Хвърлят прах в очите на хората с мораториума, смята Кунева

"Няма опашка от чужденци, които да чакат за земята ни"
24 окт 2013 10:33, Красимир Ангелов
44
Хвърлят прах в очите на хората с мораториума, смята Кунева
Снимка: БТА

Единственото, което правят депутатите с удължаването на мораториума за земята, е да хвърлят прах в очите на хората. В крайна сметка те ще се откажат сами от него, прогнозира в сутрешния блок на bTV лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева.

Тя припомни, че българският парламент е ратифицирал договора за присъединяване към ЕС, където този текст присъства.

"Влиза се в ЕС, защото на първо място искаш да ползваш общия му пазар – т.е. да има свободно движение на капитали, на хора", посочи Кунева и припомни, че с акта си народните представители първо нарушават един от членовете на Конституцията - чл. 22 - в който ясно е разписано, че българска земя никога не може да се продава на чужденци извън ЕС и Европейската икономическа общност.

Още по темата
Лидерът на Движение България на гражданите бе категорична, че към този момент няма опашка от германци, от холандци или от датчани, които да чакат да купят българската земя.

Кунева повтори, че в момента българската земя се притежава основно от инвестиционни фондове и мораториумът има за цел да обслужи единствено големите собственици.

Не физическите лица се защитават в този случай с това решение на парламента, не българските граждани, които не могат да продадат земята си, а именно тези фондове със специално предназначение, които притежават земи в България, категорична бе бившата ни еврокомисарка.

"От ниската цена на земята имат интерес тези, които могат да я купят на ниски цени, и това не са чужденците", подчерта тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
2015 в ЕС преди 10 години
Приемат Тyрция 2015 в ЕС , вече е решено
34
0
 
3
 
! Отговори
laura преди 10 години
Кунева ли беше тази която призоваваше към нормалност. Тази жена дали си вярва като ги говори. Не че говори нещо лошо но изречено от нейната уста звучи адски лицемерно.
33
0
 
3
 
! Отговори
teritorialno_podelen преди 10 години
Кунева е последния човек, който трябва да говори за тези неща, защото точно тя предаде националните интереси като благодарение на нея затвориха блокове на централата.
32
0
 
4
 
! Отговори
Nina_Lalovaa преди 10 години
Странно ми е, че точно бивша еврокомисарка, подписала членството ни в ЕС, сега е против една от клаузите му? Защо не се беше загрижила така за АЕЦ Козлодуй, когато му спря реактроите и уволни буквално над 5000 човека специалисти ?!!
31
0
 
3
 
! Отговори
Моника преди 10 години
Тя желае да ни отнеме собствеността и както казват другите е намерила инвеститори, които да купят заемите ни. Пъклен план , тя е по-голяма и от дявола. Обаче къде е другарят и Царя? Няма ли и той да се възползва, или той след като си върна неговите земи не се интересува от нашите?
30
2
 
5
 
! Отговори
Izvestniq преди 10 години
Кунева е намерила куп инвеститори за земята ни и сега и спират мераците за печалба, поради което тя упорито нахалства, за да имаме позволение от ЕС да търгуваме с чужденци. В момента за пореден път доказва, че гони личния си интерес, защото много добре я познавам каква всъщност е отвътре.
29
0
 
3
 
! Отговори
БГ Съдия преди 10 години
Секретарката от БНП Парибас и на Барозу да потъва в неизвестност вече. Никой не се интересува от нея.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баба Яга пак се появи и с метлата полета. Яга яхнала метлата, иска й се да яха и раята.Раята проста й изглежда и за власт се тя оглежда.Да, ама раята "проста" ще й го хързулне, щот е проста.
27
0
 
4
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
поредното пробутване на мунева - помнете. Тя е предател на България - лично присъствах в Русе, когато лъга, че няма да се кандидатира за президент - на другия ден се кандидатира; Още тогава лъжеше, че няма да прави партия и се опитваше да убеди една пълна зала как ние, Българите трябвало да отделяме пари - един вид като откуп за *** да не ни крадат, убиват, изнасилват - да сме отделяли пари *** престъпници да се интегрирали. Питам аз защо е нужно това след като има полиция и съд?
26
0
 
5
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Пръмова - къде се обажда тая долна комунистка - СОРОСОИДКА? Всички реформи на *** значат провал - реформа в здравеопазването - провалреформа в армията - провал реформа в образованието - провал реформа в пенсионната система - провал Навсякъде целенасочени провали, с цел затриване на България.
25
2
 
13
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
И тази ЕВРЕЙКА иска да ни продаде земята!
24
1
 
12
 
! Отговори
нн преди 10 години
Кунева,страшно ме дразниш!Физиономията ти ме дразни-незнам как постигаш това!!!!!!!!!!
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Същите тези хора, ясно казаха на изборите, че НЕ ИСКАТ КУНЕВА. Тя обаче няма спирачки, усет и такт
22
1
 
12
 
! Отговори
tonkata преди 10 години
Г-жа Кунева вече почва да ме дразни.. Тя в момента говори против сичко и всички. Вече не искам да я слушам.
21
2
 
8
 
! Отговори
НОНА преди 10 години
Е, ТАКИВА ПРОДАЖНИЦИ КАТО ТАЗИ ,ПРОДАДОХА ЗЕМЯТА НИ НА ТУРЦИЯ, ЧРЕЗ ПОСТАВЕНИ ЛИЦА, ПРОПЪДИХА ДЕЦАТА НИ, И НИЕ СМЕ ПОСТАВЕНИ ПОД НОВО ТУРСКО РОБСТВО, ЗАЩОТО ТУРЦИЯ ИМА ИНТЕРЕС ДА НИ ТИКА И ТЕЗИ ''БЕЖАНЦИ''ОТ СИРИЯ, ЗА ДА ИСКАТ ОЩЕ И ОЩЕ ДЖАМИИ ! ТАКА БЪЛГАРИЯ ОТ ПРАВОСЛАВНО-ХРИСТИЯНСКА СТАВА МЮСЮЛМАНСКА! Е ТОЧНО ЗАРАДИ ТЕЗИ *** НА ПРЕХОДА !!
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За предателите в Ада има отделен казан, прилича на тенджерите под налягане- за да не си подават главите и да изкушават дяволите с неприлични предложения, слухове и сплетни и така да разрушът преизподнята както са постъпвали на земята с родината си!Инфо от подземната канцелария на Мефистофел.
19
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тaя евроовцa трябвa публично дa бъде остригaнa с тъпa ножицa.Нито един квaдрaтен сaнтиметър от свещенaтa бългaрскa земя не може дa бъде продaвaнa нa никой от ЕС.Aми aко утре шибaния еврейски съюз се рaзпaдне ?????
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не им мина номерът на националните предатели- гробокопачи на България( Доган, Миков, Кунева и мн. др.) и сега вият на зла гад, защото не са оправали лирите и доларите дето са лапкали досега и ще има санкции!)))
17
3
 
13
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВОСТ преди 10 години
Кунева, Костов, Борисов, Станишев, Местан, Доган, Цветанов, Овчаров, "царя" и всички онези което бяха до тях в унищожението на България, искам всички те да страдат! Искам да се мъчат в агония, искам да изпитат всичкото онова страдание , което причиниха, искам да се пържат в АДА! Събраха не само моето презрение, но и презрението на цял един народ, който бе предаден точно от тези лица! На онзи свят с хартийни банкноти не можеш да си купиш нищо, там не важат, там има справедливост!
16
1
 
7
 
! Отговори
Суека преди 10 години
Истината е ,че и в момента чужденци имат БГ земя посредством подставени лица или фирми акционерни.А още по-*** е ,че българите комсомолци капиталисти като купят БГ земя все едно ви плащат подобаващо за да работите за тях там ? Докато няма закони нито българите нито чужденците заслужават да имат земя ! Трябва съвест и морал за да си работодател а тя отсъства на много хора още от както са се родили !