Демокрацията е заплашена! Гласувайте, скочи Цветанов

Определени партии и прокуратурата участвали в сценарий
Обновена: 11 май 2013 20:20 | 11 май 2013 20:01,
534
Демокрацията е заплашена! Гласувайте, скочи Цветанов
Снимка: БТА

Определени политически формации и определени държавни структури участват в много сериозен сценарий за дестабилизация. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на извънредна пресконференция във Велико Търново по повод хванатите 350 хил. бюлетини от печатница в Костинброд, собственост на общински съветник от ГЕРБ.

Според Цветанов прокуратурата трябвало вчера да съобщи за операцията, след като имала подобна констатация.

 "За мен вече е ясно, че в този сценарий участва много сериозно и българската прокуратура, за което след изборите ще сезираме Европейската комисия за категорично проследяване на всички случаи, които бяха политически ангажирани в този изборен процес", заяви той.

Тази агресивност се дължи на тези политически формации, които знаят, че ще изгубят изборите, добави Цветанов.  Той се разграничи от това, че собственикът на печатницата „Мултипринт“  Йордан Бончев е общински съветник от ГЕРБ с обяснението, че обществената поръчка за отпечатването на бюлетините е била направена от служебното правителство.

Още по темата
 Бившият МВР шеф на свой ред попита каква е връзката между фирмата „Демакс“, която ще отпечатва изборните протоколи, и един от кандидатите за депутат за 42-рото НС.  Цветанов визира кандидата за народен представител от БСП Петър Кънев.

„Демокрацията е заплашена от определени формации, които активно участват в сценария, който наблюдаваме в последните няколко седмици“, каза още бившият вътрешен министър и призова хората да гласуват.

„Призивът ми е - нека да отидем и да гласуваме. Много ми е обидно, че в днешния ден за първи път имаме такъв режисиран сценарий, с който е нарушен демократичният процес в България“, отсече той.

„Милеейки за родината, призовавам всички да отидем и да упражним правото си на глас. Демокрацията е застрашена. Недопустимо е в деня за размисъл да има лица, които провокират агресия, които провокират политическия си опонент, добави той.

Има компетентни органи, които ще трябва да се произнесат. Има технологичен брак, който винаги в подобен производствен процес има такъв процент. Има логични обяснения от собственика на печатницата", допълни Цветанов по повод обясненията на шефа на печатницата, който обясни намерените бюлетини с технологичен брак.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕДИН ВЪПРОС :ПЕТЪР КЪНЕВ И Йордан Бончев БИЛИ ЛИ СА АГЕНТИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ?ОТГОВОРА НА ТОЗИ ВЪПРОС ЩЕ ПОСТАВИ НЕЩАТА НА МЕСТАТА ИМ.
262
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви беспета, какви депесета ви тресът.В печатница на гербер са намерени 350000 бюлетини.Сто човека за няколко часа ще ги попълнят.Спомнете си, че преди няколко дни професор Константинов обясни, че ако има разлика между протоколите и преброеното от цик за истина се приема резултата на цик.Цялата работа се свежда до подмяна на чувалите с бюлетини.
261
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво ако имало "незаконни" бюлетини?При гласуването се слага печат, подпис в протокола и втори печат върху бюлетината.Как ще фалшифицираш 350 хиляди бюлетини? И то за различни избирателни комисии?Кой ще начатка 700 хиляди печата и 350 хиляди подписа и после ще ги разнесе по комисиите?Цялата работа е долна комунистическа хватка на продажната прокуратура, накуп с "разкритията" от незаконните подслушвания и останалата кал.Ха да са ви честити пак БСП + ДПС, заслужавате си ги.
260
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще гласуваме, ще гласуваме... но не за теб!
259
1
 
3
 
! Отговори
334 до 332 преди 10 години
упс грешка до 332
258
2
 
7
 
! Отговори
до 345 преди 10 години
Какъв комунизъм бе, какви пет лева , къде е той в Китай ли или в Русия ?Стой си там където си , и не ми давай наклон на ..я, не искам хора който живее извън България да ми определя как и по какъв начин да живея!Като толкова много си загрижен , върни се тук и живей тук , иначе всичко друго е бла бла...нали така му викате нататък, а по нешенско шменти капели!
257
1
 
8
 
! Отговори
Chr преди 10 години
Za sazalenie istinata shte izleze sled izborite. Nikoj ne kazwa kak e zapochnalo wsiclzko. Kak taka izwednaz policiata e wliazla w pechatnicata edin den predi izborite. Zashto ne sa prowerili po-rano. Ili celta e da se chwarli kal, a sled posle shte se okaze, che GREB niama wina...
256
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
цветанов и с кана да им го наливаш в главите то овена си е овен български,то си е свикнало на простотията комунист. и така си му е добре,жална ни маика на нас,които искахме да се прибираме в една нормална страна.
255
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ са крива ракета с пилоти шимпанзета ,и днес ще излети на майната си !!!!
254
9
 
20
 
! Отговори
една преди 10 години
"Крадеца вика:Дръжте крадеца!".Божееее,наглост и безочие......Тия са на автопилот и няма кой да ги спре........
253
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цвъцвъ, демокрацията направо е уплашена от визията ти , скрии се някъде , смени си главата и останалите части , пък след това се плаши и плаши и останалите
252
11
 
20
 
! Отговори
Бръчков преди 10 години
Цецо , кой заплаши демокрацията , кой въведе полицейщина навсякъде ? Стига агония , ами се откажи от имунитета си , ако е останали нещо достойно в структурире на ГЕРБ !
251
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все бях чел коментари с правописни грешки, ама колкото този път не бях. Хубаво е, че имате мнение, хубаво е , че коментирате ама щеше да е хубаво да бяхте внимавали в час до четвърти клас.
250
2
 
9
 
! Отговори
Карамбо преди 10 години
"Пламен 331", нямам против какво казваш, имам против правописа ти :(Хора, които не знаят да пишат, ми казват как да се управлява страната...
249
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе тия герб защо не забраниха със закон ДПС???
248
10
 
29
 
! Отговори
ядец преди 10 години
Този се прави на ощипана мома. Г-н Цветанов технологичния брак от всяко едно производство се събира на едно място а не се реди по точни бройки в точни палети. Оставаше само да са надписани кой палет за къде е. И ти ми говориш за заплашена демокрация. Хайде няма нужда. Ей за това платените социологически проучвания даваха предимство на ГЕРБ защото се знаеше колко фалшиви бюлетини ще се пуснат. За това народе ГЛАСУВАЙ за да има по малко място за фалшиви бюлетини.
247
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До пламен338Ти знаеш ли колко много си неграмотен ? Прочети си "постовете" .Не се ли срамуваш?
246
3
 
4
 
! Отговори
пламен преди 10 години
Извинете ме за граматиката!
245
17
 
30
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Г-н Цветанов,Видяхме я вашата (герберастка) демокрация. Не я искаме. Вървете си.
244
9
 
22
 
! Отговори
искрю преди 10 години
Пламене, от хора, които пишат "НИЩТО" съвети не искаме. А ти знаеш ли, че на Цв. Бориславова фотоволтаиците произвеждат ток и през нощта?