Плевнелиев е част от олигархията, скочи Кутев

„Той не е дорасъл да е президент на всички българи”
Обновена: 5 юли 2013 18:01 | 5 юли 2013 17:56,
350
Плевнелиев е част от олигархията, скочи Кутев
Антон Кутев от БСП. Снимка: Булфото, архив

Крайно остра беше реакцията на БСП на намека на президента Росен Плевнелиев, че трябва да се насрочат нови избори.

Антон Кутев от ръководството на партията стигна дотам, че обяви, че държавният глава е част от олигархията, който има своето място в задкулисието.

„Президентът на Републиката показа непознаване или неуважение към Конституцията, защото предложенията, които отправи очевидно не съответстват на неговите конституционни правомощия, както и на духа на конституцията.

Господин Плевнелиев не е дорасъл да бъде президент на всички български граждани”, отсече Кутев.

„Той е президент на Бойко Борисов”, коментира социалистът.

„С днешните си изявление той показа за пореден път, че не може да бъде обединител на нацията, защото той я разединява”, отсече червеният депутат.

Кутев обясни, че Плевнелиев чува само гласа на протестиращите, но остава глух към гласовете, които зовят за стабилност и работещи институции.

Кои бяха кръговете, които наложиха Плевнелиев за министър, риторично попита Кутев.

„Има ли общо с приятелски контакти с медийни групи, с определени близки и далечни приятелки и приятели на Бойко Борисов. Сега президентът се опитва да говори за олигархия. Трябва ли да напомняме данъчната му декларацията. Трябва ли да припомняме кръговете – приятелските и неприятелските, от които той поизлиза. Аз твърдя, че Росен Плевнелиев е част от олигархията в момента”, заяви червеният депутат.

Според него президента се опитва да събори сегашното правителство и да стане архитект на ново.

Кутев попита дали в подобен кабинет няма да влязат съмнителни бизнесмени, както станало с Обществения съвет към президента след февруарските протести. Припомняме, че в него влезе Огнян Донев.

„Аз си спомням избора на обществен съвет и си спомням едни странни фигури, които бяха не по-малко скандални от избора на председател на ДАНС. Дали някой от тях не са предвидени за министър-председател”, риторично попита Кутев.

„Никой няма да позволи на президента това. Нека припомня, че дори изборът на президента беше оспорен в КС. Няма порок на ГЕРБ, който не е бил приет и копиран от господин Плевнелиев”, продължи с острите си думи Кутев.
Според него президентът трябва да си припомни и факта, че благодарение на „Атака” е останал министър.

Червеният депутат обясни, че на няколко вота на недоверие Плевнелиев е успял да запази поста си, а от там да стане и президент, благодарение на подкрепата на националистите.

„Защо 2 години и половина не чухме гласа на Плевнелиев за честни избори”, попита Кутев.

Още по темата

Той поиска да знае още защо президентът не показал своето отношение към подслушвания.
„Сега този, същият човек, произлязъл изцяло от редиците на ГЕРБ, започва да се бори със задкулисието. Има едно място в задкулисието, което е специално запазено за личността, която в момента изпълнява длъжността български президент”, ядоса се Кутев.

„Има едно място в олигархията, което центрира цялата тази структура и това е точно мястото на Росен Плевнелиев”, добави той.

Според червения депутат Плевнелиев се опитва да върне на власт Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които искат да заметат следите от управлението си.

„Ние сме готови за един открит обществен, публичен разговор за задкулисието и олигархията, но много държим всеки да знае мястото”, завърши Кутев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още по темата: избориПлевнелиевКутев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
0
 
1
 
! Отговори
Nicolas_1 преди 10 години
А ти, Кутев, долен комунистически словоблудец. Ти от какво си част???
246
1
 
3
 
! Отговори
iliya47 преди 10 години
и на мен и моето семейство и приятели не ни е приятноТАЗИ *** ДА ПРОТЕСТИРА СЕГА и да ме представлява,защо азна 12 май избрах хората които ме управляват.вие платените па*аври нямате право да подменяте нашия вот.ва-шият БОКО ТИКВАТА да влиза в парламента и да бъде конструктивна опозиция.
245
0
 
4
 
! Отговори
ЦВЕЦ преди 10 години
*** !!!
244
2
 
4
 
! Отговори
martin.3361 преди 10 години
Кутев е най-простия измежду всички ***, подозирам че го изкарват за говорител за да не се излагат другите твърде много
243
0
 
0
 
! Отговори
Предложение преди 10 години
Щом има конфронтация между Президент, Правителство и народ нека се проведът съвместно избори 2 в 1 - за Президент и Правителство.Част от народа не подкрепя Президента, тъй като има съмнения относно неговия избор, легитимност/по малко от 50% от населението е гласувало за него - значи не представлява целия народ/.Част от народа не подкрепя Прламента, тъй като има съмнения относно неговия избор, легитимност/по малко от 50% от населението е гласувало за него - значи не представлява целия народ/.
242
3
 
7
 
! Отговори
някой от народа преди 10 години
до кикинито си чул нито си видял - или не искаш. къде е този милион където ги иска , къде? платените 100 души пенсионери пред НДК
241
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой още да не е разбрал,че имаме кукла за президент! Или най-точно - ПРОСТО НЯМАМЕ ИСТИНСКИ ПРЕЗИДЕНТ!!!
240
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може да не ви харесва, обаче Кутев е прав!А необоснованите реплики в пространството ги подхвърлят съвсем други хора, които не могат да кажат нещо смислено и достоверни.
239
2
 
4
 
! Отговори
TankoBG_ преди 10 години
Най-голямото престъпление на президента е, че не е болен от БСПин.
238
7
 
16
 
! Отговори
2013 преди 10 години
Кутев вместо да пита кои бяха кръговете, наложили Плевнелиев за президент, да вземе да каже кои кръгове наложиха Пеевски за шеф на ДАНС. Като сравнявам двамата, предпочитам кръговете на Пеевски да са извън властта.
237
1
 
7
 
! Отговори
Iwan преди 10 години
До кики.Е кики кики.... ти да не би да имаш социологическа агенция?
236
12
 
10
 
! Отговори
кики преди 10 години
Някой от народа и ушите и очите ми са отворени но вие не сте народа.колко хора стачкувате хиляди а милион не искат оставка.
235
11
 
8
 
! Отговори
2013 преди 10 години
Президенството в момента е май единствената опитваща се да работи институция. (И правителството работи, но за задкулисните си интереси). Ама на другаря Кутев това не му харесва, щото Плевнелиев не е от тяхната клика.
234
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев е най-читавият президент, който сме имали досега. А *** могат да си лаят, колкото си искат. Трябва да започнем по-активно да ги притискаме, иначе само ще ни се присмиват за "разходките'.
233
5
 
12
 
! Отговори
баба Гицка.. преди 10 години
-някой да ми каже-тоя *** като такъв ли е роден или е карал допълнителни курсове ?Я да каже нещо за десетките милиони на неговата кума Е.Масларова,или как се предава СПИН-а в БСП по наследство.
232
3
 
11
 
! Отговори
Ivan преди 10 години
2009 г., юлиАхмед Доган се опитва лансира Делян Пеевски за председател на парламентарната комисия за борба с корупцията. Зад него застава цялата група на ДПС и депутатите от БСП: Антон Кутев, Асен Гагузов, Валентина Богданова, Георги Петърнейчев, Димитър Дъбов, Димчо Михалевски, Евгений Узунов, Евгений Желев, Емилия Масларова, Захари Георгиев, Кирил Добрев, Мая Манолова, Милена Христова, Пенко Атанасов, Петър Курумбашев, Пламен Орешарски, Румен Такоров, Румен Петков, Спас Панчев и Стефан Данаило
231
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До fenслед 2 години ще има следваща национална катастрофа както са я подкарали другарите комунисти
230
18
 
20
 
! Отговори
някой от народа преди 10 години
ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ И УШИТЕ И ЧУЙТЕ КАКВО ИСКА НАРОДА- ТОЙ ИСКА ОСТАВКА - ВЕДНАГА.
229
14
 
14
 
! Отговори
някой от народа преди 10 години
Другарю кутев, ти явно не си чел конституцията - А ТАМ МНОГО ЯСНО ПИШЕ " ДА СЕ ВОДЯ ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА" . АКО ЗА ТЕБ И ШАЙКАТА ЧЕРВЕНИ *** МНОГОХИЛЯДНИТЕ ПРОТЕСТИ НЕ СА ГЛАСА НА НАРОДА - ЖАЛКО ЗА ВАС - НЕВИЖДАЩИ И НЕЧУВАЩИ НЕЩАСТНИЦИ.
228
6
 
7
 
! Отговори
vanko84 преди 10 години
ще се поодпиша с удоволствие да падне олигархията и офшорките на цветелина,плевела и жена му,засегнаха ли им интереса с закона за енергетиката нека да 7 млн.Българи по 100 лв. сметка ток минус 5 % колко загуби са това за тея некадърници някай зададе ли си въпроса слизай от президентвото олигарх ще ти излязат далаверите ще дойде ден плевеле