Братска Русия продава на братска България най-скъпия газ!

Борисов: Кризата в Украйна ще свърши, докато НС излезе с позиция по нея
Обновена: 8 май 2014 17:01 | 8 май 2014 11:50, Камелия Цветанова
600
Братска Русия продава на братска България най-скъпия газ!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Този парламент загуби всякаква обществена подкрепа и смисъл да съществува, за пореден път констатира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като Народното събрание реши, че временна комисия ще проучва срещата на президента Росен Плевнелиев с шефа на австрийската електроразпределителна компания EVN Щефан Шишковиц в Австрия в края на март.
 
„Какво по-естествено от това Плевнелиев да се срещне с ръководител на голяма компания, нали всеки инвеститор, като дойде, иска да се види с първите мъже и жени на държавата особено ако има такава тежка политическа конфронтация и нестабилност, така че и Орешарски да може да се види, и аз, и който има по някакъв начин отношение към привличане на инвеститор”, коментира той.

Още по темата
Според него това е евтин предизборен пиар в предизборната кампания на БСП.

„Тази пародия, в която превърнаха БСП нейните управници в момента, снощи гледах клиповете, но то голям срам и смях, някакви боксьорчета там си бият крошета, Станишев не знам вече дали се изявява и като боксьор, или като фехтовач, ще се боцкаме със саби, просто такъв срам, това е такова падение на БСП, аз не съм си и представял, че може един ден да дойде”, каза Бойко Борисов.

Той добави, че е безспорно, че има тройна коалиция между БСП, ДПС и „Атака” и това е видно за всички.
„Не знам как в кампанията си БСП и ДПС обясняват на симпатизантите си, че са заедно с „Атака”, пък и не знам и „Атака” какво обяснява, че са заедно с ДПС и БСП”, заяви лидерът на опозицията.
 
Цената на тока ще се повиши, коментира още той и разказа и виц: „Попита ли радио Ереван – „Ще има ли режим на тока?”, то отговорило: „Режим ще има, то има, но ток няма”. 
 
Според Борисов обаче големият проблем е, че управляващите умишлено се готвят да загубят делото в арбитражния съд в Париж, което заведе „Атомстройекспорт” заради спирането на проекта АЕЦ „Белене”.

„Това са 3,6 милиарда лева, умишлено водят това дело към загуба, в същото време една година вече Станишев и компания не подписват за АЕЦ „Белене”, ако го подпишат, пада арбитражът, умишлено водят делото към загуба и ще го плати НЕК”, отбеляза лидерът на ГЕРБ.
 
Той обяви, че ГЕРБ подкрепя идеята за създаването на Европейски енергиен съюз, защото „братска Русия продава на братска България най-скъпия газ”.
 
„Имаме и огромни находища на газ, освен това ние сме за „Южен поток”, но по европейското законодателство и по него да тече и български газ”, обобщи Борисов.

Относно липсата на единна декларация на НС за случващото се в Украйна, той настоя, че „кризата в Украйна ще свърши, докато парламентът излезе с позиция”.

В същото време Борисов призна, че няма как да имат обща позиция заедно с „Атака”, защото „ние сме сериозна партия, европейска, а те искат да ни извадят от ЕС и НАТО”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
377
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
450Май си писал нещо на себе си.А такива като 448, дето перефрацзират нагло написаното преди него, просто ме погнусяват.Няма хора със знания и култура тук. Нямат и речник, а плагиатстват.
376
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
abe tikvenik dolen samo edno si znae ami soros4etatata kato teb kato umi6leno vdignaha nefta s voini i zaplahi za6to mal4i6 be tikvenik a gazta e na polovin cena nikoi nqma pravo da diktuva za kolko 6te prodava kato ne iskate ne kupuvaite be dolni gadini
375
1
 
1
 
! Отговори
do: 451 преди 10 години
ne sam te pital 4e da mi otgovarq6 + tva az sam na druga Tema , 4uda se dali Moderatora sam ne si pi6e Komentarite tuka
374
1
 
2
 
! Отговори
Stamat преди 10 години
Ami sled kato bai bulgar politik sledva samo ru6veta si...
373
6
 
18
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Този, както винаги, лъготи и манипулира."Братска" България от 25 години демонизира Русия и се слага на Запада, влиза в агресивенантируски военен съюз като НАТО, бута се в конкурентен на Русия икономико-политически съюз като ЕС и накрая да претендира ниски цени на газа. Когато започнем да водим политиката на Орбан спрямо Русия, както иска и Сидеров, тогава ще получим и руска щедрост. Защото руснакът е щедър и коректен към приятелите си за разлика от пресметливите и коварни илюминати.
372
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ами виж си президента бе - зъбещото се нагло *** с недолновидното му и антиполитическо поведение по отношение на русия, страна с която сме дълбоко свързани, заради това че ни освободи от турско робство. ти каква цена би предложил ако има такова насреща или някой като костов, американски маши и васали държащи се нагло грозно и ***
371
5
 
15
 
! Отговори
умен преди 10 години
Хора, вие четете ли добре, какви ги плещи този на снимката ? Те били за Южен поток, но да се спазвало и законодателството на ЕС, и по него да можело да тече и българска газ ! Да коментираме, или да се смеем? Откъде толкова газ, та чак и да продаваме ?
370
1
 
6
 
! Отговори
skays преди 10 години
Чакам парада...
369
2
 
2
 
! Отговори
stoian79 преди 10 години
GERB-RUBLADJII!.GERB-RUBLADJII!.GERB-RUBLADJII!.GERB-RUBLADJII!.GERB-RUBLADJII!.GERB-RUBLADJII!.GERB-RUBLADJII!.GERB-RUBLADJII!.GERB-RUBLADJII!.GERB-RUBLADJII!.BULGARIA-MONARHIA!.BULGARIA-MONARHIA!.BULGARIA-MONARHIA!.BULGARIA-MONARHIA!.BULGARIA-MONARHIA!.BULGARIA-MONARHIA!.BULGARIA-MONARHIA!.BULGARIA-MONARHIA!.
368
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До FBIа какво направи някога русия след освобождението от османското иго....? Разплати се доста щедро за завзетите БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ вече бивши територии на османскат империя на турците в злато.А Българина - пак роб само че на друг
367
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 446Ти си една п...----------------Кажи му го, ама едва ли ще ти повЕрва... Довечера като иде да си получи комисионната и се приведе леко тогава сигурно ще разбере какво си му говорил...
366
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 447А руснаците даваха... изберете си партньор и му бъдете верни ---------------------Даваха, ама '85 Горбачов дръпна кранчето... или не си запознат с този факт... А тогава още беше прекрасния комунизъм на власт...
365
7
 
11
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Боци, *** си бате! Сравняваш цената на газа за Западна Европа с цената за България, ама забравяш да сравниш потреблението там и потреблението тук. *** пазарен принцип - за закупени по-големи количества дадена стока се дава отстъпка от единичната цена. Отделно - ония не са длъжни да раздават газ на вересия, а ние да викаме "Благодарско!". За това се водят преговори, за това се правят търговски споразумения и пр, в които двете страни стигат до ВЗАИМНО изгодно положение.
364
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подигравахте се, че Тато се целува с руснаците, дава им ордени, бъзика ги да станем тяхна република, ама Тато вземаше всякакви суровини и горива от братушките на смешни цени и им продаваше всякаква наша продукция.Така живеят сега Беларус защото не се пънат като нас да се правим на русофоби.Подкрепете Путин, че нямаме друг шанс. Нито Евро съюза ни даде нещо, нито САЩ, още по-малко пък евреите.А руснаците даваха... изберете си партньор и му бъдете верни
363
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
443Колко са инвестициите на България в добива?Колко са инвестициите на Великобритания в добива?Колко кубика купува България?Колко кубика купува Великобритания?По пазарната икономика, логично е по-големите количества да бъдат на по-ниска цена.Освен това не знаем колко са алчни посредниците от Великобритания.Знаем за нашите.Ненаядени.
362
2
 
9
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Как е платено на ДОБРОВОЛЦИТЕ 300 ХИЛЯДИ,КОИТО СА ЗАГИНАЛИ И С ТЯХ ОЩЕ ТОЛКОВА ЖИВИ НА ЦАРЯ НА РУСИЯ,КОЙТО ГИ ИЗПРАТИ ДА НИ ОСВОБОДЯТ!!!! КАК??????ЗА ЕДНА КАУЗА ЗА ДЪРЖАВАТА СИ,МОЖЕ ДА УМРАТ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ,АКО СА ПАТРИОТИ,А ТУК ИДЕ РЕЧ ЗА ЧУЖДАТА СТРАНА - БЪЛГАРИЯ.САМИ СИ ОТГОВОРЕТЕ УВАЖАЕМИ.Ние сме си платили в злато и пари за свободата... и тъй по въпроса - как в Германия,Англия,Франция за ток се плаща до 30-40 лв за месец за ток????? И как семейство пенсионери в България плащаме 70-120 лв
361
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
439Не спекулирай с двете неща, които знаеш, с незнанието на другите, на което разчиташ.
360
3
 
10
 
! Отговори
братя кожодери ! преди 10 години
За "братска" България 501 $ За омразна Великобритания 313 $
359
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиква, ти пък нали лижеше *** на запада и те за благодарност оприличиха България на ***. И за едното потупване по рамото подложи сънародниците си на геноцид
358
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
426Никак не слушаш - отивай, ще затворят Психиатрията!Ти имаш не само раздвоение, разтроение, не знам какво на личността, която напоследак е Бонев...Но приказваш една и съща глупост.***!