Не съм предател, убеден е Калфин

Първанов очаква мръсна кампания, нямал претенции да оглави БСП
Обновена: 14 яну 2014 14:00 | 14 яну 2014 12:27,
127
Не съм предател, убеден е Калфин
Евродепутатът Ивайло Калфин. Снимка: БTA

Общото състояние на политиката в България, мисленето на партиите и неуспешният преход. Това посочи евродепутатът Ивайло Калфин като причина за решението си да оглави листата на АБВ за евроизборите и да спре номинациите си в БСП.

Той беше категоричен, че няма личен конфликт с ръководството на „Позитано“ 20 и отхвърли информациите, че е взел това решение, защото е щял да бъде поставен на неизбираемо място в листата на БСП.

Евродепутатът беше категоричен, че не се чувства предател. „Когато говорим за предателство, трябва към някой друг да се отправи този въпрос“, каза той по повод обвиненията на членове на левицата, че предава партията.

Още по темата
"Не знам как като стана инцидентът на летище Варна с Волен Сидеров и "Атака", цялото ръководство беше в отпуска и не можеше да коментира, а сега цялото ръководство е тук и коментира по медиите", заяви Калфин.

България върви криволичещо. Има много малко теми, по които в България има съгласие, смята евродепутатът.

У нас властва конфронтацията, допълни той. По негови думи противоречията в България не са спрели вече 25 години. Проблемът в страната според него е липсата на единение и каузи, а това води до липса на доверие в институциите.

"За мен въпросът не е да бъда на избираемо място и на кое място ще бъда. Въпросът е принципен, затова реших да предприема това действие, да спра номинациите в БСП и със съмишленици да направим една алтернативна листа", заяви Калфин. Целта, по негови думи, е да се отворят много въпроси, по които иначе няма да започне диалог.

Той беше категоричен, че БСП е направила много компромиси и понякога трябва да се знае къде да се сложат границите.

Калфин обясни, че алтернативната листа на АБВ ще бъде конкурент на БСП и опонент на останалите партии. Евродепутатът обясни, че избраните от тази листа ще бъдат част от групата на европейските социалисти в Европейския парламент, така че няма да има разпиляване на вота.

АБВ ще работи за съгласие, обяви Калфин. По негови думи в момента няма и две теми, на които да има национално съгласие. Според Калфин трябва да има партийни алтернативи, но и ново ниво на съгласие. Той обяви, че АБВ ще търси общо съгласие за бъдещето на икономиката, социалната система и функционирането на институциите. „Няма държавност, няма патриотизъм, ако няма държава“, категоричен бе той.

Президентът в периода 2002-2012 година Георги Първанов даде заявка, че очаква солидна подкрепа от отделни структури в левицата.

"Аз не приемам обвинения, че работим за ГЕРБ от тези, които им подариха десетина победи", заяви той. По думите на Първанов като президент той е водил най-много битки с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Първанов не отговори на въпроса как се финансира към момента АБВ.

"Не си пазя касовите бележки от бензиностанция, от които си купувам сандвичи.", каза той. По негови думи в момента той обикаля страната, но не прави масови мероприятия и скъпи концерти. Той заяви, че движението му ще се финансира най-прозрачно и ще разчита на "скромни дарения“ и предрече мръсна кампания от страна на ръководството на левицата.

Първанов коментира и заявката на БСП, че ще изключи членове на партията, които правят алтернативни листи. Той определи такива заявки като "несериозни“, но не изключи такава възможност.

„По устав трябва да ме изключи моята партийна организация в Ковачевци. Да заповядат да се аргументират там.“, заяви Първанов.

Във всеки случай ще имаме достоен резултат и той ще покаже, че АБВ е най-перспективното движение, заяви Първанов. Той отказа да се ангажира с проценти, които ще спечели движението на евровота. 

Първанов беше категоричен, че няма претенции за лидерство в БСП, но изрази надежда в столетницата да има промяна, „защото ако не стане, нещата ще отидат към по-зле“.

„Струва си някой да си сложи главата, да се жертва. Аз нямам притеснения за себе си. Аз и да спечеля, и да загубя, аз съм постигнал в политиката всичко, аз съм си надвил на масрафа”, посочи той. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: БСПАБВГЕРБевроизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
одисей1/2 преди 10 години
За туй якоглавство земятас телата им мръсни покрихСега и на Юда отплатадостойна да дам аз реших"И викна на двама войника:"Убийте туй куче сега!"Изви се ханджар над мръсника,отфръкна глава от снага. - ТАКАВА е наградата за всеки предател. затова *** и техните *** в българия искаха да забранят да се изучава ВАЗОВ, БОТЕВ, ЛЕВСКИ да не знаят децата какво е било, да заличат всичко българско, а на вместо това да легализират марихуаната
98
0
 
3
 
! Отговори
червена бабичка преди 10 години
Не си предател, ама си предател. Предаде и Стефан Данаилов, който ти беше влкач за президентските избори. Ако не беше той и на балотаж нямаше да идеш. Всичко дължиш на БСП. Затова членовете й не приемат уж тези граждански квоти. После всички се отмятат и почват да се мислят за велики.Като сте толкова велики защо дърпате от структурите на БСП. Създаите си свои.
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никакъв предател, обикновен *утьо. Оттук нататък все назад ще бяга, лошото е, че пак няма да го стигнем след толкова години на челните места на хранилката.
96
0
 
5
 
! Отговори
ПЛАМЕН преди 10 години
Едва ли има по неблагодарни хора от българите на този свят! Кога Г. Първанов щеше да стане президент два мандата ако зад него не стоеше БСП ? Кога Калфин щеше да стане външен министър, евродепутат и за малко не му стигна да стане президент, ако зад него не стоеше БСП ? Никога, никога, никога............................... Вървят по отъпкания път на Петър Стоянов за който може да се каже, че е един от главните фактори за разпада на СДС.
95
0
 
5
 
! Отговори
абориген преди 10 години
"Не съм предател, убеден е Калфин"Разбира се, че не си предател! Ти си рационален човек и правиш това, което ти е изгодно. :)
94
0
 
13
 
! Отговори
11 преди 10 години
Едва ли Калфин и Първанов ще реанимират ГЕРБ и всичко ще свърши под пет процента.
93
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Калфин, аз пък съм убеден, че ти и Сергей и Първанов и цялата ви партийна членска маса сте долни предатели, които продадохте България на Русия за жълти стотинки.
92
1
 
15
 
! Отговори
Гарибалди преди 10 години
Целта е да бъдат елиминирани всички пречки пред пълното политическо и икономическо овладяване на държавата от "КОТАРАЦИТЕ" . За целта трябва да бъде отстранен Сергей Станишев като лидер на БСП, за да може Първанов да заеме централно място в левия политически спектър. За Борисов е отредена същата позиция вдясно. При подобна конфигурация всички останали политически партии и движения ще бъдат пометени от двата мастодонта и шансът да се промени политическата система в България става нулев.
91
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато човек гледа и слуша Ивайло Калфин, не може да не се сети и за бившия националист и настоящ евродепутат Димитър Стоянов.
90
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХОРА , НЕЩО НОВО ДА СТЕ ВИДЯЛИ ?! БОРИСОВ , СТАНИШЕВ , КАЛФИН , СИДЕРОВ , МЕСТАН , ЦОНЕВ , ШОПОВ И ОЩЕ ДЕСЕТИНА !!!" ХОРАТА ", КОИТО УПРАВЛЯВАТ НАШИЯ ЖИВОТ !!! ЗАЩО?! ЗАЩОТО ИМ ГО ПОЗВОЛЯВАМЕ !!!
89
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя въжеиграч, Гоце, нали беше казал, че няма никога да се върне в БСП. Ама, като видя, че АБВ-нцето буксува, като хитра лисица реши да се проба да оглави БСП. Удари на камък и сега пробва нови варианти. Пълен *** е Гоце.
88
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калфин, който загуби срещу Плевнелев на изборите за президент, въпреки че БСП стоеше зад него, сега се надява да спечели с гласовете на мижавото АБВ. Това показва колко му е пипето. Агент Гоце и Калфин си въобразяват, че тая мижитурка има имидж да печели избори.Да, ама не!
87
3
 
17
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Калфа, що чак сега почна да пищиш бе момче, чак когато ти свърши мандата в евро парламента и след като видя, че за следващия вот са те забили в десета глуха ? Що като истински мъж не изрева, когато предложиха онова прасе за шеф на ДАНС ? Що досега мълча бе ? Щото и ти си едно лицемерче, гледащо само собственият си з*дник !
86
1
 
11
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Предател си на интересите на бившите си работодатели.На тези ,които те създадоха и ти дадоха възможност да си това ,което си.Никой не отрича някави твои лични качества ,които обаче не те правят уникален,а просто УДОБЕН....Борбата е за това кой ще наследи Станишев като лидер на БСП.По РЕГЛАМЕНТ той ще трябва да напусне този пост след година и половина без право да се кандидатира.Още от сега се заявяват позициите-това е ...нищо драматично в БСП...!
85
9
 
7
 
! Отговори
Факт преди 10 години
Не съм фен на Гоце, но в случая критиката му е основателна. Станишев стана емблема на безпрецедентно тежка зависимост от Догановите олигархични кръгове и на най-безцеремонното досега силово погазване на гражданските свободи !
84
8
 
23
 
! Отговори
п.дйуф преди 10 години
Абсолютен предател!Не може по такъв ... начин да забиеш нож в гърба на партията , която те е направила евродепутат, която те издигна за кавдидат за президент!Краят му ще бъде жалък, като на всички предатели!
83
3
 
13
 
! Отговори
одисей1/2 преди 10 години
предателите никой не ги обича, ама тъй ви се пада на БСП щом сте си избрали с евреин дослук да правите, не ви ли е известно че предателството им е заложено генетично в кръвта, такива като него трябва издъно да ги изрежете от себе си, / по добре по-малко но верни до гроб/ а скоро ще се разбере на първанката какъв компромат му е показал боко тиквата , явно някога много е сгафил и сега нежно му напомнят за да се реши на това предателство
82
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРЕДАТЕЛ! Щом пристана на АБВ (Аз (Първанов), Бойко и Вальо(Златев) значи играеш по сценария на статуквото!
81
9
 
6
 
! Отговори
alf2 преди 10 години
Не знам Евлоги 91 откога ВМРО се примирява с това протурско правителство и вие ли станахте ибрици Защо критикуваш една достойна постъпка на Калфин той не иска БСП да са ибрекчии !
80
1
 
4
 
! Отговори
rave преди 10 години
Abe slu6am nqkoi si nidal algafari...i migam!!! Ami purvanov stana prezident s glasovete na turcite v i izvun Bulgariq!!!Sq kakvo praim a?KMnogo prost narod i tva si e.Boko govore6e 4e prezident Purvanov e v pulna izoilaciq v EC ..A vie iskate te dvamata da upravlqvat..Abe kakuv narod sme I ot men zapomnete:tiq upravlqva6tite ot 23 godini taka oposkaha Bulgariq kakto turcite za 500g ne mojaha da q oposka!!Sled turcite ostana Bulgariq no sled tezi edva li 6te q ima !!