Кабинетът не може да работи без парламент, отсече Орешарски

Протестиращи към премиера: "Мишки сте", "Нагли сте"
Обновена: 26 юни 2013 14:19 | 26 юни 2013 11:53,
220
Кабинетът не може да работи без парламент, отсече Орешарски
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: БТА

Кабинетът не може да работи без парламент. Това заяви премиерът Пламен Орешарски, след като престоя близо два часа в кабинета на председателя на НС Михаил Миков, предаде репортер на Dnes.bg.

Той няма да се откаже от персоналните промени в Министерския съвет, които бяха бламирани днес от “Атака“ и ГЕРБ.

Депутатите от двете парламентарни групи не дойдоха в пленарна зала и така спряха избора на Даниела Бобева за вицепремиер.

Орешарски не довърши отговора на въпроса какво ще се случи, ако парламентът продължи да не функционира: „Ако парламентът не работи, очевидно...“

Страхувам се, че в нестабилността, в която попаднахме, може да продължи неопределено дълго и при следващи правителства. Какво правим тогава? , заяви той

Орешарски обаче беше категоричен, че не се чувства заложник на кворума. „Не се чувствам заложник. Парламентарният кворум не е мой въпрос. България е парламентарна република и се надявам парламентът да работи“, заяви той.

Той не коментира какво ще стане, ако националистите продължат да не влизат в НС.„Това са хипотези и въпроси към парламентарното мнозинство”, заяви той.

Премиерът заяви, че ще внесе отново предложенията за промени в кабинета, които да бъдат гласувани от Народното събрание. „Още в началото обещах, че ще има втори вицепремиер,  каза той.

Още по темата
Премиерът беше категоричен, че не се притеснява да напусне НС, въпреки че отвън са се събрали хора.
Той обясни, че не смята да разговаря с тях. Аз опитвах вече. По-скоро другата страна не разговаря, каза той.

Премиерът Пламен Орешарски излезе от северния вход на Народното събрание и под силна охрана беше качен в един от правителствените мерцедеси.

Придружаван от втори автомобил, той премина пространството около парламента пред централния вход и по бул. "Цар Освободител" продължи към Министерския съвет.

Протестиращите скандираха "Страх ви е", "Мишки сте", "Нагли сте", "Всичко се повтаря". За да осигурят кордон на премиерския автомобил, полицаите разделиха булеварда на две с жива верига, както и страничната улица откъм БАН, и така протестиращите бяха разделени на групи, за да бъдат по-лесно контролирани, предаде БТА.

След министър-председателя сградата на парламента с автомобил напусна и министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

След изтеглянето на кортежа на премиера полицаите се прибраха зад загражденията. Протестиращите остават на площада.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
12
 
33
 
! Отговори
позитивен преди 10 години
в интерес на държавата е този кабинет да не работи
126
5
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
mi de e Borisov otkakto kaza 4e uj 6teli da go trepqt se skri,tva vsi4ko e scenarii ,protestite sa6to,samo dano kakto vinagi naroda ne e potarpev6iq,tva mi prili4a na borba mejdu mafiotski klanove kakto iskaite taka go razbiraite,naroda e samo paravan
125
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защитавайки Орешарски, защитаваме правото си да живеем в собствената си Родина!БЪЛГАРИЯ- СЪБУДИ СЕ!
124
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестите ми приличат на сина ми като малък.Казваше - Искам да ми купиш нещо.Какво нещо?Ами нещо.Даже е по-лошо,защото при протестиращите не съм видял двама еднаквомислещи.Всички говорят много но никой не казва нищо.
123
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що ли се занимавам въобще да пиша ама хайде, все по-често виждам аргумента, че какъвто и да е ред, все пак е ред, а хаоса едва ли не е армагедон. Първо за какъв хаос говорите бре? Държавата е на автопилот от години, вие слепи ли сте да не го видите? Единствената разлика между това да има 240 *** в НС и да няма, е че по-малко пари ще се крадат! Другото си е на автоматична скорост от години. Спрете с тоя див конформизъм и се огледайте. ХАОСА отдавна е настанал и ни **** отзад.
122
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До кажетеееееееееена миналите избори имаше близо 50 възможности. не са само герби, бсп, дпс, атака. азз реших да гласувам за малка партия, така ще направя и на следващите избори.
121
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пеевски е поръчал и платил бюлетините в Костинброд ,но е кеширал и Цацаров за да спретне тази помия на 11.05.13г.Защитавайте още Червената ***...
120
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов, вие сте най- големият предател и родоотстъпник в съвременната ни история!БЪЛГАРИЯ - СЪБУДИ СЕ!
119
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
никой не иска читаците и комунистите във властта! Никога!
118
9
 
12
 
! Отговори
кажетееееееееее преди 10 години
..кажете ми моля ви...аз подкрепям протестите,против това правителство съм,но кой бога ми да избера на евентуални нови избори,герб ли-мерси,трябва да съм напълно откачен..да плащам данъци с цел да бутам пари в гъ..ъ на боко и цоко,че са им малко тия дето окрадоха,оня ***,хубавеца ни министър на земеделието пухнал 23 милиона за"спасяване на медии",друг си купил 6 знайни и 600 незнайни апартамента,трети ходи на мачлета и реже лентички на 5 места едновременно...е да,с еропланчето и наште пари
117
10
 
12
 
! Отговори
До 110 преди 10 години
На такъв етап сме, че дори хаоса е по-добре пред БСП,ДПС,АТАКА,ГЕРБ. На теб може да ти е писнало от младите хора, които искат промяна, а пък на мен ми писна от апатични типове като тебе и от продажните политици, които изкрадоха хляба ни. Ако толкова ти е писнало > Терминал2, никой не те спира. Айде.
116
1
 
3
 
! Отговори
МИШКА преди 10 години
МИШКИИИИИИ ПАЗАРДЖИШКИИИИИ!!!! Попаднал в тази яма наречена държава не съм единствен тоя който полудява, със живота под вежди се гледаме строго и боря се със него доколкото аз мога. Един ме наблюдава друг ме присвоява, трети ме продава за да отселява, за да отселява всеки се спасява и аз и ти и той и ние вие свой. Мечтаем за ливада в онзи щат Невада, но винаги зависи и всичко е понякога. Нито ми се пее нито ми се смее, ами се ЖИВЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!
115
13
 
17
 
! Отговори
Реалист2013 преди 10 години
"Искам, искам, искам , искам, но как да го получа или постигна - НЕ знам!"Ето това представлява българинът в момента!Нима не осъзнавате, че тези протести не водят до никакви промени! Едно зло ще се замени с друго зло!Вместо да ревем като малки деца, дайте да се организираме и да вземем нещата в свой ръце! В крайна сметка всички искаме едно и също - да живеем добре, защо тогава да се делим на различни партии?!
114
14
 
16
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
не - проблема е кой ще управлява. АКо ще се връща Герб, няма защо да сменяме БСп, защото Герб са в ПЪТИ по-неморални. Ако ще ИДва Костов (Кънев), нека пъров си изложат идеите, защото през годините се комппрометираха. Довчера плюха Кунева, днесак ще се прегръщат. Къде е тука морала? НФСБ ли е морала ? Валери Симеонов съзададе Волен,а днес плюе по него? Кой ще ни управлява? За да има нов морал трябав катарзис - някоя от партиите да смени тоталон цялото си ръководство отгоер додолу.
113
4
 
22
 
! Отговори
ubuntu преди 10 години
Ти ги плюеш те мислят че дъжд вали !
112
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бракя от Герп, когато закрием България и дойдат боговете евреи, ще живеем още по- богато и луксозно, ще ядем уйскас на корем, ще ни разхождат на кайшки и само ще трябва да баучеме, да въртим опашки и да правим циркови номера за забава на висшите ни господари, дошли от Небесата!БЪЛГАРИЯ СЪБУДИ СЕ !
111
2
 
3
 
! Отговори
1111 преди 10 години
Напълно съгласна с коментар 110+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
110
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой искате да дойде ,че всеки различно говори??
109
19
 
9
 
! Отговори
? преди 10 години
За БСП гласуваха 942 541 . Днес надуват всеки ден 20 000 . За кой "народ" говорите?
108
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГеоргиПроблема не е в това кой ще управлява, а в липсата на морал и принципи.Не може да сложиш за шеф на ДАНС човек със съмнително минало, доходи, и да му дадеш властта в ръцете да се саморазправял.И след това да кажеш, че си се объркал леко.Не може журналист да е пребит, защото критикува правителството.Не можеш да наричаш народа си ***,защото протестира.Не мога да проумея и защо се изказва Станишев от името на правителството, а уж Орешарски е министър председател.То бива кукловодщина..