Орешарски остава, докато има подкрепата на НС

Направената политическа грешка не е повод за оставка, заяви премиерът
Обновена: 27 юни 2013 16:27 | 27 юни 2013 16:25, Елка Василева
124
Орешарски остава, докато има подкрепата на НС
Пламен Орешарски. Снимка: архив, Булфото

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че ще продължи да работи, докато има подкрепата на Народното събрание. Той направи това изявление пред български журналисти в Брюксел, преди да влезе на заседание на президенти, премиери и вицепремиери от Партията на европейските социалисти (ПЕС).

Орешарски отрече вчера да е намеквал за възможна оставка с думите: Това вие така сте го разбрали. На въпроса смята ли да се оттегли от премиерския пост, той отговори: Докато имам подкрепа от парламента, не.

Ако бъде питан на срещата на ПЕС за ситуацията у нас, Пламен Орешарски каза, че ще обясни, че с назначението на Делян Пеевски е била допусната една политическа грешка, която обаче не е повод за оставка.

Изборът на Волен Сидеров начело на комисията по етика в парламента Орешарски не смята да коментира, защото по думите му това е парламентарен въпрос.

Още по темата

По повод започващия по-късно днес двудневен Европейски съвет и темите от заседанието на държавните и правителствените ръководители от ЕС Орешарски уточни, че общата сума за борба с младежката безработица в Общността до 2020 г. е шест милиарда евро. За България е малко над 100 милиона евро, това е сериозна подкрепа за нашите усилия за осигуряването на повече младежка заетост, добави той.

По неговите думи България има интерес бъдещият бюджет на ЕС до 2020 г. да намери бързо одобрение. Според премиера това би дало възможност своевременно да бъдат осъществени преговори за предстоящото споразумение с Европейската комисия за проектите у нас, в които ще бъдат вложени средства на ЕС.

Попитан за оценка на вчерашното решение за прекратяване на проекта "Набуко", след като консорциумът, разработващ азербайджанското находище "Шах Дениз 2", се отказа от проекта Набуко-Запад и избра да изнася газ към Европа по Трансадриатическия газопровод - ТАП, Орешарски посочи, че би било по-добре развитието на този проект да продължи. От всички страни по този проект България е най-близо до трасето на Трансатлантическия газопровод (ТАП), преминаващ през Гърция, отбеляза Орешарски. Той изрази надежда до построяването на ТАП България да има връзка към газопреносната система на Гърция, за да се осъществи разнообразяването на доставките на газ за нашата страна, а не да разчитаме на едностранна зависимост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Иван Бухов преди 10 години
Стана така, че правителството да се крепи от един явно луд човек!!! Орешарски, нямаш ле очи и уши, нямаш ли чувство на съвест и срам! Ти сатна бетонен и нагъл като истинските комунисти!!!
91
0
 
1
 
! Отговори
american boy преди 10 години
"Българина много обича да го лъжат и то с хубави приказки, затова му се свиди да плати 10 лв за преглед при лекар но на врачка плаща 100 без да се замисли"Хаха, точно така е Богдане!
90
1
 
9
 
! Отговори
nb преди 10 години
Вместо да се занимават със издирването на нарушителите на реда пред парламента,нека си помислят колко страшно ще стане,ако Сугарев почине от глад !!няма да си намерят домовете и семействата си !!!Помислете ***!! не се правете ,че не знаете за протеста на поета!! припомням,че е дори болен от диабет и това може да ускори смъртта му и тогава майка ви жална!!
89
0
 
9
 
! Отговори
to4ka преди 10 години
ВЪН ОТ МИНИСТЕРСКИ КАБИНЕТ ! ВЕДНАГА !
88
0
 
9
 
! Отговори
ubuntu преди 10 години
Има си хас ! Комуниста се бори до последен дъх не сте ли гледали на всеки километър
87
0
 
10
 
! Отговори
вижте новата Бобева преди 10 години
Ето фактите, които умишлено са били пропуснати в CV-то йПотресаващи факти, които умишлено са били скрити за новия вицепрезидент Даниела Филипова, взривиха обществото.Банкерката Даниела Николова Бобева Филипова зае поста на вицепрезидент в кабинета Орешарски. Вчера тя бе назначена от премиера. Оказва се, че част от миналото й е била премълчана. Бобева е работила за скандалния бизнесмен Васил Божков Черепа.Няколко месеца в периода 2003-2004 година тя е била член на борда на директорите на Мостстрой АД. Компанията бе собственост на Васил Божков. През 2004 година той закупи всичк
86
1
 
16
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Какво сте заревали сега по Станишев,да не би от вчера да го познавате!?Беше 4 год. Премиер на Тройната обирджийница а днешния - Орешарски му беше финансов министър,всички му сърбахме попарата и когато падна през 2009 вярвахме че е окончателно..Хайде да излъже млади хора - простено им е,но кой го върна на власт - старите ,които ги лъжеше с пенсии и работни места по време на световна и европейска криза.Българина много обича да го лъжат и то с хубави приказки,затова му се свиди да плати 10 лв за преглед при лекар но на врачка плаща 100 без да се замисли,защото му казва какви хубавини го ча
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
GION SYRATI . NI PRIEMA NI PREDAVA.
84
0
 
8
 
! Отговори
бг шоу преди 10 години
Лъжливото орешарче!
83
1
 
14
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 10 години
Работодателят ти (народа) те избра, Народа (работодателят) Ви уволнява! 14-ти ден не даваш оставка, всеки ден (от 14-те) нова причина да не пуснеш кокала. Народа Ви избира да работите, а не всеки ден нова причина да не Работите (да изпълнявате задълженията си-по добро за Народа)!
82
1
 
9
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Е как ще подаде оставка, и този *** и червения *** и виолетовия *** и кафявия *** знат много добре, че при нови избори и при сегашния кодекс откачения няма да е в парламента, другите двама ще имат много по-малко депутати общо, а Олигархски ще остане в историята като премиера управлявал по-малко от месец и ще трябва да се върне към даскалстването в университета, защото е набеден експерт. Народа си го вкара много здраво като не гласува или гласува за тия ***.
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правителство не може без Парламент-Това е ясно.Този Парламент няма да го бъде Без Това Правителство-И това е ясно.Че БУЛАМАЧА отЗАВИСИМОСТ ОТ ИКОНОМИЧЕСКИ СТРУКТУРИ иРеваншизъм до Малоумност ев основния замисъл на този ПАРЛАМЕНТ И ПРАВИТЕЛСТВОотдавна е ясно!Че има МАЛКО свестни Политици вПарламента исред Мин. и зам. Мин. в това Правителството-пак е ясно.Това което не е ясно е :дали СТАНИШЕВ БИСЕРОВЦОНЕВСИДЕРОВФИДОСОВА И др. подобни ще продължат да Тровят ЖИВОТА НИ.
80
13
 
7
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Възмутен съм от национална телевизия БТВ.Това е най корумпираната телевизия.Днес цял ден слушах и гледах по БНТ заседанието на парламента и ако по-вече хора го бяха гледали ,щяха да разберат кой работи за народа и кой за монополите и мафията.Жалко че телевизия с такъв потенциал се поддава на олегарсически натиск и предават с удоволствие и радост купените от ГЕРБ и монополите група платена тълпа уж интелигенция, незнаяща точно какво иска,вместо разумните и спешни мерки ,които правителство предлаг
79
2
 
17
 
! Отговори
Чичко Безпаричко преди 10 години
Докато това правителство е на власт спирам да плащам данъци!
78
1
 
18
 
! Отговори
6reeeeek преди 10 години
орешарски остава докато има подкрепата на НС.За пореден път доказаха колко са нагли и колко е важно мнението на народа.Това минава всякакви граници.Оставка орешарски ОСТАВКА. отивайте си никой не ви иска и спрете да правите всичко на инат.
77
1
 
16
 
! Отговори
T преди 10 години
Ще остане разбира се,особено ако набута на Волен някой лев отгоре за гласа му, току виж си осигури подкрепата. Смешници. Народа му казва, че не го иска, той продължава като кърлеж да се натиска за властта.Явно има какво още да се краде, иначе защо им е този зор да са там. Подхвърли на хората по някой лев тук за детски, там за пенсии, сега и 5 % ток уж по-евтин.Хората са прави да искат оставката им, защото и те са свързани с хора с не особено добро минало,както се видя от предложението им за ДАНС
76
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О С Т А В К А НА ЧЕРВЕНИТЕ *** ОТ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ !
75
16
 
7
 
! Отговори
Крис преди 10 години
До кога полицията ще търпи разни хора да говорят и правят безредици , стига вече свободия и демокрация, започнат ли отново да правят мизерии да влизат с палките и това е , каква е тая демокрация , какво е това чудо не ми е ясно... И в коя държава можеш да обиждаш свободно хората, това не е нормално, вие които говорите за червени *** , *** и други, вие ли сте интелигенцията бе, вие ли искате да свалите правителството за да ни управляват вашите представители?! Това ако не е пародия...
74
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Орешарски, запазете поне част от оставащото Ви достойнство, ако имате такова и дайте оставка. Покажете, че ако сте зависим като министър-председател, то поне сте независим като човек!!!!
73
7
 
17
 
! Отговори
asdf преди 10 години
Няма по голяма обида на тази земя от *** и Комунист.Обаче този хобит в комбинация от двете е и Нагъл Комунист.