БАСТА даде заявка за участие в управлението

Дянков и Цветанов – катран в кацата с мед, смята Найденов
Обновена: 22 сеп 2013 19:44 | 22 сеп 2013 16:00, Веселина Йорданова
112
БАСТА даде заявка за участие в управлението
Мирослав Найденов. Снимка: БТА

Новата формация "Българи за Алтернатива на Страха, Тоталитаризма и Апатията" (БАСТА) даде заявка за бъдещо участие в управлението на страната още при откриването на учредителния конгрес.

Даваме заявка да участваме в управлението на страната, всеки ден ще показваме на българите, че не се кланяме на месии, а разчитаме на собствените си възможности, обеща бившият депутат Павел Димитров. Уставът на партията обаче забранява участие във властта под каквато и да е форма на досегашни участници в нея.

Още по темата

Ексземеделският министър в кабинета "Борисов" Мирослав Найденов председателства учредителното събрание на новата формация. Говорейки за управлението на ГЕРБ Найденов посочи, че е направено много за усвояването на европейските средства. Но, по думите му, при предишното управление в голямата каца с мед е имало две големи лъжици катран – заради егото на Дянков да бъде финансов министър на държавата с най-нисък дефицит, уморихме бизнеса. Втората лъжица – полицейщината на бившия вицепремиер, посочи Найденов.

Според него крайно време е да не търсим поредния бащица – Костов, Царя, Борисов. “След много бащици България продължава да е най-бедната в ЕС, децата ни се чудят къде да отидат, родителите ни, как да си платят тока. Затова решихме да намерим млади хора, които да поемат. Затова се нарекохме ветерани, нека да направим път на младите, заяви Найденов.

По думите му бившите привърженици на ГЕРБ са се отказали от тази партия заради невъзможността на лидера й Бойко Борисов да се освободи от Цветан Цветанов. Все пак Найденов смята, че „политик като Борисов не може да бъде оценяван от такива като нас, него ще го оцени историята”.

Сред поканените официални гости на учредяването на БАСТА са били и ръководството на ПП ГЕРБ, включително и лидерът й Бойко Борисов. От там обаче са изпратили поздравителен адрес, в който посочват, че поради ангажименти няма да присъстват на учредяването.

Найденов изрази надежда за ползотворна работа. Той заподозря, че ще има опити да се саботира учредяването на БАСТА.

Регистрираните делегати на форума са 1538 души. Участниците в конгреса гласуваха учредителната декларация, приета от инициативния комитет на 30 август. В нея се казва, че целта е да се излезе от апатията, да бъде намерена алтернатива на тоталитаризма. Формацията няма да бъде лидерска партия, а на всички, се заявява в документа.

Бившият министър на транспорта в кабинета "Борисов" Александър Цветков отрече идеята на БАСТА да е самоцелна борба за власт и  търсене на реваншизъм. Той посочи, че се залага на приемственост между младите и тези, които имат опит във властта. 

Делегатите гласуваха устав на партията и избраха 11-членен Управителен съвет. След учредяването новоизбраният Управителен съвет избра Мария Кунина за секретар на новата формация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БАСТА!!!!! Патерица на Герп са и са си създадени с партийно поръчение от Борисов и ЦЦ.....Да сте чули някой да злослови против БУДЕТО!!!!А доказано е, Герп е Бойко и Бойко е Герп .....Лош ли е Герп, лош е и Бойко....Е да де ама тея казват, че Герп е лош, а Бойко не е .... е НЕМА ЛОГИКА!!!
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толкова пошла и зле скроена магария!!!И как съжаляват, че Буда е бил много зает и не присъства на конгреса им ...... Божкеее ле, а колко се плакаха колко лош е ГЕРП, ееее че то Герп без Борисов кво е!!!Ама аз не знам що Будето не им прати поне Цвъки за да не страдат толкова .....
87
0
 
3
 
! Отговори
ооо преди 10 години
Тоз *** Недялко беше най- богатия депутат в 40 НС. Окраде доста милиони в Мините и сега пак иска- Обаче с този пилешки мозък и слски интелект трябва незабавно да бъде изхвърлен от обществения живот- колкото и да се натиска народа не го иска!
86
0
 
5
 
! Отговори
basta преди 10 години
Баста на Баста!Тези не са добре- до един са се облагодетелствали от управлението и сега пак искат!
85
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До кога ще търпим, някой да се появява в медиите и да тръби как се гласял да влиза в управлението на страната? Всички се държат сякаш това им е осигурено и че щом поискат и ще стане! До вчера крали, днес най нагло пак искат ....!!!
84
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БАСТА Е ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ- МИРО МЪРШАТА НЕЕДНОКРАТНОЕ КАЗВАЛ, ЧЕ УВАЖАВА БОЙКО, НО МРАЗИ ЦЕЦО. ТОЕСТ- ТОВА Е ПАРТИЯТА НА ХАРЕСВАЩИТЕ БОЙКО И МРАЗЕЩИТЕ ЦЕЦО- С ДРУГИ ДУМИ- ВТОРО ИЗДАНИЕ НА АВТОРИТАРНАТА ПАРТИЯ ГЕРБ.
83
2
 
8
 
! Отговори
Ехо преди 10 години
Предлагам на новоучредената партия химн - музика: група "Сигнал", текст: народен.Да се страхувам аз, да се страхувам,ГЕРБ да ме стряска още във съня ми,и да не мога нищичко да крадна - това е толкова недопустимо!Но БСП все пак ще ме прегърне,Главата ми ще падне на гърдите й,ще се стопят делата ми, ще се стопят делата ми,защото аз не съм готов да ги изгубя,като ключе от златната кутия,ала за власт съм пак готов!Народе, те мислеха за теб, когато внасяха 20-год. месо, строяха си хотели, правеха всякакви далавери! Помисли и ти за тях - допиши химна! :))))
82
0
 
17
 
! Отговори
крадци преди 10 години
хе,наистина голем смях..тия норма ли ли са ..поредната крадлива партия,аз не знам да ли ще гласуват за нея хората ,като всичките са от старите овчици които иска още повече да забогатеят,какво име баста,цирка глобус.
81
0
 
16
 
! Отговори
Довиждане преди 10 години
Аре, Баста - пълен смях. Да ви няма, заедно с всичките други в парламента.
80
0
 
24
 
! Отговори
Поп Кръстьо преди 10 години
И в турско, и в българско, предателят винаги си е бил предател! ***!
79
0
 
16
 
! Отговори
Апостол Апостолов преди 10 години
БАСТА е едно мъртвородено дете. И толкова!
78
2
 
9
 
! Отговори
е НЕМА ЛОГИКА!!! преди 10 години
БАСТА!!!!! Патерица на Герп са и са си създадени с партийно поръчение от Борисов и ЦЦ.....Да сте чули някой да злослови против БУДЕТО!!!!А доказано е, Герп е Бойко и Бойко е Герп .....Лош ли е Герп, лош е и Бойко....Е да де ама тея казват, че Герп е лош, а Бойко не е ....е НЕМА ЛОГИКА!!!
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толкова пошла и зле скроена магария!!!И как съжаляват, че Буда е бил много зает и не присъства на конгреса им ...... Божкеее ле, а колко се плакаха колко лош е ГЕРП, ееее че то Герп без Борисов кво е!!!Ама аз не знам що Будето не им прати поне Цвъки за да не страдат толкова .....
76
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хитър си Андрешко ....Щом не те щат опозиционерите, ти ша си направиш орталъшка опозиция да ти е патерица ....Ако някой си мисли, че тази "инициатива -БАСТА" не е съгласувана с Борисов, дълбоко се лъже!Ясноооо, Буда си прави патерица ГЕРП-2, за да оберат и тия избиратели дет мразат ЦЦ и ИФ, а може би и ББ .... и после хоп патерица... на ГЕРП-1..... а и мисли задни има да се хванат и .....протестиращите!!!!!!!Да сте чули лоша дума против Борисов от тия "организатори", а щом е лош ГЕРП, значи лош е и Борисов..... . . . . .А знае се ГЕРП е БОЙКО и БОЙКО е ГЕРП т.е. Бойко-Герп или е лошо
75
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Б А С Т А на "БАСТА"...ЧЕРВЕНИТЕ *** НА БСП/кгб,дс,бкп
74
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
че тез що да ни ни управляват(оправят), да не би бат сали да е по добър.
73
1
 
22
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
КРАСТА са пътници преди още да са тръгнали към властта! На изборите ще вземат 0,001 % !!!
72
1
 
19
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
КРАСТА даде заявка, че са ненаситни за власт! Ето го и тоя ухиления мазник на снимката беше в партията на Доган, което означава тотален продажник от нов тип Хаджи Генчо, но по-свиреп в продажничеството си към турците! После борисов го взе като уж големия експирт като не оце ни факта, че човек, пишещ се в паспорта българин, който е слугувал на Доган бей е един потенциален престъпник и когато Прокуратурата го натисна за престъпленията в мин-во на зем-то, ББ го защити, а после мазното се изплю в л
71
0
 
4
 
! Отговори
ultramind преди 10 години
Жмуда!
70
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БАСТА и тя иска да яде ПАСТА от държавната торта.