Недопустимо е да научим от медиите за Боевски!

Липсата на комуникация е основният проблем, призна Вигенин
Обновена: 29 окт 2013 18:31 | 29 окт 2013 18:15, Елка Василева
33
Недопустимо е да научим от медиите за Боевски!
Кристиан Вигенин. Снимка: архив, БТА

Липсата на комуникация в случая „Боевски” е основният проблем, който постави на изпитание всички държавни институции, защото е недопустимо Министерството на външните работи и българските институции да научават за това от медиите, едва при завръщането на Гълъбин Боевски в страната. Това заяви външният министър Кристиян Вигенин  в интервю за Дарик.

Вигенин уточни, че посланикът ни в Бразилия Чавдар Николов вчера е бил изслушан от ръководството на МВнР. Веднага щом получа доклада, ще се срещна с посланик Николов и ще съобщим решенията, допълни министър Вигенин.

Посланик Чавдар Николов беше спешно привикан от външното министерство, за да даде обяснения защо никой в държавата не е бил уведомен за изненадващото предсрочно освобождаване на олимпийския ни шампион.

Гълъбин Боевски, който бе задържан през октомври 2011 г. и осъден на две инстанции на 9 години затвор, се прибра в България на 23 октомври, което изненада всички институции у нас.

Още по темата
По повод бежанската вълна Вигенин посочи, че се подготвя и в най-скоро време ще бъде свикано заседание на смесената българо-турска гранична комисия, която да обсъди мерките и на двете държави за пресичането на потока от нелегални емигранти и бежанци от Турция към България.

След срещата му с турския външен министър Ахмет Давутоглу преди дни в Анкара днес Кристиан Вигенин коментира, че от страна на Турция няма никакви възражения срещу това, че България започва изграждането на защитни съоръжения по границата.

Според българския външен министър на политическо равнище в Турция не се насърчавал потока от нелегални емигранти към България, а ако това се случвало, било резултат по-скоро на недобре свършена работа от страна на граничните им сили, тъй като по-голяма част от тези сили били пренасочени към границата със Сирия.

По отношение на бежанския поток министърът отбеляза, че справянето с въпроса е ангажимент и на двете страни и Турция не би искала да влиза в сводките и анализите на ЕС като страна, която не може да охранява границите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Оратор преди 10 години
Недопустимо - може би, но очаквано - напълно, защото 90 % от от хората на водещи длъжности са абсолютн идилетанти, уволнявай наред.... само не знам от къде ще се намерят читави хора... за едно е прав тиквеника.... мат'ряла е зле.... много зле.
23
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До 12ще влизат нелегални лица докато има политици и полицаи които ръководят каналите и получават по 2000 евро от всеки емигрант...далаверата е в издаването на документите...там се киха и то яко...и няма какво да се правят политици и полицаи че не знаят за корупционната практика и чадъра който са изградили..навремето през границата не можеше птичка да прехвръкне...всичко се отстрелваше в дву километровата ивица
22
2
 
2
 
! Отговори
12 преди 10 години
Боже глупаците пак са станали рано. Мразят всичко дори себе си. Поспете, че акъла Ви съвсем се е стопил. Злоба и нищо друго. Какво може да се очаква от такива душици. Пеевски, сега пък Боевски. Вместо да се зарадваме, че се е случило нещо добро на един достоен българин се плюе ли плюе. Да се задавите дано.
21
0
 
1
 
! Отговори
ss преди 10 години
Явно и мулето Боевски също е претърял актуаления на последък "каратзис" . И сега от страх да не изпее на кой се е отчитал го пазят повече и от Дуган.
20
0
 
7
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Недопустимо е и Ти да си там!А и по добре че не знаехме,защото щяхме от завист да го върнем в затвора!!!
19
1
 
6
 
! Отговори
бкп преди 10 години
Ето на това е способен човека две в едно /комунист-***.ераст/.На кой му дреме за някакъв си *** щангист муле на дрога. А това недуразомение го направи световен проблем,вместо да се занимава с бежанците например...
18
3
 
5
 
! Отговори
Antonim преди 10 години
Чавдар Николов по какви критерии е назначен за посланик В Бразилия. Да не би (на топло местенце) като верен на партия ГЕБР ? Има ли изградена кариера като служител на Външно министерство, минал ли е през всички нава от долу на горе? Пропускът му е недопустимЧ
17
2
 
12
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
от медиите ще научите, когато тия ислямисти отцепят южна България *** такива. Има нужда от ограда по границата с турция и гърция и граничари - нарушителите на държавната граница да бъдат връщани със самолети както прави франция
16
1
 
11
 
! Отговори
до ognyanz преди 10 години
Изобщо не му трябва на *** сопа и изобщо не пука за министерството да го оправя.На него му трябва някой да го оправи него.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПИТАМ: А АКО НЕ ГО БЯХА СНИМАЛИ СЛУЧАЙНО НА АЕРОГАРАТА,КОГА ЩЕШЕ ДА РАЗБЕРЕ МИНИСТЪРА,ДОГОДИНА ЛИ? ИЛИ СЕ НАДЯВАХА ТАКА ТАЙНИЧКО ДА СИ ГО ПРИБЕРАТ И ДА СИ ТРАЙКАТ ЗА ДА СИ ДОВЪРШИ РАБОТАТА ДЕТО ГО БЯХА ИЗПРАТИЛИ ДА СВЪРШИ. ТЕЗИ ЧЕРВЕНИТЕ ОСВЕН С ДРОГА И РЕКЕТ С НИЩО ДРУГО НЕ СА СЕ ЗАНИМАВАЛИ НИКОГА ОТ 60 ГОДИНИ НАСАМ.БАЙ ТОШО ПОНЕ НЕ ПУСКАШЕ ДРОГАТА В СТРАНАТА,А Я ПУСКАШЕ ТРАНЗИТ ЗА ЗАПАДА.НО СЕГА НЕ НИ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИ ОТ ПРАВЕЦ,А УКРАИНЦИ И ТУРЦИ. И,ВИГЕНИН, УЧИ БЕ, МОМЧЕ,ЧЕТИ КАКСЕ РАБОТИ
14
1
 
20
 
! Отговори
+++++++ преди 10 години
Като е недопустимо, подаваш си оставката! За чии х.й си министър на ВнР?
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да пътува, на Боевски няма как да не му е бил издаден документ от посолството. За да бъде издаден, посланикът се е консултирал с българското външно министерство, а и с други органи у нас. Немислимо е да действа на своя глава в този случай, пък и защо да рискува кариерата си?
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** ли сте нали се е договорил с бразилските власти,к'во искате лично да го гръмнете за да сте сигурни ли?
11
1
 
7
 
! Отговори
ined преди 10 години
Недопустимо е наркотрафикан като Боевски да не си доизлежи останалите 7 години от присъдата. Това че са го изгонили от Бразилия не го оневинява.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Недопустимо е гадинки подобни на тоя да ни управляват в последните двайсет и кусур години.
9
3
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Вигенин, трябва ти една голяма сопа за да си оправиш министерството. И най напред тоя посланик вън от посолството и въобще от министерството. Иначе утре, ако пак ти сервират нещо подобно, само ти ще си виновен.
8
3
 
21
 
! Отговори
Реджеп преди 10 години
Вигенин защо още е министър ? Та той трябва да бъде даден на съд . Без прикословно е обеща на външният министър на Турция че България ще съдейства за облекчен визов режим с Турция и едностранно ще облекчи влизането на турци у нас . ВЕЧЕ СЕ ОФОРМЯ НОВОТО ТУРСКО РОБСТВО ЧЕСТИТО НА *** ОТ КОНТРА ПРОТЕСТА . НЕКА ЗНАЯТ ВСИЧКИ ГЛАСУВАЩИ ЗА СЕГА ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИТЕ А И ЗА БИВШИТЕ ТАКИВА ПАРТИИ ГЛАСУВАТ ПРОТИВ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ И ГИ ПРАВЯТ 100% ЕМИГРАНТИ БЕЖАНЦИ .
7
2
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Когато подчинените не са свършили работата или началника я върши или се маха.Кой ще носи отговорност за гафовете и скандалите,кой контролира,координира?Оставка!
6
2
 
20
 
! Отговори
Х преди 10 години
Един посланик си свършил работата и сега го привикват.Има съмнение ,че е взел пари и не се е отчел нагоре.
5
2
 
23
 
! Отговори
. преди 10 години
Тебе пък кой те бръсне за слива бе Вигенин, хах, баси смешката е тоя