Ще върна БСП на пътя на победата, обещава Манолова

Тя публикува платформата си с 6 точки за лидер на левицата във Facebook
Обновена: 12 юли 2014 13:50 | 12 юли 2014 12:10, Анисия Иванова
288
Ще върна БСП на пътя на победата, обещава Манолова
Снимка, архив Булфото

Ще върна БСП на пътя на победата. Това обещава депутатът от БСП Мая Манолова в платформата си като кандидат за лидер на партията, която бе разпостранена във Facebook днес.

Както вече стана ясно, тя и икономическият министър Драгомир Стойнев обявиха първи, че ще приемат номинации и ще се включат в лидерската битка на конгреса на червените на 27 юли. Очакванията са председателят на парламента Михаил Миков също да получи номинации и да не си направи отвод. Сред имената, спрягани за поста, са още Корнелия Нинова и Янаки Стоилов.

 „Убедена съм, че промяната в БСП е възможна, макар и закъсняла!", казва още в началото Манолова и отбелязва заслугите на Сергей Станишев в международен план за приноса му към признанието на БСП в Социнтерна и ПЕС.

"Не е достатъчно да ни уважават и признават навън и да намираме успешна формула за включване във властта, необходимо е да печелим доверието на избирателя. След 2006 г. нямаме победа в никакви избори. Партията претърпя осем поредни загуби. В тази ситуация най-важният критерий за успеха на промяната е връщането на БСП на пътя на победата", пише още в документа на Манолова.

В обръщението към съпартийците си, в което има  6 послания за реформа в БСП, Манолова заявява, че трябва да се сложи край на безпринципните коалиции за участие във властта. Сътрудничеството с други партии за управление на страната ще става само при пълна прозрачност на отношенията, при ясни, а не задкулисни договорености, иска тя и настоява за разширяване на сегашната коалиция на БСП с други леви формации, „но без компромиси с идентичността".

Диалогът ще бъде реален, което означава не само да слушаме, но и да се чуваме. Различното мнение - ще се опитвам да го печеля на своя страна или поне да взимам полезното от него. А когато не успявам, няма да го обявявам за враг", са част от другите акценти в програмата й.

"Отговорността - ще се поема реално, а не декларативно. Който влошава изборните резултати, ще минава назад, за да дойде друг, можещ повече. Номинациите. Отдолу нагоре – реално, а не режисирано. Вътрешната опозиция - ще я приобщавам, вместо да я изолирам. Изборът на партийни органи. Ще осигуря условия за истинско и честно състезание. Без списъци за кого да се гласува и кой да бъда задраскван", пише в позицията й.

Соцдепутатката е категорична, че статусът на отделния социалист ще зависи от качествата му, от постиганите в изборите резултати.

Накрая тя заявява, че ще поеме отговорността реално, а не декларативно. "Който влошава изборните резултати, ще минава назад, за да дойде друг, можещ повече", категорична е тя.

"Промяната в БСП е възможна, но не бива повече да закъснява!", убедена е Манолова.

Цялата позиция на Мая Манолова прочетете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: Мая Маноловапратформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
10
 
! Отговори
аз преди 9 години
Тази нещастна женица.Колко много падна нивото на жените в политиката.Пак се сетих за гълъбицата на доктор Щтросмайер.
158
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ще стане това,бе Мая.С ежедневната смяна на нови костюмчета и с шибучица ли.Защото с манипулациите и превратите май няма да е особено успешно.Наивниците даже между пенсионерите се свършиха вече.Обещахте им 3-5лв.,но и тях намалихте.Досвидяха ви се.За сметка на това,не спряхте да крадете,а удара ви с КТБ е нескопосно отмъщение за Южен поток.Толкова сте уплашени,че дори и ДС не може да ви реанимира.Чака ви детектора на лъжата,но този път ще е истински,защото съдът няма да може да го манипулира
157
0
 
13
 
! Отговори
съсел за кокошка преди 9 години
Тази квачка е поотблъскваща и от СерГея! Ако стане лидер на БСП, със сигурност ще загубят и следващите девет изборни кампании!
156
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гладна бесепарска кокошка...победа сънува.Няма победа вече - червените пенсии измират от единия край и електоратът се топи.
155
0
 
16
 
! Отговори
Мен преди 9 години
Тия замислят нов "Костинброд". Отсега още. Иначе нямат шанс.
154
4
 
8
 
! Отговори
se преди 9 години
Най правилното е БСП да се саморазпусне!Защо ?! Защото това е партията която чрез мръсни хватки разграби България през прехода и позволи на Костовистите и Герберите да я довършат.Пред очите си виждах как се разграбват и съсипват заводи,производство само и само да се появи поредния червен ,син или герберски олигарх.В основата на провал у нас в прехода е БСП а следващите след тях са лешоядите и хиените на Костов и Борисов.Реално няма лява партия у нас защитаваща работника,роба,лошия материал.
153
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Манолова,Манолова вземете се закрийте,това е най-доброто което ще направите.
152
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След Костинбродската Епопея , сега какво ли ще сътворите , по пътя на "победата" ?
151
3
 
22
 
! Отговори
Хаус преди 9 години
На някои жени климакса идва доста рано и винаги ненавреме.
150
2
 
24
 
! Отговори
слдкфй преди 9 години
!00% ще стане така! Противна лелка като теб няма как да не се справи! Да не говорим пък, че половин Кюстендил те е миналПачавра!
149
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав си иване 205 същото казва и министъра на войната.
148
2
 
17
 
! Отговори
КНСБ преди 9 години
Тая изобщо не е в състояние да вдигне рейтинга на БСП,напротив - тя ще я дозакопае! И закъде се стяга,след като нанесе толкова вреда на партията и последователите й?! Нима някой ще иска да стои под едно знаме с жената -фабрикант на лъжи и измишльотини?! Тя може да бъде ръководител на коя да е партия за лъжи и слухове,но не и народен водач! Който иска да си я избира!Аман от апаратчици! Вече е истина,че за да сме добре БСП трябва да е вън от властта !
147
1
 
15
 
! Отговори
bb преди 9 години
аууууууууууууууу,тази кльощава мекица много се е размечтала!!!......да,ама не.нима тази забрави противопоставянето,лъжите и манията на всяка цена власт...костин брод..измамата със която се качи на този стол ,като награда за свършеното....борбата със една личност,навсяка цена да го унищожи,а не да спаси добрите българи от мизерия...и много такива действия за пъкъла!!...апропо...много те моля, мая общата не се мяркай повече пред погледите на политиците и си отиди на село да търсиш яйца под кокошки
146
26
 
3
 
! Отговори
ИВАН преди 9 години
МНОГО СА КРИТИКАРИТЕ НА МАЯ МАНОЛОВА...НО МАЛКО ИМАТ НЕЙНИТЕ ЗНАНИЯ И ВЪЗМОЖНОСТИ .. НЕЙНИТЕ ВИЖДАНИЯ ЗА БСП СА РАЗУМНИ И ПРАГМАТИЧНИ..... ТЯ Е СМЕЛ И ТАКТИЧЕН ВОДАЧ НА БСП...
145
3
 
22
 
! Отговори
ЦВЕТА преди 9 години
Дрън-дрън !Тая освен да плещи глупости,за друго не става !
144
2
 
28
 
! Отговори
оптимист преди 9 години
Майче ти си надеждата, че скоро бсп няма да съществува и ще се обединиш с кунева да съберете по един файтон народни избраници.
143
2
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Как? Ти закопа БСП, кокошко проскубана! Закопа и България, заедно със Серж и Моника!
142
0
 
20
 
! Отговори
N преди 9 години
Мая, мечти мечти. Не си поляризираща личност, създаде много скандали, хората не ти вярват. Ти живееш в друг свят. Аз виждам само един от спряганите който им шанс да направи нещо, Георги Кадиев, вие в БСП-то не го обичате много.
141
1
 
28
 
! Отговори
Богдан преди 9 години
Манолова,тези които гласуват за БСП не са във Facebook,sori..фал старт
140
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност новината е особено радваща. Тая омразна комунистическа кощрамба е възможно най-подходяща за лидер на БСП. Хем олицетворява перфектно същността на партията, хем ще е най-сигурния гарант, че много малко комунистически *** ще влязат в парламента.