Разпитват Борисов в прокуратурата за скандалните записи

Бившият премиер дава обяснения във ВКП
7 май 2013 12:48,
141
Разпитват Борисов в прокуратурата за скандалните записи
Снимка: БТА

Бившият премиер Бойко Борисов е на разпит в прокуратурата. Той дойде във Върховна касационна прокуратура и влезе в кабинета на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов.

Вече повече от час Борисов дава обяснения за изнесените записи на разговори в дома му.

В разговорите Бойко Борисов, бившият земеделски министър Мирослав Найденов и Николай Кокинов, тогава градски прокурор на София, обсъждат воденото разследване срещу Найденов и как той може да се спаси от обвинения за корупция.

Още по темата
Според главния прокурор Сотир Цацаров най-поразителното в изтеклия разговор е, че шефът на проверката за незаконните СРС-та Кокинов дава на експремиера Борисов заключенията на прокурорите, преди те да бъдат обявени публично.

Подозренията са, че записът е правен от Мирослав Найденов.

Записите кацнаха на електронните пощи на редица медии преди десетина дни. Анонимният подател се представи в писмото като служител на СДОТО – „един от тези, които ви подслушват“.

Заради скандала Николай Кокинов подаде оставка. Той е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя в обяснение пред ВКП, съобщи днес в. „Преса“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 10 години
На *** никак не им се ще да се разследва кой е подслушвала, защото си знаят, че са те...
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До димитърФръцльо-голчo, който изобщо не е ходил в Гърция. И на сън не е стъпвaл там. Може би само в алкохолен или наркотичен делириум му се мяркат някакви големи хотели- хаха. Той много често пише такива лъжи във форумите. Поне да си измени стила, че се познава още от първите две думи.
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До димитър 106Глупак! Естествено, в Гърция отиде за празниците долната страта на мутрите тия, дето със съмнителни машинации държат магазинчета, въртят скрита търговийка, шмекеруват, лъжат нагли, безсрамни и по миши алчни. В нашия квартал почти всички коли си бяха на място по празниците. Т.е. отидоха насам-натам придошлите провинциалисти, а от провинцията, за съжаление в последните години не дойде цветът, а златотърсачите. Стабилните хора си останаха там. Така, че средната ти класа екскурзианти е доста долна.
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 118Те са едно и също от един баща братя, които се карат, кой да граби повече.
93
1
 
1
 
! Отговори
Усмивката преди 10 години
Каква чест могат да имат Боко и Цвъцко? Драскат като бесни да бъдат избрани, за да отърват кожата с имунитет. Жалкото е, че може би ще го постигнат и ще се измъкнат за голямо съжаление на затворниците от СЦЗ. Там ги чакат с нетърпение.
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
GENERAL KATO BORISOV TREBVA DA IZPOLZVA LI4NOTO DI ORUJIE ZA DA NI OSTAVI NAI-POSLE SVOBODNI OT NEGO I PROSTOTIQTA MU!! AKO IMA 4EST, RAZBIRA SE!!!
91
1
 
9
 
! Отговори
Трандафор преди 10 години
Борисов е бил на разпит, а не на разговор, както излъга той. Има разлика между двете понятия. Две лъжи каза той - че не е бил на разпит, и втората лъжа - че не е получавал доклад предварително от прокуратурата и че не го давал на трето лице. Абсурдно е хора като Борисов и Цветанов да са участници в политическия процес, след излизането на тези скандални записи, а вече въпросът опира до самия бивш премиер и до неговото присъствие в политиката.
90
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вниманието изкуствено се насочва в посока кой е наредил подслушването.Не е ли по-важно да се насочи към съдържанието на разговора.
89
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И двете са ГОЛЯМО ЗЛО- Герб и БСП!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
88
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
б.б.- в килията на Сретан Йосич,ако го оставят жив да стигне до затвора...виж и той се самоубил като М.Бирата....не му издържало сърцето,бля,бля...
87
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До димитър,Митко,момче!Слабо,много слабо...Какъв герб,какви 5 лева...милиционеро-мутренска сбирщина,пасмина,*** с една дума!!!!
86
6
 
4
 
! Отговори
Светослав преди 10 години
След като БСП постаянно лаят, ,че имало масово подслушване преди всичко с политически мотиви, защо не извадиха записи на хора от тяхната партия , че да чуем пък те какво са приказвали. Много нелогично ...имало неригламентирани записи, пък излязоха само тези на Бойко Борисов от дома му. Това отвращава хората , защото на всички им е ясно че БКП преди и след 1989г. БСП , държаха в ръцете си чред ДС цял народ с компромати, от подслушвания , снимки, видеозаписи . От инат ще гласуват за ГЕРБ.
85
2
 
6
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Тиквата, нали ни е слушал, ни е чел- как разговаря за нещо, дето не знае!? А, може, типично за него. Занимава се с неща, с които не е наясно. Още една седмица.
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ops..
83
2
 
9
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 10 години
Разговорник със затворник! Хахахаха
82
2
 
10
 
! Отговори
емо преди 10 години
марш в затвора мутро
81
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не да го разпитват,а мястото му е веднага в дранголника.
80
3
 
8
 
! Отговори
106 преди 10 години
Пропуснал си и неграмотни , и облагодетелствани.Това, че софиянци могат да си позволят да отидат някъде, защото там работят само чиновници и то в услуга на властта, не изчерпва България.Принципът: моят *** е добре, не ми пука за другите, е мутренски принцип.Това, че някой, видял се с пари и отишъл в Гърция с тълпата, не го прави нито успял, нито средна класа, нито интелектуалец.Това, че ти си ограничен, не значи че всички са такива.Дай си на Мира Радена "социологичното си проучване".
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През туй време цв. купува гласове и до сега трябваше да си подаде оставката, както твърдеше, когато връхлатя в услужливото студио на БТВ.Тези хора много лъжат и са много опасни-тип селски тарикати. Това са хората, които са прецаквали образованите и морални хора, заемали са им местата и за това не можем да вървим напред!Не битката с монополите, битката с простащината в България е най-важната битка, за да се изкорени простотията и посредствеността от всички места в държавата!Правила и спазване!
78
16
 
5
 
! Отговори
димитър преди 10 години
Аз изкарах празниците в гърция.Хотела беше голям, а гостите предимно българи, хора олицетворяващи понятието средна класа.И от дума на дума все стигахме до политикта.Трябва да ви кажа че поне 80% от хората твърдо заявяваха , дори без да ги питаш, че на изборите ще гласуват за ГЕРБ.Тук може да си плюете колкото си искате, но активните, работещи и успяващи българи са категорично за ГЕРБ.Защото това е единствената градивна партия, всички останали знаят само да крадат.