Плевнелиев обсъжда извънредно казуса "Пеевски"

Президентът разшири заседанието на КСНС
Обновена: 20 юни 2013 09:12 | 20 юни 2013 07:48, Петя Славова
51
Плевнелиев обсъжда извънредно казуса "Пеевски"
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

След възникналите протести из страната по повод избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС, Росен Плевнелиев реши да разшири плана на Консултативния съвет за национална сигурност.

В извънредно заседание държавният глава ще обсъжда реформата в сектор "Сигурност" и гаранции за прозрачност при кадровата политика в сектора, пише БТА.

Консултативният съвет за национална сигурност, свикан от президента Росен Плевнелиев, ще обсъди и актуалната политическа обстановка в страната и мерки, които парламентарно представените политически партии ще предприемат, за да отговорят на обществените очаквания.

Още по темата

На 17 юни Плевнелиев настоя партиите в парламента да се съберат и да отидат при него на заседанието на КСНС с ясни позиции по протестите, обхванали столицата и страната.

"Ще има ли оставки, на кого, няма ли да има, да седнат и да се разберат оттук нататък какво ще се прави в парламента, кои са приоритетите, кои са законите, защото хората казаха много ясно: "Искаме да ни управляват хора с морал, които да не ни крадат ида не ни лъжат. Толкова е просто", отбеляза тогава президентът.

След избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, Росен Плевнелиев оттегли кредита си на доверие към кабинета "Орешарски". От думите му стана ясно, че това негово решение не означава, че държавният глава не е готов в рамките на конституционните правомощия да работи с управляващите и да подкрепи или най-малкото да не попречи на всяка разумна идея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
3
 
! Отговори
атакист преди 10 години
Годините минават, народът ни загива Нацията бавно вехне и погива Хората просят със сълзи в очите Вяра губят всякаква те за бъднините Държавата ни горда сега е на колене гербери крадливи говорят за пестене Нищо вече няма в български ръце Само той остана да ги насмете Говори и се бори въпреки лъжите, но българското в него не мож изкорените Живота си заложил за една България всеки ден разбива на пух и прах сценария Давай, Волене, ние сме с тебе за победа идва време Давай,Волене!!!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Iva Hikova"Плевнелиев се изложи и то много. Трябва да даде ясни отговори на доста въпроси , които вълнуват гражданите " пак ще поитам : Как точно го видя?"Плевнелиев пък в момента няма моралното право да обсъжда, каквито и да е било мерки свързани със сигурността, тъй като видяхме, че той е бил забъркан с далавери с разни офшорки, за които вече е сезирана прокуратурата." Иве, преди да се изказваш така компетентно *** провери какво казва Цацаров за точа, че е сезирана прокуратурата.
32
0
 
0
 
! Отговори
надя преди 10 години
До Iva Hikovaи как точно го видя?
31
0
 
2
 
! Отговори
нина преди 10 години
Плевнелиев се изложи и то много. Трябва да даде ясни отговори на доста въпроси , които вълнуват гражданите .
30
1
 
1
 
! Отговори
laura преди 10 години
Казусът "Пеевски" вече е решен. Плевнелиев по-добре да помисли какво адекватно обяснение има за парите по офшорките.
29
1
 
3
 
! Отговори
avram_bakalina преди 10 години
Президента е нелегитимен и трябва да се махне!
28
2
 
1
 
! Отговори
Iva Hikova преди 10 години
Плевнелиев пък в момента няма моралното право да обсъжда, каквито и да е било мерки свързани със сигурността, тъй като видяхме, че той е бил забъркан с далавери с разни офшорки, за които вече е сезирана прокуратурата.
27
4
 
2
 
! Отговори
Косето преди 10 години
Голям цирк се развихри в родната политика....Плевнелиев е бесен за компроматите и си го изкарва на "другарите" в праламента.
26
6
 
7
 
! Отговори
12345 преди 10 години
Офшорко май ще се окаже перачката на мръсни на ГЕРБ
25
2
 
6
 
! Отговори
lora love преди 10 години
има ЕДИН изход-нови избори.която партия спе4ели това е,и на които НЕ му харесва да си стяга куфарите и да остави другите да живеят спокоино и да се борят заедно да се излезе от тази бедност.никои няма право да размахва пръст в лицето на другия,ние сме България-НЕ турция,НЕ фашистка германия по времето на хитлер/волен/.всеки българин с доблест ще постъпи по този на4ин,след като не е доволен от ситуацията.СТИГА ВЕ4Е
24
9
 
10
 
! Отговори
Стоянова преди 10 години
Боленчо има спешна нужда от лекар! Не трябва да му се сърдим, нали знаете, лудите не са виновни!
23
9
 
7
 
! Отговори
ami sega преди 10 години
Достигнаха се нови низини, благодарение на Сидероглу, този Парламент заора в калта. Това е краят му.
22
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президента на ГЕРБ отиде да си пие хапчетата за сърце защото на Боко свършили!Пауза за сърцебиене!Истината боли!
21
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Роско Плевнята - корумпираният офшорен сметкаджия президент марионетка
20
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака отново директно в раната на герб за кражбата на пари.
19
7
 
9
 
! Отговори
BlackMamba преди 10 години
Волен пак започна в роля. Станахме свидетели Сергей да защитава Волен Сидеров!!! И да нямало камери след почивката. За да могат после всеки да си казва каквото иска, а ако се провали заседанието още по- добре за тях. Значи според мен просто трябва да се протестира и срещу този *** Волен! Да му се свали имунитета и да му бъде предложена медицинска помощ!
18
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Току що руската *** Болен Лидеров тласна с една стъпка напред напрежението в страната.Няма ли кой да приеме закон *** да си седят в лудниците.
17
3
 
9
 
! Отговори
lora love преди 10 години
продажници и комплексари,гледаите новините,НЯМА БЪЛГАРИЯ ВЕ4Е *** престанете да се заяждате по форумите,престанете да си оплатнявате времето рушеики нацията си,не ви ли е жал за земите ви,боже другаде да се бях родила,СРАМ МЕ Е да се нарека българка
16
5
 
9
 
! Отговори
Софийска Мутра преди 10 години
Аз съм от ГЕРБ защото ще ми донесат кинти с безредиците които майсторски те направиха сред простия Народ които излязоха да грачат Долу-УУУУ...***....аз си бях на уиски с две студентки голи които следват Право и ще ви учат и съдят на Морал.След като свалим тва правителство излизаме ние с браточките и си отпочваме пак рекета като се отчитаме на ГЕРБ и господин Борисов.И пак яко кинти за нас пичовете с стероиди и бухалки...а за *** дето сега се напъват да протестират пак 400 лева заплати.Тва е
15
5
 
2
 
! Отговори
От Протеста преди 10 години
Ние насрахме яко Атака.Тук сме само яки с стероиди мъже които неходим като вас балъците нормално в 08.часа на работа за 400 лева.Тук сме всички от Син Сити с яките кинти и мацки.Ние сме протестиращите а вие балъците честни които сте с нас само ни праите бройка за заблуда на медиите.Ама за вас кинти няма да има...що то сте честни идеалисти балъци.Дано нямат подкрепление Болен Сидеров че ние сме силни само като сме стадо и дрогирани като сега...а най обичаме да бием паднал на земята човек.