Кабинетът не може да работи без парламент, отсече Орешарски

Протестиращи към премиера: "Мишки сте", "Нагли сте"
Обновена: 26 юни 2013 14:19 | 26 юни 2013 11:53,
220
Кабинетът не може да работи без парламент, отсече Орешарски
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: БТА

Кабинетът не може да работи без парламент. Това заяви премиерът Пламен Орешарски, след като престоя близо два часа в кабинета на председателя на НС Михаил Миков, предаде репортер на Dnes.bg.

Той няма да се откаже от персоналните промени в Министерския съвет, които бяха бламирани днес от “Атака“ и ГЕРБ.

Депутатите от двете парламентарни групи не дойдоха в пленарна зала и така спряха избора на Даниела Бобева за вицепремиер.

Орешарски не довърши отговора на въпроса какво ще се случи, ако парламентът продължи да не функционира: „Ако парламентът не работи, очевидно...“

Страхувам се, че в нестабилността, в която попаднахме, може да продължи неопределено дълго и при следващи правителства. Какво правим тогава? , заяви той

Орешарски обаче беше категоричен, че не се чувства заложник на кворума. „Не се чувствам заложник. Парламентарният кворум не е мой въпрос. България е парламентарна република и се надявам парламентът да работи“, заяви той.

Той не коментира какво ще стане, ако националистите продължат да не влизат в НС.„Това са хипотези и въпроси към парламентарното мнозинство”, заяви той.

Премиерът заяви, че ще внесе отново предложенията за промени в кабинета, които да бъдат гласувани от Народното събрание. „Още в началото обещах, че ще има втори вицепремиер,  каза той.

Още по темата
Премиерът беше категоричен, че не се притеснява да напусне НС, въпреки че отвън са се събрали хора.
Той обясни, че не смята да разговаря с тях. Аз опитвах вече. По-скоро другата страна не разговаря, каза той.

Премиерът Пламен Орешарски излезе от северния вход на Народното събрание и под силна охрана беше качен в един от правителствените мерцедеси.

Придружаван от втори автомобил, той премина пространството около парламента пред централния вход и по бул. "Цар Освободител" продължи към Министерския съвет.

Протестиращите скандираха "Страх ви е", "Мишки сте", "Нагли сте", "Всичко се повтаря". За да осигурят кордон на премиерския автомобил, полицаите разделиха булеварда на две с жива верига, както и страничната улица откъм БАН, и така протестиращите бяха разделени на групи, за да бъдат по-лесно контролирани, предаде БТА.

След министър-председателя сградата на парламента с автомобил напусна и министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

След изтеглянето на кортежа на премиера полицаите се прибраха зад загражденията. Протестиращите остават на площада.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
6
 
! Отговори
Леля Ог преди 10 години
До danielashotarovaИзвинявай, но луда ли си?! Как така "безработните хора дойдоха" те да не падат от Марс ? Не защитавам ББ, защото и той е поредния крадлив ***, според мен трябва съвсем нови лица да ни управляват, а не децата, които навремето са учили в училището за "надарени", което по-възрастните помним. Ти мило дете, не е зле да се поинтересуваш повече преди да пишеш глупости.
166
4
 
17
 
! Отговори
xp преди 10 години
*** кви *** има обаче : ) медиийте им действат добре..каквото кажат на другия ден повтарят като роботчета : ) ШАНС какъв шанс бе кълвачи? Амнезия ли имате че тея управляваха България и я доразрушиха??? създадоха НДСВ и там изкараха 4 години в лъжи? ВИЕ на кой СВЯТ Живеете?
165
0
 
4
 
! Отговори
ППП преди 10 години
До EUТова е лъжа. Информацията е фалшива с давност 2011 :)
164
15
 
11
 
! Отговори
danielashotarova преди 10 години
Защо никой не дава шанс на това правителство.... да не би при Б Б-сов да беше по добре най-много от безработните хора дойдоха по негово време.най-многото фалирали фирми пак са при него. направи пътища но тези хора асфалт не ядат ... Дайте шанс на този кабинет
163
6
 
3
 
! Отговори
EU преди 10 години
Европейската комисия нанесе неочакван удар върху банките. След заседание проведено в строга секретност и необявено преди това официално, Европейската комисия излезе с директива забраняваща на банките да преследват неплатежоспособните си клиенти и да начисляват лихви върху кредитите им в рамките на следващите 5 години. Дриктивата трябва да се приложи незабавно в рамките на целият европейски съюз. Това означава, че от утре всеки който е взел пари на кредит от която и да е банка оперираща на територията на Евросъюза, може да спре да обслужва кредита си без да се притеснява, че ще бъде съден, пр
162
6
 
17
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
Никой не иска от Вас да работите г-н Орешавски. Хората Ви искат оставката. Вървете да си почивате! От "многото и качествена работа" сме в това състояние.
161
4
 
4
 
! Отговори
Димитров преди 10 години
Защо просто не направят мажоритарен вот за изборите. Народа го иска още от 2008/2009 когато Слави събра хиляди подписи. Не им ли стана ясно, че няма да се размине!Стига глупости, стига кражби! Целия народ трябва да се осъзнае крадяхме лъгахме скатавахме се, ама вече край децата ни бягат в чужбина да учат, ако не като завържат емигрират да работят там, приятелите който не "уредихме" бягат. Стига толкова, аз крадях и сега гледам детето си на снимка и затова сега протестирам срещу себе си и плача
160
9
 
10
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Време е и Правителството и политическите сили да се вземат в ръце.Тези протести, тяхното организиране,исканите разрешения не стават от някои си. Зад тях стоят политически партии, стоят организатори вече не могат да бъдат НЕИЗВЕСТНИ.Време е всяка политическа сила , парламентарна или не, да определи своето отношение и поеме своята отговорност , не само за протестите , но и за последствията от тях. Утре , (ако) всичко тръгне към хаос, искам да знаем,чии глави ще ХВЪРЧАТ.А не заради главата на
159
8
 
3
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Време е и Правителството и политическите сили да се вземат в ръце.Тези протести, тяхното организиране,исканите разрешения не стават от някои си. Зад тях стоят политически партии, стоят организатори вече не могат да бъдат НЕИЗВЕСТНИ.Време е всяка политическа сила , парламентарна или не, да определи своето отношение и поеме своята отговорност , не само за протестите , но и за последствията от тях. Утре , (ако) всичко тръгне към хаос, искам да знаем,чии глави ще ХВЪРЧАТ.А не заради главата на
158
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да изметем червените *** не само от парламента но и от България!!! Да ходят в Русия, Северна Корея, Куба, Венецуела и да си градят сетлия комунизъм!
157
1
 
4
 
! Отговори
gledam преди 10 години
какво поробване в кой век живееш ти, като почнат да пишат какво са им разказвали дядовците при дядо ти нямаше интернет
156
1
 
11
 
! Отговори
един преди 10 години
До 130Уважаеми! Когато 1989г. бях по площадите - бях студент - тези млади хора вероятно са били във възраст, която не им е позволявала да го правят! Затова уважавам протеста им. Но протест без алтернатива ражда хаос. И моля, не ми показвайте Терминал 2 като изход за мен самия! Ако утре има избори, замислете се за кого ще гласувате, пък после да говорим. Защото за 23 години преход се изредиха много партии в парламента,но хората са същите. И много от "новите партии" влизат като алтернатива...
155
15
 
9
 
! Отговори
gledam преди 10 години
протестиращите са *** гербаджии, май не им е ясно че тая с герб свърши
154
1
 
8
 
! Отговори
esa преди 10 години
Атака вече загубиха гласовете на тия, които биха ги обвинили в съглашателство с ДПС, ако сега си мислят, че ще си ги върнат,лъжат се,ще загубят и още. Нали бяха за нови изборни правила, нали бяха срещу енергийната мафия? За ревизия на правителството на ББ? И ББ точно щяха да почнат да го ревизират и Атака се отметна. Министъра на енергетиката точно обяви мерки, при които всички облагодетелствани с "преференциални цени" щяха да отстъпят от печалбите си за да се спаси ситсемата и Атака се отметна!
153
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
40 години живях в държава, където гласуването беше задължително.Не искам сега някакви новоизлюпени демократи да ме връщат пак там.Ако искат да заминават в Северна Корея.
152
13
 
17
 
! Отговори
beeeeeee преди 10 години
Февруари хората се самозапалваха. 9 души пожертваха живота си, за да покажат отчаянието, до което ни докараха ГЕРБ . Цялата страна беше пламнала и протестираше. Варна имаше по 70 000 души на улицата всееееки ден. Сегашните протестиращи си правят саамо в София, само някакви флаш мобченца, сценки УА хаха .Протестът се отразява услужливо от НОВА и бТВ и е заприличал на България търси талант.Дори намазаните артистчета като Христо Мутафчиев почнаха да обиждат Февруарските бедни, крайно нуждаещи се хора, протестирали и разкарали от власта един краен *** .
151
1
 
0
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
До 163Значи предпочиташ *** пред собствения си народ, когото наричаш пияндурник.Жалко, заради ей такива предатели и дупедавци като теб никога няма да се оправим.
150
6
 
7
 
! Отговори
esa преди 10 години
Още една седмица и подавайте оставка, народът от провинцията ще ви разбере, и на следващите избори вместо на лелеяната победа ГЕРБ ще бъдат на малка група от 80 човека,някакви продажници от НФСБ ще ги подкрепят с 20 човека,а пък Атака ще са извън парламента-Нашите ще са с 140 депутата и тогава мачкайте, само дето цяла България ще загуби от еврофондовете, както и от безвластието една година - да се окопаят старите калинки, да си прикрият следите гадните контрабандисти...Позор за Атака,предатели!
149
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОРЕШАРСКИ СИ ПЛЮ НА АВТОРИТЕТА- НЕЗНАМ ДАЛИ ГО ОСЪЗНАВА?
148
8
 
11
 
! Отговори
бг преди 10 години
Луди ли сте бе...като подадат оставка тия кои да дойдат а????Кво сте захапали тия оставки.Всичките са мутри, протести трябва да има като направят някоя дивотия, протести до като нещата се поправят и после под лупа,какво искат конкретно да се случи и кой да им го исфабрикува?Да дойде добрата фея с вълш. пръчица за премиер....е няма да дойде ...не разбрахте ли че този протест се дирижира в столицата,оставете червенушките да поемат въздух, пък може и нещо положително да измислят, да потраем месец