"Атака" с атака към президента, иска импийчмънт

Сидеров: Плевнелиев разделя нацията и зове към преврат
Обновена: 5 юли 2013 17:35 | 5 юли 2013 17:30,
450
"Атака" с атака към президента, иска импийчмънт
По думите на Сидеров президентът застава на страната на екстремизма. Снимка: архив, Булфото

"Атака" започва сондажи с останалите парламентарни сили за стартиране на процедура по импийчмънт на президента Росен Плевнелиев, обяви лидерът на националистите Волен Сидеров.

"Изявлението на Росен Плевнелиев премина всякакви граници, допустими за държавник", каза той.

Според него държавният глава проявява партийни пристрастия и заема страна в един конфликт, в който участват екстремисти, а освен това разделя и нацията.

"Той взема страната на екстремистите, разделя нацията и в крайна сметка издава огромния си страх от това, че може да бъде извадено на светло неговото пране на пари, офшорни далавери, които аз съм започнал да ги вадя - това явно много го притеснява.

И цялото изявление в насочените срещу мен клевети издават страха му от това, че може да бъде разследван един ден и за пране на пари", посочва Сидеров.

"Росен Плевнелиев оказва и недопустим натиск върху прокуратурата да извърши репресии с искането да ми свалят имунитета. Шокиран съм от антиконституционното поведение на лицето, което изпълнява функция президент", каза лидерът на "Атака", в коментар на изреченото от държавния глава мнение, че обвинението трябва да обърне внимание на поведението на Сидеров, който си позволява да заплашва протестиращи и да носи полицейска палка и пистолет в парламента.

Според него президентът призовава българите да се разделят на две, а държавният глава по принцип олицетворява единството на нацията.

"Това само по себе си трябва да предизвика действия по импийчмънт", смята Сидеров.

Още по темата
По думите му президентът застава на страната на екстремизма, на протестиращите, които хвърлят камъни и предмети.

"Всичко това президентът го оправдава като нещо симпатично, той всъщност призовава към преврат", отсече лидерът на "Атака".

"Вместо да апелира за укротяване на тези, които вандалстват по улиците на София, Плевнелиев ги подклажда да свалят законно избрания парламент - това също са антидържавни действия и смятам, че може да му бъде снет имунитетът и да бъде подведен за нарушаване на Конституцията", категоричен бе Волен Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
0
 
1
 
! Отговори
Костов преди 10 години
Импийчмънт, Импийчмънт, Импийчмънт, и преди и сега ГЕРБ са мафия!
300
1
 
2
 
! Отговори
B_Georgieva преди 10 години
Най-нормалното нещо беше Атака са поиска импийчмънт на Президента Плевнелиев!Плевнелиев от години обслужва олигарси и по точно от кръга на Бате Бойко и като кукла на конци изпълнява всяка поръчка!Такъв президент не ни трябва да си ходи!Единствен Волен му стиска да им казва истината, затова на КС му призля на Плевнелиев!Веднага след това Плевнелиев започна да говори против Волен, защо ли?!Пречи им и това е поръчката от ръководството Плевнелиев да раздели народа и да всява омраза срещу Атака!
299
2
 
3
 
! Отговори
Daniela.1 преди 10 години
Естествено, че Атака иска импийчмънт на Президента той е президента на ГЕРБ!Той работи заедно с олигархията, трупа си парички за себе си и най-вече всява смут и разделя българският народ!Трябва да му се търси сметката и да се осъди за кражбите наглият президент!Само Волен казва истината и намира документите, които уличават за офшорките!Затова им пречи и го изкараха луд!
298
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леле, шиcото съвсем се взе на сериозно. Какво става, хора? Тоя превъpна дъжавата в средство за решаване на личните му махленски приязни неприязни. Този индивид трябва да бъде съден за подстрекателство, за терор, за психически и етически терор над гражданите на страната. Как такъв човек ще решава проблемите на сигурността на Бъргария? Защо толкова често на отговорни места се настаняват най-неподходящи лица?
297
2
 
4
 
! Отговори
Analizatora преди 10 години
Атака е партията, която наистина си върши работата!Волен единствен търси истината и задава въпросите, които не се харесват въобще изобщо на предишните управляващи защото са виновни, защото кражбите им от държавата нямат край!Затова искат да свалят имунитета на Сидеров и да премахнат единствената партия, която РАБОТИ!Толкова им бръкнаха на ГЕРБ под полата, че ясно се вижда колко страда Бойко, направо не може да приеме факта, че не е във властта и не продължава да обслужва себе си и видни свои приятелчета = олигарси!
296
7
 
2
 
! Отговори
Доротея преди 10 години
Личи се, че майката на Сидер Ага го е събирала с лъжица от китеника!
295
4
 
18
 
! Отговори
Ив преди 10 години
Основен рефрен - на протеста нямало гладни хора. Ами да му мислят, щом са изкарали на улицата дори ситите. Сидеров, Сидеров - даже и фашист не си. Те поне са се грижили за родината си, независимо от идиотската си идеология.
294
6
 
1
 
! Отговори
GERBerastin преди 10 години
До ИвТова е една голяма трагедия с основни действащи кратуни: маймунлиев, тиквата, шестака, мършата, бебиту, пудела и всички останали знайни и незнайни труженици на капитализъма стрижещи т.н. български народ.
293
6
 
17
 
! Отговори
Ив преди 10 години
Сидеров се оля. Аз екстремисти на протеста не съм видял. А "законно избраното правителство" направо ме разби. Да се смее ли човек, да плаче ли...
292
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Управляващите бокл..у..ци ще си вкарат огрооооооооооомен автогол с този импийчмънт! Няма да им стиска да го направят! Европа ще им бие шута на секундата! Ние , нормалните хора, няма да имаме нищо против да поискат импийчмънт! Така по-бързо ще си заминат! И Плевнелиев няма да може нищо да свърши с тази сбирщина, която му връзва ръцете! Всички ще спечелят! А после тройната ламя ще реве!
291
6
 
16
 
! Отговори
баф мааму... преди 10 години
вече 3-та седмица десетки хиляди протестиращи и 4 милиона техни поддръжнищи си искат държавата.а един *** заченат шизофреник ме занимава с дивотии.Я,да си е.е майката и да напусне хоризонта.Той и всички като него,които подкрепят П.ОР-а!
290
12
 
9
 
! Отговори
vanko84 преди 10 години
да си ходи тази пдлога как разделя хората за нищо нестава този плевенлив
289
7
 
13
 
! Отговори
ДО ПОДСЪДИМИЯ СИДЕРО преди 10 години
ДО ПОДСЪДИМИЯ СИДЕРОВ!ТИ СИ ПОДСЪДИМ БЕ КАФЯВ *** !ВЗЕМАЙ ЛОПАТАТА-ИМАШ ДА ДАВАШ на ЛОНДОН 4 млн.ПАУНДА х 2.30 лева=10 млн.без съдебните разноски!Това да не ти е българския съд! Ще ти вземат кожата за Гюдерия-тя не става вече за друго!
288
4
 
12
 
! Отговори
до дамата-боклука преди 10 години
До damataКаза много точно президента, ама много точно, това, че на вас не ви изнася си е ваш проблем
287
11
 
17
 
! Отговори
верв преди 10 години
Сидеров, махай се, куче турско. Като хрътката на Емексис Пехливан от "Под Игото" си. ТИ СИ ЗА ИМПИЙЧМЪНТ.
286
12
 
6
 
! Отговори
damata преди 10 години
Не се пенете излишно, ами се замислете върху думите на президента!Наистина речта беше пропита с любов към бащицата му и цели разединение на народа и безкрайни избори платени не от тях а от ВАС!
285
6
 
15
 
! Отговори
Злото дребно човече преди 10 години
Злото дребно човече пак се показа от дупката си напъна се,почервеня и.... пръдна,но покрай пръднята си пак се изпусна в гащите и се омаза.
284
14
 
8
 
! Отговори
Главно мюфтииство преди 10 години
Евала на Волен ефенди
283
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
волене к-рво ти ли ще ми говориш бе *** *** ***
282
8
 
21
 
! Отговори
Македонско девойче преди 10 години
Болен ке падне.Он не може едно семейство да има тръгнал държава да оправя.Луда работа.....