Борисов благодари на Цацаров, прати му 135 стр. внушения

Анонимките не били в стила на ГЕРБ
Обновена: 15 май 2013 18:58 | 15 май 2013 18:51,
457
Борисов благодари на Цацаров, прати му 135 стр. внушения
Бойко Борисов. Снимка: архив БТА

Не става въпрос за самоприпознаване, а за директни обвинения, които бяха хвърлени върху авторитета и имиджа на Политическа партия ГЕРБ и мен самия като неин председател, това заявява Бойко Борисов в отворено писмо до главния прокурор Сотир Цацаров.

По-рано днес обвинител №1 се запита защо една определена политическа партия се припознава в скандала с намерените бюлетини в Костинброд, при положение че не е била спомената в нито една изказване или съобщение на прокуратурата. В отвореното си писмо, което е с копие до ССЕ, ПАСЕ, Европейската комисия, Европейския парламент, Алианса на либералите и демократите в Европа, Европейската народна партия, Партията на европейските социалисти и ЦИК, Борисов обяснява, че благодари на обвинението за публичната информация по разследването на случая в Костинброд.

Още по темата
В отговор на изразеното от Вас мнение по време на пресконференцията на прокуратурата, че ГЕРБ се е припознала като адресат на обвиненията за отпечатването на 350 000 нелегални бюлетини, Ви изпращаме 135 страници с публикации от български и международни електронни медии, които в деня за размисъл преди изборния ден нанесоха сериозни внушения и обвиниха индиректно ГЕРБ в манипулация на изборите. Внушенията бяха още по-мощни в заглавията на първите страници на вестниците в самия изборен ден на 12. 05. 2013 г., се казва в отвореното писмо. От него става ясно още, че експремиерът се надява Цацаров, въпреки голямата си натовареност, да намери време да се запознае с въпросните публикации.

Борисов обяснява още, че той и партията му стоят твърдо „зад действията и професионализма, с който българската прокуратура работи и отстоява своята независимост“.

Не веднъж съм заявявал, и категорично стоя зад това, че българските институции, в това число и прокуратурата, не бива да бъдат използвани за користни цели и в услуга на определени интереси. Призовавам всички политически партии да запазят авторитета и независимостта на институциите в страната. Убеден съм, че те трябва да работят в услуга на обществото. И затова призовавам партиите да сложим край на компроматните похвати в българската политика, се казва още в писмото.

Лидерът на ГЕРБ категорично заявява, че “адмирира работата на прокуратурата“ и желанието й да стигне докрай.
Между главния прокурор и Борисов прехвърчаха искри, след като Борисов обяви в свое интервю за “Труд“ днес, че обвинението е смъкнало 5-6 на сто подкрепа на ГЕРБ на изборите. Днес главният прокурор категорично отхвърли подобни обвинения.

Политическа партия ГЕРБ и аз самият, винаги сме имали категорична позиция да не коментираме анонимни сигнали и класифицирани документи, за които нерегламентирано е изтекла информация. Винаги съм твърдял, че всяко неоторизирано оповестяване на класифицирана информация има вредни последствия за авторитета на институциите. Използването на компромати и анонимки не е в стила на ПП ГЕРБ. Никога не сме го правили и няма да се изкушим да посегнем към този похват, се казва в писмото на Борисов по повод разпространените днес до медиите анонимни имейли, подписани от “достойни прокурори“, в които се твърди, че прокуратурата е действала по поръчка на кандидат-депутата от ДПС Делян Пеевски и БСП за бюлетините.

Цацаров днес на брифинга категорично отхвърли тези “разкрития“ и дори обяви, че подателят едва ли е прокурор. Той обаче обвърза писмото с искането на имунитета на Цветан Цветанов и други действия на обвинението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
0
 
1
 
! Отговори
oho boho преди 10 години
Абе тук само платени *** на БСП ли пишат ? ... Аман от разбирачи и плювалници. Никой не може да свърже и до днес тия бюлетини с Герб, но пък *** които изсраха БСП с тия компромати имаха резултат. Българчето е тъпо и простичко, връзва се на евтини компроматчета... гласува за изедниците и после реве че държавата се разпада... Успех българино, нищо добро не те чака с Орешарски и компания които тази сутрин заяви че вдига доходите от фискалния резерв !!! ... Така се прави ;-)
360
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голямо писане е паднало на Мутрата,а колко има още да пише-ум ще му зайде!
359
3
 
4
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
Не мога да разбера защо реве Борисов, че не го оставиха да си довърши далаверата докрай? Тези бюлетини да не би да са отпечатани без да исакат? "Опс, извинете, изтървахме бройката..."Нали спечели изборите и си победител! Давай напред!
358
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ся Боко кво ииска да ни каже......че всички други партии са печатали тия бюлетини, само ГЕРБ ни лук яли ни мирисали?????
357
5
 
10
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
Аз смея да опонирам на Борисов в трвърдението, че никога не са използвали компромати. Винаги, когто някой кажеше нещо против ГЕРБ, излизаше Цецо и обясняваше колко лош бил този, имал досие е в полицията, жена му или някой негов роднина бил замесен в някакви далавери. Точно ГЕРБ действаха по най-мръсен милиционерски почин. Ако не беше така, за какво му беше на Цецо да слуша наред? Накрая, когато с вашите камъни ви заблъскаха по вашите глави, взехте да скимтите като мъстии.... гади ми се от вас!
356
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде стига глупости!Определено Костинбродската афера даде отражение на изборния резултат.Само, че не да разколебае някой който гласува за ГЕРБ или БСП, а тези които се колебаеха дали въобще да гласуват. Ако се бяха явили пред урните пак нямаше да гласуват за ГЕРБ или БСП. Те заради тях и други партии не им се ходи на избори. Аферата съвсем ги отказа.Ако беше по-висока изборната активност и двете партии щяха да имат по-малко депутати. Математика. Хич да не реват, че им намалял резултата.
355
6
 
9
 
! Отговори
$ преди 10 години
*** ДОЛЕН ! Точно Борисов да говори , че иска прокуратурата да е независима е смешно и нагло! Сигурно на срещата с Кокинов са си говорили как прокуратурата трябва да е независима- един вид нищо да не зависи от нея! Този или е много ***, или е много нагъл!
354
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТЕЗИ ПАЛЕТА С НАДПИСИТЕ СА САМО ОСТАНАЛИТЕ 7 РЕГИОНА- ДРУГИТЕ СА ЗАМИНАЛИ И УПОТРЕБЕНИ. КОГО ЛЪЖАТ- ВИЖТЕ ТОЧНО В ТЕЗИ РЕГИОНИ КОЙ ПЕЧЕЛИ И В ДРУГИТЕ, КОИТО ГИ НАМЯ НА ЛИСТЧЕТАТА И СИ ПРАВЕТЕ СМЕТКАТА.
353
8
 
20
 
! Отговори
Дръндер днес преди 10 години
Ха абе Бойко прокурора ти отговори, той не е споменавал партии във връзка със случая Костинброд и продължава да не споменава, въпреки всичките простотии изговорени от теб и твоите мухльовци. Аз да те попитам за какво му е да се запознава с тези публикации, какво искаш от него? Ако искаш съди тези медии, но не вярвам да ти се отвори парашута!
352
10
 
17
 
! Отговори
Дръндер до само преди 10 години
До само 426Само едно се чудя, колко трябва да си *** за да подкрепиш Бойко Борисов, който използва комунистически похвати за да печели избори?
351
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам предложение, което е свързано с големи икономии. Прокуратурата да съди всички виновни и те да са виновни до доказване на противното.Това е супер бързо производство и ще ни спести парите за съдии и съдилища.Както се вижда произнасянето е за по-малко от 24часа - от проверката до решението, никой няма да може да се защитава, защото няма да има време.
350
10
 
15
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Анонимките не били в стила на ГЕРБ "Ама наистина ? А стига бе.Та нали това е единственото ,което знаете и можете. Не ви вярваме повече приятели от ГЕРБ. Вие наистина преминахте всякакви граници.Замълчете поне за малко.
349
5
 
22
 
! Отговори
правилно преди 10 години
което си е така така е! истината е че такова нарушение на закона в деня за размисъл досега не съм виждал! трябва да има осъден за това, както и че изборите са опорочени!
348
11
 
28
 
! Отговори
само преди 10 години
Само не разбрах,като не харесвате Бойко защо гласувахте за олигархичната партия на БСП?Не се ли усещате,че БСП не е социална,а едро буржоазна партия,която не я интересува обикновения човек!Всичките тези МЛАДИ хора гласували за БСП, са им явно още зелени тиквите !
347
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
толкова ли е трудно да пишете на български, каква е тази шльокавица, иначе от политика много разбираме..
346
12
 
8
 
! Отговори
Ani преди 10 години
Kakvi sluhove sa vi patili, 4e Borisov imal 2 miliarda? Ako gi ima6e naistina, nqma6e da sedne da se zanimava sus tiq BOKLUCI dps i bsp! Vseki normalen 4ovek bi si jivql jivota kakto si iska. Borisov trqbva da upravlqva naroda ni, ina4e sme zagubeni i izgrabeni!!!
345
2
 
18
 
! Отговори
az преди 10 години
Всеки народ си заслужава управниците Българска поговоркаKалпав народ слаба държава
344
12
 
19
 
! Отговори
до Gonzo преди 10 години
Нищо против Бойко, само ме притеснява упорития слух, който се носи(може да не е верен), че разполага с капитали, около 2 милиарда...много пара бе, откъде я натрупа?!?
343
3
 
17
 
! Отговори
до 406 преди 10 години
Мирослав Наиденов е следствен, и засега е на свобода, като плати парична гаранция, трябва да ги забранят тия гаранции....
342
11
 
28
 
! Отговори
do 417 преди 10 години
Точно на тези избори, за БСП гласуваха много млади хора, освен пенсионерите, те затова дръпнаха напред - факта си е факт, иначе съм за Атака..