Кабинетът не може да работи без парламент, отсече Орешарски

Протестиращи към премиера: "Мишки сте", "Нагли сте"
Обновена: 26 юни 2013 14:19 | 26 юни 2013 11:53,
220
Кабинетът не може да работи без парламент, отсече Орешарски
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: БТА

Кабинетът не може да работи без парламент. Това заяви премиерът Пламен Орешарски, след като престоя близо два часа в кабинета на председателя на НС Михаил Миков, предаде репортер на Dnes.bg.

Той няма да се откаже от персоналните промени в Министерския съвет, които бяха бламирани днес от “Атака“ и ГЕРБ.

Депутатите от двете парламентарни групи не дойдоха в пленарна зала и така спряха избора на Даниела Бобева за вицепремиер.

Орешарски не довърши отговора на въпроса какво ще се случи, ако парламентът продължи да не функционира: „Ако парламентът не работи, очевидно...“

Страхувам се, че в нестабилността, в която попаднахме, може да продължи неопределено дълго и при следващи правителства. Какво правим тогава? , заяви той

Орешарски обаче беше категоричен, че не се чувства заложник на кворума. „Не се чувствам заложник. Парламентарният кворум не е мой въпрос. България е парламентарна република и се надявам парламентът да работи“, заяви той.

Той не коментира какво ще стане, ако националистите продължат да не влизат в НС.„Това са хипотези и въпроси към парламентарното мнозинство”, заяви той.

Премиерът заяви, че ще внесе отново предложенията за промени в кабинета, които да бъдат гласувани от Народното събрание. „Още в началото обещах, че ще има втори вицепремиер,  каза той.

Още по темата
Премиерът беше категоричен, че не се притеснява да напусне НС, въпреки че отвън са се събрали хора.
Той обясни, че не смята да разговаря с тях. Аз опитвах вече. По-скоро другата страна не разговаря, каза той.

Премиерът Пламен Орешарски излезе от северния вход на Народното събрание и под силна охрана беше качен в един от правителствените мерцедеси.

Придружаван от втори автомобил, той премина пространството около парламента пред централния вход и по бул. "Цар Освободител" продължи към Министерския съвет.

Протестиращите скандираха "Страх ви е", "Мишки сте", "Нагли сте", "Всичко се повтаря". За да осигурят кордон на премиерския автомобил, полицаите разделиха булеварда на две с жива верига, както и страничната улица откъм БАН, и така протестиращите бяха разделени на групи, за да бъдат по-лесно контролирани, предаде БТА.

След министър-председателя сградата на парламента с автомобил напусна и министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

След изтеглянето на кортежа на премиера полицаите се прибраха зад загражденията. Протестиращите остават на площада.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
8
 
! Отговори
до 157 преди 10 години
Защо да е безмислено бе човече ако се направи правилно има смисъл - първо да се направи задължително, второ да се почистят списъците от мъртви души, за да не ги използват и трето да вкарат принцип за отседналост - не си живял последните 4 години в държавата, еми тогава нямаш право да гласуваш, за да определяш живота на българите. Тези три прости неща ще минимизират възможностите за манипулация. Както и търговията с гласове да се наказва с минимум 15 години като за национално предателство!
146
11
 
11
 
! Отговори
NIKO22222 преди 10 години
Аз пък не искам животът ми да се решава от няколко стотин протестиращи пияндурника.
145
0
 
0
 
! Отговори
caramba преди 10 години
youtube/watch?v=ci56qd-3UOg
144
6
 
11
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Не искам да ме управляват партии избрани от 800 000 ***.Демек БСП и ДПС.
143
7
 
4
 
! Отговори
uff преди 10 години
Bulgariq nqma da provurvi napred,ako oshte nqkolko dni si razhojdate kuchetata i si pravite razhodko pred parlamenta -.-
142
10
 
13
 
! Отговори
eeha преди 10 години
Аре бе този Орешарски какво чака още та не подава оставка?
141
6
 
12
 
! Отговори
BG преди 10 години
Turski podlogi varvete si s mir ,narodat vi dava tozi shans !!
140
8
 
10
 
! Отговори
nero43 преди 10 години
защо г-т Министър Председател отново правите нагли избори а после ще се опрадвате че всичко зависило от парламента-Бобева -човек на Васил Божков нима забравихте причината да бъдете изотене от дясната партия именно това лице на "Черепа"
139
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Категорично се обявявам против промени в избирателния кодекс. Единствения смисъл от това е да ни баламосват още месеци и да крадат гръмко. Мажоритарния вот е нон-сенс, това е просто нов етикет на партийните номинации, но освен това всякакви *** с пари като Марешки ще си организират корпоративен вот и дребната селска мутризация ще се превърне в официална държавна санкция. Оставка сега и веднага, защото сегашните не са компетентни дори да организират нови избори.
138
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нови избори и зависим служебен кабинет е само в ползва на ГРОБ.How about NO?!ГРОБ/ДПС чрез Атака сега саботират и трият доволно ръце.Няма да стане обаче! Събрали се някакви 1000 гладни селски бекове навън и викат. Ама к'во искат и те не знаят.
137
8
 
16
 
! Отговори
! преди 10 години
До Монархист3-то проучване показва над 80% подкрепа на протеста коментар?
136
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той обясни, че не смята да разговаря с тях. Аз опитвах вече. По-скоро другата страна не разговаря, каза той....................еми ПРАВ е .То как да водиш разговор , като от другата страна повтарят едно и също
135
14
 
7
 
! Отговори
ььь преди 10 години
Хора без работа, затова тъпата ни държава ще си остане ***. Добре че се махнах от тази ***. Аз виждам един голям ... за всички вас в БГ и за това продължавайте да протестирате, смешници. Един долар повече няма да прата в тази пародия на държава.КРАЙ
134
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еничаря Караибрахим Сидероглу Ага вдигна мизата за кворума! Утре ще прави пачки.......... по стотачки!
133
6
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
saglasen sam svalqme gi tezi i koi posle Borisov li ,ot tva po lo6 variqnt neznam dali 6te ima
132
1
 
12
 
! Отговори
240 СА МНОГО преди 10 години
30 ЧОВЕКА(?) И ВСЯКА СЪБОТА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ДА ДАВАТ ОТЧЕТ ЗА СЕДМИЦАТА
131
15
 
31
 
! Отговори
тно преди 10 години
Хората искат оставката на кабинета Ви , а не да работите.Кое точно не е ясно.
130
16
 
23
 
! Отговори
gost преди 10 години
варнете стария служебен кабинет по добре 6тее от вас поне и без това ви нема никакви
129
0
 
5
 
! Отговори
do 141 преди 10 години
ami da varnem predi6niq togava xa,xa,xa,te po arni
128
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Видя се, че без дясна партия - българския парламент е ялов.Всичко друго е липса на спомен и трезва преценка, преди всичко - липса на историческа памет.