Братска Русия продава на братска България най-скъпия газ!

Борисов: Кризата в Украйна ще свърши, докато НС излезе с позиция по нея
Обновена: 8 май 2014 17:01 | 8 май 2014 11:50, Камелия Цветанова
600
Братска Русия продава на братска България най-скъпия газ!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Този парламент загуби всякаква обществена подкрепа и смисъл да съществува, за пореден път констатира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като Народното събрание реши, че временна комисия ще проучва срещата на президента Росен Плевнелиев с шефа на австрийската електроразпределителна компания EVN Щефан Шишковиц в Австрия в края на март.
 
„Какво по-естествено от това Плевнелиев да се срещне с ръководител на голяма компания, нали всеки инвеститор, като дойде, иска да се види с първите мъже и жени на държавата особено ако има такава тежка политическа конфронтация и нестабилност, така че и Орешарски да може да се види, и аз, и който има по някакъв начин отношение към привличане на инвеститор”, коментира той.

Още по темата
Според него това е евтин предизборен пиар в предизборната кампания на БСП.

„Тази пародия, в която превърнаха БСП нейните управници в момента, снощи гледах клиповете, но то голям срам и смях, някакви боксьорчета там си бият крошета, Станишев не знам вече дали се изявява и като боксьор, или като фехтовач, ще се боцкаме със саби, просто такъв срам, това е такова падение на БСП, аз не съм си и представял, че може един ден да дойде”, каза Бойко Борисов.

Той добави, че е безспорно, че има тройна коалиция между БСП, ДПС и „Атака” и това е видно за всички.
„Не знам как в кампанията си БСП и ДПС обясняват на симпатизантите си, че са заедно с „Атака”, пък и не знам и „Атака” какво обяснява, че са заедно с ДПС и БСП”, заяви лидерът на опозицията.
 
Цената на тока ще се повиши, коментира още той и разказа и виц: „Попита ли радио Ереван – „Ще има ли режим на тока?”, то отговорило: „Режим ще има, то има, но ток няма”. 
 
Според Борисов обаче големият проблем е, че управляващите умишлено се готвят да загубят делото в арбитражния съд в Париж, което заведе „Атомстройекспорт” заради спирането на проекта АЕЦ „Белене”.

„Това са 3,6 милиарда лева, умишлено водят това дело към загуба, в същото време една година вече Станишев и компания не подписват за АЕЦ „Белене”, ако го подпишат, пада арбитражът, умишлено водят делото към загуба и ще го плати НЕК”, отбеляза лидерът на ГЕРБ.
 
Той обяви, че ГЕРБ подкрепя идеята за създаването на Европейски енергиен съюз, защото „братска Русия продава на братска България най-скъпия газ”.
 
„Имаме и огромни находища на газ, освен това ние сме за „Южен поток”, но по европейското законодателство и по него да тече и български газ”, обобщи Борисов.

Относно липсата на единна декларация на НС за случващото се в Украйна, той настоя, че „кризата в Украйна ще свърши, докато парламентът излезе с позиция”.

В същото време Борисов призна, че няма как да имат обща позиция заедно с „Атака”, защото „ние сме сериозна партия, европейска, а те искат да ни извадят от ЕС и НАТО”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
437
2
 
3
 
! Отговори
Репичка преди 9 години
На тоя *** са му напълнили пак банковата сметка с долари, да ни обработва да се съгласим да надупчим България за шистов газ и да разбием цялата екосистема и подпочвени води а той да забегне при щерка му в Америка да си развява байрака! Що си мръсен , долен и продажен ..Гадно, долно животно си ти Борисов и някой ден ще страдаш да знаеш!
436
1
 
3
 
! Отговори
1878 преди 9 години
Махнети го тоя и не го показвайте ,от вчера му гледаме охранената мутра! Не разваляйте на хората този светъл празничен ден!
435
1
 
2
 
! Отговори
банкеръ преди 9 години
Загубите на Росатом трябва да бъдат покрити от някъде.Вие спряхте Белене,реакторите отлежават някъде в Русия.Интересно ми е колко ще Ви бавят ***.Когато става дума за такива пари,няма братски народи.То и Луканов преговаряше за газта ама си плати дяволъците.
434
4
 
4
 
! Отговори
Гошко преди 9 години
Боко, ами обърни се към САЩ да ни изпращат втечнен природен газ на половин цена. тогава ще ти призная,че мислиш с главата си , а не с някой си друг орган на тялото. И друго: Благодарение на твоите непремислени изказвания ,ще стопиш електората на ГЕРБ наполовина точно пред изборите. Като не знаеш да говориш и не премисляш какво казваш, млъкни бе човек! Излагаш и партията , и себе си! Млъкнете с Цачева и К.Велчев поне две седмици!
433
8
 
9
 
! Отговори
Газпром преди 9 години
ами ти братко Бойко заедно със сестра Борислава какво и на каква цена продавахте толкова години на братския си народ..... и колко откраднахте от него.....само си бичиш кайвето и алъш-вериша с оня *** Местан ама се бараш противник на ДПС...предател долен
432
17
 
9
 
! Отговори
жоро преди 9 години
до като има такива *** като тоя винаги ще ни е скьп газа
431
2
 
2
 
! Отговори
Васо преди 9 години
Най се кефя на обърнатите палци. Значи съм настъпил по мазола платените драскачи. А Одисей е много прав, ама нали се сещате. че такъв огромен пазар дето пазарната икономика не е баш пазарна се управлява от държавните мъже и олигарсите им. Пък ние не можем да предложим стока от изключителна важност дето и други я предлагат на ниски цени. Времето на редките метали и уранодобива ни умря. Но си стои това богатство под земята. Доще време като стане кът по света пак да ни залюбват. Може и малко зорлем
430
13
 
13
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Путин е и умен стратег за разлика от нашиот тиквоний първи и най-вече велики!
429
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес тройната коалиция от *** е в бойна готовност,но съвсем не в кондиция.Не е нормално да подкрепяш като *** вместо своето чуждото.Като гледам пълната убеденост на безродниците, си мисля с облекчение, че не съм от тях.Истинска радост е, че повечето българи мислят по този начин и ще го покажат на изборите.Нашето бъдеще е в Европа.Колкото и грозно да обиждате Борисов, българите го харесват,вярват му и му прощават грешките.На "безгрешните управляващи" никой не вярва.Аут са.Успех за ГЕРБ!
428
12
 
7
 
! Отговори
Васо преди 9 години
".... ако го подпишат, пада арбитражът, умишлено водят делото към загуба и ще го плати НЕК, отбеляза лидерът на ГЕРБ." А ти бре, що премълчаваш своята вина. Руснаците ни съдят за произведено и неплатено оборудване. А то се произведе доде ти беше на власт. Ама днес ще строим, утре няма да строим и така, и не събра кураж да спреш производството на това оборудване.
427
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 111Холандия 371 $ 2,2 млрд куб.България 501 $ 2.9 млрд куб.Какво не ти е ясно?
426
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само дето тая България не е братска, а турско-***. Такива са и цените съответно.
425
3
 
8
 
! Отговори
история преди 9 години
По времето на ссср не сме изнасяли собствена продукция на свободния западен пазар!Опита се Трайчо костов да не даде на русия за стотинки, а на запад за долари осъдиха го в москва и тук го обесиха!А пък камо ли да препродаваме съветски нефт РЕЕКСПОРТ.
424
15
 
14
 
! Отговори
111 преди 9 години
ЦЕНАТА НА ГАЗА Е ТАКАВА, ЗАЩОТО ИКОНОМИКАТА И ПРОИЗВДСВОТО НИ СА ТАКИВА, ЧЕ КОНСУМИРАМЕ МАЛКО СУРОВИНА, КАТО СТРАНА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ. КОЙТО ПРАВИ ОБОРОТ ПОЛУЧАВА И ОТСТЪПКИ, ДРУГОТО Е ДЕМАГОГИЯ И ТО ОТ НИСКО КАЧЕСТВО КАТО ПОДОБНИ ИЗКАЗВАНИЯ.
423
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП - партията на социално слабите,не се интересува от това,че Русия ни продава най-скъпия газ.Нейните депутати са милионери и бедността на електората не ги касае.Пък и да не забравяме,че са наследници на човека,дето искаше да ни прави 16-та република на СССР.Това са *** -алчни,нагли,крадливи,злобни,страхливи,отмъстителни.Манипулират и правят преврати,без да им мигне окото.Измамата от миналите избори обаче няма да се повтори,макар че ДС ги зарежда постоянно.Победата е сигурна за ГЕРБ!:)
422
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България 501 $ (2.9 млрд куб.)Босна и Херцеговина 515 $ (0.3)Полша 525 $ (10.3 мрд куб)Великобритания 313$ (7.7 млрд куб.)Холандия 371 $ (2.2 мрд куб)Франция 393 $ (9 млрд куб)И тн омразен западС една дума зависимите само от рф плащат повече, по-малко зависимите от путин ПЛАЩАТ ПО-МАЛКО!!!
421
5
 
21
 
! Отговори
Русия преди 9 години
Господин, Борисов! Отдавна вече Русия не е братска държава. Русия не е Европейския Съюз, който дава 80% от цената на магистралите , които построхме. Русия е БизнесКорпорацията , която иска най-висока цена за руския газ от българския "братски" народ. Руснаците не искат да пият българско вино и да консумират български зеленчуци, защото френското вино по- им харесва и за тях има по-ниски мита, като за турските зеленчуци. Русия си иска 20-те млрд за Белене и Българите ще има много да плащаме.
420
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами като ви е скъпа газта, поискайте от братска Европа да ви достави по-евтина! Ако съм на Путин, още ще я увелича за България, за да се научат разни поплювковци с 4-годишен мандат да не подскачат като пудели когато не ги питат!
419
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До милениум"Господин, Борисов!Стига демагогии.Отдавна вече Русия не е братска държава, благодарение на "демокрацията" в БГ.Ние сме американски *** и не си знаем интереса."Bravo za toia komentar, ruska podlogo.
418
14
 
12
 
! Отговори
Братушките преди 9 години
А от ,,братска'' Русия вместо инвестиции и помощ получаваме ,,братски'' съвети и напътствия и добри пожелания как да си платим най-скъпо продавания газ. Много им дреме на руските капиталисти колко братски е българския славянски народ. Важно е Българите да плащат най-висока цена за руския газ и да извадят 20 млрд. за Белене. Пък ако не могат да плащат ще им спретнем един украинско-кримски сценарий и това е. Всяка нощ ще вдигаме бг изтребителите , докато се скапат и си купят нови Мигове.