КСНС ще обсъжда и бюджета, обяви Плевнелиев

Има сигнали за нарушения в макрорамката за догодина
25
КСНС ще обсъжда и бюджета, обяви Плевнелиев
Президентът разгледа ветеринарните клиники на Ветеринарно -медицинския факултет в Тракийския университет. Снимка: БТА

Държавният бюджет за следващата година ще е една от темите, които ще бъдат обсъдени на предстоящото заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, който президентът Росен Плевнелиев ще свика скоро.

За новия бюджет вече в президентството пристигали писма със сигнали за нарушения, стана ясно от думите на държавния глава.

Той добави, че до дни ще съобщи датата за свикване на КСНС, а в темите, които ще бъдат разисквани.

Още по темата
По повод вълненията на жителите на Казанлък, които не искат превръщането на полицейската школа в бежански център, президентът подчерта, че решението е в правомощията на правителството.

Росен Плевнелиев призова правителството да се държи на висотата на своята отговорност при решаване на проблемите, свързани с бежанците в нашата страна.

България трябва да има ясни приоритети за развитие, заяви още той в Стара Загора, където изнесе лекция на тема "Стратегически перспективи за развитие на земеделието и производството на храни в България" пред студенти и преподаватели от Тракийския университет, предаде БТА.

"Има пари, но няма приоритети" изтъкна президентът и подчерта, че за земеделие има определени 3 млрд. евро в Европейския съюз. Той очерта производството на билки, гъби и мед като перспективни за нашата страна. Годишната печалба от износа им е близо 30 млн. евро.

Президентът препоръча бързо изработване на цифров атлас за подобряване на почвите у нас и създаване на сертифицирана лаборатория, която да изследва хранителните продукти и да ги направи конкурентноспособни на европейския пазар.

Росен Плевнелиев препоръча на специалистите от Тракийския университет да участват при разработването и обсъждането на проекта за Национална стратегия за развитие на земеделието до 2020 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: заседаниебюджетКСНС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Pop_Ve4erko преди 10 години
Абе тоя Роско така и не се научи какво ще свиква,се вика ...КОНСТИВНИЯ съвет....*** от класа
20
0
 
0
 
! Отговори
сара преди 10 години
Росенчо ще го обсъжда как ще го завземе ! За добро няма да го обсъжда !
19
0
 
1
 
! Отговори
явор преди 10 години
Убедихте се сами ,че Герб не стуват ,продължавайте да гласувате за тая прокажна партия мили хорица !
18
1
 
3
 
! Отговори
явор преди 10 години
Махай се Росене не те искаме ,гнусна твар си ти !!!!!!!!!!!!!
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоз докога ще се изживява като мин. на финансите и премиер 2 в 1 и ще си вре боруна където не му е работа ?
16
1
 
7
 
! Отговори
Шишо преди 10 години
Не мога да разбера Росен Льохмана или Боко тиквата е президент.
15
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Нямаме президент просто имаме едно недоразумение наречено президент.И не престава да се излага,просто немога да проумея кой го съветва този човек,че той не става не става,но ако слуша ББ съвсем ще го довърши.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Герб не само мълчат, нещо повече скрито и потайно са даже ядосани, че видите ли се торпилирала президентската институция. Доскорошни громители на ГЕРБ и Бойко Борисов изведнъж се умилиха от ЛИЧНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА БОРИСОВ и се тюхкат как можело така да се пише за Росен. Е, не ставал, *** бил, ама да си го пазим.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
ЗАЩО ЛИ ВСИЧКИ ПАЗЯТ ИЗУМИТЕЛНО, ЕДИНОДУШНО И МЪЛЧАЛИВО *** НА ПЛЕВНЕЛИЕВ, РЕСПЕКТИВНО НА БОРИСОВ?!
12
1
 
5
 
! Отговори
брррррр преди 10 години
Това е президента, който като мярка срещу подслушването при срещи си оставяше телефона в съседната стая.
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До критикуващите ПрезидентаСамо не мога да разбера като сте толкова учени защо не може да си обършите сополивия нос и завържите скъсаните чепици.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
В САЩ за една свирк@ щяха да изгонят Клинтън !Тук , за 2 млн лв. ,Неврокопският гей се прави ,че става въпрос за 2 лв и мълчи!Трябва да се създаде постоянна парламентарна комисия ,която да разследва корупцията във властта ,както е в Сената на САЩ с нужните правомощия за искане на импийчмънт !
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Спукването на лайя президентски балон ще опръска цялата политическа система на България и първата, и втората, и третата, и четвъртата власт! И върху всеки българин ще падне по една капчица! Някои ще я оближат с удоволствие, защото я смятат за своя, други ще се отвратят. Въпросът е кой ще излезе на сцената целият в бяло?
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нарушение на закона е отказът на президента Росен Плевнелиев да свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, обясниха депутати. В член 5, алинея 2 от нормативния акт, уреждащ работата на КСНС, е записано,че редовните заседания се провеждат най-малко един път на три месеца. Държавният глава не е свиквал съвета от 20 юни тази година.
7
4
 
2
 
! Отговори
vyara dimova преди 10 години
Полза от обсъжданията, ако изобщо се състоят, никаква!
6
5
 
7
 
! Отговори
ДААА.. преди 10 години
АМИ АКО СИГНАЛИТЕ СА КАТО ТЕЗИ КОИТО СА ЗА ВАС Г-Н ПРЕЗИДЕНТ - МНОГО ПАРИ ЧАК СЕ СТРЯСКАМ КАК СЕ ИЗКАРВАТ В ЧУЖБИНА ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ ЗАЩОТО СЛАГАМ И ИМОТИТЕ В БЪЛГАРИЯ УУУЖАС!!!!
5
9
 
5
 
! Отговори
муахах преди 10 години
Хахаха, Бареков и къмпъни сега ще видят кон боб яде ли. Те си мислеха, че мятането на кал с месеци по Президента ще остане без последствия. Сега ще видят "***", както подигравателно го наричаха, какъв чехъл ще им покаже от близо в сурата. Ще им се стъжни живота на тия *** и олигофренското им правителство. Давай, Росене, с теб сме!
4
4
 
14
 
! Отговори
Анатоли преди 10 години
Напротив, Президентът се е объркал пак - приоритетите на правителството са обявени,но няма пари, защото ГЕРБ ги отнесоха...
3
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЛО, ВРЕМЕННО НАЗНАЧЕНИЯ ОТ ВИНЕТУ, КЪВ САВЕТ БЕ, БИЗНЕСМЕНО ДЕТ СИ БИЛ ОПРАВИЛ ЖИВОТА, КОЛКО СА ВАРНАХА ОТ ГЕРМАНИЯ, САМО ЧЕ С ПО ЕДНО ГОЛФЧЕ, ПА ТИ С ЦЕЛА КАЩА, МНОО СИ СА ОПРАВИЛ, БРАВОС
2
10
 
20
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
Я си взимай чукалата и се махай! Ти ли ще казваш как да се разпределя бюджета, бе! Има си изпълнителна власт, която си носи отговорността за управлението и не си ти човека, който да опонира при всеки случай за щяло и нещяло! Друго си е и лев да не се дава на никой в тази държава, като твоя ментор, дето го возиш напред назад, а да си ги слагате по джобовете във вид на магистрали.Правителството се държи на висота за разлика от теб - жалка пионка и маша в ръцете и на ГЕРБ, и на олигарсите!