Чистката в МО върви с пълна сила, алармира Аню Ангелов

Бившият министър писа тройка на военното ведомство
Обновена: 24 сеп 2013 17:06 | 24 сеп 2013 17:06, Камелия Цветанова
54
Чистката в МО върви с пълна сила, алармира Аню Ангелов
Снимка: архив, Булфото

За разлика от общата оценка на цялото правителство Министерството на отбраната се доближава до среден 3. Така оцени бившият военен министър  Аню Ангелов работата на наследника си Ангел Найденов.

Според него обаче кабинетът трябва да подаде оставка и заради сектор „Отбрана”.

Причината за негативната оценка на Ангел Найденов е фактът, че хем заяви, че няма пари, хем обяви, че ще има конкурс за изтребители, като така се отваря възможност за руски производители, смята Аню Ангелов.

Чистката в администрацията на Министерството на отбраната действа с пълна сила, обвини още той.

„Министърът на отбраната декларира, че няма да има лов на вещици, но с действията си прави точно обратното. Уволнени са директорът на дирекция "Правно-нормативна дейност", директорът на дирекция "Инфраструктурна отбрана". Отстранен е и директорът на "Военни клубове и военно-почивно дело”, каза Ангелов.

Има стремеж администрацията да стане над 1400 души, каквато цифра завари ГЕРБ при идването си на власт, отбеляза Ангелов.

„В редица изказвания се говори, че само 3% се дават за издръжка на сухопътни войски, а останалото било за издръжка на администрацията, което от отчета на МО се вижда, че не отговаря на истината”, отбеляза Ангелов.

„Министърът на отбраната Ангел Найденов да забрави, че е бил говорител на БСП и да престане да се прави на говорител на Министерството на отбраната. Той трябва да бъде министър”, призова бившият заместник на Аню Ангелов и настоящ депутат от ГЕРБ Валентин Радев.

Според него е много важно да се създаде добра мотивация на военнослужещите, а това не се вижда от програмата на Ангел Найденов.

Радев смята, че военните не се мотивират да служат в армията само защото ще им бъдат обещани социални стимули.

„Всеки един от тях иска да има най-доброто оборудване, където и да отиде на мисия”, подчерта той и добави, че и това не е заложено в програмата на  настоящия екип на министерството.

Аню Ангелов също се изказа в тази посока. Той коментиреа, че със създаването на дирекция „Социална политика” в министерството няма да се увеличи мотивацията на военнослужещите, а просто ще разшири щатът на ведомството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гнусноното. старче да отиде да направи едно проучване в армията и ше види.че няма един доволен от него сред военните. освен *** и мазниците назначени от тоя безгръбначен ***.е няма такъв мишок като тоя дето така да е предавал армията
27
0
 
6
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
До 22Аре ***!
26
0
 
3
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
ДО 22 анонимен Значи добре пиша щом ме смяташ за " платена" анонимнико.
25
1
 
31
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Всички Анюви назначения трябва да се изчистят!
24
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този ***,какво лае само?Я да си затваря миризливата уста!
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ви напомня, че Аню в края на 2012 каза, че обстановката в света е стабилна и няма никакви заплахи за сигурността на България. :)
22
1
 
16
 
! Отговори
ceci_ преди 10 години
Абе този *** иска да има истребители на конкурентна основа или както се вижда е много по-важно тов: "ато така се отваря възможност за руски производители, смята Аню Ангелов."Аман от "българо-любци" за които Русия да не спечели е 100 пъти по-важно от това България да е добре
21
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До kalinkamalinkaдолна платена калинчица, жал ми е за теб да ти плащат да пишеш по форомите тъпоти в угода на ***, които ни управляват, *** в мир !!
20
1
 
25
 
! Отговори
dicho013 преди 10 години
Като го гледам не е за пред медиите. Мястото му е в селската кръчма и пред юсчето с ракийката да бистри политиката с местните общественици. Но не е виновен той, а тези които му дават думата.
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не е чистка, а дезинсекция и дератизация.
18
2
 
10
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Крайно време е вече когато , назначават министри да имат и съответното образование , а не завършил нещо , което няма нищо общо с министерството , което ръководи.
17
13
 
2
 
! Отговори
GRAJDANIN преди 10 години
NE ISKAM DA PLA6TAM ZAPLATI ZA VOENNI TYRTEII
16
3
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Що виеш и риеш бе хасковски ***?Поразиите, които ги направи направо са непоправими.Със сегашните кадри и финанси следва само трагедия и мизерия - толкоз.Армия се прави с много пари и отлична кадрова политика.А ти Аню лаеш за заблуда на противника. Защо не кажеш защо те предаде великият кадровик Иван Иванов? Нали заедно "възродихте " армията миналата година! Къде е сега и злобното генералче Стефан Василев?Служи си и при тия!!!Старче, старче, *** слагай памперса , че за друго не ставаш!
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZA SYKRA6TAVANE NA VOENNITE PARIZITI..I NAMALQNE NA ZAPLATI PENSIITE IM..I ZABRANA DA POLU4AVAT PO 20 ZAPLATI PREDI PENSIONIRANE
14
15
 
5
 
! Отговори
висок преди 10 години
Хей, не виждате ли, че БСПДПС в момента повтарят тоталната чистка както през 1944 г. Добре поне, че вечер не разстрелват грамотните. Вече са сменени всички кадри на висше и средно ниво. До година -две при кандидатстване за работа ще се иска членство или препоръки от БСПДПС. Затова предпочитам калинките на Герб пред мароканските скакалци на БСПДПС!
13
10
 
2
 
! Отговори
dobrev преди 10 години
ХА ТУКА КОМЕНТАРИТЕ СА ПЛАТЕНИ ТО СЕ ВИЖДА !! ЕЙ ПРОСТА *** НЕ СЕ ЛИ СЕЩАТ, ЧЕ ХОРАТА, КОИТО ЧЕТАТ ТУК ЩЕ СЕ УСЕТЯТ??? ВСЕ ПАК ИМАТ НЕЩО В ГЛАВИТЕ, НЕ КАТО ВАС ПЛАТЕНА *** !
12
24
 
3
 
! Отговори
Питаме преди 10 години
Докога с тия "чистки", бе рубладжийски *** ?
11
0
 
8
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Брееее , че алармаааа......
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Двойкаджията Аню пише оценки?! Ха ха ха ха
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гол ***