На БСП й трябва лидер биткаджия, който да бие ГЕРБ

АБВ, ДПС и ГЕРБ се опитват да кадруват в БСП, каза Манолова
Обновена: 7 юли 2014 14:05 | 7 юли 2014 10:21,
261
 На БСП й трябва лидер биткаджия, който да бие ГЕРБ
Снимка: архив, Булфото

Драгомир Стойнев е добре образован, от него може да стане добър лидер, но на нас ни трябва биткаджия сега. Това обяви зам.-председателят на НС Мая Манолова пред „Нова телевизия“.

Стойнев и Манолова се оформиха като двама от основните претенденти за председателския пост в БСП, след като Сергей Станишев обяви, че подава оставка в събота.

Още по темата

„Не искам БСП да е натикана в ъгъла както сега“, каза Манолова. Според нея лидерското състезание е добра възможност партията да се събуди, да има повече хъс и на изборите на 5 октомври да бие ГЕРБ. „Затова ни е нужен лидер, който може да води битки“, каза Манолова и допълни, че ако получи доверието на съпартийците си, ще прави точно това.

Зам.-шефката на парламента коментира твърденията, че лидерската битка в БСП е предрешен мач заради решението на Станишев да застане зад Стойнев. „БСП не е феодална партия. Аз в предрешени състезания не участвам, самият факт, че се включвам, значи, че ще го играя докрай честно и в интерес на БСП“, каза още Манолова. Тя допълни, че вече е получила уверение от много социалисти, че ще издигнат нейната кандидатура за лидер на партията.

„Това, че Станишев е за Стойнев, не означава, че е против мен“, каза още Манолова. Тя допълни, че лидерът има право на мнение както всеки редови социалист. „Ако говорим за предрешен избор, пример за това е ГЕРБ, където Борисов сложи Цветанов на заместникпредседателското място“, атакува Манолова опонента.

Кандидатката за лидер призна, че сегашното ръководство е лансирало идеята, че единството на партията може да се запази, ако всички се обединят предварително около една кандидатура. „Но това според мен не е демократичната логика, БСП може да е единна и след като излъчи лидер след състезание на личности“, каза тя.

Манолова отхвърли обвиненията към нея, че е кандидат на Първанов, но не скри, че всички партии се опитват да кадруват в БСП. Не само АБВ, но и ДПС и ГЕРБ се опитват да налагат, да имат свои фаворити за лидер на БСП, предполагам, че активно работят в тази посока“, каза тя.

Кандидат-лидерката на БСП коментира и взаимоотношенията на партията с ДПС. Тя ги разкритикува за това, че отношенията между двете партии не са били разписани публични и това е оставило усещането за тайни договорки и задкулисие.

„БСП си е направила изводите и поуките от поредната си грешка. Никога повече няма да прави коалиционни и други договорености без яснота, публичност и откритост пред хората. Никога повече няма да има подобни партньорства“, каза тя.

Манолова призова всеки от кандидатите за лидер на БСП да каже ясно има ли икономически и други зависимости. „Аз нямам“, обяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: БСПМая Маноловалидер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
159,много ск негрпамотен бе, закъде си се засилил да даваш и ти акъл. Научи нещо повече от цитатите на бедните интригантски мозъчета от позитано - с големи мераци, слаб капацитет в мвозъчната кутия..
124
1
 
22
 
! Отговори
Иванова преди 9 години
След Станишев си вземи и ти багажа, и си *** в Кюстендил да грачиш на твоите съграждани.Никой няма да те избере.За каква се мислиш?Сврака си и сврака ще си останеш.
123
0
 
2
 
! Отговори
fakt... преди 9 години
pomislete si...kade v sveta pol.figuri imat takiva jestove-podpirane-vijtemanolova-snimka,tova -sa manieri na nesigurnost,nervi i strah........
122
1
 
16
 
! Отговори
шопето преди 9 години
На Мая може и да и трябва биткаджия, но на нас ни трябват хора, които са почтени. А не разни експертизи, контексти, екзакти, политики, летящи чинии, сайдери, песове, *** и други подобни извращения на червената агентура...
121
0
 
3
 
! Отговори
lubitel zoolog преди 9 години
zabeliazali li ste,vsicki v bg parlament prilicat na niakoe jivotno.ima prerajdane,...lov triabva....
120
3
 
18
 
! Отговори
Психиатър преди 9 години
Комунистите за пореден път фалираха държавата,на Майченцето милото му се дощяло да си играе на войници.....Ама то партизанското движение отдавна е припознато за чест тероризъм...
119
8
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Да на БСП не и трябва интелектуалец-народеца не може да го припознае за свой човек.На нея и трябва тарикат,интригант,но умен и чел много.Само с такъв човек ще може да се противостави на простия интригант и селски тарикат Борисов.Това е самата истина,иначе нямате шанс,с такъв като Борисов с интелигентно говорене и професионализъм не можете да се преборите,винаги ще бъдете губещите,простотията в България винаги побеждава-гледайте филма "Домашен арест" и ще проумеете нещата.
118
0
 
2
 
! Отговори
500 преди 9 години
s tazi kupena faza,diploma recnik-nikade osven v bg ne se kotiras-manolova,zaedno vsicki sas sar gei-otlete-s dobro.....
117
0
 
3
 
! Отговори
500 преди 9 години
manolova zasto pravis zirk.ti ne si nikoia,no dobre znaes-nisto ne zavisi ot balgarite,znaes na kogo sluguvate,vsicki v politika ste bezdarnizi,lajzi i slugi,makedonka ili bg-prsto emigrirai-mii cinii ili nesto.zaraboti si hliaba.dosta e.....
116
1
 
6
 
! Отговори
философ преди 9 години
на б-я и трябва лява партия в никакъв случаи сегашното плоско джудже начело със станишка скъсалата му партия отдавна със социализма лява не плоска повтарям с иститки ляв лидер стига с тези плоски лица които теслимите на хората
115
7
 
3
 
! Отговори
rustam преди 9 години
МАТРЯЛА НА ПОЖАРНИКАРЯ СЕ ЗАГРИЖИЛ ЗА БСП
114
0
 
13
 
! Отговори
Семейство преди 9 години
Всичките до едни сте шайка бандити, ненавиждани от кадърните и интелигентните хора в тази държава!
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я си оставете Станишко, че знае ли се. Пази господи сляпо да прогледа!
112
1
 
16
 
! Отговори
Лала преди 9 години
Политиката не е за лидери биткаджии, а за лидери които мислят за народа си. Биткаджиите само провалят нацията защото за алчни за власта за която се бият!
111
2
 
18
 
! Отговори
Много добре! преди 9 години
Де факто тази "дама" заедно със Станишко осрааа БСП тотално.Сега оосирането иска да продължи като я изберат.Много добре, след оосирането ще следва съд и затвор госпожо - да затвор за Вас.
110
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Костинбродските бюлетини-много ми е интересно-защо прокуратурата не почака "да ги хванат "на излизане от печатницата в деня на изборите-ето това щеше да бъде доказателство. А тая кокошка се разлая в деня на размисъл. И защо прокуратурата не я разпитва като свидетел-да обясни от къде има онформацията?
109
1
 
11
 
! Отговори
майче преди 9 години
С толкоз красиви дами ще й трябва ДЖИТКАДЖИЯ на партията.
108
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БКП на колене за всички злини направени от нейните членове ! За всички мародерства, масови убийства и грабежи извършени от партията през последните 70 години ! На колене долни чуждоземци и национални предатели !!
107
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
комуниста може да мечтае само за едно - бой, смърт, разруха, унищожение ,унижение, масово избиване на невинни хора ! Комунист за любов, щастие, семейство, братство, приятелство не е и чувал ...той такива чувства не изпитва , те са изкоренени от неговия ген по рождение ! Само биткаджи, мафиоти и такива долни изчадия търси БКП !! Краставите магарета се надушват кадет се вика!
106
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жено, там си да работиш за България, а не да водиш *** битки за мястото си с конкуренцията. Супер нагла нахалница!