Не събираме механично проценти, дърпа се Кунева на Борисов

"ГЕРБ не са показали, че са по-различни от БСП, ДПС и "Атака"
Обновена: 8 авг 2013 22:41 | 8 авг 2013 18:52,
119
Не събираме механично проценти, дърпа се Кунева на Борисов
Меглена Кунева. Снимка: БТА

Не, Движение "България на гражданите" не се занимава с механично събиране на проценти", обяви лидерът на партията Меглена Кунева в коментар на призива на Бойко Борисов, отправен днес към партиите в Реформаторския блок.

Преди часове лидерът на ГЕРБ настоя партията му и реформаторите (ДСБ, Синьо Единство, Движение "България на гражданите", Народна партия "Свобода и достойнство" и "Зелените" ) да излязат с общ план за сваляне на правителството на Пламен Орешарски, както и за съвместно управление след това.

"Въпросът е да накараме всички хора в тази област, в център-дясно, да гласуват за своите си политически партии. ГЕРБ, ДСБ, СДС, партията на г-жа Кунева и кой ли не още. Тогава всички ще сме много по-силни. Това е алтернативата, това е вариант. Иначе, поотделно, никой не може да бие БСП и ДПС заедно", заяви Борисов.

Според Кунева обаче Борисов не е напълно ясно как са събрани партиите в Реформаторския блок и за какво точно се борят.

"Дано за председателя на ГЕРБ да стане ясно, че в реформаторското обединение сме събрани партии, които вярват в общи идеали и имат общи ценности, а не са заедно за механично сливане на проценти и за участие във властта на всяка цена. Впрочем, участник във властта в момента е ГЕРБ с голяма парламентарна група. В битността им на управляващи ние нямахме никакви допирни точки с тях. В сегашната им роля на парламентарна партия – също, защото те трябваше да имат функцията на силна и национално отговорна парламентарна опозиция, но абдикираха.

Още по темата
Ръководството на ГЕРБ има да извърви дълъг път на промяна, за да покажат, че са нещо различно от БСП, ДПС и Атака.  В "България на гражданите" сме хора с десни и дясно-центристки убеждения, които вярваме, че партиите трябва да отстъпят крачка назад, за да оставят място на гражданското общество", настоя тя.

Според Кунева пораженията, нанесени от управлението на бившия премиер върху гражданското общество, са станали очевидни още по време на протестите през февруари.

На свой ред секретарят на партията Йонко Грозев допълни: "ГЕРБ не са показали, че са направили преоценка на своето управление и на изключително проблемните управленски практики от гледна точка на Реформаторския блок".

Като такива той посочи политическите назначения в държавните институции, полицейщината и подслушването, липсата на ефективна борба с корупцията, манипулация на вота, задушаването на малкия и среден бизнес и изграждането на монополи във всички области.

"Без такава ясна оценка и действия, които създават увереност, че ГЕРБ няма да повтори същите практики, “Движение България на гражданите“ и Реформаторският блок не биха могли да поемат ангажимент за съвместно управление", заключи Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Киро преди 10 години
След изборите тая не подаде ли оставка като лидер на ДГД :)
90
2
 
2
 
! Отговори
Богомил Трайков преди 10 години
Червено КУКУ. В новия парламент ако влезе ще оближе *** на Станишев, а той ще я стимулира с малко от откраднатият нов бюджет.Вън не само от София а от България, ЧЕРВЕН ***!
89
2
 
5
 
! Отговори
Долу БСП преди 10 години
Другарката Мунева :"През 1988 -1990 година тя е била в комитет по граждански свободи организиран от ЦК на БКП!""През 1992 до 2001 е била старши експерт в МС и е била един от организаторите на най-скандалните закони!"Да помним......
88
3
 
4
 
! Отговори
Nina_Lalovaa преди 10 години
Ми не знам Кунева за какво точно се бори, ама не ме и интересува. От всички псевдо десни парти, нейната е НАЙ псевдо. Да не забравяме, че беше с НДСВ, а и че винаги е била с БСП и ДПС. Една комуниситческа снаха няма какво да ми предложи, като управление, нищо по-различно от това, което е досега.
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като не събирате механично проценти защо се врътна в реформаторския блок? Явете се сами на избори.
86
3
 
5
 
! Отговори
avram_bakalina преди 10 години
Кунева защо продължава да се меси в политиката? Тя няма право да се обажда, защото не е никакъв фактор и трябва да си мълчи, за да не се излага.
85
3
 
7
 
! Отговори
КГБ преди 10 години
Тя е 5-тата колона на БКП /БСП/ .Другарката Пръмова е призвана от партията майка да се вклини и доунищожи всичко което се опълчва срещу червената мафия. С тая в редиците на реформаторския блок -> голям катарзис ги очаква реформаторчетата.
84
2
 
6
 
! Отговори
H.Poirot преди 10 години
Кунева, изчезни бе! Ти си само един политически предател за България! НЕ заслужаваш да участваш в политическия живот на страта и в нито един от неговите аспекти. Нищо хубаво не сме видите от теб до този момент!
83
2
 
7
 
! Отговори
ali преди 10 години
kukuvica...
82
2
 
6
 
! Отговори
Monster cocky преди 10 години
Браво Кунева, Браво...Ти никога не бива да влизаш в парламента и да взимаш каквито и да е било решения касаещи Нашата нация. Забрави за политиката, отиди си в някоя банка и така до пенсиика. Аре чао.
81
1
 
7
 
! Отговори
ahilesov преди 10 години
"в реформаторското обединение сме събрани партии, които вярват в общи идеали и имат общи ценности" - е, именно де и Борисов за това говори! Ценностната система на политиците у нас е сведена до лично облагодетелстване и яко лобиране. Кунева специално да не се прави на много принципна, тъй като вече и сърбахме попарата и знаем какви са нейните ценности и идеали.
80
5
 
4
 
! Отговори
Рачо преди 10 години
Абе, оставка и никакви избори повече, ами тия 150-200 души, дето са останали да правят цирк по площадите, да влизат в парламента и да управляват!Щото избори вече имаше, и се видя каква е волята на народа - не ги иска!
79
10
 
6
 
! Отговори
DrDrunder преди 10 години
До offffff 90Вие от ГЕРБ сте много слепи. Нека направя разбор на простотиите дето си изприказвал. 1 милион зад гърба си? От тях колко са купени? Надявам се тях не ги броиш? Без тях вече става към 600 000. Да ви напомня, че точно като троянски кон Бойко разби сините и те не влязоха в парламента именно заради него. Сега пак се бута при тях, защото е слаб политически. Именно Борисов е издънка на БКП и той се прехвърли през три партии преди да създаде собствена мутренска такава. Той е хамелеон!
78
7
 
6
 
! Отговори
DrDrunder преди 10 години
До ПетърА Петре да те питам за тоя *** комунист Бойко пък кой го направи десен?
77
4
 
12
 
! Отговори
Петър преди 10 години
Тази дърта комунярска *** защо я причисляват към дясното политическо пространство? Бойко се обърка нещо...
76
7
 
14
 
! Отговори
offffff преди 10 години
Добре де, човека ви подава ръка, и то с партия зад гърба си, за която са гласували над 1 милион. Кунева -*** си и политически смешна -малкото кученце където жаква срещу лъва. Ами с това мислене айде пак повторно да ни управляват дпс+ бсп + турци+ ***. Егати и политическото късогледство, егати и надменноста.Сините, пръждосайте тази овца оттам или сте пак под бариерата. Махайте троянския кон.А ти *** забрави ли, че точно ти размрази Белене и затвори работещи реактори.Гаден политически хамелео
75
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Иде ми да я напсувам...Все едно не си дава сметка, че като се дърпа прави услуга на създателите си от БКП.
74
3
 
10
 
! Отговори
sostin преди 10 години
Тази коза сръглива па на ква се прави? Какъв е тоя реформаторски блок че не се сещам? Некви политически трупове изхвърлени на бунището , събиращи по един процент на парламентарни избори се имат още за фактори в политиката. Смееееех.....хората ви пратиха там където ви е мястото бе Пръмова а вие продължавате да се алчите. За разлика от вас всичките в тоя блок , Борисов събра пак най- много гласове и малко или много е фактор, а вие сте едни наритани мършави ***.
73
2
 
9
 
! Отговори
elica1204 преди 10 години
Кунева нали беше подала оставка, след като загуби изборите, понеже обърка кадровата си политика ? Кога я избраха пак ?Да не се взема много насериозно, защото пак ще загуби, просто има в наличност бесепарски манталитет, при все, че не е съгласна с тях ... и верно те се ОЛЯХА дотолкова, че няма да съберат и 10 % на следващите изболи !!!
72
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЗ ВИНАГИ СЪМ ГЛАСУВАЛА ЗА СДС ,НО СЕГА НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТОЗИ БЛОК ,ЗАРАДИ КУНЕВА И ХОРАТА НА КОСТОВ ,ЗА МЕН ТЕ СА КОМУНИСТИ! МОЖЕ БИ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БОРИСОВ ЗАЩОТО ТОЙ ЕДИНСТВЕН ПРИТИСНА КОМУНИСТИТЕ ,А КОМУНИСТИТЕ ДОКАТО СА НА ВЛАСТ НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА ЧЕРВЕНИ ИЛИ СИНИ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ.