Орешарски размаха пръст на страни от ЕС заради Шенген

"Някои държави решават вътрешни проблеми с позициите си"
Обновена: 10 дек 2013 14:15 | 10 дек 2013 14:07,
60
Орешарски размаха пръст на страни от ЕС заради Шенген
Премиерът на срещата си с Пецина. Снимка: Министерски съвет

Премиерът Пламен Орешарски изрази разочарованието си от страни в Евросъюза, които спъват влизането ни в Шенген.

На среща с вицепремиера и вътрешен министър на Чехия Мартин Пецина министър-председателят ни посочи, че "с известно разочарование наблюдаваме реакциите на някои държави, които по-скоро решават вътрешни проблеми с позициите си".

Той изтъкна, че страната ни на сегашния етап технически е готова за членството.

"По-важното е да извоюваме доверието на партньорите и ще продължим да работим в тази посока. Някои процеси в ЕС се случват бавно, в това число и промяната на стереотипите", отбеляза Орешарски.

На свой ред Пецина заяви категоричната си позиция за запазване на правото на свободно движение на хора в ЕС, както и за разширяване на Шенгенското пространство.

"Смятаме за несправедливо България и Румъния да са извън Шенген", каза той.

На разговорите премиерът Орешарски благодари за оказаната ни финансова помощ от Чехия за справяне с бежанската вълна, като посочи, че предоставена навреме тя има двоен ефект.

Той обаче изтъкна необходимостта от по-цялостна концепция на Еврокомисията и на държавите-членки по отношение на миграционната политика и изрази надежда по време на предстоящото гръцко председателство да бъдат предложени работещи решения.

"Нещата какво се прави с бежанците, влезли на територията на Европейския съюз, са доста неясни, но сме сигурни, че решаването на проблема не може да бъде оставяно само на държавата, в която те се намират", съгласи се министър Пецина.

Чешкият вицепремиер каза, че страната му ще продължи да оказва институционална и материална подкрепа на страната ни по проблема с бежанците и информира премиера Орешарски за готовността си да изпрати още през януари екип от експерти, които да работят на място съвместно с българските специалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
емигрант преди 10 години
ДОВЕРИЕ, доверие и отново ДОВЕРИЕ, др. Орешарски. Спечелете го..... , но на БГ-социалист...няма как да стане. Разбра ли , другарю?Д-О-В-Е-Р-И-Е!
42
2
 
2
 
! Отговори
.I. преди 10 години
Mразя БСП/ДПС, но не виждам за какво го критикувате в конкретния случай Орешака. Всъщност лицемерието на еврочиновниците и неприемането ни в Шенген по времето на ГЕРБ допринесе донякъде за спадането на доверието към тях и оттам идването "на власт" на те тоя.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доган снощи не е спал добре и в днешните си действия через инструмента си Орешарски е малко по-рязък. Довечера Станишко ще му го издуха и утре Говорителя Орешарски ще съобщи нещо по-благо.....
40
1
 
5
 
! Отговори
да се махаме преди 10 години
СПРЕТЕ ДА ИМ ПЛАЩАТЕ ЧЛЕНСКИЯ ВНСО И ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО БЪРЗО ЩЕ НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН
39
7
 
8
 
! Отговори
Bastor преди 10 години
Хехе тоя некадърник какви пръсти размахва. Вкара ни в една от най-големите икономически кризи и сега пак се опитва да го направи.Нямам държавници. Имаме само платени кукли - на едните им плащат да обслужват запада, на тези сега - изтока. Мизерия.
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами естествено, че напудрените европейци, ще си бързаш г...вете с нас...Само да не се окаже, че сме таралеж, а не заек...
37
3
 
20
 
! Отговори
Йово преди 10 години
Отдавна някой български политик трябваше да се озъби на ЕС. Не може всички държави в ЕС да се зъбят и да си защитават държавните интереси а само Българските президенти и примери да си мълчат и да се хвалят, че са ги потупали по рамото. ПРИПОМНЯМ: Гърците се озъбиха на ЕС и от ? 340 милр. дълг им опростиха ? 130 милр. Не може само да сме пасивни трябва и да си показжем зъбите. Има една българска поговорка " Бий за да те уважават", иначе все ще ти се качват на главата.
36
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пламене, как издържаш ти се чудя - разучи всички задни входове, мазета и капандури из София - не остана ни една, през която да не си се изсулвал... То Бива-бива, но ние стнаАме за резил не само у Еуропата! А да не говорим за Дупница и Бобов дол! Срам и*иото!ШЕНГЕН ЛИ?!ОСТАВКА!
35
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски е САТАНА и слуга на мафиотското руско-турско-шизофренично крадливо "правителство"...*))) Никой ПОЛИТИК на запад не го кани,така,както не канеха Гоце-триперлията - джамарата с лудата крава и козлите...ОСТАВКА!
34
4
 
8
 
! Отговори
смях преди 10 години
Голямо раздуване на тая помощ голямо нещо. В крайна сметка сумата е 25 000 000 крони, което е малко над 17000 лв. УАУ каква колосална сума са отпуснали чехите... Ако приемем, че имаме към 10000 нелегални емигранти, то се пада по 1.70лв. на всеки един от тях.Слава на ЕС ХАХААХА че ни помагат в този труден момент. А нашите 250 млн. лв. са трохички в очите на ВЕЛИКИТЕ европейци
33
7
 
8
 
! Отговори
inatut преди 10 години
Орешак, кога ще се видиш с някой от твоето ниво, с някой премиер, различен от сръбския ?? По скоро *** пак да четеш лекции, може би така ще те викат по-често в чужбина..Ама едва ли..
32
5
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Той им размаха пръст - да видим какво ще му размахат те в отговор ! Все ми се струва, че ще е нещо по-голямо.
31
2
 
8
 
! Отговори
tomahawk преди 10 години
Тоз пък ще пляска ЕС, ей все бием, и все на.рани ходим бре !
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
този орешарски защо не го раследват за измамите който е правил от 2000 г в спортния тотализатор ,след като е осведомен цацаров
29
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ореш арския ЧЕРЕП е проклятието на България!О С Т А В К А НА ЧЕРВЕНИЯ *** ОРЕШАРСКИ И МАФИОТСКОТО МУ НЕКАДЪРНО ПРАВИТЕЛСТВО! ДОЛУ БСП=БКП!
28
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски е послушен мафиотски параван. В правителството са всички ченгета от БСП/бкп и ДС. Национални предатели. Леш червена ***! НЕискаме да чакаме тия *** да ни срутят икономиката и околната среда за пореден път. Всички червени *** са отДС ...!Да се надяваме, че много скоро ще се хванат за палците...Оставка! Червените твари
27
11
 
11
 
! Отговори
Годжо преди 10 години
това *** да не мисли че някой ще го приеме в шенге *** му е мното черве на гомнара
26
12
 
19
 
! Отговори
OLE преди 10 години
С това червено МАФИОТСКО правителство и тоя КЛЮН Олигарски - обслужващ ЧЕРЕПА на къде в ШЕНГЕН...?! А пръста,който размахва...да си го завре отзад...))) ***! ОСТАВКА!
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все ми се струва че сега БКП ще забрави монополите - и това ако не е даден официално рушвет здраве му кажи, а от кого се сетете сами.
24
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
който маха с пръсда му го отмаам в рошавия ..с