.

Днес стана ясно, че Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу Станимир Флоров за подкуп в особено големи размери и представляващ особено тежък случай.

Обвинението започна проверка, след като в началото на седмицата медиите и прокуратурата получиха серия от документи с гриф “Строго секретно“, в които се твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Още по темата

По-рано днес президентът Росен Плевнелиев настоя Флоров да бъде отстранен от длъжността си докато случаят бъде приключен.

От БСП пък поискаха Станимир Флоров да бъде уволнен от ГДБОП заради досъдебното производство и изтеклите документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
по важният въпрос е не дали обвиненията са истина,защото наи вероятно е така ,а защо беше покровителстван 4 години и не беше ли използван ресурса на ГДБОП за разчистване на лични интереси посредством скалъпени обвинения и прах в очите на хората за да могат власт имащите да вършат неща,които заклеимяват
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Корупция, безнаказаност, контрол на медиите и подслушване при Борисов - САЩВлошаването на медийната среда заради политически и корпоративен натиск, злоупотребата с подслушването, корупцията и безнаказаността са главните проблеми пред България, сочи годишният доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на правата на човека в страната ни.Сетиха се американските мушмороци, че могат да секнат милиардите от ТЕЦ.овете Марица 1 и 3 и изпържиха Боко..яко!
33
0
 
3
 
! Отговори
Лошо, Флоров, лошо преди 11 години
Мирише ми на командировка в Софийския Централен Затвор От мен един съвет: килия 213, вторият етаж, южното крило. При бай Ставри познавам го лично Човекът е строг! Но справедлив. Много обича майтапите. Вие сте млад, ще излезете запазен. Другарю капитан, моля Ви! На мен ще ми стане лошо! Първата година е трудно. После се свиква!
32
0
 
2
 
! Отговори
икономист преди 11 години
Всичко в този бантустан се държи от комунистите и понеже ББ се опитва да осребри власта и да придобие и той нещо , другарите настръхнаха . В тази територия *** пари могат да имат само комунисти и руски агенти , друг не - бием , плюем , пускаме компромати , но пари не даваме на никой ! Това е комунистическата логика !
31
0
 
3
 
! Отговори
И кво прайми сега ?? преди 11 години
ГЕРБ и от тука няма да може да се облажи. Погнаха митниците - разбирай спряха паричките за Буда.Лоша работа май като ти разкрият мръсотиите!
30
0
 
2
 
! Отговори
Никола преди 11 години
А кой назначи Флоров -БСП/Миков , а сега комунистите го изкарват , че е човек на ГЕРБ ?! Типично по комунистически - те правят кражби и зулуми после ги приписват на другите , крадецът вика "дръжте крадеца" , основна комунистическа тактика ! Не му е работа на шефа на ГДБОП да взима политическа позиция , той трябва служи на обществото и да изпълнява заповедите на тези ,които имат власт над него по силата на закона ! Станишев трябва да бъде съден за национално предателство и за огромните кражби !
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП разчистват път за своите. Старите разведки лесно разкараха новите. Нали те са иизмислили методите.
28
0
 
6
 
! Отговори
Тука има-тука няма преди 11 години
50% държавен служител 50% мафиот.Няма шанс да се оправи тази държава!Още 20 години криза и безработица в щата Булгарейшън.
27
1
 
4
 
! Отговори
aide nema nujda преди 11 години
ГЕРБ почнаха да пеят старата песен -аааа какво подслушване - няма доказателства ? (бившия министър на енергетиката дилян добрев го каза днес) . И какво си мислите сега? Че тук ще има доказателства ли? хайде сега , няма нужда , не сме наивни - ще си го пуснат а след една година ще се разбере че има нова високопоставена длъжност. досега да сте видели някой осъден депутат ? Всички мижави гербаджиии -1 ми кажете !
26
0
 
13
 
! Отговори
И СЕГА преди 11 години
Извършил ли е Борисов престъпление с нареждането си по телефонa на шефа на митниците Ваньо Танов да спре проверка в скада на Мишо Бирата? Този основателен въпрос може да получи своя отговор от съществуването и показването на един единствен документ. Това е протоколът за митническата проверка, извършена от ММГ на 13.03.2010 г. за времето от 20.00ч. до 24.00ч. в данъчния склад на фирма "БУЛБРЮ БГ" ЕООД, стопанисван от фирма ''БГ ДРИЯКС" ЕООД в гр. Мездра.Повече от година Биволъ се опитва да получи достъп до въпросния документ и среща твърд отказ на Танов да предостави информация по ЗДОИ. На
25
1
 
7
 
! Отговори
AZEN KENA преди 11 години
Е крайно време беше да го махнат. Има ли човек на света, че и в космоса за когото да не ясно какви ги вършеше тоя ***. Гадана мафиотска ***.
24
0
 
4
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
И този прекрасен човек ли ???
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И на него да назначат охрана.
22
0
 
4
 
! Отговори
ДОЙДЕ ВРЕМЕ преди 11 години
ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ НАЙ-ПОСЛЕ................
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
18 . Цяла Б-я знае кой , покровителства наркоканалите, от колко години се говори, какви глупости говориш , немога да разбера. Прокуратурата категорично доказа , като сравни документите и се установи, че са автентични. Какво още трябва.Но това е положението. Правилно казва д-р Н.Михайлов- ББ е абсолютно ***, елементарен човек и хората се идентифициран с него. Умее да манипулира хората, говори на техния език и те го гледат като хипнотизирани. А зад тази маска , какво стои- престъпник.
20
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бсепарите ако си мислят че с помия се печелят избори. Да го дух..................т. Поне настройват все повече хора да гласуват за ГЕРБ.
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прокуратурата не е съда. Погнала. Смях.
18
1
 
15
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 11 години
Флоров май го дефрорираха?
17
14
 
4
 
! Отговори
rasmus преди 11 години
Някак си много тенденциозно работи тази прокуратура. Защо не се задейства така светкавично с енергиините далавери. Явно червения ДС тумор е проникнал дълбоко в съд и прокуратура. Станишев, Доган, Овчаров и още и още, вече трябваше да са с производства. Мафията наистина си има държава. Този Флоров е бил безкомпромисен в наркооперациите и сега БСП отмъщава защото им е прекъснал хранилката. Добре че има Европарламент и Стразбург поне, истината ще излезе.
16
0
 
14
 
! Отговори
калейчо преди 11 години
..и не само Флоров..ами и Роман...Калин Софиянски и...всички смешници в тази служба...изпълнители и поръчители....а сега се сещам защо народа скандираше до вчера МАФИЯ...!!...Поредната...