Целта на актуализацията на бюджета е да узакони грабеж

Мерджанов: Как да подпишем празен чек на служебния кабинет?
Обновена: 29 юли 2014 20:29 | 29 юли 2014 18:54, Камелия Цветанова
86
Целта на актуализацията на бюджета е да узакони грабеж
Атанас Мерджанов. Снимка: БТА

Целта на актуализацията на бюджета е да узакони един грабеж, обвини от името на левицата председателят на  парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов.

Социалистите са категорично против промените в централната хазна, предложени от правителството, защото според тях ремонтът на бюджета е немотивиран.

Според Мерджанов бюджетът е основен инструмент на политиката на всяко правителство, а след като има такова в оставка и две от трите парламентарно представени сили са върнали мандата за съставяне на ново в рамките на този парламент, въпросът е чия политика ще изпълнява този бюджет - на президента, на  ГЕРБ и ДПС.

Още по темата

„Сега няма ново правителство и нова политика, единственото, с което разполагаме, е преразпределението на политически сили в парламента и президентските свръхамбиции“, отсече той.

По думите му предложената актуализация не е бюджет на правителството, а на президента.

Мерджанов се противопостави остро на предложението на ГЕРБ да се даде право на служебното правителство да покачи дълга.

„Как да се съгласим да подпишем празен чак на едно правителството, чиято единствена задача трябва да е организирането на честни избори. Цитират ни прецедента от 1997 г., но сега ситуацията не е като тогава, сега служебното правителството смята ли да въвежда валутен борд“, риторично попита социалистът.

„Абсурдът на политическия миш-маш, създаден от ГЕРБ и ДПС, стигна дотам, че партията мандатоносител ще гласува против предложението на правителството, а довчерашната опозиция ще подкрепи предложението на тези, чиято оставка искаше цяла година“, продължи с критиките Мерджанов.
 
Той призова депутатите от ГЕРБ и ДПС да не задължават българските граждани „само за да скрепите новата си дружба“.

Атанас Мерджанов поиска от премиера в оставка Пламен Орешарски да отговори честно на въпроса дали наистина се налага актуализация на бюджета.

„Като премиер и финансист кажете в състояние ли е българската държава да съществува без актуализация. Миналата седмица ни обвиниха в предателство спрямо Вас, защото се противопоставяме на този бюджет, а обвинението дойде от ДПС, партията, която започна мандата в рамките на едно мнозинство, а го завършва в друго. От БСП смятаме, че ще е истинско предателство към Вас, като гласуваме нещо, което ще потвърди тезата, че правителството на Орешарски е довело държавата в колапс. Ние знаем, че това не е истина и заради това искаме да дадете ясен и точен отговор“, настоя Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
4
 
! Отговори
Нахален тъп ГЕРБ преди 9 години
Писна ми от преначаванията на причините. ГЕРБ-арското правителство окраде Здравната каса с 1,5 милиарда, Втората пенсия от около милиард, Фискалния резерв от 8,4 милиарда стана 3,8 милиарада. затова че Герб са фалирали, БСП-то им виновно. Сега оставят 8 милиарда Фискален резерв, ама ГЕРБ се надява да управлява пак и отсега си прави сметка, че няма да им стигнат и искат още пари пад формата на външен заем. Егати алчноста и нахалството. Народът плати и ще плаща ГЕРБерската некадърност и алчност.
69
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 9 години
До Georgi GeorgievКазвай къде и кога?
68
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами празен чек не се подписва, вярно. Ама на вас и пълен чек трябва да ви е забранено да подписвате. Абе за какво писане става дума? На вас *** трябва да ви е забранено да живеете. До 19 коляно. В урановите рудници. Барабар с деца и внуци и правнуци, в момента в който навършат 16 и да влизат в урановите рудници да работят в полза на България умирайки, за да компенсират щетите, които нанесохте за последните 25 години. Толкова народ обрахте и избихте, чудно ми е защо още не сте избити.
67
8
 
4
 
! Отговори
Часовника преди 9 години
Мерджанеее,това дето го изтъкваш е бошлаф работа! Работата е,че няма да има за вас да папкате и затова не ви се ще да сте в час ! Срамота! Не се ли наядохте толкова години,бре?!То бива,бива лакомия и алчност,но вашите са извън възможностите на народа ?! Айде,оставете ни най-сетне на спокойствие!
66
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е егати недоразумението .Ония очилатия преди него , поне умееше да лъже.Такива като Тоя ще изпратят БСП в небитието
65
0
 
22
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 9 години
Кофата с нечистотии вече прелива . Убеден съм че единственият начин да се оттървем от власт имащите и власт искащите е с помощта на ТОЯГИТЕ . Ние , Българският народ трябва да съставим Правителство от Технократи и Професионалисти които да радеят за нашата Родина .
64
0
 
19
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 9 години
Братя Българи , докога ще търпим задкулисните игри на печално известните на всички нас Политици . Всички те си играят с нашето настоящо и бъдеще , с единственната цел тяхното персонално обогатяване . Използват ни като гласоподаватели-марионетки за да могат законово да ни грабят . Ние имаме най-бедната държава в Европа , и то без каквито и да е било надежди това да се промени !
63
1
 
13
 
! Отговори
Левски да ни обедини преди 9 години
ДПС са изключителни подлеци - случайно или не с всеки техен ход те е....т мамата на българските партии. Защо всеки техен резил води до това ние българите да се мразим едни с други.Единственото спасение е коалиция ГЕРБ-БСП ако щете и РБ. сПОРЕД ГЛАСОВЕТЕ И МИНИСТРИТЕ, ПО СПРАВЕДЛИВОСТ. А Барековото ДПС и Местановото ДПС в опозицияяяяя! 10000000000 ГОДИНИ В ОПОЗИЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
62
2
 
3
 
! Отговори
д0 70 преди 9 години
Внесоха но за 225 милиона за здраве а не за 7 милиарда бе човек, ако си човек а не робот де.
61
0
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Едните го започнаха, другите ще го завършат, третите ще го оправдаят.
60
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господ да ви накаже, това умните и красиви. Вие докарахте държавата дотук. Като удобна маша за Чехлев, служебния марионеткаджия Близнашки и великия харчлък на милиарди само за два месеца. Чакат ни след това още 4 години медиен затвор в който двата монопола отново ще се обединят и през пет минути ще дефилират министрите от тежката артилерия и от кръстовищата. Оруел като за нас е писал книгата за контролираното общество - 1984Господ да ви накаже с парите от платеното ви протестиране свещи-свещи!
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до до до 66Извади 3те милрда заем които изтеглиха за плащане по външния дълг и ще видиш колко е резерва .А защо го теглиха толкова рано защото падежа е февруари 2015г сам си отговори...
58
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BCP NE ZNAEXA CHE SHTE PADNAT OT VLAST I PREDI MESEC VNASIAT ZA AKTUALIZACIA NA BUDGETA ZASHTOTO ZNAIAT CHE MNOGO SA OTKRADNALI I TRIABVA DA ZAPALVAT DUPKI ! SEGA PADNALI OT VLAST TE NE ISKAT AKTUALIZACIA ? TEZI PARI SI GI TAKSUVAT TEXNI ! AKO NE VKARATE V ZATVORA OLIGARSITE NA BCP I BCP ....SHTE VI OSTAVIA VSICHKI PO SHORTI I IMATE 2 MESECA ZA IZPALNENIE ? NE SE SHEGUVAM !
57
1
 
3
 
! Отговори
до до до 66 преди 9 години
Да, за нужди като днешните, при това резерва не е само от заем а и от приходи, защо им е сега за два месеца 7 милиарда, отде толкоз акъл. Разбираме че Бареков е закъсал И финансово, но чак пък толкоз, явно не е само за него.
56
1
 
8
 
! Отговори
до 53 преди 9 години
Лъжеш! Червените крадат, но не могат да се мерят с десните. Неслучайно как десни дойдат на власт и изчезват. Къде са великите политици Фил, Костов, Софиянски, Мони, защо след всеки провал при САМОСТОЯТЕЛНО а не коалиционно управление трябва от фондацийките Аденауер и Зайдл да се градят нови """"""десни проекти""""" които свършват на ***???Приватиподарацията е десен патент. БГА Балкан, Кремиковци, Нефтохим, Плама,...лъжци
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДО 56Ами то така лесно се прави фискален резерв както направиха БСП - теглиш 3 милярда и ги слагаш в резерва,нищо це текат лихви,важното е да покажеш цифрата...
54
4
 
9
 
! Отговори
ДО 56 преди 9 години
Типична лъжа, за година фискалния резерв от 4 става 8 милиарда а тия сега искат да го опоскат служебно, плюс това да теглят още милиарди кредити...Кога ще имаме свободни медии да информират хората кой какъв е и за какво се бори в тая държава? Ето защо падна правителството - щото не клекна пред олигархията, е сега кляка на финала благодаря на новото коалиционно споразумение...
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Капиталските медии и Прас прес взеха да се цитират.ГОРЧИВО! ГОРЧИВО! ГОРЧИВО!
52
3
 
9
 
! Отговори
Kit Chelin преди 9 години
Голям цирк в парламента. Оказа се, че тези които най-много го критикуваха, искаха оставката, организираха протестите и окупациите срещу правителството-герберите сега го подкрепят. Защо тогава беше всичко това? По добре да си беше останало правителството и да си работи спокойно. Иначе чак сега герберите започнаха да идват на работа и са готови да правят закононарушения за да осигурят пари за КТБ. Кой ще плаща тези заеми? Естествено ние, те ще си вземат големите заплати и няма да ги е еня за нас.
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много навреме един човечец от БСП каза - Левски е наш, а бесилото е ваше. ГЕРБ не виждат ли, че ДПС ще ги съсипе по-зле от БСП. Като гледам коалиционния плам, спокойно могат да си съставят правителство и без избори. Ооо, забравих, нали им трябват изборите за да имат две ДПСта в парламента и Барековото ако стига за мнозинство, сценарият е пълен. ***, къде сте да протестирате срещу ограбването?????????????????????????????????????????????? Платена ***!!!!!!!