Тотален провал във финансите! ГЕРБ утре внася вота

Опозицията готви мотивите на петия вот на недоверие
Обновена: 4 юни 2014 12:52 | 4 юни 2014 10:07, Веселина Йорданова
299
Тотален провал във финансите! ГЕРБ утре внася вота
Снимка: архив, БТА

Утре ще бъде внесен следващият вот на недоверие към правителството. Сега пишем мотивите, съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

От партията вече обявиха, че петият вот на недоверие към кабинета ще бъде за финансовата му политика.

„Подготвили са се да вземат още над 3 млрд. лева дълг, вместо да си оправят събираемостта и да се борят с контрабандата, тръгват по-най-лесния начин да задължават следващите поколения с милиарди. Тотален провал", обвини Борисов.

Още по темата
Той заяви, че ако правителството продължи да стои на власт, „нищо чудно да предложат в един момент да напуснем ЕС“.

Борисов предупреди, че всеки ден кабинетът генерира огромни дългове и непоправими щети с усвояването на еврофондовете.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че историята се повтаря – спират европарите на тройната коалиция, а при ГЕРБ плащанията се възстановяват.

По думите му „сега цели програми падат“, а в същото време ДКЕВР се превръща в „политическа организация“.

Според него правителството прехвърля провала си върху кметовете. Той обвини енергийния регулатор, че повишава цените на парното в четири от големите градове, за да пострадат кметове от ГЕРБ. „София, Русе, Варна, това не е ли умисъл“, попита Борисов.

Бойко Борисов изрази задоволство, че председателят на БСП Сергей Станишев няма да подаде оставка. Това е голяма радост за нас, коментира той.

Лидерът на ГЕРБ отново заяви, че трите партии, поддържащи правителството, са съучастници в катастрофата на държавата. Която от тях първа напусне, това й е голям шанс, смята той.

Борисов заяви, че премиерът Пламен Орешарски е човекът, направил държавата „за смях пред Брюксел“, откъдето всеки ден идват санкции, и научил "всички задни входове в България“.

Той се възмути и от коментари на Явор Куюмджиев от левицата за енергетиката.
„Слушах Куюмджиев да говори за американските централи. Първо ме разсмиваше, сега вече се чудя тези хора нормални ли са“, заяви Борисов.

Той попита какъв отчет ще направят управляващите за една година управление. Приходните агенции не работят, фондовете спират, пенсионна реформа няма, в здравеопазването дефицит над 500 млн., изреди той.

Борисов прогнозира, че след като сме в тежка политическа и парламентарна криза, „накрая ще им свалят и кредитния рейтинг, което ще вдигне лихвите по кредитите“.

Но явно на българите това им харесва, коментира той и съобщи, че чул обезпокоителни неща, че кабинетът „ще подписва за военна ескадрила“ на 8 юни, а дори богатите държави в кризата не купуват самолети.

Според него от левицата са в тежък нокаут, щом „са пуснали Дъбов и Гуцанов да ги защитават“, визирайки вчерашния брифинг на левицата.

Дъбов е толкова добър, че БСП е трета политическа сила в Шумен, аргументира се той за думите си.

Борисов отново защити тезата си, че е работа на управляващите да съберат кворум, след като днес депутатите от ГЕРБ влязоха в зала едва след като парламентът събра такъв.  Щях да управлявам в момента, ако имах кворум, разясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
1
 
1
 
! Отговори
тоипала преди 9 години
тоя пъпеш какво разбира от финанси *** пожарникар компетентен по всички въпроси с управлението на държгавата а забрави че улицата го изгони от управлението
234
0
 
3
 
! Отговори
МИЛЕВ преди 9 години
БЕЗХАБЕРНИКА / НА СНИМКАТА/ КАЗВА ЗА ТОТАЛЕН ПРОВАЛ НА ФИНАНСОВАТА ПОЛИТИКА НА НАЙ-КОМПЕТЕНТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ 1989 Г. НАСАМ ! *** , ТИЯ ЗАЕМИ ,ДЕТО ВЗЕМА СЕГА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ ,СА ЗА ДА ЗАПЪЛНИ ДУПКИТЕ ,КОИТО БЕЗХАБЕРИЕТО НА ГЕРБ ОСТАВИ ,ИЗХАРЧВАЙКИ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ЗА РАЗНИ ДАЛАВЕРИ ,СРЕД КОИТО И РАЗХОДКИТЕ С АВИООТРЯДА ! ТАКА ЧЕ ,ПРИЙОМИТЕ С КОИТО СТАНИШЕВ ТЕ СВАЛИ ОТ ВЛАСТ , ПРИ ТЕБ НЕ ВЪРВЯТ ,ЗАЩОТО ТИ ВЪРШЕШЕ ТАКИВА БЕЗОБРАЗИЯ , А НЕ СТАНИШЕВ И ОРЕШАРСКИ !
233
5
 
3
 
! Отговори
Хърс преди 9 години
До lewskarДЯНКОВ БЕШЕ НАЙ - ДОБРИЯТ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989Г. СЕГА И ПРЕДИ ДЯНКОВ Е АНАРХИЯ .ЕДИНСТВЕНО ДЯНКОВ ЗАПОЧНА ДА НАЛАГА РЕД И ДИСЦИПЛИНА В ФИНАНСИТЕ .ТОЙ ПРИНУДИ ВСИЧКИ ДА СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ -ФУТБОЛ,ПЕВЦИ , ЧАЛГА , БЕНЗИНОСТАНЦИЙ И Т.Н. ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА СЕ ОПРАВИ СТРАНАТА , А НЕ ДА ТЕГЛИШ МИЛИАРДИ ЕВРО ЗАЕМИ , ЗА ДА ДАДЕШ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ПО 4 ЛВ. И ДРУГИТЕ ПАРИ ДА ГИ ОКРАДЕШ ...ДА , ДЯНКОВ МОЖЕШЕ ДА ДАДЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ КОЛЕДНИ ДОБАВКИ ПО 50 ЛВ. ,НО ...
232
0
 
0
 
! Отговори
Тренда преди 9 години
dnes.bg/politika/2014/06/04/ms-prie-otcheta-si-za-pyrvata-godina-ot-upravlenieto.227879 Четете ей, четете!
231
1
 
2
 
! Отговори
lewskar преди 9 години
Господа от ГЕРБ , измислете накрая един вот , който да мине , ама такъв няма! Вярното куче Болен идва със златният пръст и пак ги спасява.Вие не разбрахте ли, че като не могат да ви бият на избори , ще ви организират всеки път коалиции. Сега Болен , после ще е *** Бъбреков , после някой нов а може и вашата патерица за власт Раиниматорите , а вие никога вече няма да имате 116 депутата !А на тема финанси след Мони Дянков , по-добре не повдигайте тема.
230
2
 
4
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Интересно кой ли е този експерт в ГЕРБ дето дава оценки за финансовото ни състояние като го няма Дянков? Философа Дончев, партийния секретар Цачева, или недоразумението Павлова?Делян Добрев и Московски въобще не са в класацията - децата да си играят в пясъчника в Банкя.Абе, къде е Дянков?!
229
1
 
9
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Кучето Боцко си лае, керванът на Орешарски си вървииии.....
228
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До dassy Така ли си мислиш. Азащо винаги ви бие на избори.
227
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименБреййй ей за това сме на тоя хал, защото си *** като ***, а мислиш ,че имаш мозък
226
2
 
3
 
! Отговори
nktordo преди 9 години
така старата тройна коалиция бяха подписали да купуваме фрегати от Франция без да имаме средства за това и да не забравяме кой даде 1 милион на Доган и 2 на Моника да делнат с Хохенгер
225
2
 
3
 
! Отговори
простата тиква преди 9 години
Да коментира изказването на недуразумението дянков за евразийския съюз.Престъпна шайка е ГРОБ! Тиква не сме те видели да посписваш закона за чисти ръце,що така бе мутро неграмотна?
224
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До dim Е нали ги спечелиха ! Тиквата и другите *** от ГЕРБ, нали и те са комунисти.
223
3
 
5
 
! Отговори
do 265 преди 9 години
Вари го, печи го - комуниста е като речния рак - само може да стане по-червен. Форумите са точно копие и представителна извадка на българското общество - липса на комуникация, нисък интелект, инатливост и безхаберие (с известни изключения,разбира се). Така и ще си отиде нацията, както каза оня статистик - последният българин загася тока в БГ и отива в Кипър през 2124 година. 70 години вече управлявате държавата и вижте докъде я докарахте. Нямате ли малко срам бе? Време е да пуснете кокала!!!
222
10
 
10
 
! Отговори
123 преди 9 години
*** от ГЕРБ (усраха всичко, до което се докоснаха) отново са фатално закъвняли. Този вот трябнаше да бъде внесен преди три години.
221
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко, не се напъвай да управляваш тази държава. Нали виждаш, че от нея нищо не става.
220
6
 
8
 
! Отговори
681 преди 9 години
Наборът че е ***, *** е, но е хитър защото пак успя с чужда помощ да обърне резултата в изборите в полза на запада! Там сега не им трябват патриоти и комунисти, а отявлени продажни родоотстъпници, компрадорски правителства и разни безлични мекерета за тях са добре дошли,за това и такива бяха резултатите на тези избори.
219
11
 
20
 
! Отговори
Жабока преди 9 години
Тоя кабинет си провали финансите, защото НЕ взе парите от здравните ни осигуровки за да строи магистрали! Какъв срам, а Бойко? Да, народа няма нужда от направления, нито пък децата от допълнителни такива. Защо са и на майките пари за раждане? А на хронично болните защо са им лекарства, нали и без това са пътници? И защо, аджаба, са пари за инвентар в линейките? ТРЕБАТ ПАРИ ЗА МАГИСТРАЛИ! Който не строи магистрали се е провалил във финансовата политика! Така каза Боко! А вие, козирувайте!
218
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До do basi (256)Бастуне , бастуне .... кризата в България не е свършвала. Та боко баш в кризата остави народа в мизерията си притиснат от банки, от лихвари, от безработица и на всичко отгоре от монополисти обирджии. Ти къде живееш СЛЕПЕЦОООООО ??????? Не оправдавайте некадърноста на Боко с кризата
217
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само е див и ***,но и гаден.Че е лъжец , знае всеки.Колко похарчи неговото лично правителство ,съставено от ***? Къде отиде резерва? къд9е са парите за здраве-за 5 км магистрала на десеторна цена и осмърдя орталъка от *** хвалби Е, кое е вярно?
216
5
 
19
 
! Отговори
още ни преди 9 години
искам да повярвам,че хората могат да харесват този демон,да им харесва как говори,на кой му харесва как една мутра говори,в момента в който се появи на екрана веднага превключвам канала,трябва да си абсолютен *** да го харесваш тоя,да си завистник,клюкарка,устатница като тиквата,и тоя беше мин. председател на страната е след време потомците наистина ще ни се чудят как сме допуснали това недоразумение във властта,нямам вече думи...