Реформаторите с митинг срещу мораториума

Настояват и парламентът да се разпусне
Обновена: 24 окт 2013 13:30 | 24 окт 2013 13:24, Веселина Йорданова
79
Реформаторите с митинг срещу мораториума
Радан Кънев. Снимка: архив, БТА

Реформаторският блок организира протестен митинг довечера в София срещу решението на Народното събрание да удължи мораториума за продажбата на земя на чужденци.

Още по темата
Това съобщи пред журналисти председателят на ДСБ Радан Кънев.

Митингът е насрочен за 18.00 часа в градинката между Народното събрание и СУ "Св. Климент Охридски".

Лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева предупреди, че страната ни може да влезе в наказателна процедура след 1 януари догодина, ако решението на НС влезе в сила.

Реформаторите настояват парламентът да се разпусне. Партиите от блока ще се обърнат и към президента Росен Плевнелиев да внесе в Конституционния съд мотиви за отмяна на решението.

В декларация на Гражданския съвет решението на парламента се определя като позорно и опасно. "Забраната върху продажбата на земеделска земя на европейски граждани превръща България в гето", пише в нея.

Според Гражданския съвет мораториумът заплашва интересите на обикновените български граждани – собствениците на земя, производителите и износителите, студентите и работещите българи в Европа и всички, които се възползват от общия пазар.
 
Днес виждаме, че в Народното събрание се състави коалиция против Европа, против свободата и против българите. Гръбнак й стана ГЕРБ с най-многото депутати, подкрепили Атака, се казва още в декларацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рамаданчо ако го избереме ще продаде и земята и водата и въздуха само и само да е угоден на чичко Сам( СОРОС) и на Евреиския съюз( дето е пред разпадане)! Давай Рамаданчо, след теб и оная КУКУнева- ПОТОП!
44
4
 
14
 
! Отговори
златко преди 10 години
Бог да я прости българската десница, досега береше душа, и все вярвах, че може и да оживее, но тия направо я погребаха!
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ситски лорде, дете мое, имаш и един плюс от мене!Йода
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ще ида да преброя колко ли ще са ***, които ще се вържат на глупостите на мадам Пръмова и ще и дат на митинг с нея
41
3
 
13
 
! Отговори
p.djuf преди 10 години
Тия са луди!На изборите и жените и децата им няма да гласуват за тях!Ей така се погребват ратии, и цялата десница.
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха така Рамаданчо, кажи си кво ти е на продажната душица, та ако някой се е подлъгъл да може да се осъфери на време! Кеф ще ми е да ви гледам шепата *** на митинга как подскачате и се пенявите! САМО ГЕРБ И АТАКА!
39
5
 
15
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 10 години
Тия юди, масони и сатани изобщо не крият, че искат да продадат свещената българска земя на турци и евреи. Как ги търпи още земята българска да ходят по нея и да я тъпчат???ВРЕМЕ Е ЗА ВТОРИ НАРОДЕН СЪД, ЗА СЪСИПВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И ЗА ПРОДАВАНЕТО НА НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ НА ТУРЦИЯ, САЩ И ИЗРАЕЛ!
38
4
 
17
 
! Отговори
Прогноза преди 10 години
Разпродаде ли се земята на чужденци, с българския народ е свършено, както и да се нарича държавата след това. Ще бъдем като индианците в САЩ - екзотично допълнение към природата.
37
2
 
15
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
За да не расърдим ЕС ПРЕДЛАГАМ да се продаде земята ,да се закрие 5,6 блок на АЕЦ Козлодуй и може да затвори и едно две пристанища за да ням а руско влияние.
36
7
 
9
 
! Отговори
:/ преди 10 години
ЗАЩО НЕ ОТИДОХТЕ В БРЮКСЕЛ И ДА ИСКАТЕ ДА СЕ ПРЕДОГОВОРИ СРОКА ЗА МОРАТОРИУМА,КАКТО НАПРАВИ Г-Н БОРИСОВ,НО ПО ЛЕСНО Е ДА ОРГАНИЗИРАТЕ МИТИНГ ДА ОБЪРКВАТЕ ХОРАТА И ДА ПЛЮЕТЕ ПО ГЕРБ КАК ЩЕ ПРАВИТЕ РЕФОРМИ СЪС СТАРИ ПАРТИЙНИ МУЦУНИ ДРУГАРИ?
35
1
 
12
 
! Отговори
До Ситски Лорд преди 10 години
Не съм за излизането ни от ЕС, защото смятам, че можем да предоговорим условията за членство. Имаме досатъчно аргументи в полза на удължаване на мораториума. Все пак, дори и тази крайна мярка за мен е допустима, въпреки че съм един от най-големите защитници на европейските ценности. Но най-високо от тях стои Демокрацията - волята на народа, на суверена. Ако се наложи ще излезем, после пак ще влезем. Но загубим ли земята, това вече е завинаги.
34
2
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До Анонимен 24,Договора с Е.С.Включва отстъпването на НАРОДЕН СУВЕРЕНИТЕТ, не е утвърден с референдум и затова е НИЩОЖЕН!К-яЧл. 1. (1) България е република с парламентарно управление. (2) ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ ПРОИЗТИЧА ОТ НАРОДА. Тя се осъществява от него НЕПОСРЕДСТВЕНО и чрез органите, предвидени в тази Конституция.(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция (ПАРЛАМЕНТА Е САМО ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ) или отделна личност (ПРЕЗИДЕНТА) не може да си присвоява осъществяването на НАРОДНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ..
33
3
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До Анонимен 24,Точно защото се отстъпва СУВЕРЕНИТЕТ по конституцие е дасължително да са проведе РЕФЕРЕНДУМ за узаконяване на договора с Е.С..
32
3
 
16
 
! Отговори
СИТСКИ ЛОРД преди 10 години
Анкета за членството ни в ЕС, който е "за излизането ни" + , който е "да останеме" - . Първи си пиша плюсче :)
31
3
 
14
 
! Отговори
ТВ преди 10 години
Е, Реформаторите после пак ще се чудят, защо не могат да вкарат и 1 депутат в парламента. Все пак избирателите на ДПС вече са заети.
30
3
 
14
 
! Отговори
YF преди 10 години
НЕ УСПЕЛИТЕ ДА СЕ ДОКОПАТ ДО ВЛАСТТА - СЕГА СТАНАЛИ РЕФОРМАТОРИ КОИТО ИЗКУСТВЕНО НАСТРОЙВАТ НАРОДА НИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ.КОИ СА НОВИТЕ ЛИЦА В БЛОКА - СТАРИТЕ ЛИЦЕМЕРИ.
29
3
 
17
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
Ах, че сте ми "реформаторски" к*рви продажни ... и като ви изкупят земята разни *** и *** к*ра ли ша ми ядете бе *** ?!?
28
3
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Костофф...продаде индустриалните предприятия за...жълти стотинки.Неговият...паж и последовател Раданчо...ратува да продадем и земята.След това какво ще...остане,може би само...осраните *** на рИформаторите;ама тях кой ще ги иска.Предателите народни се стряскат само от...гилотина.Но за тях,това е...привидение от далечната история на Великата фреаска революция.Не се знае,животът е...спирала и дано,дано привиденията не се...върнат на яве.
27
5
 
2
 
! Отговори
РБ преди 10 години
До изказалите се по-долу експерти:"Пийте си хапчетата, че вече много ви личи!"
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А,БЕ,24,от коя част от суверенитета си се отказа Англия,гнусльо?!Както и да се наричат партийците-разбойници,все са си бкп и нищо никога не е ставало от тях!***!!!