Калфин сменя отбора в 90-ата минута, възмути се Станишев

"Позицията "Оставаме в БСП, но работим за друга листа" е шизофренна"
Обновена: 14 яну 2014 17:32 | 14 яну 2014 14:58,
163
Калфин сменя отбора в 90-ата минута, възмути се Станишев
Снимка: архив, БТА

„Като лидер на БСП и редови социалист“, Сергей Станишев доста остро осъди действията на евродепутата Ивайло Калфин, който днес официално обяви, че ще оглави алтернативна листа на АБВ за евровота през май.

На днешния брифинг на „Позитано“ 20 името на инициатора – президентa в периода 2002-2012 година Георги Първанов, дори не беше споменато. Станишев нарече поведението на Калфин некоректно и неморално и видя обслужване на интересите на ГЕРБ в действията на АБВ.

Лидерът на левицата беше категоричен, че не очаква сътресения в парламентарната група на Коалиция за България. Той не отговори директно дали от БСП ще бъдат изключени участниците в АБВ.

Още по темата
За всички членове на БСП важат правилата и уставът. В него е записано, че тези, които участват в други листи, отпадат от БСП автоматично, заяви той. Станишев обаче обясни, че не смята да героизира никого.

За мен позицията "Ние оставаме в БСП, но работим за друга листа" е абсолютно необяснима, каза пък зам.-председателят на НС Мая Манолова. Тя изрази голямо съмнение, че Калфин ще успее да влезе в ЕП от тази листа.

Това решение на Ивайло Калфин предизвиква разочарование, каза Станишев. По негови думи то разочарова десетки хиляди социалисти, които години са работили за неговите кампании.

Последният ми разговор с Ивайло се състоя в неделя, продължи два часа и много искрено и почтено му казах моето виждане по повод това негово решение. Това решение е смяна на отбора в 90-ата минути от мача. Това обслужва интересите единствено на Бойко Борисов и ГЕРБ, каза Станишев. Той намери за доста озадачаващ факта, че Бойко Борисов първи е огласил информацията за алтернативната листа.

Целта да се отнеме първото място на БСП на евроизборите няма да бъде реализирана, отсече Станишев. Той беше категоричен, че левицата винаги се мобилизира в трудни моменти. Тази ситуация ще доведе точно до такава реакция, отсече лидерът на левицата.

Няма да допуснем да се разруши къща, за да се построи колиба, каза още Станишев. По негови думи позицията, че членовете на АБВ ще останат в левицата, въпреки че работят за друга листа, е „шизофренна“.

Лидерът на левицата Сергей Станишев препоръчва на лидера на "Атака" Волен Сидеров сам да свали имунитета си.

Вече изразихме нашата позиция, че всички са равни пред закона в България. Законът трябва да се спазва от всички. Аз винаги съм заемал позиция, че имунитетът на народните представители не може да бъде използван като щит пред закона, каза Станишев. Той обясни, че трябва да се спази 14-дневният срок, който Сидеров има, да реши какво да прави с имунитета си. Станишев припомни, че Коалиция за България винаги е гласувала „за“ сваляне на имунитета на народните представители.

Новата сесия на Народното събрание ще бъде изключително натоварена, заяви Станишев. Той започна днешния си брифинг с поздравления към ромската общност за днешния Банго Васил.

Направи и кратък анонс на най-големите приоритетите на левицата за новия парламентарен сезон. На първо място той сложи гарантирането на правата на българските производители, защитата на правата на потребителите. Лидерът на левицата отново повтори ангажимента на партията за промяна в Закона за кредитните институции, които да гарантират правата и на двете страни. Основен приоритет на левицата ще бъде и борбата с младежката безработица.

Предстоят промени в Закона за селскостопанското производство, заяви Станишев. Той обясни, че те ще касаят придобиването на земеделска земя. Левицата ще работи и за промяна в Закона за арендата. Важен приоритет е финализирането на Закона за обществени поръчки, каза той. Според Станишев този законопроект е част от антимонополното законодателство и ще подобри прозрачността.

Новият Закон за МВР също беше посочен като приоритет от лидера на левицата. Една от водещите цели ще бъде и приемането на нов Изборен кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
10
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
До stanickНе е сам с Моника двамата....
87
2
 
12
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
По-добре в 90-тата минута,отколкото никога....
86
2
 
14
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Станишков накрая ще останеш сам
85
10
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Гласуваш за Борисов печелиш Първанов!Кой създаде Боцe?Ами как кой Гоце!
84
3
 
20
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
Гласува за партия която не е в парламента.Днес на обяд по една медия видях чугуновите глави:Станишев,Кутев,и компания заедно с проститутката Корнелия Нинова да се пенят неистово в гняв и прокоба.Мъка,мъка-а -а-а.Черджето на властта им се изплъзва.Как няма някой да около тях да им удари по една една лопата по главата?
83
2
 
16
 
! Отговори
CVETA преди 10 години
Крайно време беше да се създаде алтернативна формация за тези от хората които са с леви убеждения!Станишев задушава и разрушава БСП с наглото си,безотговорно,арогантно поведение!Неговата наглост да управлява на инат,само и само за да не пусне така усладилия му се кокал,е пагубна не само за държавата,но и за БСП.Затова всеки здравомислещ,с леви убеждения човек,трябва да помогне на самозабравилият се Станишко да си отиде,като подкрепи новата формация и Калфин.
82
8
 
13
 
! Отговори
Любо преди 10 години
Калфин е страхотен професионалист и може би един от най-добрите ни Европейски депутати и икономисти. Орешарски искаше да го направи външен министър, но нещастника Станишев, от злоба и страх от по компетентни хора го набута в трета глуха .Калфин трябваше да бъде законно избраният ни президент вмсто Плевнелиев, който е резултата на манипулациите на ГЕРБ. Разбира се ,че Калфин няма да е съгласен, с предателя станишев,който унищожава столетницата с безпрецедентни темпове. Успех на новиат ляв проек
81
3
 
26
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Пяна им излиза от устите от злоба на Сергй и компания. Сутринат гледах Кутев, като бясно псе беше. Само повтаря че това било предателство. Щеше да се спука по шевовете от яд. А вие като предавате народа си вече 24 години, а!! Айде треперете сега, БСП е умираща партия. Чакате на пенсионерите, които подкупихте с 50лв, и демагогствате като ги карате да вярват че едва ли не ще им върнете светлото минало. Започнаха да се свръшват наивниците!!
80
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сергей, ти излъга избирателите си. Ще изгубиш доста голяма част от избирателите си, а съответно и следващите избори.
79
4
 
10
 
! Отговори
БСП преди 10 години
За да няма разцепване на партията др.Станишев трябваше да си подаде оставката още на предишните избори ,и по зле ще става благодарение на него и компанията около него.
78
3
 
3
 
! Отговори
lilia.ilieva.1111 преди 10 години
А, едно е "ръководител на БСП" - съвсем друго - "(редови) социалист". В случая двете неща нямат нищо общо!
77
15
 
5
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До Черен Петърна мен ми звучи по-добре от например дипломната работа на пожарникаря Бат Боко..."пожари по-покривите и изстъргване на Черен Петър от окадения комин с шпатула";)
76
4
 
29
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Кой, кой назначи Пеевски?Роден през 1966 в СССР и живял 30 год със съветско, по-късно руско гражданство до 1996, когато го внедряват в България и получава Българско. Баща - министър в тоталитарното време, секретар на ЦК на БКП, отговарящ за международните връзки на БКП.Завършва МГУ, Москва с дипломна работа Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия - явно ценен научен труд в тази сложна материя.Сергей Димитревиеч Станишев
75
6
 
31
 
! Отговори
КНСБ преди 10 години
Г,син Станишеф,не са един и двама партийните другари,народните ***,които имате некоректно и неморално поведение.Списъкът започва с ненормалния ви партньор Сидер-оглу, продължава с мазния и излъскан вече от употреба Местан ефенди,с червени букви следва твоето име,плътно следван от Мая Манолова и други народни изедници-едва на 113 място е Бойко Борисов.И цялата тази кохорта вече толкова време адски се напъва да катурне колоса Борисов.Явно вие имате една цел в живота-Борисов в името на народа!
74
3
 
16
 
! Отговори
www преди 10 години
БОКСУВАЙ НА МЯСТО ОЩЕ 24 ГОДИНИ...
73
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
злобарят станишев и неговите на които плаща и те трудно го изтрайват ,как българите да го траят като разделя всеки ден българите, поттурчи България и алчността му няма насита.....
72
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май Офшорко Плевнелиев ВЕИ-защитника ще излесе куклата на Олигархията, а не Пеевски около който се вдигна толкова шум (от Бокомедиите естествено)
71
6
 
29
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
Станишев е най - големия свеотвно признат измамник и некадърник !!! Сега на евро вота ще се помъчи да настроии всички хора един срещу друг и няама да се поколебае да пожертва дори собственото си дете за да е на власт този полу човек зъл предател чужденец / чуждоземец! Станишев , проклетнико , 300 дявлоа да те разпорят в Ада *** такъв! Всичко лошо в тази държава последните 10-2 години се случва само и единственото заради тебе. Ти си олицитворение на всичкото ЗЛО !
70
5
 
25
 
! Отговори
Стар Краставичар преди 10 години
Случаят Калфин, за пореден път доказва, че БСПето си е БКП от времето на Трайчо Костов !
69
23
 
8
 
! Отговори
митко бомбата преди 10 години
калфин не е член на бсп но това не го прави по-малък предател...прав е бат серго