На БСП й трябва лидер биткаджия, който да бие ГЕРБ

АБВ, ДПС и ГЕРБ се опитват да кадруват в БСП, каза Манолова
Обновена: 7 юли 2014 14:05 | 7 юли 2014 10:21,
261
 На БСП й трябва лидер биткаджия, който да бие ГЕРБ
Снимка: архив, Булфото

Драгомир Стойнев е добре образован, от него може да стане добър лидер, но на нас ни трябва биткаджия сега. Това обяви зам.-председателят на НС Мая Манолова пред „Нова телевизия“.

Стойнев и Манолова се оформиха като двама от основните претенденти за председателския пост в БСП, след като Сергей Станишев обяви, че подава оставка в събота.

Още по темата

„Не искам БСП да е натикана в ъгъла както сега“, каза Манолова. Според нея лидерското състезание е добра възможност партията да се събуди, да има повече хъс и на изборите на 5 октомври да бие ГЕРБ. „Затова ни е нужен лидер, който може да води битки“, каза Манолова и допълни, че ако получи доверието на съпартийците си, ще прави точно това.

Зам.-шефката на парламента коментира твърденията, че лидерската битка в БСП е предрешен мач заради решението на Станишев да застане зад Стойнев. „БСП не е феодална партия. Аз в предрешени състезания не участвам, самият факт, че се включвам, значи, че ще го играя докрай честно и в интерес на БСП“, каза още Манолова. Тя допълни, че вече е получила уверение от много социалисти, че ще издигнат нейната кандидатура за лидер на партията.

„Това, че Станишев е за Стойнев, не означава, че е против мен“, каза още Манолова. Тя допълни, че лидерът има право на мнение както всеки редови социалист. „Ако говорим за предрешен избор, пример за това е ГЕРБ, където Борисов сложи Цветанов на заместникпредседателското място“, атакува Манолова опонента.

Кандидатката за лидер призна, че сегашното ръководство е лансирало идеята, че единството на партията може да се запази, ако всички се обединят предварително около една кандидатура. „Но това според мен не е демократичната логика, БСП може да е единна и след като излъчи лидер след състезание на личности“, каза тя.

Манолова отхвърли обвиненията към нея, че е кандидат на Първанов, но не скри, че всички партии се опитват да кадруват в БСП. Не само АБВ, но и ДПС и ГЕРБ се опитват да налагат, да имат свои фаворити за лидер на БСП, предполагам, че активно работят в тази посока“, каза тя.

Кандидат-лидерката на БСП коментира и взаимоотношенията на партията с ДПС. Тя ги разкритикува за това, че отношенията между двете партии не са били разписани публични и това е оставило усещането за тайни договорки и задкулисие.

„БСП си е направила изводите и поуките от поредната си грешка. Никога повече няма да прави коалиционни и други договорености без яснота, публичност и откритост пред хората. Никога повече няма да има подобни партньорства“, каза тя.

Манолова призова всеки от кандидатите за лидер на БСП да каже ясно има ли икономически и други зависимости. „Аз нямам“, обяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: БСПМая Маноловалидер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
18
 
! Отговори
1 преди 9 години
БСП да си търси умен човек, да я изведе от 6-та глуха, където я запрати Станишев. И не биткаджия, а човек който да работи за излизане на държавата от дупката, а не за собствените си апартаменти и джипове.
104
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
преди всичко да е освидетелстван/а, че то битгкаджии/ийки в лудниците колкото щеш
103
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един заекващ като Стойнев начело на БСП!? Много подходящо.
102
2
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Ако всички устати ,нахални,прости и с липса на скруполи селски клюкарки наричаме биткаджйики ,то БСП затова е на това дередже.От Мая *** за зеле не става ,ако по този начин и се плаща за Костинброд то много евтино се продава.
101
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NA BSP MU TRQVBVALO DA BIE GERB ANA GERB DA BIE BSP,A BA MEN RABOTA DOSTOINO ZAPLASHTANE BYDESHTE ZA DECATA MI 4ITAV DOKTOR I PO EVTINI ENERGONISITELI NO KOI ME BRYSNE KVO MI TRQBVA GERB ILI BSP,A IZBIRATELI ISKATE LI MAFIOZI JALKI,
100
1
 
11
 
! Отговори
www преди 9 години
А НА БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ.
99
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О СВЕЩЕНА ПРОСТОТА... дааааааааааааааа галевица и акъл несъвместими понятия,,,,
98
0
 
9
 
! Отговори
Dan преди 9 години
И тази си повярва....то ако ставаше само с говорене и с нахалство...безспорно тя е човека....ама то в тази партия това е приоритета явно , да идва да ги дозакопава и да се свършва с тях!!!
97
6
 
2
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Много "доброжелатели"има БСП. Сигурно 85 %от тях сте "отрочета" на бившите партийни и комсомолски секретари ,лапащи заграбеното от татковци и дядовците ,но ... Големи "демократи"Какво ви пречи БСП. ? Не сте членове -не ви интересува организационният й живот.Какво сте "засловоблудствали" ?Не харесвате политиките ,които ви предлага БСП -не гласувате за нея и толкова.Злобата и омразата ви е замъглила мозъците.Тя няма да ви доведе до добър край.България има нужда от толерантност,а не от омраза.
96
5
 
6
 
! Отговори
СПРАВКА;боко тиквето преди 9 години
да си зададем въпроса - КОЙ СТАВА КОМУНИСТ-ГЕРБЕРАСТ? ТОЗИ,ОТ КОЙТО НИЩО НЕ СТАВА!!!А, ОСВЕН ДА РАЗТРИВА УШИ НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛИДЕРИ.
95
0
 
19
 
! Отговори
василев преди 9 години
БСП не е създадена за да се бори с ГЕРБ- Вероятно МАЯ не знае това!
94
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На БСП й трябва лидер биткаджия, който да бие ГЕРБ , рече тъпата кюстендилска ******ка..... Защо ГЕРБ бе Майче ? Не е ли крайно време всички българи да се обединим срещу *** ибрици, та тогава да делим българското. Ако ти искаш да си подлагаш *** и предника на червените фесове, не залагай и останалите българи !
93
0
 
17
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
Кончита Вурст е доказан биткаджия ,точно така не търсете политици с опит щот няма ,всички са крадци от сектата на дс.на вас ви трябват биткаджии,разбойници,
92
3
 
20
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БКП_БСП преди 9 години
БКП-БСП е редно да отиде в историята,това щто сториха на СДС и НДСВ,сега им се връща,БКП_БСП е вече вмирисан труп,сега оставя на Предсрочните избори да я погребем тая сто-годишна парясница!
91
1
 
18
 
! Отговори
muhaha преди 9 години
щом бсп са стигнали дотам, че да си слагат за шев тази, значи ги пиши свършени
90
9
 
5
 
! Отговори
член преди 9 години
аз съм за майчето
89
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NARODE IZBERI V SLEDVASHTIQT PARLAMENT BOKO TIKVATA ,MAQ, MESTAN I BAREKA I GLEDAI CIRK I ZRELISHTA NA GLADEN TUMBAK I GOL ZADNIK
88
2
 
11
 
! Отговори
DiDi преди 9 години
До И КАКВА СТАНА ТЯ ? - Личи си, че тази "жена" е обслужвала Галевите и е отнесла много бой и ... Явно е, че в резултат на това мозъчето и, доколкото го има е свсем калцинирано. НА БСП ИМ ТРЯБВТ ПРЕДИВСИЧКО ИДЕИ, КОИТО ДА СЕ ОБЛЕКАТ В ДЕЙСТВИЯ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ НА СТРАНАТА. Чак след това идва реда на лидера, който ще успее да ги популяризира и евентуално реализира. С този управленски "елит" това е НЕВЪЗМОЖНО.
87
1
 
23
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
*** коза!До какво доведе конфронтацията ? - До едно голямо нищо! Политическа, икономическа и финансова нестабилност! Това ли и трябва на БСП ?!За да вървят нещата в България, на всяка партия и трябва първо добър, интелигентен организатор и мениджър на върха, а не нагъл, некадърен, демагог! Защото популизмът е до време, трябва и да се бачка яко!
86
5
 
15
 
! Отговори
Дачо преди 9 години
Мина ерата на БСП , ДПС и СДС ! Нормалните мислещите хора търсим нови лица като НФСБ , СИЛА или ЗЕЛЕНИТЕ ! МАЯ ОСВЕН С ИЗМАМА НЯМА КАК ДА СПЕЧЕЛИТЕ ИЗБОРИТЕ .ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ БЪДАТ ЗДРАВО МАНИПУЛИРАНИ ОТ СЕГАШНОТО СТАТУКВО