Калфин сменя отбора в 90-ата минута, възмути се Станишев

"Позицията "Оставаме в БСП, но работим за друга листа" е шизофренна"
Обновена: 14 яну 2014 17:32 | 14 яну 2014 14:58,
163
Калфин сменя отбора в 90-ата минута, възмути се Станишев
Снимка: архив, БТА

„Като лидер на БСП и редови социалист“, Сергей Станишев доста остро осъди действията на евродепутата Ивайло Калфин, който днес официално обяви, че ще оглави алтернативна листа на АБВ за евровота през май.

На днешния брифинг на „Позитано“ 20 името на инициатора – президентa в периода 2002-2012 година Георги Първанов, дори не беше споменато. Станишев нарече поведението на Калфин некоректно и неморално и видя обслужване на интересите на ГЕРБ в действията на АБВ.

Лидерът на левицата беше категоричен, че не очаква сътресения в парламентарната група на Коалиция за България. Той не отговори директно дали от БСП ще бъдат изключени участниците в АБВ.

Още по темата
За всички членове на БСП важат правилата и уставът. В него е записано, че тези, които участват в други листи, отпадат от БСП автоматично, заяви той. Станишев обаче обясни, че не смята да героизира никого.

За мен позицията "Ние оставаме в БСП, но работим за друга листа" е абсолютно необяснима, каза пък зам.-председателят на НС Мая Манолова. Тя изрази голямо съмнение, че Калфин ще успее да влезе в ЕП от тази листа.

Това решение на Ивайло Калфин предизвиква разочарование, каза Станишев. По негови думи то разочарова десетки хиляди социалисти, които години са работили за неговите кампании.

Последният ми разговор с Ивайло се състоя в неделя, продължи два часа и много искрено и почтено му казах моето виждане по повод това негово решение. Това решение е смяна на отбора в 90-ата минути от мача. Това обслужва интересите единствено на Бойко Борисов и ГЕРБ, каза Станишев. Той намери за доста озадачаващ факта, че Бойко Борисов първи е огласил информацията за алтернативната листа.

Целта да се отнеме първото място на БСП на евроизборите няма да бъде реализирана, отсече Станишев. Той беше категоричен, че левицата винаги се мобилизира в трудни моменти. Тази ситуация ще доведе точно до такава реакция, отсече лидерът на левицата.

Няма да допуснем да се разруши къща, за да се построи колиба, каза още Станишев. По негови думи позицията, че членовете на АБВ ще останат в левицата, въпреки че работят за друга листа, е „шизофренна“.

Лидерът на левицата Сергей Станишев препоръчва на лидера на "Атака" Волен Сидеров сам да свали имунитета си.

Вече изразихме нашата позиция, че всички са равни пред закона в България. Законът трябва да се спазва от всички. Аз винаги съм заемал позиция, че имунитетът на народните представители не може да бъде използван като щит пред закона, каза Станишев. Той обясни, че трябва да се спази 14-дневният срок, който Сидеров има, да реши какво да прави с имунитета си. Станишев припомни, че Коалиция за България винаги е гласувала „за“ сваляне на имунитета на народните представители.

Новата сесия на Народното събрание ще бъде изключително натоварена, заяви Станишев. Той започна днешния си брифинг с поздравления към ромската общност за днешния Банго Васил.

Направи и кратък анонс на най-големите приоритетите на левицата за новия парламентарен сезон. На първо място той сложи гарантирането на правата на българските производители, защитата на правата на потребителите. Лидерът на левицата отново повтори ангажимента на партията за промяна в Закона за кредитните институции, които да гарантират правата и на двете страни. Основен приоритет на левицата ще бъде и борбата с младежката безработица.

Предстоят промени в Закона за селскостопанското производство, заяви Станишев. Той обясни, че те ще касаят придобиването на земеделска земя. Левицата ще работи и за промяна в Закона за арендата. Важен приоритет е финализирането на Закона за обществени поръчки, каза той. Според Станишев този законопроект е част от антимонополното законодателство и ще подобри прозрачността.

Новият Закон за МВР също беше посочен като приоритет от лидера на левицата. Една от водещите цели ще бъде и приемането на нов Изборен кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
6
 
14
 
! Отговори
ACA преди 10 години
Туй са предизборни трикове. Всичко случващо се при комунистите е лъжа и измама.
107
4
 
28
 
! Отговори
непосилното битие преди 10 години
Станишев, какво прави егоиста и порнографа Мартин Захариев в парламента? Станишев, защо превърнахте България в пустиня и унищожавате българския народ? Станишев, кой сте вие - българин или предател?
106
4
 
13
 
! Отговори
Гарибалди преди 10 години
Целта е да бъдат елиминирани всички пречки пред пълното политическо и икономическо овладяване на държавата от "КОТАРАЦИТЕ" . За целта трябва да бъде отстранен Сергей Станишев като лидер на БСП, за да може Първанов да заеме централно място в левия политически спектър. За Борисов е отредена същата позиция вдясно. При подобна конфигурация всички останали политически партии и движения ще бъдат пометени от двата мастодонта и шансът да се промени политическата система в България става нулев.
105
2
 
12
 
! Отговори
georgi ishkitiev преди 10 години
Първанов в момента им прави услуга и те много добре го знаят :-) ! Това плюене е за пред хората. Очаква се да има предсрочни избори, а хората са крайно недоволни от БСП/ДПС и ще гласуват за ГЕРБ и реформаторския блок. Сега обаче като се намеси и Първанката ще обере доста от гласовете които са недоволни от БСП. Един вид първанов става спасителна лодка на БСП/ДПС. Надяват се той да ги вкара в следващия парламент. Спомнете си и колко вота на НЕдоверие имаше към Първанов, а той си затвори очите
104
3
 
8
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 години
Вчера някои написа...Цитирам по памет....Заклинания от полу-военна безродна банда,която не се е променила от времената,когато е обирала мандри.Пророчески думи.
103
2
 
1
 
! Отговори
дядо Боцко преди 10 години
Орешарски ,дето го величаеш какъв е?
102
3
 
6
 
! Отговори
дядо Боцко преди 10 години
Станишевне гледай като мишок .
101
3
 
4
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
За радост и обществото не е сляпо и глухо и вече не вярва на вашите измъчени опити да се задържите на всяка цена във властта като пускате компромати и клевети. Стилът на черния ви ПР е разпознаваем, ясен, прозрачен за всички. Държа да подчертая, че аз никога не съм се бъркал в работата на други партии. Ролята, която ми се приписва е абсолютно несъвместима с разбиранията ми за политика и общуването с политическите партии, било то и наши опоненти. Какво се случва в БСП ми е абсолютно безразлично, но не
100
3
 
5
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
Б. Борисов: С интерес цял ден следя как едни и същи политически лица обикалят телевизиите и рецитират опорната точка на деня предателство има, но разцепление няма и как някой с действията си обслужвал мен и ГЕРБ. Да напомня, че миналата седмица същите хора коментираха същото и за Реформаторския блок. Госпожи и господа управляващи, ласкаете ме, но най-сърдечно бих ви посъветвал да погледнете собствената си къща и да видите огромния си провал и некомпетентност. За радост и обществото не е сляпо и глухо и вече не вярва на вашите измъчени опити да се задържите на всяка цена във властта като пуск
99
4
 
13
 
! Отговори
XXL преди 10 години
ОСТАВКА бе, гейзееееееееееер!
98
2
 
7
 
! Отговори
Оставка! преди 10 години
"Смях в залата":"Предстоят промени в Закона за селскостопанското производство, заяви Станишев." *** от БСП ще променят закони, които ги няма, а другите *** от ДПС си управляват МЗХ-назначават чиновници и реално управляват. И кой точно закон ще променят?
97
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ххахаха Станишев все по вече заприличва на Берия
96
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички от БСП бягат заради Станишев че не искат да го гледат
95
1
 
13
 
! Отговори
Факт преди 10 години
Не съм фен на Гоце, но в случая критиката му е основателна. Станишев стана емблема на безпрецедентна зависимост от Догановите олигархични кръгове и на най-безцеремонното досега силово погазване на гражданските свободи !
94
3
 
9
 
! Отговори
m.markov преди 10 години
А ние искаме вие да не доиграете мача,Бойко ше ви смаже,Първанката ще ви го мушне,както и Доганя не може.
93
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 10 години
п.п. Хубава снимка
92
1
 
10
 
! Отговори
ББ преди 10 години
Станишев, погледни го от хубавата му страна - като загубиш изборите, това ще ти е добро извинение ...........
91
8
 
5
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
До Пешо-101 постПешо , не пиши глупости.Записал си следното: Гласуваш за Борисов печелиш Първанов!Кой създаде Боцe?Ами как кой Гоце? Ако не беше Доган да направи Тиквата генерал през 2001г. и гл. секретар,той още щеше дарита топката по поляните на Банкя и яде филии с мас.Колко пъти даваха по медиите Торбалан прегърнал едно куче -каракачанка подарък за рождения ден на Доган?То,тва са му подаръците през живота: куче, бухалка или скъпи черни очила.
90
4
 
12
 
! Отговори
тревога преди 10 години
Не им се връзвайте на БСП -рите,това е номер за да уловят по вече гласове и неутрализират последиците от гафовете на Правителството.Те са върховни лицемери,няма никакво разцепление,всичко е игра водена от дълбоко задкулисни играчи които управляват всичко,същите които държат списъците на ДС,списъците на получилите парички по указ 56 и т.н.
89
1
 
20
 
! Отговори
срам нямате ли преди 10 години
Станишев,не е ли непочтено ти да оглавиш евролистата на БСП и да се измъкнеш по бели *** от давещата се от немотия,безизходица ,отчаяние и висока смъртност България .И още нещо,как Моника Йосифова-Станишева успя да отмъкне 20 млн като незаменима ,неповторима пиарка,вие срам нямате ли? Само парите ли са мерило за вас,плюхте Доган за 2 млн консултантски,как Моника прилапа тихичко 20 млн?.Сега тичаме към Брюксел за папме спокойничко?