ГЕРБ не признават дебата по вота, внесоха си нов

Опозицията видя "политическо насилие" в парламента
Обновена: 26 сеп 2013 14:02 | 26 сеп 2013 11:31,
117
ГЕРБ не признават дебата по вота, внесоха си нов
Лиляна Павлова Снимка: архив, БТА

ГЕРБ внесоха нов вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски“ по същата тема – за провалената политика на правителството в областта на инвестиционното проектиране. Това стана, докато в пленарната зала течаха разискванията по първия внесен от тях вот срещу правителството на Пламен Орешарски. 

След проваления дебат по вота на недоверие вчера днес депутатите от ГЕРБ излязоха от пленарната зала, след като шефът на парламента Михаил Миков откри заседанието, макар че народните представители от партията на Бойко Борисов не се регистрираха. Шефът на парламента обаче финтира опозицията, след като квесторите преброиха присъстващите в залата народни представители и се оказа, че има кворум. ГЕРБ напуснаха в знак на протест, но дебатът по вота на недоверие, внесен от опозицията, започна. 

Още по темата
Опозицията ще иска и оставката на цялото ръководство на НС заради начина на провеждане на заседанието днес. Под искането за новия вот стоят подписите на всички депутати от ГЕРБ. 

Лиляна Павлова обясни и причината опозицията да не участва в днешните дебати, а да поиска нови. Причината е, че в момента виждаме пагубно, брутално погазване на българската Конституция и на правата на българските граждани, заяви бившият регионален министър.

В момента без наличие на кворум и без присъствие на вносителя незаконно се провеждат фиктивни словоизлияние пред камерите, обясни още депутатката.

Тя категорично заяви, че заседанието е нелегитимно, а до края на деня ПГ на ГЕРБ ще внесе искане за оставка на цялото ръководство на парламента.

Не приемаме това, което се случва в пленарна зала. Това няма как да бъде охарактеризирано в правния мир. Не може ръководството да погазва собствените си правила. Искаме оставка на ръководството, заяви Димитър Главчев.

Такова преброяване на глава се правеше в едни отминали години, заяви Димитър Лазаров.

Остри думи отправи и Красимир Велчев.  В момента сте свидетели ни политическо насилие. Присъствието и кворумът в залата е въпрос на политическата воля на всеки едни народен представител. Физическото присъствие не е политическо присъствие. По този начин се нарушава волята на народните представители, заяви Велчев.

Той неколкократно повтори, че в парламента се провежда политическо насилие и се разпени, че управляващото мнозинство се гаври с най-голямата политическа група.

Вътре в парламента са всички бивши ченгета и доносници на Държавна сигурност. От тях друго освен политическо насилие, никой нищо не е очаквал, заяви Велчев.

Ако трябва, отново ще напуснем парламента, закани се той.  Това не е бойкотиране, заяви Велчев на въпрос на Dnes.bg до колко е морално опозицията да бойкотира парламентарни заседания.

По негови думи не може да се иска вот на недоверие, при положение че всичко е предварително нагласено и една парламентарна група отсъства.

Ние не казваме, че бягаме от вота, обясни още депутатът. По негови думи нерегистрацията и саботирането на кворума са парламентарни прийоми на опозицията, които са били използвани и от БСП и ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
27
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Елементарните хватки, няма да помогнат на Тиквата!
52
2
 
29
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Вчера гледах Лили Дебелото по bTV и като я видях колко разпалено обясняваше и обвиняваше насам-натам, остави чувството, че още малко ще ревне в ефир заради факта, че вече не са на власт и не може да фърка с Авиоотряда насам-натам или да си пише дебели бонуси всеки месец.
51
21
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Огън, другари!!! Всички писачи да пишат, че пак се ос*ахме! Кутев нареди!
50
2
 
30
 
! Отговори
22 преди 10 години
тази г-жа с много неприятния глас си мисли, че като говори бързо, говори верни неща. Само глупости и смешки и си мисли че виждаш ли - те правели парламентарни игрички- кога Хасан стана ***, кога му почерня *** - много са наясно с игричките, няма що.
49
2
 
37
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
ГЕРБ се ОС А от всякъде!Миришат от монитора.За да симпатизираш на ГЕРБ или трябва да *** от далаверите им, или да си безкрайно ***!
48
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не виждам платените форумци на Борисов как не са се покрили в дупките си, след поредната глупост на ГЕРБ. Мисля че такава простотия не е имало никога в 1300 годишната история на страната. Това да внесеш вот на недоверие и сам да си го бламираш е върха на простотията. 2 месеца ГЕРБ не ходеха на работа, но си вземаха заплатките плюс 11 милиона месечна субсидия. Сега се върнаха но не да работят а да пречат на работата на парламента. колко дни се изгубиха с тази тяхна простотия? Иде ми дойде ми.
47
3
 
34
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Борисов очевидно си въобразява, че показвайки се във Фейсбук сниман в сградата на ЦРУ, това някак си ще изчисти образа му на мутра и сикаджия, за което едва ли има човек в България, който да не е наясно. Не, че и янките не знаят що за птица е Борисов, но при тях важи правилото *** син, ама наш.
46
2
 
28
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Бойко Борисов публикува собствената си снимка на стената си във Фейсбук, застанал мирно в сградата на ЦРУ. Към снимката Борисов не е добавил нито думичка. Позата му е показателна равниииис! по Съединените американски щати. Очевидно с показността на снимката Борисов иска да ни внуши колко го любят янките и колко изобщо тачен е там.
45
3
 
25
 
! Отговори
alex преди 10 години
*** продавачка на фалшиви дипломи за Калинките.
44
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Криза имаше, но я парираха добре. Кризата тресе света от 2007г и именно през 2009г. някой Европейски държави започнаха да излизат от кризата, само Гърция,Италия и Испания дълбаеха още по-дълбоко в кризата. И изведнъж през лятото на 2009г. ГЕРБ спечелиха изборите, бизнес климата бе страхотен в страната, 9 милиарда резерв в хазната. Но страната не бе подготвена за Борисов, само за 6 месеца фалираха 50% от бизнеса в страната. А бизнеса храни с данъци бюджета и дава работни места и кризата дойде.
43
5
 
32
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
ЗАЩО ПОХВАТИТЕ НА БОЙКО СА ПРИРАВНЕНИ ДО УЛИЧНИ РАЗПРИ И ЗАПЛАХИ!ЗАЩО ТОЗИ ЧОВЕК НЕ СИ СМЕНИ ТОНА!ТРИ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА СЛУШАХМЕ КАК ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ Е ВИНОВНА И В ЧАСТНОСТ СТАНИШЕВ!
42
7
 
26
 
! Отговори
кк преди 10 години
"Остри думи отправи и Красимир Велчев. В момента сте свидетели ни политическо насилие. Присъствието и кворумът в залата е въпрос на политическата воля на всеки едни народен представител. Физическото присъствие не е политическо присъствие. По този начин се нарушава волята на народните представители, заяви Велчев". Абе, г-н Велчев, кой член от Конституцията или друг някакъв закон, ти дава право на тези изводи? Къде го прочете това? Работното място на народния представител е Парламента.
41
8
 
7
 
! Отговори
strephen преди 10 години
До Анонимен 20 НЕ МОЖЕ ВСЕ ПАК ВСЕКИ ДА НОСИ ЧАСОВНИЦИ ЗА ПО 50.000 ЛВ, ЧАНТИ ЗА ПО 10.000 И РАЗНИ ЛЪСКАВИ ДРЕШКИ КАТО ГЪБАТА МАСЛАРКА! НЯКОИ ХОРА МОЖЕ ДА ПЕЧЕЛЯТ ДОСТАТЪЧНО НО. 1. ИМАТ ЧУВСТВО ЗА МЯРКА. 2. ПАРИТЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПО ПОЛЕЗНИ НЕЩА, А НЕ ДА ПРАВИШ ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА..ИЗВИНЯВАМ СЕ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА! ВСЪЩНОСТ ЗАБРАВИХ! ПРОФЕСИОНАЛИСТА ПО РАЗВАЛЯНЕ НА СЕДЯНКИ ОРЕШАРСКИ ЗАЕДНО СЪС СЪСЕЛА СТАНИ-ШЕФ НИ УБЕЖДАВАХА ПРЕДИ 5 ГОДИНИ ЧЕ КРИЗА НЯМА, НИКОГА НЕ Е ИМАЛО!
40
7
 
3
 
! Отговори
КРАДЛИВИЯ СЪСЕЛ преди 10 години
До Мистър ХБравос!! Четири браузера с четири ника си отворил:)) Ай ся добави и АНТИМУТРА за да бъде картинката пълна....:))))))))
39
2
 
15
 
! Отговори
БУДА-ла преди 10 години
Тая подгласничка със заядливия тон на гласа, даже не се усеща каква марионетка е... Ама к"во да прави и тя горката?! То като няма работа сега..., трябва да се храни някак.Възползват се сега докато го няма оня "Лудия". Ама като се върне, виж на какво ще ги прави!!!
38
1
 
16
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Корава *** ***,тази има време и да мине другия уруд Фидосова по кила!
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и ние не признаваме ГЕРБ, но какво от това?
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам протестиращите да формулират едно такова искане: Ден, в който НС не извършва законодателна дейност, скъпите народни избраници да не получават възнаграждение, а когато причините са подобни на днешните - да бъдат глобяваниПредставете си, че отидете на работа и започнете да въртите такива номера на вашите работодатели, какво ще ви се случи?
35
1
 
14
 
! Отговори
dobromirk преди 10 години
Защо сте сложили тази *** на снимката бре?Я отивай да носиш кофи с вар.....мазга такава!
34
3
 
20
 
! Отговори
премиер преди 10 години
Миличкият Бойко, трудно му е да преглътне, че вече не седи в топлото премиерско столче...