Реформаторите с митинг срещу мораториума

Настояват и парламентът да се разпусне
Обновена: 24 окт 2013 13:30 | 24 окт 2013 13:24, Веселина Йорданова
79
Реформаторите с митинг срещу мораториума
Радан Кънев. Снимка: архив, БТА

Реформаторският блок организира протестен митинг довечера в София срещу решението на Народното събрание да удължи мораториума за продажбата на земя на чужденци.

Още по темата
Това съобщи пред журналисти председателят на ДСБ Радан Кънев.

Митингът е насрочен за 18.00 часа в градинката между Народното събрание и СУ "Св. Климент Охридски".

Лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева предупреди, че страната ни може да влезе в наказателна процедура след 1 януари догодина, ако решението на НС влезе в сила.

Реформаторите настояват парламентът да се разпусне. Партиите от блока ще се обърнат и към президента Росен Плевнелиев да внесе в Конституционния съд мотиви за отмяна на решението.

В декларация на Гражданския съвет решението на парламента се определя като позорно и опасно. "Забраната върху продажбата на земеделска земя на европейски граждани превръща България в гето", пише в нея.

Според Гражданския съвет мораториумът заплашва интересите на обикновените български граждани – собствениците на земя, производителите и износителите, студентите и работещите българи в Европа и всички, които се възползват от общия пазар.
 
Днес виждаме, че в Народното събрание се състави коалиция против Европа, против свободата и против българите. Гръбнак й стана ГЕРБ с най-многото депутати, подкрепили Атака, се казва още в декларацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
18
 
! Отговори
Orda преди 10 години
Разорителния блок що се обажда от канавката?
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И тая част от сганта "политическа",т.е. мърлячи,които нямат един работен ден като нормални хора!Стига сте си бърсали о-раните мутри с ЕС! По-добре прочетете и 20 и най-после млъквайте! Както и да се наричате,няма прикритие,което да накара някой да се занимава с вас. МАРШ В ДУПКИТЕ!
23
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До rumen221, няма такова животно като съюз на суверени държави! Европейското право е над националното право и поради тази причина всеки, който стане част от ЕС доброволно се отказва от част от суверинитета си в името на общия пазар! Не може да искаме свободно да работим и пътуваме на запад в същото време да поставяме пречки пред западните капитали!
22
4
 
19
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Тоя мухъл на снимката станал по-нагъл и от бащицата си Мавъра. Заедно с Кунева да ги сложиш на една стена и да им пуснеш по един откос в скапаните чутури.***!
21
13
 
5
 
! Отговори
Десен преди 10 години
Ясно се вижда,че платените фашизоиди са се развихрили във форума! Но като остаявим тези организирани *** , подкрепата на ГЕРБ са този безумен мораториум е поредното доказателство,че гербаджиите нямат нищо общо с принципите за обединена Европа и са просто една разновидност на комунистическото котило! Къде да сега "десните" Йордан Соколов, Сугарев и Ев. Михайлов да ни агитират пак да се гласува за ГЕРБ? Какво им обещаха за тази гнуста роля?
20
8
 
26
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Просто е!1. Е.С. е съюз на СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ2. Договора не е завещание3. Процедурата по Предоговоряне на коя да е точка е Част от Договора4. Договора на България е Противоконституционен, защото не е утвърден с референдум от суверена (това е народа, а не Н.С.)5. Решението за Удължения мораториум е Законов Конституционен инструмент, да се застави Правителството да защити Българския Национален Интерес в земеделието Продаден от СДС, НДСВ, Миглена Парибова и С.Паси-Израел.
19
6
 
29
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
тия *** парламент няма да видят - ще подсмърчат отвън
18
5
 
25
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Г-да от Гражданския? съвет-в момента България е гето.Само земята остана,а след това кое ще продавате ?Земя -не е само стока,която може да бъде продадена-това е работа,това е производство,заетост,доходи,поминък на народа ни.
17
7
 
24
 
! Отговори
боклуци преди 10 години
Не стига гнусното дпс,а сега с тия деформатори може да влезе още една турска партия-тази на Касимчо дал.
16
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-добре ще е да им направим контра-митинг.
15
7
 
25
 
! Отговори
А НЕ преди 10 години
РБ СБИРЩИНА ОТ ХОРА ЖАДНИ ЗА ВЛАСТ ,КОИТО СА БИЛИ В ДРУГИ ПАРТИИ И НЕ СА СЕ ДОКОПАЛИ ДО НЕЯ,РБ КОЙТО ЩЕ ОБСЛУЖВА ИНТЕРЕСИТЕ НА БСП И ДПС,РБ КОЙТО ИЗОБЩО НЕ Е ДЕСЕН, А МЕРСИ ТОЗИ ФИЛМ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ ВЕЧЕ С ВАС И НИКАКВО ДОВЕРИЕ ВИ НЯМАМ
14
7
 
22
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
ПРОДАЖНИЦИ!
13
7
 
27
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Ей тези *** в този блок, са най- големите чифуто-американски гъзоблизци, които искат България да изчезне дори като географско понятие и направиха всичко възможно за това.Либерасти и предатели, съд за държавна измяна за вас, които даже се срамувате да се наречете българи.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до 123/ Случаят с ДЗУ Стара Загора си беше престъпление срещу Българската държава, и още примери има...
11
4
 
17
 
! Отговори
ФА преди 10 години
И ТИ ЛИ ЩЕ ДОЙДЕШ ДА УПРАВЛЯВАШ???ООООЛЕ Я СЕ ПОГЛЕДНИ В ОГЛЕДАЛОТО И СЕ ЧУЙ КАК ГОВОРИШ НЕ ТЕ ХАРЕСВАМЕ И АКО ВЗЕМЕТЕ ОЩЕ ДЕСЕТИНА ПАРТИЙКИ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ 4 %
10
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до номер първи от списъка с *** - Да то отрежат пикалото и да ти запушат долната комунистическа уста с него.
9
4
 
31
 
! Отговори
123 преди 10 години
Естествено, те няма да изменят на политиката си на разпродаване за жълти стотинки. Все си мислех, че след БГА Балкан и ДЗУ Стара Загора им е дошъл акъла, но не! искат да бъдем истинска бананова република! Реформаторският блок да бъде забранен и членовете му екзекутирани веднага!
8
3
 
29
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ЕВРОПЕЙСКИ РАЙ ИЛИ АД"Държавата е народ, който притежава земя с точни географски граници"До сега 2 милиона млади българи са изгонени по икономически причини- Лъжат ни да продаваме земята си, за да се нахраним със сирене от палмово мляко и салам от соя-ГМО- Останалите ще измрем върху земята си и вместо НАРОД и ще станем БЕЗИМОТНИ РОБИ, които за къшей хляб ще работят бившата си земя...- БЛАГОДАРЯ ЗА ТОЗИ РАЙ....
7
2
 
9
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Napravo prodavaite dyrjavate i bez tova za nishto ne stava.
6
3
 
33
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
проститутко пръмова - кажи какво остана след твоето управление долна ***