Разумните в БСП искат да сдадат властта, смята Радан Кънев

"Няма драма, Реформаторският блок не е пред разпад"
60
Разумните в БСП искат да сдадат властта, смята Радан Кънев
Лидерът на ДСБ Радан Кънев. Снимка: БТА, архив

Реформаторският блок не е пред разпад, няма драма със „Зелените”, увери лидерът на ДСБ, която е част от обединението, каза лидерът на ДСБ Радан Кънев по Нова телевизия.

Според него по принцип не може да се очаква, че „Зелените” ще се явят с партии от десния център на европейски избори, защото политическите семейства са много различни. „Зелените” потвърдиха, че нямат мандат да участват заедно с Реформаторския блок на европейските избори. Продължаваме да работим заедно по всички приоритети на блока, което е най-важното, защото става въпрос за национални приоритети”, добави Кънев.
 
Относно слуховете, че ГЕРБ и ДПС ще направят коалиция, която ще постави Цветлин Йовчев на премиерския пост, той коментира, че няма повече информация от тази, появила се по медиите.

Още по темата
„При всяка положение има ясни знаци, че мнозинството в БСП си дават сметка за загубите от задържането на властта. От първите дни на правителството разумните хора в БСП виждат на каква цена задържат властта и искат да се оттеглят преди изборите. Тепърва започват големите социални проблеми, а там са и обещанията на БСП към избирателите, където лъжата е още по-голяма. Първа политическа сила с под 17% от гласовете, без да печели нищо от това, че е в управлението, може да очаква добри резултати единствено при предсрочни парламентарни избори сега. Те ще го търсят сега, за да няма катастрофа след зимата”, категоричен бе Кънев.
 
Лидерът на ДСБ заяви, че Реформаторският блок задържа стабилно третото място при евентуални избори. ”Не трябва обаче да сме доволни с това. Доброто начало е ясно, но са нужни следващи крачки, за да спечелим още повече доверие. В последно време виждаме спад в доверието към ГЕРБ и БСП, докато ние задържаме постоянно ниво”, добави Кънев.
 
„99% съм сигурен, че нито един от първите два мандата в следващия парламент няма да получа подкрепа. В настоящия момент – от последните 2-3 седмици, се вижда, че ГЕРБ не върви в насока и не извършва тази промяна, която да позволи да работим заедно. Надявахме се те да се поучат от провалите си и да станат модерна европейска десница. ГЕРБ обаче сега върви в посока да става национал-популистка партия. Това пролича особено много при гласуването за мораториума на продажба на земя на чужденци. Ние не можем да се сближим с ДПС, защото те си измиват имиджа заедно с „Атака”. Тези партии са ясни, но десните избиратели в България очакват нещо от ГЕРБ, което не получават. Ние сме безкомпромисно проевропейски – не искаме България да бъде в ЕС, а искаме Европа да бъде у нас", каза лидерът на ДСБ.
 
„Ние не искаме България да е кварталният хулиган на Европа, който надува мускули на ЕС“, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Пропуснал си да споменеш издънките, финансирани от фондация "Конрад Аденауер".
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България всеки, който иска да бъде на власт се нарича "десен", "антикомунист" и "проевропейски" настроен.И това се повтаря колкото се може повече. Идеи? Морал? Семейни ценности? Граждански права и отговорност?Няма!Само лозунги и въздух под налягане!Ако цървулите се хванат на въдъцата, сами са си виновни.
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП е оригиналната издънка na БКП/дс,кгб ГЕРБ е мутро-милиционерската издънка на БКП /дс,кгб! ДПС е етно-доносническата издънка на БКП/дс,кгб Атака е псевдо-националистическата ,а всъщност проруската издънка на БКП/дс,кгб
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако ББ и ЦЦ са извън управлението на ГЕРБа - партията ще има по-привлекателен ВИД! И двамата са *** с тъмно ДСарско... минало...))
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Парламент със 171 "ракиени патриота", не е парламент, а парлама. ОСТАВКА!
48
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кънев, мислиш ли, че някой що годе разумен ви вярва на басните? Не се ли разграничите от Разбойко ще си бъдете вечно "под леда" и власт няма да видите! Те и децата разбраха, какъв *** и негодник е партньорът ви в организацията на измислените протести, само вие сте си заровили главите в пясъка. Не си и помисляй, че като върнете във властта негодниците ще успеете да се вредите от техните калинки на трапезата! Жалки протести, организирани от жалки "политици"!
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гладна кокошка- просо сънува.
46
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Радан ефенди ще ни реформира под ръководството на Корман Исмаилов и Касим Дал. Що се отнася до стратегическите съюзници на Бойко Борисов и партията му, т.н. разумни в БСП, това са хората на Георги Първанов, които са готови да отстъпят властта на всеки готов да удовлетвори алчността им.
45
6
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Анонимен 45Ха ха ха ха ха . Цялото НС е съставено от комунисти. АТАКА - УлтралевиБСП - синове , дъщери и внуци на висшата върхушка на БКПГЕРБ - синове, дъщери и внуци на средна ръка БКП върхушкаДПС - истински агенти на политическата милиция на БКПХайде сега кажи къде няма комунисти. А манталитетът на голяма част от пишещите в този форум е комунистически. Добре, че има свестни хора като Кънев и още малко, та дават малко надежда.
44
0
 
16
 
! Отговори
Д-р Уотсън преди 10 години
Лошо няма в Реформаторския блок,но там на челно място виждам другарката Кунева-Пръмова.Не виждам тя какво може да реформира.Времето на йес-мените отмина.
43
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРЕЗ 2013 ГОДИНА "КОМУНИСТИ" ИМА САМО В БУКОВИТЕ КРАТУНИ НА ***
42
3
 
13
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Няма по-малко злоВърхушката на СИК и ВИС-2 (Ян и Ин на ДС = Мафията), в лицето на милиардерите Борисов и Първанов, си помагат по БРАТСКИ, с операция С един куршум два заека, за да се отърват от Цветанов и Станишев...Девиза им е АНАРХИЯТА РАЙ ЗА МАФИЯТА!!!Играят ни скеча за "ДОБРОТО И ЛОШОТО ЧЕНГЕ" (доброто всеки си избира) и гушнати по братски - НИ МАМЯТ С ПОЛИТИЧЕСКА И ИКОНОМИЧЕСКА "БЕЗИЗХОДИЦА" И ни налагат ДВУПАРТИЕН МАФИОТСКИ МОДЕЛ ..., за да може - В ИМЕТО НА ХОРАТА МАФИЯТА, да ни граби до... ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ...!.
41
5
 
13
 
! Отговори
чочилина преди 10 години
"Разумните" в БСП сдават властта и я дават на мазньото с брадичката от портрета? Че кой им дава право на това? Значи, вдигаш сватба, заклеваш се пред олтара, после друг оправя булката? Алооооо, "риформаторите", доказали сте, че сте импотентни и за това хората ви изхвърлиха от леглото. Може само да кибичите , да воайорствате и да се задоволявате зад пердето!
40
4
 
22
 
! Отговори
festan преди 10 години
РАМАДАНЕ РАМАДАНЕ И ОТ ВАС НИЩО НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ И ТИ СЕ ЕДИН ОТ ПОРЕДНИТЕ ***
39
1
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 заличеният преди 10 години
38 ив ранното СДС имаше Зелена партия / на Ал.Каракачанов /и се подлъгах да и стана член 1990 , само че тя беше както казваха тогава зелена отвън ,а червена отвътре , тя се разпадна още тогава , после естетвено комунстите си я възстановяваха , но тя никога не стана нрщо повече . Сега зелените са симпатични , мисля че се опитват да му скроят вътрешен преврат на сегашния им шеф за да разбият Реформаторите . А на Еврозибори няма как да се явяят заедно в разлини фракции са в Европарламента .
38
8
 
13
 
! Отговори
Да ви е честита преди 10 години
Реформаторски блок-сбрище на помаци. Били против ДПС, но се гушнали с партията на Касим Дал. Да ви е честита новата тройна коалиция: БСП, Реформаторите и "Атака", която със сигурност ще е в следващия парламент и в следващата власт.
37
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кънев е приятен и интелигентен мъж. Самият той не е компрометиран. Аз също смятам като него, че и при комунистите има напредничави и интелигентни хора, които искат да реформират това безумие, но знам, че никога няма да се случи заради тежките зависимости с КГБ. Чест му прави, че говори за национални приоритети и признава различието в партийната философия със Зелените, които са с традиционно ляв уклон. РБ идеологически се опитва да копира ранното СДС, но вероятно и там има същите дефекти.
36
5
 
16
 
! Отговори
На СДС все някой преди 10 години
да им сдава властта. Един път БСП ви сдаде властта - осрахте се. Втори опит няма да има
35
12
 
8
 
! Отговори
Одисей 1 заличения преди 10 години
Разумните хора ще изберат алернативата на Реформаторския блок на предсочните избори стига да се организират и да излязат с обща платформа , крайно време е в България да продължат реформите от 12 години тъпчеме на едно място , вярно еврочленството водеше и води до напредък но нищо смислено не е направено в редуица важни области в последното десетилетие . Трябва да се започне кардиналната реформа в Парвосъдието , трябва да се продължи смелата реформа в здравеопазването започната навремето от ОДС .
34
0
 
6
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Очите на евреите са някак си мъртви.