Ще върна БСП на пътя на победата, обещава Манолова

Тя публикува платформата си с 6 точки за лидер на левицата във Facebook
Обновена: 12 юли 2014 13:50 | 12 юли 2014 12:10, Анисия Иванова
288
Ще върна БСП на пътя на победата, обещава Манолова
Снимка, архив Булфото

Ще върна БСП на пътя на победата. Това обещава депутатът от БСП Мая Манолова в платформата си като кандидат за лидер на партията, която бе разпостранена във Facebook днес.

Както вече стана ясно, тя и икономическият министър Драгомир Стойнев обявиха първи, че ще приемат номинации и ще се включат в лидерската битка на конгреса на червените на 27 юли. Очакванията са председателят на парламента Михаил Миков също да получи номинации и да не си направи отвод. Сред имената, спрягани за поста, са още Корнелия Нинова и Янаки Стоилов.

 „Убедена съм, че промяната в БСП е възможна, макар и закъсняла!", казва още в началото Манолова и отбелязва заслугите на Сергей Станишев в международен план за приноса му към признанието на БСП в Социнтерна и ПЕС.

"Не е достатъчно да ни уважават и признават навън и да намираме успешна формула за включване във властта, необходимо е да печелим доверието на избирателя. След 2006 г. нямаме победа в никакви избори. Партията претърпя осем поредни загуби. В тази ситуация най-важният критерий за успеха на промяната е връщането на БСП на пътя на победата", пише още в документа на Манолова.

В обръщението към съпартийците си, в което има  6 послания за реформа в БСП, Манолова заявява, че трябва да се сложи край на безпринципните коалиции за участие във властта. Сътрудничеството с други партии за управление на страната ще става само при пълна прозрачност на отношенията, при ясни, а не задкулисни договорености, иска тя и настоява за разширяване на сегашната коалиция на БСП с други леви формации, „но без компромиси с идентичността".

Диалогът ще бъде реален, което означава не само да слушаме, но и да се чуваме. Различното мнение - ще се опитвам да го печеля на своя страна или поне да взимам полезното от него. А когато не успявам, няма да го обявявам за враг", са част от другите акценти в програмата й.

"Отговорността - ще се поема реално, а не декларативно. Който влошава изборните резултати, ще минава назад, за да дойде друг, можещ повече. Номинациите. Отдолу нагоре – реално, а не режисирано. Вътрешната опозиция - ще я приобщавам, вместо да я изолирам. Изборът на партийни органи. Ще осигуря условия за истинско и честно състезание. Без списъци за кого да се гласува и кой да бъда задраскван", пише в позицията й.

Соцдепутатката е категорична, че статусът на отделния социалист ще зависи от качествата му, от постиганите в изборите резултати.

Накрая тя заявява, че ще поеме отговорността реално, а не декларативно. "Който влошава изборните резултати, ще минава назад, за да дойде друг, можещ повече", категорична е тя.

"Промяната в БСП е възможна, но не бива повече да закъснява!", убедена е Манолова.

Цялата позиция на Мая Манолова прочетете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: Мая Маноловапратформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 9 години
До ЯмболНе само ако работиш-ако учиш и знаеш повече от другите,ако се различаваш от стадото.Такава беше системата като замисъл.Не позволявайте децата ви да не знаят какво беше-иначе нещата ще се повторят-примери много.
178
0
 
10
 
! Отговори
Васил преди 9 години
И каква е разликата м/у Мая и Сергейчо?
177
0
 
10
 
! Отговори
Дени преди 9 години
Ето това са партиите и партийните лидери в България - шайка престъпници - алчни,нагли, продажни, мислещи само как да защитят собствения си партиен интерес, но не и този на народа! Затова сме катастрофирали. Още повече БСП -за тях партията стои над народа вече повече от 70 год.!Но и другите са същите, те просто са дъщерни фирми на БСП/ДС. Нуждаем се от безпартиен модел на управление!
176
0
 
9
 
! Отговори
Ноком преди 9 години
"Ще върна БСП на пътя на победата"Амчи кюстендилската амазонка не знае ли , че нейната мимикрирала кохорта е победила в РБ?Народ превърнат в електорат, пенсионери превърнати в демоклиев меч над всичко читаво вБългария.Историческата прегръдка между вождовете наследили БКП и зомбираните й поклонници е новият принос във формулата да се управлява на всяка цена.И тази слива/да ме прощават светите братя/ щяла да инициира промени, примерно като избирателния кодекс? Абе ,амазонките ималили са мъже?
175
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не можеш, Мая! Времето е на ***, подкрепяни от световните ***....
174
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая е сексо- манячка ще ги умори в БСП от любов френска садо мазо...
173
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гледам тук е пълно с ''ИЧсперти'' от ГРОБ.Другари, гледайте си криминалната структура.Това е все едно да коментираш противниковият отбор а в същото време твойте даса напълнили гащите.
172
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гледам тук е пълно с ''ИЧсперти'' от ГРОБ.Другари, гледайте си криминалната структура.Това е все едно да коментираш противниковият отбор а в същото време твойте даса напълнили гащите.
171
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъкмо съжалявах, че СерГей напусна БСП преди да го закрие и о, радост!Мая се гласи за председател!Така нещата се подреждат още по-добре!Края на агонизиращата столетница е все по-близо!Думите "От днес БСП прекрати своята дейност започват да звучат в ушите ми"!
170
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тъпо парче-хващай пътя към родното си село и родителите да си те приберат ако не ги е много срам от тебе!Горките хорица, какво ли е да отгледаш такова гадно същество!
169
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо трябва да си оправим отношенията с ГЕРБ, и нокога повече с ДПС.
168
0
 
14
 
! Отговори
дрън преди 9 години
,,Другарката'' вярва ли си???
167
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде бе,не знаех че БСП е излязла от пътя на победата.Особено след като за довиждане прибра парите от КТБ.
166
0
 
19
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
Другарко Галева - "електората" ви измре - от старост, глад и болести.
165
1
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Абе той Кирил Добрев май се изтърва и взе, че каза една истина.
164
0
 
19
 
! Отговори
Дарвин преди 9 години
Мисирка сменя съсел. Червенотиквениците еволюират.
163
0
 
14
 
! Отговори
Ха,ха,ха,хааааааа... преди 9 години
Тая ли кюстендилска слива ше води партията ,бе.....ха,ха,ххаааааааа...От тия червени сливи ....става само ПАТОК ,БЕ.....!!!!!
162
0
 
20
 
! Отговори
Оскар Холивудски преди 9 години
Очаквайте скоро новата порнопродукция на БСП "Червената Мая".
161
0
 
22
 
! Отговори
petrov преди 9 години
След Жан Виденов и погромите дето направихте сега пътят ви трябва да е само един- в затвора!
160
0
 
11
 
! Отговори
аз преди 9 години
До seПриятелю,това с работниците с червени потници отдавна замина.Просто вече не се търсят елементарни хора с елементарни знания и умения.Сега се търсят хора с образование.Това с копаенето на канал не важи-никой няма да плаче за работника-роб,чиито права не са защитени-дори и децата му.Вероятно не си даваш сметка че сега живееш по-добре ,отколкото по времето на Тато.Тебе просто те тормози,че много имат повече от теб.Ми имат,по умни са от теб.