ГЕРБ отвърна на удара, атакува полетите на предишните

Депутати настояват пред Цацаров за разследване между 2005-2009 г.
Обновена: 7 ное 2013 11:36 | 7 ное 2013 11:34, Веселина Йорданова
39
ГЕРБ отвърна на удара, атакува полетите на предишните
Снимка: архив, Булфото

Депутати от ГЕРБ внесоха в прокуратурата сигнал за разследване на управлението на „Авиоотряд" 28 и Министерството на транспорта и съобщенията в периода 2005 - 2009 година.

В него те настояват прокуратурата да разследва за закононарушения при управлението на звеното.
Депутатите сигнализират главния прокурор Сотир Цацаров и за нарушения при сделката за закупуването на 2 нови самолета „Еърбъс 319" за нуждите на „Авиоотряд" 28.

Още по темата

Както Dnes.bg писа още вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви намерението за внасяне на сигнала.

"Наглостта на Тройната коалиция е толкова голяма, че се опитват да отклонят вниманието от важни обществени теми като нелегалните имигранти, задаващата се финансова и икономическа катастрофа, тегленето на необезпечени заеми, растящата безработица, падането на нивата на БВП, безумните назначения, вътрешнопартийните скандали на най-високо ниво в управляващата коалиция с откровени лъжи и измишльотини, които чухме днес в Народното събрание“, написа Борисов във Facebook.

Като причина за решението той посочи отказа на управляващите да разгледат дейността на "Авиоотряд 28" по време на управлението на тройната коалиция.

Вчера за пореден път полетите на властта с правителствения "Авиоотряд 28", както и с летателните средства на МО, скараха депутатите.

Временната анкетна комисия за разследване на всички данни около използването на правителствения Авиоотряд и летателните средства на отбраната представи доклада си пред пленарната зала. Председателят на комисията Венцислав Лаков от „Атака“ настоя докладът да бъде изпратен на главния прокурор.

Комисията трябваше да провери кога, по какви дестинации в страната и чужбина, с каква цел, в какъв състав, с какъв разход на средства са били ползвани самолети и хеликоптери на авиоотряда и МО в периода от август 2009 до март 2013 година.

От ГЕРБ пък отговориха на нападките, като зададоха въпроса как са били закупувани самолетите на Авиоотряда по време на тройната коалиция и заявиха, че периодът на проверката е трябвало да бъде по-дълъг, за да има период за сравнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: ГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
titi преди 10 години
Prav e Borisov ! Omrazna da zanimavat horata sas strani4ni vaprosi a glavnoto da se podminava
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АПростотии, простотии казани от злобни и прости хора !
30
3
 
1
 
! Отговори
А преди 10 години
А къде бяха герберите 3години и 6 месеца?!Те колеха и бесеха-ЕДНОЛИЧНО!!!!!!!!
29
2
 
1
 
! Отговори
7 преди 10 години
ТИКВУНЕ , НЕ СТАВА ВЪПРОС КОЙ ПОВЕЧЕ И КОЙ ПО- МАЛКО Е ЛЕТЯЛ, А КОЙ ОПРАВДАВА ПЪТУВАНИЯТА СИ И КОЙ ЛЕТИ БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ...
28
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Владимире,избива ха ги с милиони.Ти тогава сигурно си бил в гащите на баща си,но почвам да си мисля , че си излязъл от задникът му.Пилкльо.
27
2
 
0
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
Партия или сдружение което кара своите членове да свалят Българската свитиня, да стъпват с мръсните си обувки понея, да я тъпчат сякаш е нещо пратено от самия дявол и на нейно място да закачт знамето на друга дръжава на пилона на който е била окичена Българската свитиня неможе да ми ги хвалите! И никога няма да ги уважавам камоли да гласувам за такава предателса долна парития избила стотици хиляди невини човешки същества в собствената си държава заради заповедта на друга държава! това е урудщина
26
1
 
1
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
До арматуристаСамо при БКП и БСП се избиваха хора ежадневно с хиляди на ден без съд и присъда! долни комунистически анти-Български измамници , махайте се от тая държава , ще ви изтрепем до крак ако продалжавате да си отваряте робската уста ! На мен лично взе да ми писва от заблудени , мързеливи, абсолютно необразовани хора , *** и всякакви други привърженици на БКП! Не ни играйте по нервите не е 45 година ...вече мога да ти говоря както намеря за добре без семейството ми да бъде избито !
25
0
 
2
 
! Отговори
marti преди 10 години
До АнонименАбсолютно ли си сигурен???Защото аз,без да има проверка(а точно тези,които ти си защитил,отказват такава),не мога да бъда сигурен в думите ти!!!И питам защо периода от преди 2009 година е...в бяло???
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха-ха-ха-ха , вие управлявахте 3.5 г. защо не ги разследвахте? Със сигурност не са ощетили държавата с повече от 34 млн. лева както вие, за да превозвате футболисти, волейболисти, телето Бойка, ха-ха-ха-ха, заснемане на филми и какво ли още не.
23
1
 
7
 
! Отговори
Drunderski преди 10 години
До Киро кофражиста продължение 2"При управлението на ГЕРБ хората се разхождаха спокойно по улиците, сега се страхуваме да не ни наръга някой с нож" - оказа се че Салахадин, е в България отповече от 6 месеца и е наръгвал и преди българи, но това е било скрито именно по времето на ГЕРБ. Абе вие герберите няма ли да се научите, че лъжите като са ви плоски винаги ви хващат? Всичко което изреди като плюс за ГЕРБ реално е минус или лъжа! По-добре не се напъвай да лъжеш тук!
22
1
 
5
 
! Отговори
Drunderski преди 10 години
До Киро кофражиста продължениеНа всичко построено от ГЕРБ се налага да му се правият постоянни ремонти!"При управлението на ГЕРБ имаше пари за животновъдите и земеделците" -които бяха взети от здравната каса, за това сега няма пари в нея!"При управлението на ГЕРБ нямаше всеки ден протести и окупации" къса ти е паметта управлението на ГЕРБ бе свалено с протести и постоянно имаше различни протести на учените от БАН, студентите, еколозите.Продължава...
21
1
 
6
 
! Отговори
Drunderski преди 10 години
До Киро кофражистаКире сопри се бе, ти ако си сляп ние не сме!"При управлението на ГЕРБ здравната каса имаше излишък"-за това ли се закриваха болници и хора умираха в линейките?"При управлението на ГЕРБ границите се пазеха"-ти си мислиш така, още тогава беше започнал бежанския поток, само че те ни лъжеха че няма такъв."При управлението на ГЕРБ се строеше" стига с тия магистрали бе, останови се че нито сте построили повече от тройната коалиция, но за сметка на това по-некачествено. Продължава
20
0
 
7
 
! Отговори
бай БУДАЛ преди 10 години
Кой вдига САМОЛЕТА ??????? на БУДА- ТИКВАТА??????????? ФИДОСОВА или Лилито Павлова....??????????
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво правихте та казахте до сега.
18
11
 
8
 
! Отговори
арматуриста преди 10 години
До Киро кофражистаСамо при управлението на ГЕРБ хората се самозапалваха!
17
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 10 години
Стана като във вица: "... а Вие защо биете ***?!?" Ако не бяха закупили Еърбъсите, с какво щяха да прелетят толкова километри?
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Киро Кофражиста да хване дръжката на клещите на Весо Арматуриста !
15
1
 
7
 
! Отговори
HFIJ преди 10 години
Крадецът вика "Дръжте крадеца"Важи и за едните и за другите, та и за третите и т.н. Докато се чувстват безнаказани, все така ще бъде.
14
5
 
13
 
! Отговори
Cleo преди 10 години
Добре де ГРОБаджи, а какво правихте 4 години за да го проверите, та сега се сетихте? Бяхте заети да крадете, нали?Хвани едните комунисти и ги удари в другите!
13
3
 
18
 
! Отговори
Victimized преди 10 години
Колко жалко , все още има хора привърженици и на двата лагера ,... Гледам по долу сами сте си отговорили , защо борисов не направи нищо срещу политическите си опоненти докато беше на власт . Отговора е *** , също както сегашните управляващи няма да направят нищо срещу ГЕРБ . Те си правят циркове в парламента , а агънцата им се радват , че и заемат страни и се карат по форумите и площадите . СМЯНА НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ МОДЕЛ .... нови лица с по голям контрол от народа , това е единствения изход ....